Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 6:07 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon bře 15, 2010 2:19 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Ja len chcem podotknut, ze medzi BIO ovocim a zeleninou a neBIO nieje velky rozdiel, ale medzi zivocisnymi vyrobkami je to ovela viac znatelnejsie, pretoze zavazi nielen to, ci sa pouziva chemia, ale aj kvalita krmiva, a hlavne sposob chovu, na ktory sa tu kladie doraz. Ale samozrejme zdrave by to bolo len keby sa ten vyrobok predaval nepasterizovany, co samozrejme nieje tento pripad a tak ide cisto o eticku zalezitost... priplatim si, aby bolo so zvieratami lepsie zachadzane a menej trpeli.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 06, 2010 12:41 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Dobrý den, opět se na Vás obracím pro radu, jako začátečnice.
Zatím nemám peníze na kvalitní odšťavňovač, mrkev a jablko tedy strouhám a vymačkávám klasicky přes plínu ručně, což je samozřejmě menší množství a při zimních cenách zeleniny toho je jen pro děti, sama jím ovoce i zeleninu celou - může se to prospěšností aspoň přiblížit šťávám? Ovocné šťávy někdy vyrábím rozmixováním celého ovoce ( ananas, jablko, pomeranč) a přidáním vody.
Dále by mě zajímal Váš názor na některé potraviny - amarant - zda lépe vařený anebo tvz. amarantové pukance, což mají děti moc rády.
Mořské řasy Nori - sypu je téměř do všeho - nevadí tepelná úprava ?
Domácí chléb - vím, že tepelně zpracované obiloviny nedoporučujete, manžel a syn do školy, ale tuto svačinu vyžadují, já jej peču převážně z celozrnné mouky, přidávám velké množství semen, pohanky, vločky Nori, bylinky, za studena lisovaný olivový olej, amarantové pukance, rýžové burizony, čerstvé droždí - to je snad vhodné?
Jako příloha pohanka- přivedu k varu a máčím,pak přidám trochu olivového nebo ořechového oleje, což má rád hlavně mladší dvouletý syn.
Dvouletý syn také v poměrně velkém množství konzumuje čerstvě rozemletá semena- hlavně lněné a slunečnicové- na posezení 2 až 3 polévkové lžíce, dále hodně ořechů - burské a vlašské - ty chce vcelku - což asi pro jeho tělo nemá žádný význam, podle stolice, kde jsou velké kusy řechů, někdy jsou to vpodstatě jen slepené ořechy a semena. Nemůže mu to nadměrně zatěžkávat trávicí soustavu, neměla bych mu to i přes jeho chutě zakázat ? Ořechové mléko zatím odmítá, bylo by vhodné i bez sezamových semen, dětem připomínají chutí hlínu a zvládnou je akorát pečené v chlebu. Ztrácí se jejich prospěšnost pečením nebo jinou tep. úpravou ?
Také často jíme výhonky munga, vojtěšky, řeřichy a pohanky. Jen nevím jak zpracováváte naklíčenou čočku, zda celou i sklíčkem anebo čekáte a jíte jen delší výhonky.
Kefír - z části kupovaný plus čtvrt litru domácího s rozmixovaným banánem. Jak hodně zničím prospěšnost přidáním hroznového nebo jiného ovocného cukru nebo mi poradíte jinou alternativu doslazování ?
Těď se chystám vysýt ječmen, pohanku, vojtěšku a slunečnici na čerstvou nať k použití do salátů nebo zeleného nápoje, máte nějaké zkušenosti se sušením nebo zmražením natě, třeba z toho ječmene na zimu ?
Díky za rady Michala


