Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 2:57 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř zář 24, 2014 8:15 pm 

Já dělal půst bez přípravy a kromě zimnice a bolesti hlavy asi dva dny (3-5tý ??) to bylo ok. čtvrtý den už člověk nemá hlad vůbec. Jde jen o to se nenajíst, chuť je pořád, ale řekl bych menší než když člověk normálně jí (paradoxně tělo nechce jíst vubec)
Shanka stačí, klystýr pak dělat nemnusíš, co jsem četl, tak je to asi i lepší díky zpětné osmoze, kdy jde voda z těla do střeva a trochu hne s těmi nanosy. To klystýr neudělá. Takže jestli jdes do Shanky, nemusis klystyr.
Podle me pust (pokud ho nedelas z duchovniho hlediska) ma vyznam tak od peti dnů dál, jinak si člověk zbytečně hunuje tělo, první dny ubyvají svaly atd... Naví když to člověk vydrží ty první tři dny, a pak přestavá mít hlad, tak proč to už nevydržet třeba tři týdny? \":)\" člověka pak ani nenapadne jíst. Sice je jakoby slabší na rychlé výkony (sprint, házení, vstávání-točí se hlava), prostě je nízký tlak. Ale normálěn fyzická práce jde stejně dobře, a dokonce člověk i méně spí, je méně unavený. Právě díky tomu, že neutrácí energii na trávení potravy. Prostě jen člověk dělá věci pomaleji, ale podle mě pak více efektivně. Tělo energie má plno, jen nemá tu "rychle dostupnou" energii ze sacharidů. Takže třeba celodenní práce na zahradě klidně, ale zaběhnout si sprintem to ne. \":)\"
Očista jater nevím no. Samotný půst taky čistí

PříspěvekNapsal: stř zář 24, 2014 11:18 pm 

[quote="Dezonero"i322p6nl]Já dělal půst bez přípravy a kromě zimnice a bolesti hlavy asi dva dny (3-5tý ??) to bylo ok. čtvrtý den už člověk nemá hlad vůbec. Jde jen o to se nenajíst, chuť je pořád, ale řekl bych menší než když člověk normálně jí (paradoxně tělo nechce jíst vubec)
Shanka stačí, klystýr pak dělat nemnusíš, co jsem četl, tak je to asi i lepší díky zpětné osmoze, kdy jde voda z těla do střeva a trochu hne s těmi nanosy. To klystýr neudělá. Takže jestli jdes do Shanky, nemusis klystyr.
Podle me pust (pokud ho nedelas z duchovniho hlediska) ma vyznam tak od peti dnů dál, jinak si člověk zbytečně hunuje tělo, první dny ubyvají svaly atd... Naví když to člověk vydrží ty první tři dny, a pak přestavá mít hlad, tak proč to už nevydržet třeba tři týdny? \")\" člověka pak ani nenapadne jíst. Sice je jakoby slabší na rychlé výkony (sprint, házení, vstávání-točí se hlava), prostě je nízký tlak. Ale normálěn fyzická práce jde stejně dobře, a dokonce člověk i méně spí, je méně unavený. Právě díky tomu, že neutrácí energii na trávení potravy. Prostě jen člověk dělá věci pomaleji, ale podle mě pak více efektivně. Tělo energie má plno, jen nemá tu "rychle dostupnou" energii ze sacharidů. Takže třeba celodenní práce na zahradě klidně, ale zaběhnout si sprintem to ne. \")\"
Očista jater nevím no. Samotný půst taky čistí

Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: stř zář 24, 2014 11:53 pm 

Velmi pekne vam dakujem za zajem a rady:-)
Dnes som si kupila klystir a hned som ho aj vyskusala.Moj pokus skoncil komicky a chvala bohu nikto nebol doma \":-D\"
Ale tak nevzdavam to,naucim sa to cvicenim...Ale ziadny pocit lahkosti sa nekonal.Skusila som to len vodou a citronom.Nabuduce skusim tu urinu.A moze sa aj nariedit?Napr 1l vody a 1l uriny?
Este skusim tu Shanku,len dufam ze to nedopadne ako moj dnesny pokus,lebo zazitok na cely zivot \":lol:\"
Pecen by sa tiez zisla,ale ten navod musim podrobne nastudovat.
Toto chcem uskutocnit a potom skusim tu hladovku.
Co je premna uplne nove,tak je ta voda.Ze prave len destilovana zastavi to travenie.Dufam ze ta voda nieje moc draha a nebude problem ju zohnat.

