Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 6:55 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte srp 12, 2014 11:13 am 

Možná slepé střevo no. A nebo fakt ty záhyby těch střev, kde se ukládá všechno, jak jsem posílal tu knihu o půstu, tam to psal ten jeden. Ale já to neměl černé, ani nic, prostě normální stolice, tak kdoví odkud...Ale slepé střevo je dost velké, a mám dojem že pracuje nezávisle... Kromě apendixu má význam pro tělo...

EDIT: BTW včera (2. den návratovky ze 40tky) jsem měl k snídani tu zakysaanou smetanu, k obědu sklenku vína a plísnový sýr, krásně uleželý, byl ve slevě, procházela trvanlivost, takže pěkně za půl ceny kvalitní sýr, a ještě přímo uzrátý. \":D\"
K večeři 3 hotdogy a večer pak ještě dva. Domácí, čerstvý rohlík, plus vídenský kvalitní párek. Maso tedy zvládám absolutně v pohodě, bylo v nich 60% hovězí a vepřové maso, kvalitní z řeznictví. Plus kvanta hořčice, také v pohodě. V noci grapefruitový (červený) džus. Plus jedna nektarinka, jedno rajče. A pytlík malý brambůrků odpoledne.
Jediný minus celého dne bylo to, že jsme fut museli lítat po obchodech (stres tedy zvládám), a také mi vyskočily afty, což ale není důsledek stravy nebo půstu, ale protože jsem si první den spálil jazyk tím vývarem, a pak mám do něj tendenci neustále kousat, to se mi prostě stává.
Takže v podstatě jím normálně, a již se nehodlám nijak omezovat v tom co si dám. Sýry, i plísnové, jsou v pohodě, maso v pohodě, menší množství alkoholu v pohodě... V podstatě ted jde jen o to, abych se stravoval nějak normálně, ale celá návratovka je tedy asi mýtus, protože z ničeho mi nic není...

Naposledy upravil Dezonero dne úte srp 12, 2014 11:33 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: úte srp 12, 2014 11:14 am 

NOWOCAYN_2 píše:
Vegetariánka môže byť aj chlieb so syrom. A keď nebol problém s tým, nebol by ani s mäsom, tukom a zeleninou \":wink:\" Teda aspoň druhý deň, pre istotu. (NERIAĎTE SA TÝM ČITATELIA, NEVIEM TO ZARUČIŤ)

S chlebem i pečivem bych měla problém i před půstem.
Jinak se mi půstem žaludek rozhodně nezmenšil. \":D\"

PříspěvekNapsal: úte srp 12, 2014 11:56 am 

Dezonero píše:
... celá návratovka je tedy asi mýtus, protože z ničeho mi nic není...

To, ze tobe nic neni neznamena, ze je cela navratovka mytus, i kdyz ji lze silne zkratit. Parkrat jsem mluvil s holkou, ktera kdysi presvedcila kamarada na pust. Ale snad 14. den ho to prestalo bavit a hodil "navratovku" v hospode, dal si nejake normalni jidlo a nevim jak piti. Nepamatuju si detaily, ale bylo mu blbe a skoncil v nemocnici a holka rikala, ze i tam byla jeste sance, ale ze doktori odmitali brat v uvahu specifiku jeho situace. Takze zaver byl, ze navratovku neprezil \":(\" .

PříspěvekNapsal: úte srp 12, 2014 12:30 pm 

pv33 píše:
To, ze tobe nic neni neznamena, ze je cela navratovka mytus, i kdyz ji lze silne zkratit. Parkrat jsem mluvil s holkou, ktera kdysi presvedcila kamarada na pust. Ale snad 14. den ho to prestalo bavit a hodil "navratovku" v hospode, dal si nejake normalni jidlo a nevim jak piti. Nepamatuju si detaily, ale bylo mu blbe a skoncil v nemocnici a holka rikala, ze i tam byla jeste sance, ale ze doktori odmitali brat v uvahu specifiku jeho situace. Takze zaver byl, ze navratovku neprezil \":(\" .

TOMU SA SNÁĎ ANI VERIŤ NEDÁ................. \":D\" \":D\" \":D\" \":D\"

PříspěvekNapsal: úte srp 12, 2014 12:33 pm 

Myslel jsem tím, že to co tu popisují jiní je mýtus. Samozřejmě ne že někdo první jídlo si dá vepřo knedlo zelo a hodí do sebe deset piv...
To by nezvládl ani člověk po kratším hladovění, ale to už každýmu dojde...