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 06, 2010 12:48 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
MICHALA píše:
Dobrý den, opět se na Vás obracím pro radu, jako začátečnice.
Zatím nemám peníze na kvalitní odšťavňovač, mrkev a jablko tedy strouhám a vymačkávám klasicky přes plínu ručně, což je samozřejmě menší množství a při zimních cenách zeleniny toho je jen pro děti, sama jím ovoce i zeleninu celou - může se to prospěšností aspoň přiblížit šťávám? Ovocné šťávy někdy vyrábím rozmixováním celého ovoce ( ananas, jablko, pomeranč) a přidáním vody.
Dále by mě zajímal Váš názor na některé potraviny - amarant - zda lépe vařený anebo tvz. amarantové pukance, což mají děti moc rády.
Mořské řasy Nori - sypu je téměř do všeho - nevadí tepelná úprava ?
Domácí chléb - vím, že tepelně zpracované obiloviny nedoporučujete, manžel a syn do školy, ale tuto svačinu vyžadují, já jej peču převážně z celozrnné mouky, přidávám velké množství semen, pohanky, vločky Nori, bylinky, za studena lisovaný olivový olej, amarantové pukance, rýžové burizony, čerstvé droždí - to je snad vhodné?
Jako příloha pohanka- přivedu k varu a máčím,pak přidám trochu olivového nebo ořechového oleje, což má rád hlavně mladší dvouletý syn.
Dvouletý syn také v poměrně velkém množství konzumuje čerstvě rozemletá semena- hlavně lněné a slunečnicové- na posezení 2 až 3 polévkové lžíce, dále hodně ořechů - burské a vlašské - ty chce vcelku - což asi pro jeho tělo nemá žádný význam, podle stolice, kde jsou velké kusy řechů, někdy jsou to vpodstatě jen slepené ořechy a semena. Nemůže mu to nadměrně zatěžkávat trávicí soustavu, neměla bych mu to i přes jeho chutě zakázat ? Ořechové mléko zatím odmítá, bylo by vhodné i bez sezamových semen, dětem připomínají chutí hlínu a zvládnou je akorát pečené v chlebu. Ztrácí se jejich prospěšnost pečením nebo jinou tep. úpravou ?
Také často jíme výhonky munga, vojtěšky, řeřichy a pohanky. Jen nevím jak zpracováváte naklíčenou čočku, zda celou i sklíčkem anebo čekáte a jíte jen delší výhonky.
Kefír - z části kupovaný plus čtvrt litru domácího s rozmixovaným banánem. Jak hodně zničím prospěšnost přidáním hroznového nebo jiného ovocného cukru nebo mi poradíte jinou alternativu doslazování ?
Těď se chystám vysýt ječmen, pohanku, vojtěšku a slunečnici na čerstvou nať k použití do salátů nebo zeleného nápoje, máte nějaké zkušenosti se sušením nebo zmražením natě, třeba z toho ječmene na zimu ?
Díky za rady Michala

