zuzanaalvo píše:
Dobrý den, mám za sebou první očistu jater. Po vypití překvapivě dobré emulze oleje a grepové šťávy jsem lehla na bok s petlahví teplé vody podle návodu a bez hnutí jsem spala až do jedné ráno, kdy mě probudil pocit na vyprázdnění. Překvapilo mě, jak moc je mi zle a průjem se dostavil, ale slabý a celkově to moc nešlo ven. Roztřásla mnou zima a rozbušilo se mi velmi silně srdce. Cítila jsem velký tlak na hrudi a těžko se mi dýchalo. Poté následovalo pár vyprázdnění, vyšly ze mě cca 2 hrsti kamínků měkkých a mazlavých a světle zelených. Až kolem 4. ráno mě napadlo pomoct si klystýrem, to se uklidnilo srdce a tlak na hrudi ustoupil. Poté jsem pokračovala dalšími 3-mi klystýry až do rána do uklidnění a poslední dávku espomské soli jsem vynechala a dále postupovala podle návodu. Myslím si, že to bušení srdce a tlak na hrudi mohly být příznaky předávkováním hořčíku z espomské soli, který se nevyloučil průjmem, jelikož se střeva moc nevyprazdňovala. Co si o tom myslíte?
Ale víc mě trápí to, co následovalo poté. Pár dnů po očistě jsem prodělala první akutní zánět slinivky po konzumaci ořechů, i když jsem je do té doby běžně konzumovala bez problémů. Poté jsem prodělala sérii dalších akutních zánětů slinivky po konzumaci vajec, semínek, rajčat, smažených a tučných jídel a česneku. Vše jsem před očistou běžně jedla a neměla jsem žádné trávící potíže. Ty akutní záněty slinivky jsou opravdu velmi bolestivé a navíc nechci dojít do stádia chronického zánětu, proto jsem na dietě. Doktoři mi samozřejmě nic neléčí,jen by řezali.
V dětství jsem se velmi často přejídala tučnými jídly a prodělala několik žlučníkových záchvatů v pubertě. Kolem 19. roku jsem změnila zásadně svůj jídelníček, ve 21 jsem porodila dceru a od porodu jsem vegetariánka, rok vitariánka a po očistě jater veganka. Vitariánská strava mi hodně pomohla, ale po roce mi začaly bolesti žaludku, tak jsem začala vařit. Momentálně je naše strava 80% vařená, zbytek syrová.
Je mi 25, jsem 176cm vysoká, vážím 72kg.
Poradíte, prosím, jak mohla očista jater odstartovat mé potíže se slinivkou?
Děkuji všem.
Těžko říci a je otázkou zda zde je možné vyhledat přímou souvislost, třeba se pouze problém vyhrotil ve stejném čase a pouze náhodou. Syrová strava je na oslabenou slinivku dost problematická a je klidně možné že byla načnutá již dávno před tím a teprve po provedení očisty, kdy silně stoupne v těle toxická zátěž vlivem vyplavených toxinů, dala o sobě vědět. Odtestoval bych si dóšu a pokud jste Váta, což asi ano, pak se není čemu divit. Slinivka vyžaduje křemík, kvanta enzymů, třeba pankreatické a digestivní, kyselinu alfa lipoovou-B13 a papáyovou kašičku, vše jsem zde již popisoval, tak se po tom podívejte. K tomu bušení srdce po očistě bych měl i jiné možné vysvětlení, prostě nedostatek sacharidů v kombinaci se stresem z něčeho neznámého zvedne adrenalin a pak naskočí svírání na hrudi, bušení srdce a pocity jako na infarkt, ale mnohdy stačí dát si lžíci medu a je po problému. Také objem vyplavených toxinů dělá svoje, prostě přiotrávení vyloučeným bordelem a stres a vypadá to že člověk situaci nepřežije, ale všichni kupodivu přežijí, nevím o smrtelném případu.