Ale je pravda, že někteří lidi jsou prostě pomalejší a moc nepřemýšlí a pak je lepší, když někdo píše o návratovce dva týdy... Je to jako s léky. Aby se lidi nepředávkovali, tak se píše, že smrtelná dávka je XY léků denně, přitom pravda je, že smrtelný by byl trojnásobek, ale prostě lidi jsou hloupí a tak to musej radši zkrátit a nepsat pravdu... To jsou prostě smutná fakta no. \":(\"
Já si taky nedal rovnou plísnovej sýr a zmrzlinu, ale zaplnil se rajčaty a počkal přes noc, až se rozjedou střeva, a a ráno pomalu nabíhal a čekal, co řekne žaludek.
Jít do ledničky a okamžitě si udělat flákotu a dát si tři dvanáctky, by mě teda nenapadlo. \":)\"
Tohle nenapadne ani člověka, co třeba tři dny marodí, nejí, tak taky pak si dá čaj, piškoty, nebo něco podobného, a pak teprv přidává. Ale neřeší nějaký napařený zeleniny a podobně... Jako že jak dlouho to má být nad párou, jestli je to lesklý, neni lesklý, jestli jeho "hrst zeleniny" není moc velká nebo malá... Tohle jsem říkal, že je mýtus, tak jsem to myslel. \":)\"

EDIT: Ke snídani jsem měl poslední párek v rohlíku akonečně se mi udělalo to čerstvé domácí žervé, tak si ho jdu dát. \":)\" Prostě takováhle jídla fakt ublížit nemůžou. Ale jít někam do hospody, to klidně věřím, že ho složit mohlo. Ono z takových jídel může bejt blbě i za normálních okolností, natož po dvou týdnech nejedení... Obzvlášť jestli to ucpalo střeva.

PříspěvekNapsal: stř srp 13, 2014 5:13 pm 

Dezonero píše:
Myslel jsem tím, že to co tu popisují jiní je mýtus. Samozřejmě ne že někdo první jídlo si dá vepřo knedlo zelo a hodí do sebe deset piv.....

Chapu jak jsi to myslel, ale predpokladam, ze i ta nestastna story co jsem popsal muze byt uzitecna. Aby si nekdo po tvych zkusenostech nemyslel, ze tam neni vubec zadne riziko. A navic se riziko muze zvysovat v pripade spatneho zdravotniho stavu, treba kdyz dela pust nekdo zdevastovany rakovinou a jeji "lecbou".

K danemu tematu jeste jedna story od jedne Slovenky. Jeji mama mela rakovinu, uz nevim ceho. Dcera ji presvedcovala, at da Breussovku, 42 dni se stavama z mrkve, cervene repy... a s cisticimi caji. Mama silne verila doktorum, ale kdyz ji po uplatneni vsech drastickych postupu sdelili, ze uz pro ni nemuzou nic udelat, tak souhlasila. Ale hned pak ze si da za odmenu kacicu nebo co to bylo. Problem je, ze jak jsem videl i v jinych pripadech, pusty dokazi potlacit priznaky rakoviny a rozjet ozdravny proces, ale ta rakovina tam stale je a kdyz zacne clovek zas nezdravou zivotospravu, tak opet vyleze a je to horsi. Takze v danem pripade mama vydrzela 42 dni, ale s vidinou te kacice, kterou ji priblbli pribuzni pak ihned prinesli. Nevim, jestli dala nejakou navratovku nebo ne, ale i kdyby ji dala a pak relativne opatrne presla zas na to blby jidlo, tak by to stejne dopadlo jak to dopadlo, tedy spatne. Pust hodne pomuze, ale kdyz je to hodne spatne, tak je stale nutne byt opatrny, dokonce i po dokonale navratovce.

V kazdem pripade jeste jednou dik, ze jsi se tu podelil o svuj experiment a predvedl, ze i 40citku lze dat vice mene z rozbehu a ze to neni takova hruza, jak si leckdo mysli.

