Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 4:44 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát srp 29, 2014 9:34 pm 

Poslední zarámovaný výrok od Nowocayna jsem chtěl napsat během celého čtení téhle diskuze. \":)\"

Miriam by si měla uvědomit, že tělo není průtokáč, ale můžeme jej brát jako obrovskou buňku, která vylučuje to co se jí nehodí...
Pokud by bylo tělo jen průtokáč, tedy dejme tomu moč by byla pouze výpusť z těla, pak by to bylo jako u znečištěné přehrady. Pokud by někdo do přehrady vylil kyselinu, byla by překyselená, a pak ano, znamenalo by to překyselení přehrady.
Jenže tělo je organizmus, který hospodaří se vším. Vyplavuje nepotřebné a schovává potřebné. A pokud ledviny fungují jak mají (což u většiny lidí fungují, jinak by skončil na dialíze nebo na invalidním duchodu) pak odfiltrují to co nechtějí, a nechávají si to potřebné. Tedy pak je správné mít kyselou moč, a NENÍ to důsledek překyselení organizmu. Ba naopak, znamená to, že se tělo zbavuje toho špatného.

Je to stejné, jako by moč byla plná bílkovin. Řekla by jsi pak, miriam, že tělo má dostatek bílkovin a tedy je v pořádku? Já bych tedy spíše řekl, že tomu člověku odešly ledviny a je zralý na dialízu...

PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2014 12:25 pm 

Dezonero : A potom ešte ostávajú ale tieto možnosti :
Keď vypiješ alkalickú zeleninovú šťavu, a moč budeš mať alkalickú (teda zásaditú), môže to znamenať, že buď sa nevstrebali minerály zo zeleniny do tela (keďže moč je alkalická - takže obahuje zásadité minerály, zásadité pH), alebo zelenina v tele pôsobí kyselinotvorne aj keď kyseliny neobsahuje, a vytlačila zásadité minerály z tela. PREČO BY NIE (hoci si to nemyslím, tú druhú možnosť...) ??? KEĎ KYSLÉ OVOCIE MôŹE BYŤ ZÁSADOTVORNÉ aj napriek tomu, že obsahuje kyseliny, tak prečo by zásaditá zelenina nemohla byť kyselinotvorná, keď obsahuje zásady ???
Skôr sa mi ale vidí tá prvá možnosť - že v tom prípade telo minerály nevstrebe, alebo ich vstrebe len čiastočne - v malom množstve (NEEFEKTÍVNE), a väčší zbytok sa vylúči, väčší preto, lebo bude až tak veľký, že normálne kyslá moč sa "premení" na zásaditú.

PříspěvekNapsal: pát zář 05, 2014 9:49 pm 

NOWOCAYNE, teĎ mě napadlo, jaký máš názor na pivo? Vím, že se tloustne po kombinaci piva a masa a tak, navíc v tom pivu je to ve formě sladu, jednodušších sacharidů než v chlebu.
Ale to se čověk prostě vzdá uplně piva? Když nemá jíst obiloviny?

A co víno? To je přeci jen přirozenější sacharid a pije se od začátku věků. Ale taky je to asi v kombinaci s masem nevhodný sacharid no. Nebo nakonec i s těmi sýrovými bílkovinami, jak se doporučuje jíst sýr k vínu. A toho se taky těžko vzdává. \":)\" Přitom nic těžkého to není.

PříspěvekNapsal: úte zář 09, 2014 9:46 am 

Od včerejška jedu sedmičku. Budu ji dělat ještě hůř než posledně, nebudu ani polykat vlákninu. Ale: abych udržel žaludek v chodu, budu pít kávu.
Je to použitelná metoda? Nedělám to tentokrát vůbec pro zdraví, jenom jsem chtěl zhubnout, shodil jsem 12 kg a začal jsem mít svoje obvyklé
záchvaty žravosti, které mně postihnout vždycky po dvou měsících dietování. Prostě se celý den držím a večer vyluxuju ledničku. A držet hladovku
mi přijde daleko jednodušší, než držet dietu.
Takže: když budu každý den pít kávu, tak žaludek bude mít spoustu HCl a když potom pojedu návratovku, nebudu mít s trávením problém vůbec,
myslím si.
Co Vy na to, pane Jardo?

