hattaaa píše:
Dobry den, jiz tri roky se lecim z egzemu a kandidy ktery mam od narozeni ale byl hrozny pred tremi lety pote co sem dostal nekolik antibiotik po sobe. Je to ale lepsi a lepsi asi diky omezeni nezdravych potravin. Nekdo tady psal ze kvuli tukum preziva kandida a meli by jsme jist sacharidy, osobne jsem na uz asi 2-3 mesice na diete jeskynniho muze ktera tvrdi ze prirozene je fungovat na tuky, jako treba vlci a energii mam proto hlavne z tuku, tedy ketonu na ktere se tuky z duvodu ziskani energie pretvari - coz myslim NEJSOU sacharidy, jak tady psali. Muzu si tim tedy skodit - krmit svou kandidu? Jim misto priloh salaty a drzim si prijem sacharidu asi na 100g, dale 100g bilkovin a zdravych tuku nevim presne, doporucuji dvojnaobek scharidu asi 200 g denne. Vyhybam se jen trans tukum a chemice v jidle a smozrejme sacharidum a cukrum. Nejaku ryzi testoviny brambory a pecivo jim v minimalnim mnozstvi, spise to co jedli neandrtalci, maso, zelenina, orisky, omezene ovoce a mam za to ze se mi za ty tri roky co sem se zacal zabyvat svou kandidou kvuli egzemu lepsi stav, vychazi mi egzem mene a mene, tuto dietu delam ale jen tak dva mesice ale jsem z ni nadseny kvuli zvyseni svych vykonu a pocitu a vubec celkove aktivite. Od te doby co to delam treba neprdim a nejsem nafoukany, jakoze jsem pred tim byl nafoukany snad kazdy den. Jste jeden muj oblibeny odbornik a predem dekuji za Vas nazor k teto staronove diete/zpusobu zivota. Jen pro upresneni, muj denni rezim vypada tak ze nic nejim do treningu a az po nem zacinam zrat o sto sest abych se na druhy den stihl zregenerovat. Kdyz nestihnu, jim na druhy den jeste vice i vice sacharidu aby se mi ve svalech rychleji doplnil cukr. Delam vysokointenzivni sporty: bojove umeni, sprinty, rychle silove treningy pro stimulaci testosteronu a rustovych hormonu apod. hladoveni pred treningem delam pro zvyeni citlivosti hormonu tvz hladovy vlk lepe lovi coz citim. Zminoval jste i kortyzol, tomu se ale vyhybam, proto ty intenzivni sporty misto dlouhych treningu a behu apod., je to nebezpecne?
Pokud udržíte ketózu naměřitelnou v moči, neměl by být problém, tím se kandida, nebo obecně kvasinky nekrmí. Jiná věc je vyplavování kortizolu, který se při vyšší zátěži vyplaví prakticky vždy, je totiž nutný pro dodávání energie, rozkládá bílkoviny na cukry. Dá se sice zablokovat, ovšem pak vám zase "dojdou baterky" poměrně rychle.