Ten chleba s drozdim je urcite zle, ked uz tak, tak s prirodnym kvaskom, ale i tak je to sajrajt neskutocny, ktory by sa urcite nemal jest viac ako 1x tyzdenne. (nieco ako zakusok). Inak, existuju aj vitarianske nepecene chleby, a takisto rozne podobne vitarianske nahrazky, ako lnene placky. Urcite by sa dal nahradit tak, aby im chutil , a neskodil im.
Inak ten chleba by nebol az taky problem, pokial si nanho nedavaju maslo, syr, sunku a podobne nezmysly, proste ho zjedia so zeleninou. A hlavne, musia ho vybehat. Pokial sa clovek zalepi chlebom, a nerozhybe to poriadnou davkou pohybu na cerstvom vzduchu, tam zacinaju problemy.
Nori vlocky pridavat az po tepelnej uprave a kupovat kvalitne, teda susene setrne.
Kefir dosladit ovocim, alebo ovocnou stavou, nicim inym, a dat jej tam iba trochu. Ja som s tym trochu experimentoval, a kym to bolo v pomere 1:3 a menej (kefir: ovocna stava), stravilo sa mi to dobre a necitil som ziadnu tazobu. Horsie to ale bolo, ked som ten pomer obratil.
Ale u vsetkeho je prvorada pohoda, a laskyplna atmosfera, jedenie v klude, dokladne prezutie, ak je toto zabezpecene, tak si to neznic zdravou stravou, vzdy sa snaz najzdravsie, ale len potial, kym to nezacne ohrozovat tuto atmosferu.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 06, 2010 4:10 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
MICHALA píše:
Dobrý den, opět se na Vás obracím pro radu, jako začátečnice.
Zatím nemám peníze na kvalitní odšťavňovač, mrkev a jablko tedy strouhám a vymačkávám klasicky přes plínu ručně, což je samozřejmě menší množství a při zimních cenách zeleniny toho je jen pro děti, sama jím ovoce i zeleninu celou - může se to prospěšností aspoň přiblížit šťávám? Ovocné šťávy někdy vyrábím rozmixováním celého ovoce ( ananas, jablko, pomeranč) a přidáním vody.
Dále by mě zajímal Váš názor na některé potraviny - amarant - zda lépe vařený anebo tvz. amarantové pukance, což mají děti moc rády.
Mořské řasy Nori - sypu je téměř do všeho - nevadí tepelná úprava ?
Domácí chléb - vím, že tepelně zpracované obiloviny nedoporučujete, manžel a syn do školy, ale tuto svačinu vyžadují, já jej peču převážně z celozrnné mouky, přidávám velké množství semen, pohanky, vločky Nori, bylinky, za studena lisovaný olivový olej, amarantové pukance, rýžové burizony, čerstvé droždí - to je snad vhodné?
Jako příloha pohanka- přivedu k varu a máčím,pak přidám trochu olivového nebo ořechového oleje, což má rád hlavně mladší dvouletý syn.
Dvouletý syn také v poměrně velkém množství konzumuje čerstvě rozemletá semena- hlavně lněné a slunečnicové- na posezení 2 až 3 polévkové lžíce, dále hodně ořechů - burské a vlašské - ty chce vcelku - což asi pro jeho tělo nemá žádný význam, podle stolice, kde jsou velké kusy řechů, někdy jsou to vpodstatě jen slepené ořechy a semena. Nemůže mu to nadměrně zatěžkávat trávicí soustavu, neměla bych mu to i přes jeho chutě zakázat ? Ořechové mléko zatím odmítá, bylo by vhodné i bez sezamových semen, dětem připomínají chutí hlínu a zvládnou je akorát pečené v chlebu. Ztrácí se jejich prospěšnost pečením nebo jinou tep. úpravou ?
Také často jíme výhonky munga, vojtěšky, řeřichy a pohanky. Jen nevím jak zpracováváte naklíčenou čočku, zda celou i sklíčkem anebo čekáte a jíte jen delší výhonky.
Kefír - z části kupovaný plus čtvrt litru domácího s rozmixovaným banánem. Jak hodně zničím prospěšnost přidáním hroznového nebo jiného ovocného cukru nebo mi poradíte jinou alternativu doslazování ?
Těď se chystám vysýt ječmen, pohanku, vojtěšku a slunečnici na čerstvou nať k použití do salátů nebo zeleného nápoje, máte nějaké zkušenosti se sušením nebo zmražením natě, třeba z toho ječmene na zimu ?
Díky za rady Michala

