Dobrý den, tak jsem v sobotu ráno udělal svojí defacto první SP (kdysi před 15ti lety jsem to zkoušel, ale už si na to moc nepamatuji). Vše proběhlo myslím dobře, jen se pár věcí odchýlilo od "návodu", tak se chci zeptat: 1/ když jsem ráno vstal, vypil litr vody a připravoval heřmánek, přišla na mě tak akutní potřeba stolice, že jsem to prostě nevydržel a musel jít na WC. Když jsem pak prováděl SP a pil jsem slanou vodu, trvalo to poměrně dlouho, než se nahodil sifon a začlo to ze mě vytékat (myslím tak 40 minut od první sklenice slané vody a měl jsem v té době v sobě již cca 3 litry). Souvisí to s tím, že jsem byl před zahájením procedury na stolici? 2/ druhá věc, když ze mě začla téct voda, tak už to byla (i na začátku) fakt jen špinavá voda a už žádná pevná stolice - patrně souvisí s bodem 1/. Znamená to potom, že když člověk provede stolici, má v tu chvíli prázdné tlusté střevo? Já vždy myslel, že to, co odejte při stolici je jen část toho, co ve střevě je a že ten další obsah se jen musí posunout a "čeká" na další stolici.. 3/ na konci po 6 litrech slané vody ze mě netekla čistá voda, ale voda stále lehce špinavá, resp. s různými malými kousky stolice. Pro příště, znamená to, že bych měl v tu chvíli pokračovat dále se slanou vodou, než bude voda skutečně úplně čistá? 4/ v průběhu procedury mě subjektivně připadalo, že jsem toho vypil daleko víc, než ze mě odcházelo, což jsem si i po ukončení objektivně potvrdil tím, že jsem vážil o 3 kila více, než před zahájením procedury. Celý den jsem pak poměrně často chodil na malou, i když jsem moc nepil. Večer už jsem pak vážil stejně, jako před procedurou. Je toto správně, že z těch 7,5 litru, co jsem vypil, střevem proteklo třeba jen 5 litrů a 2,5 litrů zůstalo v těle a následně jsem je pak vymočil? 5/ v návodu se píše, že následná stolice přijde za 24 - 36 hodin. Já jsem nyní již 56 hodin od ukončení procedury a stolice stále nikde. Je to normální? Je to špatně? Kde jsem udělal chybu? V sobotu jsem jedl pouze rýži a to ve 3 jídlech, v neděli pak již normálně, což u mě znamená poměrně velmi zdravě. Toť asi vše z mých postřehů, děkuji předem za odpovědi či vysvětlení. Petr
|