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 12:06 am 

Dezonero píše:
NOWOCAYNE, teĎ mě napadlo, jaký máš názor na pivo? Vím, že se tloustne po kombinaci piva a masa a tak, navíc v tom pivu je to ve formě sladu, jednodušších sacharidů než v chlebu.
Ale to se čověk prostě vzdá uplně piva? Když nemá jíst obiloviny?

A co víno? To je přeci jen přirozenější sacharid a pije se od začátku věků. Ale taky je to asi v kombinaci s masem nevhodný sacharid no. Nebo nakonec i s těmi sýrovými bílkovinami, jak se doporučuje jíst sýr k vínu. A toho se taky těžko vzdává. \":)\" Přitom nic těžkého to není.

Pivo je plné plesní, nie ? ..... A raj pre candidu...Ja ti teda neviem, Dezonero....
Vína sa neboj - suchého. To má len 0,2g sacharidov na 100ml.............. Kľudne si ho daj s tým syrom, ale tak, deci by malo stačiť, načo riediť žalúdočné šťavy ? ... Na chuť deci vína postačí.

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 12:07 am 

Vševěd píše:
Od včerejška jedu sedmičku. Budu ji dělat ještě hůř než posledně, nebudu ani polykat vlákninu. Ale: abych udržel žaludek v chodu, budu pít kávu.
Je to použitelná metoda? Nedělám to tentokrát vůbec pro zdraví, jenom jsem chtěl zhubnout, shodil jsem 12 kg a začal jsem mít svoje obvyklé
záchvaty žravosti, které mně postihnout vždycky po dvou měsících dietování. Prostě se celý den držím a večer vyluxuju ledničku. A držet hladovku
mi přijde daleko jednodušší, než držet dietu.
Takže: když budu každý den pít kávu, tak žaludek bude mít spoustu HCl a když potom pojedu návratovku, nebudu mít s trávením problém vůbec,
myslím si.

Vševěd, zbytočne budeš mať kvôli tomu málo energie, lebo sa ti nezastaví trávenie....
Pozri, pri 7 dňovej hladovke TI V SKUTOČNOSTI STAČÍ BOHATO 2 DŇOVÁ NÁVRATOVKA, a povedal by som, že aj jeden a pol dňová, to znamená prvý deň návratovky vývar a zelenina, možno jablko... druhý deň to isté doobeda, a niekedy o tej 18tej hodine by si mohol zaradiť delenú stravu, čiže napr. vajíčka s maslom, alebo hovädzie či bravčové mäso s maslom a špenátom (nie megadávku samozrejme, ale tak, aby si sa najedol, aby ťa to zasýtilo). Reálne totiž stačí na každých 5 dní hladovky 1 dňová návratovka. 7 dní je už 7 dní, tam by som dal 1,5 dňovú...
Ja držím 84 hodinovú urinovú hladovku (3,5 dňa) teraz už tretí krát (dnes prvý deň), a návratovka mi trvá 6-8 hodín. Tvorí ju naparená mrvka a vývar (najprv mrkva, o dve hodiny vývar)... Potom, cca o tej 14-tej či 16-tej si dám hovädzie mäso s maslom (nešetrím) a špenátom. ÚPLNÁ POHODIČKA, nič mi nie je, a to ešte ako muž v znamení RAK mám "prirodzene" oslabené trávenie (aj zo životnej nespokojnosti, ktorá je síce stále menšia \":)\" ), takže keď ty máš žalúdok a celkovo trávenie silné, tak..... UŽ VôBEC ŽIADEN PROBLÉM \":wink:\" Takže si daj hladovku bez kávy (a čakaj väčší efekt takto), a potom návratovku len 1,5 dňa \":wink:\"