PříspěvekNapsal: čtv zář 25, 2014 5:27 pm 

Nowocayn: já přece nepsal, že přřestane hubnout. \":)\" Jen že přestane mít hlad, a začnou se pálit tuky namísto svalů po těch 5ti dnech... A to hubnutí je asi 350 gramů tuku na den, když se nepočítá voda a střeva a další věci co jdou z těla ven. Proto se chudne první týdny víc, a pak méně. A proto se taky pár kil nabere po půstu. Zaplní se střeva a do organizmu se vrátí voa vázaná na soli.

PříspěvekNapsal: čtv zář 25, 2014 5:30 pm 

Janulo můžeš pít jakoukoliv vodu, klidně z kohoutku. Já pil z kohoutku a dokonce i občas minerálku (bez bublin) s obsahem hořčíku a dalších minerálů.
A trávení se ti zastaví, voda ani minerály na to vliv nemá. Minerál nevlastní žáídnou energii, nemůže to tělo využít. Akorát potrava (prý stačí 20g sacharidů) ti znovu nabudí trávení...
Takže klidně pij jakou vodu chceš, jen ta z kohoutku je občas dost divná na chuť, i když ji mimo půst piju vždycky. Prostě tělo to cítí jinak. Klidně můžeš pít minerálku, mě to problém nedělalo.

PříspěvekNapsal: čtv zář 25, 2014 10:26 pm 

Dezonero-Vies,preto som sa pytala na tu vodu,lebo citam forum od zaciatku a tam vsetci pisu,ze jedine destilovana voda travenie zasavi.Dufam ze nevadi ze sa pytam veci ktore tu uz asi boli zodpovedane,ale isto chapete,ze kym sa ku vsetkym odpovediam sama docitam,budem praktizovat post tak o par mesiacov \":)\"
Inak z tej vody celkovo som cela popletena.Ze treba pit daku vodu co sa viaze na bunky.Teraz nemyslim pri poste,ale celkovo na kazdodenne pitie.Vraj dake prevarenie a potom mrazenie az sa obnovi krystalicka mriezka,tak taka voda je vhodna.Alebo daka osmoza ci ako sa to vola.To zase trena do domacnosti namontovat.Ja som uz z toho jelen.
Ako vzdy som myslela ze vodu co pijem z kohutiku,pripadne balenu je ok a tu na fore sa docitam ze taka voda nieje dobra.Alebo ze ani caj ked zalejeme vriacou vodou,tak ta voda je zla,lebo nema tu mriezku.Ak je to teda vseko tak,tak potom asi cely zivot pijem nevhodnu vodu a som dehydrovana...A potom nerozmyslaj cely den \":shock:\"

A este sa vraim k tomu postu.
Docitala som sa,ze ak ma clovek nadvahu,teda kg ktore ma navyse,tak postom krasne schudne a pokial sa nebude po poste obzierat,tak mu ostane vaha, aku by mal na svoju vysku mat.
Ja mam nadvahu 5 kg a viem ze pri 7 dnovom poste ktory planujem ich zhodim.Lenze kazdy tu pise ako stratene kg naberaju naspat.Tak je mozne ze by som ostala na svojej dlhorocnej vahe 55 kg ( ktora je na moju vysku idealna)pokial sa budem kontrolovat v jedeni?
Alebo priberem nazad vsetky kg?

