Vážený Jardo a okolní obeznámení,
po prostudování místního fora se musím sklonit nad spoustu z vás, kam až jste se dostali v poznání na téma, které možná ani není zdrojem vaší obživy. Jste dost dobří
S ohledem na nedávnou situaci, kdy mě pracovní záležitosti dohnali do stavu kdy i sebemenší náznak problémů ve mě okamžitě zažehávalo neklid a skoro až paniku jsem se rozhodl práci pustit a začít žít mírněji i za cenu snížení příjmu
Starosti opadly, samozřejmě setrvačnost částečně zůstala a rok extremního vypětí v potápějící se firmě samozřejmě tělo nezapomnělo za jedno odpoledne. Ještě nějakou dobu jsem pociťoval a stále občas pociťuji, takové nepříjemné napětí. Je to snad už můj normální fyzický stav. Vnitřní neklid, který vyústil v záchvat který popíšu. Začalo to brněním rukou... zejména dlaní a předloktí. Přidal se obličej, ten stav je stejný jako když se vědomě předýcháte a nabíralo to slušně na obrátkách. Podezření na divný stav se velmi rychle změnilo v paniku. V rukách se mi začali zkracovat šlachy (dnes již vím, že se tomu říká syndrom porodnické ruky ) ... svaly v obličeji mi začaly tuhnout. Prakticky jsem nemohl mluvit. Vytvořila se (a to už dnes taky dokážu pojmenovat ) rybí ústa. Prožil jsem záchvat
MANIFESTAČNÍ TETANIE ....
Než mě odvezla rychlá, tak jsem poznal, že "ta věc" ustupuje a klukům ze sanitky jsem se omluvil, ale že už je to lepší.
Internet hovoří pro několik variant. Zásadní propad hladiny hořčíhu.... popřípadě vápníku. (nemám ale pocit že bych vápníku měl málo, když je skoro ve všem )
Takže tedy hořčík. Vyčetl jsme zde info o chloridu hořečnatém, kde dávkování bude určovat moje toaleta. SUPER
Když už jsem v obchode naprameni.cz objednával hořčík, objednal jsem rovnou i draslík, protože nemůže škodit.
... a vlastně jsem objednal i kyselinu askorbovou... a to zejména proto že nápad s ultrazvukovou čističkou mě doslova vzrušil.
Nj klucí a slečny. Ale když tohle začnu užívat dohromady, bude se mi to vůbec vstřebávat ? Bude se mi vstřebávat hořčík bez vitamínu B a bez vápníku ? Bude se mi Vitamin C vstřebávat jen tak a nebo ho budu muset doložit rajčatama a zeleným ? Nebude se to všechno tlouct když každý prvek budu chtít něčím podpořit ?
To že draslík a jeho dávky možná taky bude určovat toaleta, to samé možná i Vitamín C... Pravděpodobně budu mít problém rozeznat z čeho jsem se právě po... podíval na záchod
Předem děkuji všem co mají tu trpělivost aby četli i takto dlouhé dotazy, každý kdo mi řekne že to šlo napsat na dva řádky bez omáčky, tak má pravdu. Děkuji za pochopení.
edit: top
Pokud jde o ty dotazy, tak na to zde je odpovědí dostatek, nebudu je znovu opakovat, nicméně uvedený stav nemusí být výsledkem demineralizace a avitaminózy, ale špatným stavem nadledvin a s tím spojeným nízkým ceruloplazminem, který vyvolá neschopnost krve vázat měď, což může mít pro nervy vážné důsledky a také se podepsat na stavu jater a dalších orgánů. Tento stav může paradoxně užívání velkých dávek céčka ještě zhoršovat, tedy si k tomu něco nastudujte a nechte si udělat příslušné testy. Pokud budou dotazy, klidně mě zavolejte, dopisováním by se to řešilo opravdu dlouho.