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 4:57 pm 

Nowocayn: Tak o těch plísních mluví každý, ale nikdy jsem nepochopil, jak můžou být plísně někde, kde je alkohol. A 4-5% není málo. \":)\" Je to dezinfekce.
Ale tak mě nejde ani tak o to, jak moc zdravé to je, ale spíš co to udělá s trávením a s čím by se to teda nemělo kombinovat. Asi to bude tak jak jsi psal, ale bude to ještě horší než pečivo ne? \":)\"

Vševěd: Jak plas Nowocayn, PLUS navíc tím jak se ti nepřehodí spalování energie na tuky, tak přijdeš o další svaly, případně si můžeš poškodit orgány. V podstatě nebudeš držet půst, ale mohl by jsi být jak z koncentráku. Vysílenej, odrovnanej, zničený zdraví. Samozřejmě sedm dní není tolik, ale rozhodně to zdravé nebude, není to přirozené. Ale taky na druhou stranu, podle mého názoru když to kafe budeš pít bez cukru, tak se ti to trávení stejně zastaví. Kdesi jsem četl, že na znovuobnovení trávení je minimum za den 20g sacharidů v půstu. Takže by se neměla tahle hranice překročit. Což tohle v kafi není když ho neosladíš... To minimum bylo uvedeno proto, aby někdo neměl strach třeba že omylem olízl prst od nějakého jídla, aby nezpanikařil že si zničil půst. Takže podle mého názoru to kafe tenhle efekt mít nebude, a zadruhé bych o ten efekt být tebou ani nestál. Nech to normálně volný průběh, navíc se ti z těla i něco vyplaví špatného. A váhu chceš přece ztratit spálením tuků, a ne svaloviny, ne? \":)\"

Mimochodem, o spoustu HCL bych taky nestál, jelikož nebude na co ji využít. Takže akorát budeš mít pálení žáhy.

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 6:54 pm 

Dezonero píše:
Nowocayn: Tak o těch plísních mluví každý, ale nikdy jsem nepochopil, jak můžou být plísně někde, kde je alkohol. A 4-5% není málo. \":)\" Je to dezinfekce.
Ale tak mě nejde ani tak o to, jak moc zdravé to je, ale spíš co to udělá s trávením a s čím by se to teda nemělo kombinovat. Asi to bude tak jak jsi psal, ale bude to ještě horší než pečivo ne? \":)\"

Podľa mňa bude horšie pečivo...

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 7:14 pm 

Dezonero píše:

Vševěd: Jak plas Nowocayn, PLUS navíc tím jak se ti nepřehodí spalování energie na tuky, tak přijdeš o další svaly, případně si můžeš poškodit orgány. V podstatě nebudeš držet půst, ale mohl by jsi být jak z koncentráku. Vysílenej, odrovnanej, zničený zdraví. Samozřejmě sedm dní není tolik, ale rozhodně to zdravé nebude, není to přirozené. Ale taky na druhou stranu, podle mého názoru když to kafe budeš pít bez cukru, tak se ti to trávení stejně zastaví. Kdesi jsem četl, že na znovuobnovení trávení je minimum za den 20g sacharidů v půstu. Takže by se neměla tahle hranice překročit. Což tohle v kafi není když ho neosladíš... To minimum bylo uvedeno proto, aby někdo neměl strach třeba že omylem olízl prst od nějakého jídla, aby nezpanikařil že si zničil půst. Takže podle mého názoru to kafe tenhle efekt mít nebude, a zadruhé bych o ten efekt být tebou ani nestál. Nech to normálně volný průběh, navíc se ti z těla i něco vyplaví špatného. A váhu chceš přece ztratit spálením tuků, a ne svaloviny, ne? \":)\"

Mimochodem, o spoustu HCL bych taky nestál, jelikož nebude na co ji využít. Takže akorát budeš mít pálení žáhy.