Podle toho jak to popisujete u toho bohužel moc nepočítáte, jinak by vám došlo, že ten odšťavňovač by vám ušetřil jak spoustu práce, tak spoustu zbytečných nákladů. Jinak, to co vám napsal Xion platí a chleba vadí prakticky vždy, bez ohledu na to, co do něho zamícháte. Rozmixované ovoce je mnohem horší než šťávy a dokonce mnohem horší než celé ovoce, v tomto stavu se špatně tráví a moc bych to nedoporučoval. Amarant jednoznačně vařený, tam víte co v tom máte namícháno. Řasy dávejte až do hotových jídel, vaření jim zrovna neprospívá. Ořechy a semena je vhodné emulgovat, třeba i rozmixovat, ale nejlepší je dělat z nich ořechová mléka, kde je využitelnost velice dobrá. Ořechové mléko může být z jakýchkoliv ořechů a semínek, čili zvolte takovou kombinaci, aby jim chutnala, sezam tam nutně být nemusí Čočka se jí celá, delší výhonky již jsou dost hořké a to dětem určitě chutnat nebude. Kefír doslazujte ovocem, ale cukrem rozhodně ne, to pak kvasí a prospěšné to určitě není. Zmrazit se to dá jako cokoliv jiného, ale lepší je to odšťavnit a zmrazit přímo ten koncentrát v malých mikrotenových sáčcích, po cca 1 dcl. V zimních měsících to potom můžete kdykoliv rozmrazit a přidat do jiné šťávy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 9:57 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Xion píše:
Ale u vsetkeho je prvorada pohoda, a laskyplna atmosfera, jedenie v klude, dokladne prezutie, ak je toto zabezpecene, tak si to neznic zdravou stravou, vzdy sa snaz najzdravsie, ale len potial, kym to nezacne ohrozovat tuto atmosferu.
Jarda píše:
Podle toho jak to popisujete u toho bohužel moc nepočítáte, jinak by vám došlo, že ten odšťavňovač by vám ušetřil jak spoustu práce, tak spoustu zbytečných nákladů. Jinak, to co vám napsal Xion platí a chleba vadí prakticky vždy, bez ohledu na to, co do něho zamícháte. Rozmixované ovoce je mnohem horší než šťávy a dokonce mnohem horší než celé ovoce, v tomto stavu se špatně tráví a moc bych to nedoporučoval. Amarant jednoznačně vařený, tam víte co v tom máte namícháno. Řasy dávejte až do hotových jídel, vaření jim zrovna neprospívá. Ořechy a semena je vhodné emulgovat, třeba i rozmixovat, ale nejlepší je dělat z nich ořechová mléka, kde je využitelnost velice dobrá. Ořechové mléko může být z jakýchkoliv ořechů a semínek, čili zvolte takovou kombinaci, aby jim chutnala, sezam tam nutně být nemusí Čočka se jí celá, delší výhonky již jsou dost hořké a to dětem určitě chutnat nebude. Kefír doslazujte ovocem, ale cukrem rozhodně ne, to pak kvasí a prospěšné to určitě není. Zmrazit se to dá jako cokoliv jiného, ale lepší je to odšťavnit a zmrazit přímo ten koncentrát v malých mikrotenových sáčcích, po cca 1 dcl. V zimních měsících to potom můžete kdykoliv rozmrazit a přidat do jiné šťávy.

Xione a Jardo,
děkuji za informace a za citlivé vnímání situace, Xione, což mi také velmi pomáhá.
Zkusím si zjistit nějaké informace o tom vitaránském nepečeném chlebu a časem si kvalitní odšťavňovač určitě pořídím.
Jen jsem se ještě chtěla zeptat na ta semena, zda se jejich prospěšné účinky ničí tepelnou úpravou ( jak hodně).
A i když to sem asi zrovna nepatří, jestli nemáte nějaké doporučení jak pomoci s uzdravením dvouletého prcka. Vím, že vše má svůj čas, ale chtěla bych mu ulevit - trápí ho chrapot, přímo sýpání, velmi špatně spí, suchý kašel, teplota zvýšená, chuť k jídlu překvapivě má, stolice jednou denně, dnes mírně ušpinila mísu, ale bez zápachu. Zatím nikdy nebylo potřeba antibiotik - léčím homeopatiky a teplotu do 39 nesrážím.
Dnes chtěl kupovaný jogurt - ráno, pohanku - v poledne i večer, banán, amarant, mrkev, rozemleté lněné semínko ( asi pět velkých lžic), namočené mandle, já mu k tomu přidala trochu kefíru pro lepší trávení, šťávičky odmítl, pil pouze vodu.
Říkám si, že se budu snažit vnímat potřeby jeho těla, že samo nejlépe posoudí, co je mu právě potřeba. Co si myslíte vy ?
Díky Michala