A este jedna posledna otazka.
Casto sa tu pise aj o cisteni zaludka grcanim.To je vsetko ok,ale niekde tusim pan Jarda pisal,ze pokial clovek je na dakej spolocenskej akcii kde musi jest inu stravu ktora nieje zdrava a ma mu byt potom zle,tak sa moze vygrcat.No ale to sa mi podoba na bulimiu,pretoze mozem napr raz do tyzdna zhresit a nasledne to vyvratim a potom si mozem povedat, ze kludne zhresim aj viac krat,sak sa nic nedeje a vyvratim to.
Pytam sa preto,pretoze dnes som jedla veceru a nepadla mi dobre.Ostalo mi tazko od zaludla,velka unava na mna prisla.Ano viem,nebolo to najzdravsie jedĺo,ale raz do tyzdna takto zhresim.A tak som si spomenula co sa tu pisalo a sla som to vyvratit.Hned mi odlahlo.Len ma napadlo,ze sa takto nemozem dopracovat k bulimii
Ja tiez, musim vsetko skusat co tu citam ako sibnuta... \":lol:\"

PříspěvekNapsal: čtv zář 25, 2014 11:15 pm 

[quote="Janula":1ppytdm6]Dezonero-Vies,preto som sa pytala na tu vodu,lebo citam forum od zaciatku a tam vsetci pisu,ze jedine destilovana voda travenie zasavi.Dufam ze nevadi ze sa pytam veci ktore tu uz asi boli zodpovedane,ale isto chapete,ze kym sa ku vsetkym odpovediam sama docitam,budem praktizovat post tak o par mesiacov \":)\"
Inak z tej vody celkovo som cela popletena.Ze treba pit daku vodu co sa viaze na bunky.Teraz nemyslim pri poste,ale celkovo na kazdodenne pitie.Vraj dake prevarenie a potom mrazenie az sa obnovi krystalicka mriezka,tak taka voda je vhodna.Alebo daka osmoza ci ako sa to vola.To zase trena do domacnosti namontovat.Ja som uz z toho jelen.
Ako vzdy som myslela ze vodu co pijem z kohutiku,pripadne balenu je ok a tu na fore sa docitam ze taka voda nieje dobra.Alebo ze ani caj ked zalejeme vriacou vodou,tak ta voda je zla,lebo nema tu mriezku.Ak je to teda vseko tak,tak potom asi cely zivot pijem nevhodnu vodu a som dehydrovana...A potom nerozmyslaj cely den \":shock:\"

A este sa vraim k tomu postu.
Docitala som sa,ze ak ma clovek nadvahu,teda kg ktore ma navyse,tak postom krasne schudne a pokial sa nebude po poste obzierat,tak mu ostane vaha, aku by mal na svoju vysku mat.
Ja mam nadvahu 5 kg a viem ze pri 7 dnovom poste ktory planujem ich zhodim.Lenze kazdy tu pise ako stratene kg naberaju naspat.Tak je mozne ze by som ostala na svojej dlhorocnej vahe 55 kg ( ktora je na moju vysku idealna)pokial sa budem kontrolovat v jedeni?
Alebo priberem nazad vsetky kg?