PříspěvekNapsal: stř srp 13, 2014 6:59 pm 

No proto jsem tu upozornil i na to, že jsem měl ten rajčatový rozběh aspon přes tu noc, a pak ráno ty mléčné výrobky a pak sem teprve jedl tak nějak víceméně normálně. \":)\"
TeĎ, třetí den, jsem jedl už taky normálně. Různé sýry od žervé, přes nivu až po zrající romadur. Maso kromě těch párků myslím žádné... Ještě tak tu šunku no... I to víno tělo zvládlo v pohodě. \":)\"

Já co vím, tak jeden člověk co znám, tak vyléčil rakovinu taky na štávách, které takhle pil devět měsíců, jen ty štavy, nic víc. A vyléčil se ze skoro kompletního selhání systému. Snad nějaké rakoviny žláz, nebo kdoví čeho. A vydržel žít ještě dalších deset let normálním životem, než ho skolila uplně jiná rakovina, kde se dal do rukou doktorů a chemoterapie...

PříspěvekNapsal: stř srp 13, 2014 10:29 pm 

pv33 píše:
Chapu jak jsi to myslel, ale predpokladam, ze i ta nestastna story co jsem popsal muze byt uzitecna. Aby si nekdo po tvych zkusenostech nemyslel, ze tam neni vubec zadne riziko. A navic se riziko muze zvysovat v pripade spatneho zdravotniho stavu, treba kdyz dela pust nekdo zdevastovany rakovinou a jeji "lecbou".

K danemu tematu jeste jedna story od jedne Slovenky. Jeji mama mela rakovinu, uz nevim ceho. Dcera ji presvedcovala, at da Breussovku, 42 dni se stavama z mrkve, cervene repy... a s cisticimi caji. Mama silne verila doktorum, ale kdyz ji po uplatneni vsech drastickych postupu sdelili, ze uz pro ni nemuzou nic udelat, tak souhlasila. Ale hned pak ze si da za odmenu kacicu nebo co to bylo. Problem je, ze jak jsem videl i v jinych pripadech, pusty dokazi potlacit priznaky rakoviny a rozjet ozdravny proces, ale ta rakovina tam stale je a kdyz zacne clovek zas nezdravou zivotospravu, tak opet vyleze a je to horsi. Takze v danem pripade mama vydrzela 42 dni, ale s vidinou te kacice, kterou ji priblbli pribuzni pak ihned prinesli. Nevim, jestli dala nejakou navratovku nebo ne, ale i kdyby ji dala a pak relativne opatrne presla zas na to blby jidlo, tak by to stejne dopadlo jak to dopadlo, tedy spatne. Pust hodne pomuze, ale kdyz je to hodne spatne, tak je stale nutne byt opatrny, dokonce i po dokonale navratovce.

V kazdem pripade jeste jednou dik, ze jsi se tu podelil o svuj experiment a predvedl, ze i 40citku lze dat vice mene z rozbehu a ze to neni takova hruza, jak si leckdo mysli.

Netušil som, že po šťavách sa má dodržovať nejaká návratovka k "bežnému jedálničku"....
A rovnako som netušil, že (ak si to myslel tak), že kačica je blbý jídlo.... \":D\" ... Blbá je kačica s knedlíkom \":wink:\"
Mimochodom, tu je jeden dokoument o tom, ako liečiť rakovinu (hoci sa tam veľa o tom nepovie \":D\" \":D\" \":D\" ), názov to má, RAKOVINA - KONIEC JEDNEJ CHOROBY ĽUDSTVA (slovenské titulky). Vraj rakovinu zahubí aminokyselina Lyzín (takže jesť želatínu hoci aj v prášku - rozrobiť vo vode najlepšie s trochou ananásovej šťavy + vitamín C \":wink:\" ), ktorá sa postará o "natrávené kalogénové časti buniek, ktoré sa takto stávajú oslabené a prístupné rakovine, samotný vitmín C, a vraj zelený čaj (to s čajom mi znelo trochu smiešne, ale kto vie...).
V tom dokumente sa ale nehovorí nič o premnoženej candide, a plesniach, ktoré majú byť spúšťačom rakoviny, a nemysím, že ich odstráni samotná aminokyselina, C-čko, a zelený čaj...
Ale to už nie je o pôste.

