juice píše:
Martte, psychika je moc důležitá a je radost vidět, že se někomu daří s ní spolupracovat tak, jako se to daří tobě. Ale já mám pocit, že jsem v pohodě, snažím se nebýt v zajetí společenské přetvářky atd. ale stále je to tady .. poslechla jsem si část Čvrté dohody a líbí se mi to, je v tom schováno hodně moudra, člověk si do hloubky uvědomí spoustu věcí, o kterých přemýšlel třeba jen tak okrajově.. vše souvisí, ale myslím, že psychika asi nebude u mě tou rozhodující, protože se mi pleť hodně zhoršila po tom, co jsem omezila v jídleníčku cukry, mouku. Achjo, už nevím cobych. Ale moc díky za info o Vašich zkušenostech.
Juice,
mě osobně po nasazení diety se stav pleti na 14 dní zlepšil, ale pak se dost zhoršil tak na 2 měsíce, docela jsem z toho byl zoufalý, ale vracet jsem se nechtěl a pak se to pozvolna začalo zlepšovat. Výraznějších výsledků jsem pak dosáhl cca po půl roce a od té doby se to jen a jen zlepšuje. Chce to hodně zkoušet co dělá a nedělá pokožce dobře, mě kupříkladu pomáhalo kysané zelí H+H Kvasareň Komárno jako jediný kupovaný zelí, rozhodně špatně pak nepasterovaný pivo a pečivo. Hodně dobře dělá pokožce také omega 3 mastné kyseliny v podobě rybího oleje a mě i ten zinek a selen. Béčka na homocistein - B6, B12 a kyselina listová se zdá také trochu pomohli.
Obecně kůže v takovém stavu je velice dobrý indikační prostředek, co dělá a nedělá dobře v relativně krátké době, ikdyž je to občas trochu deprimující.
Je jasné, že každý má svojí jedinečnou spravnou cestu a musí si na ní přijít sám, takže jestli si jseš jistá, že bys měla zkusit více tělesnou cestu, tak to určitě není špatný nápad. K té psychické stránce jsem se já dopracoval stejnak až v druhém sledu, člověk na to musí trochu uzrát a nejdříve si zvyknout na jiný jídelníček a také vyzkoumat co dělá tělu dobře. A já osobně jsem původně o psychické očistě také neuvažoval, ale jak člověk vezme svůj život totálně do svých rukou, tak jsem se k tomu dostal tak nějak přirozenou cestou, protože mě to prostě začalo zajímat a to čtení mě bavilo.
Ať se ti daří