A este jedna posledna otazka.
Casto sa tu pise aj o cisteni zaludka grcanim.To je vsetko ok,ale niekde tusim pan Jarda pisal,ze pokial clovek je na dakej spolocenskej akcii kde musi jest inu stravu ktora nieje zdrava a ma mu byt potom zle,tak sa moze vygrcat.No ale to sa mi podoba na bulimiu,pretoze mozem napr raz do tyzdna zhresit a nasledne to vyvratim a potom si mozem povedat, ze kludne zhresim aj viac krat,sak sa nic nedeje a vyvratim to.
Pytam sa preto,pretoze dnes som jedla veceru a nepadla mi dobre.Ostalo mi tazko od zaludla,velka unava na mna prisla.Ano viem,nebolo to najzdravsie jedĺo,ale raz do tyzdna takto zhresim.A tak som si spomenula co sa tu pisalo a sla som to vyvratit.Hned mi odlahlo.Len ma napadlo,ze sa takto nemozem dopracovat k bulimii
Ja tiez, musim vsetko skusat co tu citam ako sibnuta... \":lol:\"[/quote:1ppytdm6]
Nemusíš "blbnúť" s vodou, nemáš na to čas podľa všetkého........... Stačí si napustiť vodu z vodovodu do džbánu, nechať odstáť aspoň 12 hodín niekde na kuchynskej linke (aby tam zbytočne nepadalo veľa prachu, či prskanie z varenia...), a pi toto. A kto písal o tom, že voda používaná pri pôste musí byť len destilovaná, a kto to vkuse opakuje, "papouškuje" po tom ??? NO PREDSA PAVEL MÁCHA....... "JEDINÝ BOH PôSTOVANIA"...ktorý si vymyslel určité "zákony", ktoré nemajú s prírodou nič spoločné - viď nutné pôstovanie len na destilovanej vode, a nutná návratovka o takom istom dlhom čase, ako trvá pôst... A potom po troch rokoch pravidelného pôstovania, budeš vyzerať o dva roky staršie miesto toho, aby si vyzerala omladnute.... \":D\" \":D\" (jeho fotky som tu už postoval na odkaze niekoľko príspevkov dozadu...). Nie, nemusíš používať destilovanú vodu pri pôste. Ale - na vysokomineralizované minerálky by som fakt kašľal, a keď už, tak radšej nejakú "dojčenskú vodu". No vždy je lepšie piť odstatú vodu z vododovu, než vodu, ktorá sa nachádza v uzavretej fľaši niekoľko týždňov či mesiacov... \</div

PříspěvekNapsal: čtv zář 25, 2014 11:32 pm 

Nsvíc kyselina chlorovodíková (HCL) ničí a oslabuje zubní sklovinu. Nehledě na sliznice a jícen. Zvracet teda fakt ne. \":)\"
S co se týká hubnutí, tak počítej že zhubneš těch 0,4 kg za den no... Teda samozřejmě první dny to jde dolů po 2 kg, ale to je ta voda vázaná na sůl a plná střeva, a to se vrátí. Opravdová shozená váha je 0,4 kg na den.
A s tím že váha zůstane ideální, tak to jen v případě že se člověk nebude pejídat. Ale dlouhodobějším půstem (ne jen týden a méně) se stabilizuje metabolizmus, takže pak by člověk si měl i teoreticky vyléčit lehkou cukrovku, přibírání tuku apod...

PříspěvekNapsal: pát zář 26, 2014 11:07 am 

Dakujem vam obom za zodpovedane otazky.
Tak tu ocistu zaludka slanou vodou mozem robit tak niekde v lese, lebo doma by sa na mna divali ako na blazna.Staci ked videl ten klystrir, uz boli komentare a divne pohlady...
Predpokladam ze po vycisteni zaludka sa treba napit cistej vody,pripadne nieco ziest.

Co s tyka tej vody,tak to ste ma velmi potesili \":-)\" Ja aj tak pijem len z vodovodu, len teraz ju budem nechavat aj odstat.

Zatial velmi pekne dakujem a ak budu este dake otazky,napisem \</div

PříspěvekNapsal: pát zář 26, 2014 4:01 pm 

Janula píše:
Tak tu ocistu zaludka slanou vodou mozem robit tak niekde v lese, lebo doma by sa na mna divali ako na blazna.Staci ked videl ten klystrir, uz boli komentare a divne pohlady...
Predpokladam ze po vycisteni zaludka sa treba napit cistej vody,pripadne nieco ziest.

Tak nech majú komentáre, oni budú umierať na rakoviny, infarkty, budú mať alzheimera, pečeňové škrvny na koži atď....a ty nie (keď sa nevzdáš...).
Po očiste žalúdka je vítané sa napiť, ale niečo zjesť nemusíš. Ja začínam pôst vždy tak, že vypijem vodu (ale v ten deň nevypijem slanú radšej...lebo mám pôst), 1 liter, a vyzvraciam sa. Potom vypijem buď čistú vodu (vlažno-teplú), alebo moč, keď mi treba vykonať malú potrebu. Ja totiž držím urinové hladovky.

