Ÿura píše:
Zeli jsem myslel kysane z Billy. To bio bez ecek... Jinak paleo samozrejme znam. 8 let jsem se stravoval jako kulturista, takze hodne bilkovin, plno masa, doplnku atd.. Snazim se to uz omezovat, hlavne ted v době kdy zacinam s klystyrama by asi nebylo vhodny jist maso, když to traveni chci poradne pročistit, takze jim hlavne vajíčka, která si myslim nezatezuji traveni tak jako flákota masa. K tem sacharidům, doted jsem ještě jedl i krupicu pohankovou, kterou jsem ted vyradil. Brambory teda taky vyradim, ale hrozne mi ted chutnaji jahly s česnekem, cibuli, kysanym zelim a posypane drcenymi semínky sezamova a lnena. To teda taky vyradit? Snazim se to varit tak, aby ty jahly byly tvrdsi, ale i tak bude asi ten GI vyssi ze?
Záleží jak vážné jsou Vaše problémy s mikroflorou a s jakou intenzitou jste rozhodnutý je řešit.
Pokud chcete pouze upravit výživu a mikrofloru posílit, tak jáhly a obecně pseudoobiloviny jsou ok a josu určitě lepší volbou než pečivo, cereálie a obiloviny. V rámci tabulky v mém podpisu se můžete pohybovat v potravinách 0-3. U některých lidí a v některých případech tohle může stačit.
Pakliže jsou Vaše problémy závažnější a chcete je řešit pořádně, jáhly na čas vyřaďte, i přes jejich řadu pozitiv. Glykemický index je poměrně vysok a glykemická zátěž, tedy obsah cukrů, také.