Dnes som sa rozhodol, že zajtra začnem svoj prvý 5 dňový pôst, konkrétne urinový, iný než urinový som doteraz nikdy nedržal.
Dôvod rozhodnutia : Chcel som si vybrať pôvodne znova 3 dňový urinový pôst, ktorých už mám za sebou asi 6,7 (nepočítal som to...), a to racionálne podľa lunárneho kalendára. Chcel som pôsobiť na obličky, močový mechúr (Váhy), alebo pohlavné orgány, vylučovacie orgány, močovod (Škorpión/Štír).
Z duchovného hľadiska (alarmujúca citová a sexuálna nenaplnenosť) mám niečo okolo týchto orgánov zablokované, proste nefungujú tak dobre ako by mali (slabší prúd, v podstate pozorujem len to, dá sa povedať). NEVEDEL som si ale vybrať, ktoré z týchto dvoch znamení chcem mať obsiahnuté v pôste... V tomto kalendárnom mesiaci sú ako Váhy tak Škorpión v ubúcajúcom mesiaci - teda je čas vhodný na ich očistu. Nasledujú pekne za sebou, Váhy po 3 dni, Škorpión po 2 dni... .... Trochu som teraz nachladol na "nádobíčko", síce to nebolí, ale viem o tom, a tak som sa rozhodol práve teraz zakročiť, rovno 5 dňovým urinovým pôstom.
Po pôste plánujem návratovku 1,5 dňa. Reálne by stačila 1 dňová návratovka - tak to majú odskúšané napr. tí, ktorí robia pôsty "z duchovného hľadiska", a to po dlhé storočia. Tí vypozorovali, že na 5 dní klasického pôstu stačí 1 deň návratovky. Na 10 dní stačia 2 dni návratovky, atď... Lenže ja si idem robiť urinový pôst, a tam prechod na endogénnu výživu je proste RÝCHLEJŠÍ.... Preto si osobne myslím, že radšej svoju návratovku pretiahnem o pol dňa, takže prvý deň návratovky to bude čistý hovädzí vývar, varená mrkva (oddelene), jablko, na druhý deň to isté doobedu a na obed, a o takej 15-tej hodine druhého dňa návratovky to už bude moje bežné klasické jedlo (hovädzie mäso s maslom, kelom...).
Počas svojich 3 dňových urinových pôstov som mal návratovku len pár hodín - na štvrtý deň som si dal ako prvé jedlo mrkvu na pare (menšiu), o dve hodiny na to hovädzí vývar, a o ďalšie dve hodiny na to hovädzie mäso s maslom a napr. špenátom. Nikdy mi nebolo z toho zle, samozrejme som to jedol v pokoji, a tak o 33% menšie množstvo, než je u mňa bežné množstvo. Potom ma čakala ešte večera - to isté. Opakujem - nikdy mi z takto kratučkej návratovky po 3 dňovom urinovom pôste nič nebolo, nič ma nebolelo, všetko bolo o.k.
5 dní je ale 5 dní, a už pri bežnom (nie urinovom) 5 dňovom pôste sa odporúča minimum (ale úplne postačujúci, nie každý chce totiž chudnúť pri pôste
..nie každý má z čoho chudnúť
) 1 deň návratovky. Ja si dám 1,5 dňa návratovky, kvôli tomu, že pôst budem robiť urinový, ako som spomínal je to taký, kde organizmus skôr prechádza na endogénnu výživu, takže sa možno taký 5 dňový urinový pôst rovná 7 dňovému klasickému (?)....
K tomu všetkému okrem klystírov a kúpeľov, prechádzkach + rozumnému cvičeniu si budem robiť denne aj reflexné masáže tváre - stimulovať body na tvári zodpovedajúce obličkám, močovému mechúru, močovodu, pohlavným orgánom, prípadne aj prostatu (prečo nie).
Môžete si to v pdf zadovážiť tu :
http://ulozto.cz/xZto9LqP/reflexna-terapia-tvare-pdfVeľmi sa teším na tú 5 dňový urinový pôst... ... Potom by som si ho rád dal aj v decembri (tiež počas dní Váh a Škorpióna - 16-20. decembra)...