PříspěvekNapsal: pát zář 26, 2014 9:10 pm 

A je vhodne dat si jednodnovy post a potom urobit sanku?
Tak ano,mas pravdu, nedavam na nich, ale neni to prijemne ked kukaju na teba ako keby ti sveholilo.Ale tak nenecham sa odradit,ja si najem moznosti ako to vsetko zrealizovat \":)\"

Urinu som skusala na plet, celkom pekne hojila akne, ale neviem to uplne posudit pretoze som to skusala len par krat.Bol to skor taky experiment.

PříspěvekNapsal: ned zář 28, 2014 1:28 pm 

Tak dnes od rana drzim post.Zatial vsetko ok,ale nejdem predbiehat.
Neviem ci mi uz niekto odpovedal, pripadne som to priehladla, ale mozem si zajtra po poste na taky prazdny zaludok urobit tu Sanku?Mam to v plane, len neviem cí je to vhodne.
Ak mi zajtra bude dobre a naspat do prace pojdem az v piatok, urobim rovno 3 dnovy.Po 3 dnovom uz asi ta sanka vhodna nie je vsak? Takze sa rozhodne zajtra a podka toho kedy ma zavolaju do prace a podla toho ako sa budem citit.

Zatial citam toto forum, co ma dost motivuje a dufam ze ziadne zimnice a potenie mat nebudem.Tu je dolezita asi aj psychika...Preto chcem byt radsej doma, lebo neviem ako zareaguje moje telo a cestovat 12 hod. a mat dake velke detoxikacne prejavy nieje bohvie co...Jem len vodu z vodovodu.Ak by som sa aj dala na ten 3 dnovy, tak hadam tam je ta voda z vodovodu v poriadku.

PříspěvekNapsal: ned zář 28, 2014 4:22 pm 

Janula píše:
Tak dnes od rana drzim post.Zatial vsetko ok,ale nejdem predbiehat.
Neviem ci mi uz niekto odpovedal, pripadne som to priehladla, ale mozem si zajtra po poste na taky prazdny zaludok urobit tu Sanku?Mam to v plane, len neviem cí je to vhodne.
Ak mi zajtra bude dobre a naspat do prace pojdem az v piatok, urobim rovno 3 dnovy.Po 3 dnovom uz asi ta sanka vhodna nie je vsak? Takze sa rozhodne zajtra a podka toho kedy ma zavolaju do prace a podla toho ako sa budem citit.

Zatial citam toto forum, co ma dost motivuje a dufam ze ziadne zimnice a potenie mat nebudem.Tu je dolezita asi aj psychika...Preto chcem byt radsej doma, lebo neviem ako zareaguje moje telo a cestovat 12 hod. a mat dake velke detoxikacne prejavy nieje bohvie co...Jem len vodu z vodovodu.Ak by som sa aj dala na ten 3 dnovy, tak hadam tam je ta voda z vodovodu v poriadku.

Po jednodňovom pôste kľudne môžeš, ja som si tak urobil a nie raz.... \":)\"
Po trojdňovom už Shanku nedávaj....

PříspěvekNapsal: ned zář 28, 2014 7:48 pm 

Dakujem Nowocayn \":)\"
Uz sa neviem dockat ked vam tu napisem ako to prebehlo \":-)\"

Předmět příspěvku: Re: Skusenosti s hladovkou & otazky
PříspěvekNapsal: sob říj 11, 2014 5:12 pm 
Administrátor
Administrátor

