Pustila jsem se do dorovnávání hladiny hořčíku podle článku pana Jardy
Kladivo na deprese. Nesehnala jsem chlorid hořečnatý, takže kupuji Magnex B6 375 mg, taky to finančně vychází docela přijatelně. Protože jsem kdesi vyčetla, že čím větší je jednorázová dávka, tím hůře se hořčík využívá, lámu tablety na poloviny (případně až na čtvrtiny) a rozděluji do více denních dávek.
Na začátku jsem se dostala na dávku 3,75 tablety (1406,25 mg), cca po měsíci tato dávka začala působit průjem, takže jsem o 1/4 tablety snížila (1312,5 mg), po dalším měsíci už to zase bylo moc, takže jsem opět ubrala na 1218,75 mg rozdělených do sedmi dávek denně.
Matou mě na tom dvě věci. Jednak, že v článku pan Jarda píše, že "hladina se pak srovná během dvou až tří měsíců", ale já už to jím skoro tři měsíce a nic takového nepozoruji, a to ani vzhledem k tomu, jak mně je, nepozoruji žádné zlepšení, ani vzhledem k dávce, kterou si tělo žádá (pochybuji, že během týdne, který do konce těch tří měsíců zbývá, tělo náhle usoudí, že už si nežádá nějakých 1200 mg, ale už jen těch obvyklých 350). Je mně jasné, že nejsou všichni lidé stejní, takže ten údaj 2-3 měsíce je třeba brát jako přibližný, ale půjde-li to takhle dál, tak by se to srovnalo za téměř rok, to nejsou 2-3 měsíce ani přibližně. Druhá věc je ta, že nejenže mně není líp (tak nějak jsem si představovala, že jak se bude hladina postupně dorovnávat, budou příznaky pomalu ustupovat), ale je mně naopak hůř, příznaky se zesilují (únava, bolesti kloubů, bolesti hlavy, ranní nedospanost, "zblbost"). Představa, že to bude horší další skoro rok, mě poněkud děsí, navíc mně to začíná dělat problémy v práci, jsem čím dál tím nepoužitelnější a šéfové si toho začínají všímat a nespokojeně to komentovat.
Takže se chci zeptat na dvě věci:
1) Je tohle normální průběh? Nebo něco dělám špatně?
2) Nebyla by nějaká rada, jak deficit hořčíku dorovnat, ale neučinit se tím tak nepoužitelnou, že přijdu o práci? Opravdu je to čím dál tím větší problém
.