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 10:09 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
MICHALA píše:
Xione a Jardo,
děkuji za informace a za citlivé vnímání situace, Xione, což mi také velmi pomáhá.
Zkusím si zjistit nějaké informace o tom vitaránském nepečeném chlebu a časem si kvalitní odšťavňovač určitě pořídím.
Jen jsem se ještě chtěla zeptat na ta semena, zda se jejich prospěšné účinky ničí tepelnou úpravou ( jak hodně).
A i když to sem asi zrovna nepatří, jestli nemáte nějaké doporučení jak pomoci s uzdravením dvouletého prcka. Vím, že vše má svůj čas, ale chtěla bych mu ulevit - trápí ho chrapot, přímo sýpání, velmi špatně spí, suchý kašel, teplota zvýšená, chuť k jídlu překvapivě má, stolice jednou denně, dnes mírně ušpinila mísu, ale bez zápachu. Zatím nikdy nebylo potřeba antibiotik - léčím homeopatiky a teplotu do 39 nesrážím.
Dnes chtěl kupovaný jogurt - ráno, pohanku - v poledne i večer, banán, amarant, mrkev, rozemleté lněné semínko ( asi pět velkých lžic), namočené mandle, já mu k tomu přidala trochu kefíru pro lepší trávení, šťávičky odmítl, pil pouze vodu.
Říkám si, že se budu snažit vnímat potřeby jeho těla, že samo nejlépe posoudí, co je mu právě potřeba. Co si myslíte vy ?
Díky Michala

Ak by ti chcel vypiť cibuľovo-majoránkový čaj, tak sa mu na ten kašel uľaví a k tomu mu naptri prsia masťou, môže byť aj bravčová, najlepšie keby si zohnala králičiu. No neviem, ale 5 veľkých lyžíc ľanového semienka pre dvojročné dieťa sa mi zdá aj moc, nemyslíš?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 10:20 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
MICHALA píše:
Xione a Jardo,
děkuji za informace a za citlivé vnímání situace, Xione, což mi také velmi pomáhá.
Zkusím si zjistit nějaké informace o tom vitaránském nepečeném chlebu a časem si kvalitní odšťavňovač určitě pořídím.
Jen jsem se ještě chtěla zeptat na ta semena, zda se jejich prospěšné účinky ničí tepelnou úpravou ( jak hodně).
A i když to sem asi zrovna nepatří, jestli nemáte nějaké doporučení jak pomoci s uzdravením dvouletého prcka. Vím, že vše má svůj čas, ale chtěla bych mu ulevit - trápí ho chrapot, přímo sýpání, velmi špatně spí, suchý kašel, teplota zvýšená, chuť k jídlu překvapivě má, stolice jednou denně, dnes mírně ušpinila mísu, ale bez zápachu. Zatím nikdy nebylo potřeba antibiotik - léčím homeopatiky a teplotu do 39 nesrážím.
Dnes chtěl kupovaný jogurt - ráno, pohanku - v poledne i večer, banán, amarant, mrkev, rozemleté lněné semínko ( asi pět velkých lžic), namočené mandle, já mu k tomu přidala trochu kefíru pro lepší trávení, šťávičky odmítl, pil pouze vodu.
Říkám si, že se budu snažit vnímat potřeby jeho těla, že samo nejlépe posoudí, co je mu právě potřeba. Co si myslíte vy ?
Díky Michala

Ničí se hodně a někdy i absolutně. U toho dítěte bych to vyhodnotil jak překyselení, nebo kvasinky, případně i oboje naráz. Strava, kterou popisujete je spíše pro ty kvasinky, ale v kombinaci to může i překyselovat. Dát dvouletému dítěti pět lžic lněného semínka to je opravdu těžce riskantní, dvě jsou horní dávka pro dospělého a ještě bych nad tím dost přemýšlel, to může klidně vyvolat krvácení. Nechápu, jak by jste mohla bez tlakoměru vnímat nízký tlak, který podle všeho po tom semínku má.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 13, 2010 11:14 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Jarda píše:
Ničí se hodně a někdy i absolutně. U toho dítěte bych to vyhodnotil jak překyselení, nebo kvasinky, případně i oboje naráz. Strava, kterou popisujete je spíše pro ty kvasinky, ale v kombinaci to může i překyselovat. Dát dvouletému dítěti pět lžic lněného semínka to je opravdu těžce riskantní, dvě jsou horní dávka pro dospělého a ještě bych nad tím dost přemýšlel, to může klidně vyvolat krvácení. Nechápu, jak by jste mohla bez tlakoměru vnímat nízký tlak, který podle všeho po tom semínku má.