osusky.igor píše:
Zdravim. Chcel by som sa podelit o moje skusenosti s hladovkami a neskor polozim zopar otazok. Zatial mam za sebou niekolko 1 a 3, teraz robim 7, dnes je to 4. den. Mam 21 rokov, vysku 170 cm a mam nadvahu, schudol som uz 20 kg, ale stale mam este cca 95 kg. S hladovkami som nikdy nepocital z dvoch dovodov. Prvym je ze som si myslel, ze by to s mojimi zdravotnymi problemami nebolo vhodne a mohol by som si vazne ublizit. Tym druhym je ze nemam pevnu volu a nikdy som nezvladol nejest dlhsie ako par hodin. Este pred par mesiacmi som zjedol na ranajky napr. 8 rozkov so sunkou a syrom, velku porciu obeda a na veceru kludne aj kilovu pizzu a to neprehanam. Ked som sa nemohol poriadne nazrat, bol som velmi podrazdeny. Vzdy som chcel schudnut, ale nikdy som nevedel prestat jest. A s cvicenim je to este horsie. Nedokazem zabehnut ani kilomter, v posilke som bol raz a niekolko dni som mal hroznu svalovku. Potom mi jeden znamy poradil aby som vyskusal stravovanie podla Vlada Zlatosa. Nie je to ziadna dieta, ale plnohodnotna strava. Velmi zjednodusene by som mohol povedat ze je zalozena na principe obmedzenia prijmu sacharidov a zvysenia poctu (kvalitnych) tukov. A skutocne to funguje. Zacal som v lete a uz sa mi podarilo schudnut 20 kg. Ale co je hlavne, pri tejto strave nemam nikdy pocit hladu, vzdy sa najem do sytosti, pretoze ma zasytia prave tie tuky a velke porcie zeleniny. A tak ako odporuca Vlado Zlatos, vobec neranajkujem, do obeda len podjedam a najem sa az neskor poobede alebo ku veceru. A kedze som si uz zvykol neranajkovat a cakat na jedlo az do vecera, tak som si raz povedal, ze skusim jeden den jedlo vynechat, najem sa az zajtra. Na moje velke prakvapenie som az do vecera v podstate vobec nebol hladny, spalo sa mi dobre. Takychto jedniciek som skusil uz asi 5 – 6, vzdy bezproblemovo. Tak som si zacal zistovat nejake informacie o dlhsich hladovkach, ci by to bolo pre mna bezpecne, zacal som citat pust.cz a ine stranky a potom sa rozhodol skusit trojku. A teraz sa konecne dostanem k tomu, preco toto vsetko pisem. Absolutne nechapem, preco som ani na 2. a 3. den nepocitoval takmer ziaden hlad. Nikdy nie taky, aby mi to robilo nejaky problem alebo aby som mal potrebu sa najest. Dokonca aj 4. den rano (rovnako ako dnes) som sa vzdy citil v pohode a bol by som schopny pokracovat dalej, ale pre istotu som to radsej ukoncil. Ved vsade som sa docital ze travenie a teda aj pocit hladu sa zastavuje az 3. – 5. den hladovky a prve dni su vzdy najtazsie prave kvoli velkemu pocitu hladu. Jediny problem, ktory u mna nastal bol pri druhej trojke, ked v druhy den navratovky (rano jedna naparena paradajka, vecer jedna hruska) ma zacala dost boliet hlava. Ale hladny som nebol, dokonca ani pocas navratovky, aj tu hrusku som vecer zjedol len z povinnosti, ale hlad som nepocitoval. Len som si lahol do postele, pustil hudbu a lezal az kym som nezaspal, treti den bol uplne bezproblemovy. Takze viete mi niekto vysvetlit cim to je? Ked kazdy pise o hlade, a ja, clovek, co tri mesiace dozadu na obed zozral cele kurca, s tym nemam najmensi problem. Ale mozno by som mal jedno vysvetlenie. Zijem v lese, kazdy den chodim na prechadzku so psom, cerstvy vzduch, nadherna priroda atd. Do mesta chodim malokedy. Nechodim do prace. Pracujem na vlastnom projekte doma, nemam ziadneho sefa, ziadne deadliny, robim denne tolko hodin, kolko sa mi chce, ak sa mi nechce, nerobim nic. S peniazmi nemam problem. Nemam rodinu. A teda, co tym chcem povedat je to, ze nemam takmer ziadne starosti (jedine co ma trapi je moje zdravie a moj vzhlad, co sa ale v poslednom case pomerne rychlo