Potom pouvažujem čo a ako....s pôstami.... Možno nemusí byť každý mesiac "rovnaký"...ako napr. posledné dva mesiace, keď som mal v mesiaci 1 x 3 dňový urinový pôst, a 1 x 1 dňový urinový pôst.... Rád by som to potom obmenil podľa situácie....Napr. v prvý mesiac 1 x 3 dňový urinový pôst + 1 x 1 dňový urinový pôst, a v druhý mesiac 1 x 5 dňový urinový pôst....
Na jar, niekedy v neskoršiu jar by som rád skúsil 7 dňový urinový pôst...a za ním 2 dňovú návratovku.
Najhoršie to ale bude z hľadiska takého, že hoci som vyšportovaný, som vysoký a štíhly.... a už len taký 5 dňový pôst s 1,5 dňovou návratovkou zo mňa urobí možno aj o 5kg ľahšieho muža ako som teraz...
A čo potom 7 dňový s 2 dňovou návratovkou ??? A na jar, na leto...
...
Proste si tu všetci musíme priznať, že z estetického hľadiska je najmenej vhodné robiť takýto pôst človeku s mužským pohlavím, vysokému a štíhlemu, a ešte k tomu v teplom odbobí, keď sa už dajú nosiť tričká, kraťasy... Ale tak čo už...
edit : Láka ma rovno si dať 7dňový urinový pôst.... Uvidím.... Veľmi chcem....
Ale na druhej strane extra nesúhlasím v niečom s Partykovou, napr. v tomto, citujem z jej knihy "Hladovění" : ".
..Hladovění do 7 dnů se provádí pouze ve II. a IV. fázi lunárního cyklu. V těchto obdobích se organismus přirozeně očišťuje a hladovění tornu ještě více napomáhá...."
Ak začnem zajtra so 7 dňovým (ak ho vydržím) pôstom, tak prvé tri dni budú vo 4. fáze mesiaca, štvrtý deň v nove, a piaty, šiesty a siedmy deň budú v 1. fáze mesiaca.... Lenže ja si chcem dať hlavne "dokopy" spomínané orgány, takže napr. čakať na 2. lunárnu fázu mesiaca, ale to vôbec (aspoň teoreticky) nevplýva zvýhodnene na obličky, močový mechúr, močovod a pohlavné orgány...
INAK, SOM ZMäTENÝ, pretože určité fázy mesiaca (1.-4.) vplývajú na iné orgány v tele..... Podľa Partykovej 3. lunárna fáza mesiaca vplýva na obličky, obličkovú a bedrovú oblasť, močový mechúr, pohlavné orgány, močovod.... Zároveň ale tvrdí, že 7 dňové hladovky sa majú držať ideálne len v 2. alebo vo 4. lunárnej fáze mesiaca, pretože vtedy sa vraj organizmus prirodzene očisťuje.....
Zároveň ale odporúča, aby sme napr. 3 dňovú hladovku robili v dňoch lunárneho kalendára prislúchajúcim k určitému telesnému orgánu, keď chceme ovplyvniť ten konkrétny telesný orgán.... Tam to zrazu nevadí, že to neusí byť 2. alebo 4. lunárna fáza mesiaca ??? .... Nemá v tom Partyková trochu chaos ?? .... Lebo keď napr. 3. lunárna fáza mesiaca (7 dní) vplýva na močový mechúr, obličky, močovod, pohlavné orgány, tak prečo si v prípade problémov s tými orgánmi neurobiť pôst práve vtedy, ale miesto toho urobiť len 2-3 dňový pôst (keď je Luna vo Váhach či v Škorpiónovi), lebo 7 dňový pôst sa podľa nej má robiť len v 2. a 4. lunárnej fáze mesiaca ??? TOTO MI HLAVA NEBERIE....
A ešte k tomu započítať dni Ekadashi (11. deň po Nove, 11. deň po Splne) + Nov a Spln, a nakoniec 70% dní v mesiaci (2 dni Ekadashi, Spln, Nov, 2. a 4. lunárna fáza mesiaca...ešte sa čosi nájde...) bude supervhodných na očistu ??? Ehmm....akosi zvláštne, nie ? ...Pred pár rokmi som mysel, že supervhodné dni na to sú len Spln a Nov, a ešte dávnejšie že len Spln... Mne to príde tak, že možností je kopu, že je kopu teórií, a tí čo o tom píšu knihy, tí si len z tých možností vyberajú podľa seba, ktorá je najvhodnejšia, a ktorá o trošku menej, až najmenej.....