Jsem třetí den večer o hladu. Už jsem v ketóze, měřil jsem si ketony v moči. O svaly přijdeš při delším půstu tak jako tak. Poškodit orgány? Hladověním? Ale prosím tě.
Energie mám dost, tvoří se štěpením tuků na ketony a samozřejmě i štěpením bílkovin.
Kdybych si olízl prst od jídla, sežral bych celý kastrol. Normálně vařím manželce, ale neochutnávám.
Jinak normálně chodím ráno na velkou, i když si teda pomáhám kafem.
Žáha mně nepálí, kupodivu. A kafe mi pomáhá od únavy. Kdybych ho teď, zvyklý na něj, vysadil, spal bych celý den.

Uznávám to, že to není "klasický půst". Ale já potřebuju shodit pár kilo za každou cenu, svaly naberu razdva. Je to spíš test vůle.

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 7:22 pm 

Vševěd píše:
Uznávám to, že to není "klasický půst". Ale já potřebuju shodit pár kilo za každou cenu, svaly naberu razdva. Je to spíš test vůle.

Aha, takže asi nie si na nízkosacharidovej strave s veľkým množstvom tukov (to "veľkým" brať relatívne) a stredným/väčším množstvom bielkovín.... Keby si bol, nepotreboval by si chudnúť tuk. Ale je to tvoja voľba.

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 9:05 pm 

Pokud jsi začal pálit tuky a nepálíš už bílkoviny, tak je asi jedno jestli piješ kafe. To je jak jsem psal, že nepřekročíš nějakou tu hranici k tomu, co tělo bere jako "příjem jídla" (údajně 20g sacharidů denně a více)

Poškodit orgány hladověním si můžeš uplně klidně. \":)\" Pokud bys nepřešel na autospalování tuků a dal si denně třeba jen půl krajíčku chleba, tělo by si myslelo, že je sále ve fázi potravy, nepřepnulo by se a po spálení zásob cukrů (přepnutí snad 3-5tý den - už si to nepamatuju) by začalo normáně spalovat svaly. A pak po spálení příčné svaloviny, by přešlo na hladkou. \":)\"
Stejně jako u půstu, když tělo po 40ti až 90ti dnech spálí veškeré zásoby tuku, tak také začne pocit hladu a pak jde na spalování svalovin, čili i orgánů.
Takže to neni sranda. Se podívej jak dopadli lidé z koncentráku. Orgány uplně na dranc. Protože dostávali (nebo si šetřili) alespon minimum jídla, které jim bránilo přepnout se na šetřící režim. A věř mi, že při půstu opravdu tělo šetří uplně maximálně. Stačí mu denně pouze 300gramů tělesného tuku. Což u některých lidí co jsou obezní, by znamenalo, že by možná vydrželi i rok bez jídla. Možná je to možné, jelikož v tucích je uložené všechno, od soli, přes toxiny až po minerály.

Ale znovu zopakuju, pokud by tělo neúpřešlo na spalování tuků, pálilo by dále svaly...
Takže ti musím OPONOVAT, protože při delším půstu právě člověk svaly neztratí. Pouze první tři dny (max 5), pak už tělo na svaly nesáhne. Dokonce ti svaly můžou i nabrat během půstu. I když u mě to bylo spíše optický klam, protože tuk odejde a svaly se zdají opticky větší. Ale taky jsem během půstu neblbnul a neposiloval ani nesportoval. I když je pravda, že jsem docela o víkendech fyzicky makal. \":)\"

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 9:17 pm 

Zkouseli jste nekdo "pust" na kokosovym oleji? Docela me to laka, ale zatim sbiram odvahu:)

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 10:25 pm 

Floater píše:
Zkouseli jste nekdo "pust" na kokosovym oleji? Docela me to laka, ale zatim sbiram odvahu:)

Na kokosovem oleji? A to mate odkud? Zatim jsem o nicem takovem neslysela.

PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 10:42 pm 

treba tady je zakladni postup atd. http://www.livingthenourishedlife.com/2 ... oconut-oil
staci zadat do googlu coconut oil fast/cleanse apod. a vyjede toho dost..

PříspěvekNapsal: pát zář 12, 2014 2:26 pm 

Floater píše:

No, on to asi nebude moc půst, když budeš zatěžovat trávení a hlavně přijímat kalorie.
Mělo by to pomáhat proti rakovině a alzheimerovi.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]