Dobrý den,
v souvislosti s mým problémem jsem na razil na Vaši stránku, kterou neustále studuji. Rád bych slyšel Váš názor na mé problémy. Tak tedy k samotnému jádru. Je mi 25 let, po celou dobu od 18 let jsem měl váhu okolo 59Kg (169cm), při rekonstrukci bytu, minimum jídla jsem spadl na 52Kg, opět jsem to vrátil zpět, i když ne moc kvalitně. Moje tělo jakštakš fungovalo, neměl jsem žádné zdravotní problémy až na pár civilizačních nemocí, bolesti hlavy, záda, vyšší tlak. Začátkem tohoto roku jsem se rozhodl přibrat, jelikož jsem vypadal hrozně hubeně. Začal jsem tedy s fitness a konzumoval obrovské množství masa vepřového, rýže, brambory, těstoviny, ovesné vločky, mléčné výrobky.. Ovšem chyba byla - žádná zelenina a ovoce. Milion doplňků. Postupně jsem nabíral a tělo se začalo bránit - nejdříve únava, poté mírné bolesti břicha, které se stupňovali až to vyústilo v ztučnění jater, písek v ledvinách, zanesené střevo, vysoký tlak, zhoršený zrak, bolesti hlavy, špatné těžké dýchání, vyrážka okolo úst a koutky. No v podstatě jsem se málem zabil. Musel jsem řešit a studovat (Walker, atd.) Postupně jsem příjem potravin snížil a přešel na kuřecí, vyřadil mléčné výrobky. Nasadil detox (krev čistící čaj, ostropestřec, psylium v tabletách) a zařadil aerobní cvičení ráno na lačno. Bolesti se mírně snížili ale nevymizeli. Radikálně jsem se tedy rozhodl, ze dne na den jsem přestal jíst vše špatné a od rána nasadil čerstvé saláty, ovoce, ořechy, lněný a konopný olej a filtrovanou vodu z kohoutku. Hned ten den večer mě bylo neskutečně zle, bolesti zintenzivněly, ale řekl jsem si že vydržím. Ráno byla moč neskutečně hustá, hnědá, mazlavá a neskutečně zapáchala (hořkost, připomínala vůni salátu). Stolice řídká, lepivá, mazlavá, neplavala. Takto jsem pokračoval, po každém jídle a pití mi bylo zle. Za 4 dny se stav pomalu obracel a zlepšoval. Nevolnosti mizely, krevní tlak klesl na 135/75, moč přestává být tak tmavá a smradlavá, totéž i stolice. Dělal jsem si již 3 výplachy střev ráno na lačno s převařenou vodu 1l. Vyletěl strašný bordel, hleny a kousky ořechů. Bolesti a tlak v pravé straně břiše se zmírnily, dostavila se energie a chuť do života a pěstovat plodiny na zahrádce
Z váhy 75kg, kterou jsem nabral, jsem spadl na nějakých 71Kg. Ovšem dále už nehodlám jít dolů, jelikož svalová hmota zmizela, také i tuk. Rád bych si pořídil odšťavnovač (lis) Omega. Rád bych začal znovu posilovat, jezdit na kole a nějakou tu aerobku (Tabata). Ovšem také bych rád začal konzumovat maso, hnědozrnou rýži natural, ranné brambory + kvalitní filtrovanou nedenaturovanou syrovátku. Samozřejmě spousta šťáv čerstvých, ovoce a zelenina, ořechy. Uvažuji nad dělenou stravou.
Rád bych slyšel Váš názor popř rady. Obecně nechápu, jak mohou kulturisti, kteří konzumují denně obrovské množství hovězího a sacharidů, přežít?? Vy to chápete?
Chci mít hezkou, vytvarovanou postavu, být šťastný a energický. Bez bílkovin to moc nejde, možná však ano, ale moje mysl na to ještě nedospěla. Každopádně na pravé straně břicha neustále něco cítím (už ne bolest ale mírný tlak). Uvažuji, že zajdu na hydro-colon výplach a případně ultrazvuk, ale bojím se toho, co mi najdou (znáte "lékaře", hned vám nacpou tunu chemie, nebo zářez do těla). A ještě jedna věc, v průběhu obžérství mě pobolívala (při dotyku, tlaku) levé bradavka a tak jakoby vevnitř zatvrdla.
Děkuji předem za Váš čas a reakci,
přeji hezký den
Petr