Díky za odpověď, netušila jsem, že by to množství semen mohlo uškodit, nejí je každý den, spíš tak nárazově jednou za pět dní, omezím mu to max. na ty dvě lžíce.( i já jedla mnohonásobně vyšší množství - chutnalo mi to).
Nerozumím tomu nízkému tlaku, nic takového opravdu nejsem schopna vnímat.
To překyselení asi myslíte v důsledku velkého množství semen, to změním, už dnes jsem se zaměřila hlavně na syrové ovoce a zeleninu.(syn ovšem semena miluje a vyžaduje, říkala jsem si (asi špatně), že v případě zdravého si jeho zatím nezkažené tělo ( do dvou let chtěl být hlavně kojen) je schopno říci samo ).
Dnes ráno měl jablko, pomeranč, pár vlašských ořechů, k obědu chtěl opět pohanku ( namočená bílá lámanka v kombinaci s krátce povařenou hnědou), odpoledne okurka a mrkev, večer chtěl bohužel opět kupovaný jogurt místo kefíru, stolici měl ráno , poměrně velké množství, hodně kašovitá ( asi po té pohance a rozeml. lněném semeni) a bez zápachu, celkově už je mu lépe, opět je plný velkého množství energie, jen stále sýpe ( ve spánku ne, spí v klidu).
Čaj z mateřídoušky a cibule zkusím zítra ( přeleji a vylouhuji ?). Dříve jsem používala šťávu z jemně pokrájené cibule s medem, to je ale asi špatně? Ty kvasinky mohu odstranit kefírem ? A co si myslíte do budoucna o léčení koloidním stříbrem u takto malého dítěte a jaký je Váš názor na ta homeopatika?
Zjišťuji, jak málo toho stále vím, není to jednoduché, ale snažím se a děkuji za trpělivost s Michala


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 9:56 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
MICHALA píše:
Díky za odpověď, netušila jsem, že by to množství semen mohlo uškodit, nejí je každý den, spíš tak nárazově jednou za pět dní, omezím mu to max. na ty dvě lžíce.( i já jedla mnohonásobně vyšší množství - chutnalo mi to).
Nerozumím tomu nízkému tlaku, nic takového opravdu nejsem schopna vnímat.
To překyselení asi myslíte v důsledku velkého množství semen, to změním, už dnes jsem se zaměřila hlavně na syrové ovoce a zeleninu.(syn ovšem semena miluje a vyžaduje, říkala jsem si (asi špatně), že v případě zdravého si jeho zatím nezkažené tělo ( do dvou let chtěl být hlavně kojen) je schopno říci samo ).
Dnes ráno měl jablko, pomeranč, pár vlašských ořechů, k obědu chtěl opět pohanku ( namočená bílá lámanka v kombinaci s krátce povařenou hnědou), odpoledne okurka a mrkev, večer chtěl bohužel opět kupovaný jogurt místo kefíru, stolici měl ráno , poměrně velké množství, hodně kašovitá ( asi po té pohance a rozeml. lněném semeni) a bez zápachu, celkově už je mu lépe, opět je plný velkého množství energie, jen stále sýpe ( ve spánku ne, spí v klidu).
Čaj z mateřídoušky a cibule zkusím zítra ( přeleji a vylouhuji ?). Dříve jsem používala šťávu z jemně pokrájené cibule s medem, to je ale asi špatně? Ty kvasinky mohu odstranit kefírem ? A co si myslíte do budoucna o léčení koloidním stříbrem u takto malého dítěte a jaký je Váš názor na ta homeopatika?
Zjišťuji, jak málo toho stále vím, není to jednoduché, ale snažím se a děkuji za trpělivost s Michala