Tak môj postreh z neádvneho pôstu : Dal som si 3,5 dňový urinový pôst, s návratovkou (100g naparenej mrvky, a o 5 hodín na to hovädzie s maslom a špenátom). Mám akoby viac energie odvtedy. Trochu. Ale - vylučujem odvtedy hlien z nosa - oveľa viac než predtým. Čistý, bez zafarbenia. Aj z nosa, aj z úst. Veľmi hustý, že keď ho chcem "fľusnúť", tak je strašne lepkavý, takže to niekedy nejde urobiť, musím si pomôcť vreckovou. Takže sa mi pekne vylučujú hlieny, takto sa mi ešte asi nikdy nevylučovali, a to mám za sebou XYZ néty so slanou vodou, a XY (minimálne 50) néti s urinou.... Takže mne, už celkom dosť prečistenému, takto pomohol 3,5 dňový urinový pôst. TAKTO VIDITEĽNE/CITEĽNE, určite aj inak, len som si to nemusel všimnúť \":)\"

A čo sa týka návratovky, keď sa podarilo našťartovať Dezonerovi trávenie po pôste tak rýchlo, tak myslím, že by bolo celkom možné (pre niekoho, kto sa nelieči z rakoviny napr...) úplne bezpečne používať pomer 5:1 = 5 dní pôstu, 1 deň návratovky........... 10 dní postu, 2 dni návratovky............40 dní pôstu, 8 dní návratovky (PRE ISTOTU).
JE TO STO KRÁT POHODLNEJŚIE, A JE TO BEZPEČNÉ, KOPAAAA ĽUDÍ TO TAKTO RIEŠILO, ZABUDNITE, ŽE VäČŠINA SI DÁVA ROVNAKO DLHÚ NÁVRATOVKU AKO TRVAL PôST.
Taká "skrátená návratovka" (alebo skôr - nie zbytočne predĺžená) otvorí dvere kopu ľuďom do pôstov, kopu ľuďom, ktorí si napr. radi dajú 10 dňový pôst, LEBO POSTAČÍ 2 DŇOVÁ NÁVRATOVKA. Keby sa riadili len Malachovom, Partykovou, Máchom, atď, TAK BY SI 10 DŇOVÚ (väčšina ľudí) NIKDY NEDALI, LEBO ODMIETAJÚ 10 DNÍ JESŤ "OVOZEL" s inými nizkokalorickými doplnkami k tomu, resp. inými jedlami bez tuku a bielkovín (prakticky).
TAKŽE SLÁVA "SKRÁTENEJ" NÁVRATOVKE, NECH JU UŽÍVA KAŽDÝ, KTO NEBAŽÍ PO "PASTVIŠTI" NA TANIERI PO DLHÉÉÉÉ DNI za sebou. Proste každý, kto nie je fanda "redukčnej diéty", LEBO NIE KAŽDÝ JU POTREBUJE !!!!!

\":-)\"

PříspěvekNapsal: stř srp 13, 2014 10:45 pm 

Dezonero píše:
.....Já co vím, tak jeden člověk co znám, tak vyléčil rakovinu taky na štávách, které takhle pil devět měsíců, jen ty štavy, nic víc. A vyléčil se ze skoro kompletního selhání systému. Snad nějaké rakoviny žláz, nebo kdoví čeho. A vydržel žít ještě dalších deset let normálním životem, než ho skolila uplně jiná rakovina, kde se dal do rukou doktorů a chemoterapie...

