Markétuše píše:
Jinak šetrný klystýr asi není úplně k zahození i když mi můj gynekolog , který prosazuje zdravou výživu a celý roky nám zakazuje cukr , mi řekl, že doma, laicky, se to střevo nepovede vyčistit.
To ma asi gynekolog pravdu, ze se nevycisti na 100%. Ale mysli si, ze nez vycistit strevo jen treba na 80%, tak je lepsi nechat ho zapraskany??? A ze castecna ocista je horsi nez zadna?
Markétuše píše:
.......A tý jaterní očisty bych se fakt bála .......tam je to riziko maléru velký .
A napadlo vas nekdy, ze velke riziko je i kdyz tu jaterni ocistu neudelate? Viz napriklad: Markétuše píše:
.........naše sousedka zemřela na ucpání žluč.cest .........
Mirabelka píše:
Zcela vážně se ptám, jestli víte, co to obnáší, když se vám kamenem ucpe žlučovod. Může to skončit tragicky, pokud se včas nedostanete pod nůž. Myslím, že Markétuše vám to napsala s dobrým úmyslem - experimentujete se zdravím podle netu, kde si každý může napsat cokoliv, aniž by za cokoliv nesl zodpovědnost. Mojí kolegyni z práce takto zemřela sestra a bylo jí lehce přes 40 let....Nemluvě o bolesti, jaké jsou při tom.
Nso ci píše:
Pred rokmi moja mama zomrela pri operácii žlčníka. Na platenej konzultácii s lekárom sa dozvedela, že o operácii laserom, ktorú jej prevedú, už o 3 dni ani nebude vedieť, je to vraj spoľahlivá a bezpečná metóda... Zmýlil sa iba v čase, lebo ona sa o tom nepresvedčila už nikdy.
Toľko moje skúsenosti.
prokera píše:
Také jsem měla v práci kolegyni, které
při operaci žlučníku zemřela jinak zdravá maminka. Ještě jí slibovali, jak bude mít malé jizvy po laparo...to jí bylo platné, když jí přefikli aortu
....Kolegyně to tehdy velice těžce nesla (pochopitelně), že maminka jinak z plného zdraví takhle rychle odešla....bylo jí lehce přes 50, takže pak co je větší riziko?
A vite, ze jedine co umeji doktori, tedy zlucnik uriznout, take neni zrovna vyhra? Mozna vam budou tvrdit, ze je zlucnik k nicemu a snadno se bez nej obejdete. Ale to neni pravda, i kdyz to tak zpocatku muze vypadat.
Takze podle mne, kdyz zvazujete jake je riziko vypit 125 ml olivoveho oleje s citronovou stavou, tedy riziko ocisty, bylo by dobre rozvnez zvazit jake je riziko ze ocistu neprovedete. Samozrejme je to kazdeho vec, jen jsem chtel upozornit, ze existuje i druha strana mince na kterou se vetsinou zapomina.