Netvrdím, že semena škodí, ale všeho moc škodí, na dítě je dle mého názoru dost i jedna lžíce. Nízký tlak způsobuje nevolnost a motání, až stavy na omdlení. Překyselení si musíte měřit jinak se to objektivně zjistit nedá. Univerzálně zdravé jídlo vlastně není, pro každého v dané situaci je jiné zdravé jídlo a někdy je zdravé i to zdánlivě nezdravé. Kašovitá stolice je špatná a pokud lepí, tak je to skoro určitě o kvasinkách z čehož mohou plynout ty potíže. Cibule s medem je na ředění a vyloučení hlenů proti té není možno nic namítat. Kefír na kvasinky docela slušně funguje a také můžete nasadit fungicidní čaje, třeba lichořeřišnici, nebo lapacho. S koloidním stříbrem opatrně, ale v rozumných dávkách proč ne. Homeopatika jsou léčba pomocí informace a fungují na mnoho věcí, ale na kvasinky asi ne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 1:11 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Jarda píše:
Netvrdím, že semena škodí, ale všeho moc škodí, na dítě je dle mého názoru dost i jedna lžíce. Nízký tlak způsobuje nevolnost a motání, až stavy na omdlení. Překyselení si musíte měřit jinak se to objektivně zjistit nedá. Univerzálně zdravé jídlo vlastně není, pro každého v dané situaci je jiné zdravé jídlo a někdy je zdravé i to zdánlivě nezdravé. Kašovitá stolice je špatná a pokud lepí, tak je to skoro určitě o kvasinkách z čehož mohou plynout ty potíže. Cibule s medem je na ředění a vyloučení hlenů proti té není možno nic namítat. Kefír na kvasinky docela slušně funguje a také můžete nasadit fungicidní čaje, třeba lichořeřišnici, nebo lapacho. S koloidním stříbrem opatrně, ale v rozumných dávkách proč ne. Homeopatika jsou léčba pomocí informace a fungují na mnoho věcí, ale na kvasinky asi ne.

Díky, čaj Lapacho mám, dám ho tedy i prckovi. Na vyšší přísun lněn. semene jsem si možná zvykla, pojídám ho více než dva roky, v době kojení proto, abych měla v mléce dost nenasycených mastných kyselin, tehdy jsem ho jedla kdykoliv jsem měla hlad, zhruba 6 - 8 polévkových lžic postupně během dne, neměla jsem mlýnek, tak jsem je prostě dlouho žvýkala. Manžel si nyní sype každé ráno do jogurtu rozemleté semeno, doteďka také vyšší množství - asi 4 lžíce, k tomu jíme také jednou denně patlanici. Je pravda, že jsem v těhotenství měla nižší tlak, nyní nevím, žádné problémy (motání..) ale nepociťuji. Myslíte, že by se účinku lněn. semene tedy dalo využít pro snižování vysokého tlaku ? (tím trpí manž. maminka)
Díky Michala


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 7:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
MICHALA píše:
Díky, čaj Lapacho mám, dám ho tedy i prckovi. Na vyšší přísun lněn. semene jsem si možná zvykla, pojídám ho více než dva roky, v době kojení proto, abych měla v mléce dost nenasycených mastných kyselin, tehdy jsem ho jedla kdykoliv jsem měla hlad, zhruba 6 - 8 polévkových lžic postupně během dne, neměla jsem mlýnek, tak jsem je prostě dlouho žvýkala. Manžel si nyní sype každé ráno do jogurtu rozemleté semeno, doteďka také vyšší množství - asi 4 lžíce, k tomu jíme také jednou denně patlanici. Je pravda, že jsem v těhotenství měla nižší tlak, nyní nevím, žádné problémy (motání..) ale nepociťuji. Myslíte, že by se účinku lněn. semene tedy dalo využít pro snižování vysokého tlaku ? (tím trpí manž. maminka)
Díky Michala