Teraz na teba nejdem útočiť, Dezonero \":D\" ....len chcem rozviť tému o tom, ako to vlastne je so šťavami. Nemá to nič spoločné s tebou, ty netvrdíš, že šťavy liečia svojim obsahom živín rakovinu.
Vieš, keď použijem sedliacky rozum, vyjde mi z toho toto : Šťavy nie sú PROTIRAKOVINOTVORNÉ......... \":wink:\" \":wink:\" \":wink:\" .....šťavy proste vedia dať organizmu určitú výživu vo veľmi ľahko stráviteľnej forme, a zároveň svojou tekutosťou (+ tá ľahká stráviteľnosť + takmer žiaden odpad z toho) ŠETRIA SILY ORGANIZMU NA TO, ABY SA POSTAVIL VEĽKEJ CHOROBE - proste niečo ako "žalúdková infúzia", ale pekne s pohybom, a predsa len prirodezejšia, ako nejaká gebuzina v hadičkách nastoknutých v žilách.
Lebo keď aj pôst vie vyliečiť rakovinu (nie úplne u každého, ale možno u väčšiny, ktorí sa toho CHOPIA), tak čo - tá VODA - nakoľko väčšina ľudí má pôst na vode, nie aj na urine.... -, TÁ VODA JE PROTIRAKOVINOTVORNÁ - NIČÍ RAKOVINU ??? NIE............LEN POMÁHA TELU - čistí ho. Tak isto aj šťavy - dodajú sacharidy (energia), vitamíny, minerály (ale nebuďme naivný - vitamínov a minerálov tam veľa nebude... \":wink:\" ), KYSELINY, ZÁSADY (ovocie, zelenina, mix...)....v ľahko stráviteľnej forme, až VSTREBATEĽNEJ forme..... TAKMER ŹIADNA PRÁCA ŽALÚDKA A ORGÁNOV.....
Ale potom tu príde nejaký cvok, a povie, že keď ŠTAVY "vyliečili" Z RAKOVINY (a pritom rakovinu zničilo TELO, lebo malo dostatok síl vďaka "vodičkám"), tak "ŠTAVY SÚ TO NAJLEPŠIE PRE ČLOVEKA, JE TO JEHO POTRAVA, LEN OVOCIE, ZELENINA, A ŠTAVY Z TOHO"....
Lenže ovocné a zeleninové šťavy sú v prvom rade ČISTIČ, a čistič NEMôŹE BYŤ STAVITEĽ............ČISTIČ = MINERÁLNY KÚPEĽ........ čistí, niečo doplní, ale NEBUDUJE HMOTU. Preto sú "vitariáni" takí vychudnutí. NESTAVAJÚ.
Ja vidím ako oveľa lepší spôsob na čistenie používať PôST, naordinovať si ho podľa vlastného (čerpať aj zo skúseností iných môžeme) UVÁŽENIA. A nie konzumovať len potravu, ktorá slúži LEN NA ČISTENIE + zanedbateľné "budovanie". PRE OPICE TO JE STRAVA BUDUJÚCA, PRE ČLOVEKA ALE NIE, človek nie je z opice, a niektorí ľudia to už vedia, aj im to došlo, nemuseli to ani čítať, a vôbec to nemusi mať z Biblie, mohli na to dôjsť sami. Už by to niektorí ľudia mohli pochopiť. Hlavne tí, ktorí jedia len ovocie a zeleninu + pár orechov....
Nemám nič proti ovociu a zelenine, pokiaľ sa používajú v nejakej krátkodobej kúre (napr. očista lymfy), v letnej sezóne ako doplnok potravy (pár deci šťavy denne), alebo celoročne ako doplnok stravy v menšom množstve. Ale robiť z toho základ ??? .... ANI NÁHODOU.

PříspěvekNapsal: čtv srp 14, 2014 2:21 am 

NOWOCAYN, u toho půstu to bude tím, že tělo tu rakovinu sežere. \":)\" Prostě jak tělo nic nedostává, tak řere i oslebené buňky, jako třeba staré bílé krvinky, a taky rakovinné buňky, které nejsou tělu pro nic prospěšné. Prostě stráví co tělo nepotřebuje. N2co jako když si lidé topí, dojde dřevo, ale do lesa daleko, a je stále zima, tak začnou pálit od toho nejméně potřebného. A to rakovinné bunky jsou. Jsou pro tělo na nic. \":)\"
A když je spálí všechny, je rakovině amen... A jestli ta paní stále nějaké měla, tak jak se vrátila ke stravě, tak prostě se ta rakovina zase rozlezla, jelikož bunky se dále šířily. Kdyby se vyprdla na nějaké termíny a nebyla nenažraná, tak by se z toho vyléčila. U rakoviny nefunguje nějaká dvacítka, či čtyřicítka. U rakoviny se má jet, dokud si tělo nevyžádá potravu, kdyb nemá hlad. Tělo až nemá co pálit a je totálně vyžrané včetně těch nejposlednějších nepotřebných buněk, včetně tuku, tak si řekne o jídlo. A to je chvíle kdy začít jíst, jinak se začnou trávit i vnitřní orgány.
Tělo je chytrý a řekne si...

Tím nechci shazovat tu paní, je to smutný že umřela. Ale prostě to že se rakovina znovu rozmohla není chyba ani kačice, ani jiné návratovky, at už dobré nebo špatné, ale je to chyba špatného půstu, prostě nebyl úplný... Nebyl dokončený...

PříspěvekNapsal: sob srp 16, 2014 9:37 pm 
Administrátor
Administrátor

Juta píše:
Dobrý den,
jsem po 10-ti denním půstu, nyní 5.den návratovky. Zhruba od 7. dne půstu mám zalehlé levé ucho a tento stav nadále trvá. Je to velmi nepříjemné. Má s tím někdo zkušenosti, případně radu, jak se toho zbavit? Zkouším urinou proplachovat dutiny, ale je to pořád stejné.
Půst probíhal dle mého názoru v pohodě, dělala jsem klystýry buď urinové, nebo s jablečným octem v poměru 1,5 lžíce octa na 1,2 l vody. Pila jsem jen vodu, ale ne destilku, pouze filtrovanou kohoutkovou.
Návratovka: 1.-3. den napařená cuketa, rajče, mrkev. 4. den ráno ovoce - maliny a rybíz, potom už jen syrová zelenina. 5. den totéž.
Při dřívějším 7-mi denním půstu jsem problémy se zalehnutým uchem neměla.

Děkuji za jakoukoliv radu.

Tak běžně se ozývají staré problémy a dle délky půstu se mohou i měnit, postupně vyplave na povrch vše, co jste tělu způsobila za předchozí roky.

PříspěvekNapsal: sob srp 16, 2014 9:39 pm 
Administrátor
Administrátor

derkel píše:
dobrý den,
může se při půstu pít osmoza se špetkou himalajské soli+draslík? Po osmoze mám hrozné sucho v puse ,ale se soli ne.

Hodně záleží na délce půstu u kratších půstů by to vadit nemělo.

PříspěvekNapsal: sob srp 16, 2014 10:05 pm 
Administrátor
Administrátor

Th. píše:
Dobrý den,

mohu se zeptat, zdali má někdo zkušenosti s půstem a Gilbertovým syndromem (zvýšený bilirubin v krvi)?? Při GS se totiž nemá hladovět (tento syndrom se víceméně dokazuje 3 denním "polopůstem" - strava o min. obsahu energie), jelikož při hladovění se začně okamžitě barvit bělmo dožluta, u někoho i kůže, ovšem nejpodstatnější asi je, že daná osoba se cítí poměrně unavená a vyčerpaná (i po jednom dni hladovění).

Má zde někdo, prosím, GS a dělá pravidelné, i dlouhodobé, půsty?
Jak se cítíte a jak vše zvládáte??

Pane Jardo, nějaký příspěvek od Vás??

Děkuji moc!

Na to nedovedu odpovědět s takovou osobou jsem se dosud nesetkal.

PříspěvekNapsal: sob srp 16, 2014 11:45 pm 
Administrátor
Administrátor

Dezonero píše:
Možná slepé střevo no. A nebo fakt ty záhyby těch střev, kde se ukládá všechno, jak jsem posílal tu knihu o půstu, tam to psal ten jeden. Ale já to neměl černé, ani nic, prostě normální stolice, tak kdoví odkud...Ale slepé střevo je dost velké, a mám dojem že pracuje nezávisle... Kromě apendixu má význam pro tělo...

EDIT: BTW včera (2. den návratovky ze 40tky) jsem měl k snídani tu zakysaanou smetanu, k obědu sklenku vína a plísnový sýr, krásně uleželý, byl ve slevě, procházela trvanlivost, takže pěkně za půl ceny kvalitní sýr, a ještě přímo uzrátý. \":D\"
K večeři 3 hotdogy a večer pak ještě dva. Domácí, čerstvý rohlík, plus vídenský kvalitní párek. Maso tedy zvládám absolutně v pohodě, bylo v nich 60% hovězí a vepřové maso, kvalitní z řeznictví. Plus kvanta hořčice, také v pohodě. V noci grapefruitový (červený) džus. Plus jedna nektarinka, jedno rajče. A pytlík malý brambůrků odpoledne.
Jediný minus celého dne bylo to, že jsme fut museli lítat po obchodech (stres tedy zvládám), a také mi vyskočily afty, což ale není důsledek stravy nebo půstu, ale protože jsem si první den spálil jazyk tím vývarem, a pak mám do něj tendenci neustále kousat, to se mi prostě stává.
Takže v podstatě jím normálně, a již se nehodlám nijak omezovat v tom co si dám. Sýry, i plísnové, jsou v pohodě, maso v pohodě, menší množství alkoholu v pohodě... V podstatě ted jde jen o to, abych se stravoval nějak normálně, ale celá návratovka je tedy asi mýtus, protože z ničeho mi nic není...

No, co k tomu říci, obdivuhodná zkušenost i odvaha. Sám mnoho let žiji v přesvědčení, že něco podobného je možné a u našich dávných předků patrně bylo i běžné, tedy by to člověk měl vlastně umět, nicméně jsem nikdy nenašel odvahu si takovou věc vyzkoušet. Dle mého přesvědčení prostě člověk po dlouhém nedobrovolném hladovění musel pouze najít tu správnou míru, kolik si může dovolit sníst na první jídlo, prostě se nepřežrat. Opravdu obdivuji vaši odvahu něco podobného vyzkoušet, ale nesouhlasím s tím, že návratovka je mýtus. Určitě je vhodné se raději rozjídat pomalu v návratovce, než udělat fatální chybu, což bohužel není zase tak složité. Lidé neznají správnou míru skoro v ničem a historie návratů vězňů z koncentráků je v tomto ohledu celkem jasná. Většinou kdo se z radosti hned přežral, zemřel a kdo byl opatrný a pomalu se rozjedl, ne jasně definovanou návratovkou, ale prostě opatrně, ten většinou přežil. Každopádně jsem rád, že jste se zde o tuto jedinečnou zkušenost podělil.

PříspěvekNapsal: stř srp 20, 2014 1:21 pm 

Otázka : Keď niekto z vás držal pôst dajme tomu 7 dňový, 14 dňový a dlhší..... ako ste riešili erotiku ?
Erotika sú aj bozky (výmena slín), orálny sex (výmena tekutín), NIE LEN STYK.... Pri požití slín iného, alebo pri požití telesných tekutín iného človeka sa narúša endogénna výživa ? ....Totiž, pošvový sekret, atď..... to nie je "moje".....takže je to akoby prijímanie potravy, že ? ...
Len ma to zaujíma, lebo chcem dlhodobo (vlastne celý život...) zaraďovať pôsty, a to aspoň 4-5 dní v mesiaci (neskôr aj dlhodobejšie, a ešte neskôr aj dlhodobý), urinové pôsty. Z toho raz 84 hodín urinového pôstu v mesiaci, a raz 60 hodín urinového pôstu.

Môže sa k tomu niekto vyjadriť ?

A teraz na trochu iné tému.
Nakoľko každý pôst je najlepšie začať ranným klystírom a výplachom žalúdka (aby sa "obrátila" energia žalúdka - a tak bol ešte menší hlad), je pre mňa výhodnejšie mať len dva začiatky pôstu počas lunárneho mesiaca (29,5 dňa). Totiž, keby som mával za lunárny mesiac 4 začiatky pôstu, tak by som musel (a hlavne chcel) tie 36 hodinové pôsty začínať na dni Ekadashi (11. deň po Nove a Splne), a na Spln a Nov, aby to bolo čo najúčinnejšie. Lenže to by mohlo byť všetko kľudne v pracovné dni, a keď už "budiť" o siedmej ráno susedov výplachom žalúdka, tak radšej len 2 krát mesačne, než 4 krát. Rovnako, radšej 2 krát mesačne (hoci možno z toho len raz bude v pracovný deň...) sa modliť, aby som pred odchodom do práce vylúčil dostatočný obsah klystíru a tak sa nemusel v práci strachovať, že sa "za pochodu pos*riem", ako keby som to mal absolvovať 4 krát mesačne.... Totiž, keď si človek dá 84 hodinový pôst, dôležité je dať si ráno klystír v prvom rade v prvý deň... V druhý a tretí deň stačí si dať klystír po práci, resp. večer - odpadá teda stres z toho, o čom som písal.
A čo sa týka výplachu žalúdku, ten si dávam raz týždenne, a radšej si ho dám v sobotu o 10-tej doobeda (keď nepracujem, a nie tak skoro ráno ako pred prácou), než cez týždeň o 6:30.....

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]