zlepsuje a teda ma to znacne motivuje), ziadne obmedzenia a teda ziaden stres. Vacsina ludi, ktori drzia hladovku musia popritom chodit aj do prace, mesiac dovolenky by si mohli asi tazko zobrat. Dalej sa musia starat o rodinu a mnozstvo inych povinnosti a teda maju dost stresu. A tak je jasne ze ich telo si pyta jedlo, lebo je to vlastne droga, ktora upokojuje. Ved aj ja som bol cele tie roky, da sa povedat, zavisly na jedle. Ked som sa nenajedol bol som mozno podobne nervozny (ale nechcem prehanat, o drogach toho vela neviem) ako fetak, ktory nedostane davku pervitinu. Takze je toto dovod, preco nepocitujem hlad? Myslim, ze to dava zmysel. Pretoze v tie dni, ked som nejedol som mal tiez pocit znizenej energie. Teda citil som sa uplne v pohode, ale pracovat sa mi velmi nechcelo. Namiesto obvyklych 5 – 6 hodin, som sa dokazal sustredit nanajvys 4, ale niektore dni som dokonca nerobil vobec. Cely den som sa len zabaval, relaxoval, chodil von. Takze zrejme, keby som bol nuteny podavat nejake velke vykony, tiez by som pocitoval hlad. Ale vsimol som si jednu zaujimavost. Ked drzim hladovku, nedokazem spat na chrbte, iba na boku alebo bruchu. Ked lezim na chrbte, tak citim akysi tlak na zaludok, da sa povedat ako keby som bol hladny. Ale ked sa obratim, hned je vsetko v poriadku. Viete to niekto vysvetlit? A dalej by som sa chcel opytat este ohladom klystiru. Pocas hladovky si creva vyplachujem kazde rano, ale nikdy do seba nedostanem viac ako 1,5 l. Docital som sa, ze optimalne by to mali byt 2 l, ale mne to jednoducho nejde. Nie zeby som citil bolest alebo mal nutkanie sa vyprazdnit, ale jednoducho po 1,5 l sa privod vody zastavi. Znamena to, ze mam creva upchate, stale tam nieco je, co brani vode dostat sa dalej? Cital som tiez, ze je potrebne sa poobracat na boky, urobit sviecku a podobne, nech sa voda dostane vsade, mozno potom by som tam dostal ten zvysok. Problem je v tom, ze sa stihnem akurat obratit na bok, urobit na chvilu sviecku a po 1 – 2 minutach uz mam potrebu sa vyprazdnit, takze to nikdy nestihnem. Optimalne by to vraj malo byt cca 10 minut. Ja pouzivam obycajnu vodu so stipkou soli a trochou citronovej stavy. Cital som ze ovela efektivnejsie je pouzivat vlastny moc. Zatial som to neskusal, pretoze ma napadlo, ci to nebude kontraproduktivne. Kedze nie som zdravy a navyse pocas hladovky sa vylucuju z tela skodlive latky, aj v moci, tak by som tie latky len znovu dostal do tela, nie? Alebo ako to je? Budem velmi rad, ak sa najde niekto, kto bude vediet a bude ochotny odpovedat na vsetky moje otazky. Pripadne ak by ste mali aj nejake odporucania alebo vlastne skusenosti co sa tyka hladovky spojenej s nadvahou, comu by som sa mal vyvarovat. A ci je v mojom pripade vhodne drzat hladovky dlhsie ako 7 dni. Momentalne robim prvu sedmicku a prve 4 dni prebehli absolutne bezproblemovo. Vlastne sa kazdy novy den citim lepsie, pretoze ma velmi motivuje to, ze som to dokazal (aj ked v skutocnosti som nemusel pouzit ziadne velke usilie). Este doplnim informacie o mojom zdravotnom stave. V podstate netrpim ziadnym inym ochorenim, len mam nadvahu. S nou sa ale samozrejme spaja mnozstvo problemov, ale nic zavazne. Pred par mesiacmi mi brali krv a vsetko bolo "v norme". Neuzivam ziadne lieky.

Tak za uvedených podmínek asi ani není důvod aby u vás nastal hlad, tělo má dost rezerv a evidentně nemá důvod se hlásit o další přísun jídla. Bolest hlavy může být od špatného vylučování toxinů, tam by se patrně sneslo si občas vyčistit střeva. Projděte si celé vlákno o půstu a na všechny vaše dotazy zde odpovědi dohledáte.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]