Také by se to dalo tímto způsobem řešit, ale jednodušší je dodat dostatek draslíku, třeba vařené fazole, nebo ve slupce pečené brambory a cibulovou šťávu s okurkovou v poměru 50 ml : 450 ml, což vám dá várku na jeden den. S tím semínkem bych to nepřeháněl to může mít dost fatální následky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 14, 2010 7:23 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Jarda píše:
Také by se to dalo tímto způsobem řešit, ale jednodušší je dodat dostatek draslíku, třeba vařené fazole, nebo ve slupce pečené brambory a cibulovou šťávu s okurkovou v poměru 50 ml : 450 ml, což vám dá várku na jeden den. S tím semínkem bych to nepřeháněl to může mít dost fatální následky.

Děkuji, budu se tím řídit.
Michala


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 13, 2010 12:04 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Dobrý den,
opět se na Vás obracení pro radu ohledně manžela. Postupně podle mého vzoru i on mění svůj někdejší silně nezdravý jídelníček. Ráno patlanice, svačina ovoce, oběd tedy klasický- vařený, zelenina, večer domácí kefír. Pije čaj Lapacho, užívá orálně urinu, pro zahnání příležitostného hladu psyllium.
Minulý týden měl ale narozeniny a hřešil tvz. krtkovým dortem od maminky a litrem mléka k tomu, jinak nic. Opět se mu objevil na hrudi ekzém ( nic hrozného, jen menší flek), myslíte, že to mohl způsobit pouze tento prohřešek nebo je to náhoda a jen projev čištění těla ?
Vím, že mléko, cukr a mouka, vše, co snědl, patří mezi bílé jedy, ale pro jednou ?
Jinak, já mu udělala dort z patlanice, bezlepkových piškotů ( to, jsem se snažila vyhnout zahlenění z lepku), ovoce, kokosu a nepražených kakaových bobů. Byla to únosná varianta ?
Díky Michala


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv kvě 13, 2010 1:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
MICHALA píše:
Dobrý den,
opět se na Vás obracení pro radu ohledně manžela. Postupně podle mého vzoru i on mění svůj někdejší silně nezdravý jídelníček. Ráno patlanice, svačina ovoce, oběd tedy klasický- vařený, zelenina, večer domácí kefír. Pije čaj Lapacho, užívá orálně urinu, pro zahnání příležitostného hladu psyllium.
Minulý týden měl ale narozeniny a hřešil tvz. krtkovým dortem od maminky a litrem mléka k tomu, jinak nic. Opět se mu objevil na hrudi ekzém ( nic hrozného, jen menší flek), myslíte, že to mohl způsobit pouze tento prohřešek nebo je to náhoda a jen projev čištění těla ?
Vím, že mléko, cukr a mouka, vše, co snědl, patří mezi bílé jedy, ale pro jednou ?
Jinak, já mu udělala dort z patlanice, bezlepkových piškotů ( to, jsem se snažila vyhnout zahlenění z lepku), ovoce, kokosu a nepražených kakaových bobů. Byla to únosná varianta ?
Díky Michala

To je z toho sladkého sajrajtu a mléka, to se okamžitě objeví na kůži, nebo se ozvou staré zdroje bolestí. Ta vaše verze je dle mého názoru OK, ale pokud to do sebe natlačil oboje naráz, tak bohužel nepoznáte, co mu vadí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 14, 2010 12:40 pm 
Offline

Registrován: pát bře 12, 2010 4:52 pm
Příspěvky: 68
Jarda píše:
To je z toho sladkého sajrajtu a mléka, to se okamžitě objeví na kůži, nebo se ozvou staré zdroje bolestí. Ta vaše verze je dle mého názoru OK, ale pokud to do sebe natlačil oboje naráz, tak bohužel nepoznáte, co mu vadí.

Díky,
asi opravdu nepoznám, co to způsobilo, snědl každý den jeden dortík.
Nyní již opět dobrý jídelníček, ekzém zatím stále přetrvává, ale nezhoršuje se. Zkusím dát do patlanice více oleje a potírat ekzém urinou nebo stříbrem - mám kupované od firmy Pharma ?
Michala


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz