Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 3:07 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: sob říj 11, 2014 5:21 pm 
Administrátor
Administrátor

Janula píše:
Dobry den prajem.
Chcem vyskusat hladovku.Zatial som sa postila len 2 krat a to len jeden den.Ale mozem povedat,ze k veceru som sa citila taka lahka,plna zivota,proste naozaj dobre.Az na ten ranajsi a doobedny hlad \":)\"
Chcem vyskust 3 dni.A mozno ak to zvladnem,trufnem si aj na tyzden.
Len sa obavam zhorsenia psychiky,co mne teda len zbytocne zhorsi stav,kedze som sa liecila na uzkosti,depresie a sale to nieje ono,ale lieky uz neberiem co ma velmi tesi.
Hlavne ma zaujima,ci hladovka na cistej vode,ci uz jedno a viac dnova nespomali travenie a po ukonceni hladovky priberiem este viac ako som mala pred hladovkou.Nerada by som si spomalila metabolizmus.Samozrejme viem,ze stratene kg sa vratia po ukonceni postu,ale bojim sa ci nepribudnu aj dake navyse...
Ten jeden den nebol vela,ale pri troch uz asi bude problem s dychom vsak?
Da sa tomu dako vyhnut?
Po ukonceni hladovky by som chcela prejst na vitariansku stravu.Ak sa mi to nepodari uplne,tak aspon na 50percent aj to bude velky uspech oproti mojim starym navykom.
Este jedna otazocka.
Pri hladovke mozem uzivat napr.Mobivenal,magneziuma ine doplnky?
Budem rada za kazdu reakciu \":-)\"

Dobře vám odpovídá člen Dezonero, je zbytečné něco hrotit u krátkých půstů, ale na delší si nastudujte co nejvíce informací, tam se toho již dá podělat docela dost. I pročtení celého tohoto vlákna vidím jako slabou přípravu, minimálně bych si prošel ještě třeba půst.cz.

PříspěvekNapsal: sob říj 11, 2014 5:25 pm 
Administrátor
Administrátor

Janula píše:
Takze tyzdenny post vyznam ma?Ale k tomu sa musim dopracovat.Len mam slabu volu a najlepsie by bolo ak by ma niekto v tom podporoval,ale nikoho nepoznam kto by mi bol ochotny v tom pomoct a dodaval mi oporu.Bojim sa ze koli mojej nie pevnej vole to ukoncim skor.Tyzdem je precalen na mna dost,hlavne preto ze ja strasne rada jem.

S tou ocistou pecene si ma trochu vystrasil \":shock:\"
Nieje este daka jemnejsia verzia?Ale tak mam 25 rokov,hadam to nebude az take strasne.Ale tak clovek nikdy nevie.
Takze shanka by mohla pomoct na hlisty?Myslis ze to zvladnem?Neviem sa na to dockat,ale este nechapem vela veci,tak musim citat forum.Len tam je tolko stran,ze hadam to stihnem do konca roka \":D\"
Dnes somzhanala klystir,ale nikde v lekarni ho nemali a to som bola v 6tich.
Zajtra druhy pokus,len pojdem do zdravotnickych potrieb.
Chcela by som sa na post pripravit takto:
Zacnem robievat klystir,potom si precistim creva tou Shankou.Potom mozem skusit ten 7 dnovy post.Len ako vravim,budem musiet pracovat manualne,tak hadam to zvladnem.
Pred postom som chcela urobit aj ocistu pecene,ale trocha si ma odradil.
Moze byt aspon takato priprava?Samozrejme 2 dni pred postom len ovocie a zelenina
Dakujem ti za odpoved

Nenechte se vyděsit, bolestí tu zatím nikdo neomdlíval, takto přesně vznikají "zaručené informace", sem tam to s někým praští, protože je dehydrovaný, nebo přiotrávený vyplavením vlastních toxinů, což je zhruba na úrovni stavu kdy je vám fest blbě po zkaženém jídle.

PříspěvekNapsal: ned říj 19, 2014 9:16 am 

Pan Jarda dakujem za reakciu.
Dnes rano mam za sebou 4 den hladovky.Ale nie 4 dni v kuse, ale kazdy tyzden jeden den sa postim a pijem len cistu vodu.Takze tie 4 dni som spravila pocas mesiaca.Prvi,druhy a treti den v tyzdni na vode bolo ok.Stala chut na jedlo, niekedy viac, niekedy menej.Mierna unava.Ale v celku nic strasne a dalo sa to zvladnut. No a dnes rano som predcasne asi o 4 hodiny skor, ukoncila svoj dalsi jednodnovy post.Clovek by cakal, ze si telo zvykne na jednodnove tyzdenne posty a kazdy dalsi post bude o to lahsi...A tak napisem co sa dialo.

Vsetko prebehlo do vecera ako vzdy.Pocit hladu, hlavne vecer, cez den drobna strata energie, inak nic co by sa nedalo vydrzat.Prvy krat som si dala aj poriadnu prechadzku, lebo konecne mi post vysiel na volno a nemusela som cely den sediet doma.Dala som si 8 km prechadzky na cerstvom vzduchu,
mozno to bolo aj viac.Pila som len cistu vodu, ale ku veceru som si do vody vyzmykala asi pol citrona.Priznam sa, ze za cely den som vypila len 1,3l vody.Ostatne dni postu som vypila viac ako dva.
Vecer som zaspavala s pocitom hladu.Zobudila som sa o 2hej rano na hlad.Kedze som videla ze este nieje rano,pokusila som sa zaspat. Potom som sa zobudila o 4tej znovu na hlad.Lenze to by nevadilo, len mi zacalo skakat srdce a zacalo buchat nepravidelne.Aspon som mala taky pocit.Vravim si, to prejde, ale nepreslo a srdce stale lomcovalo.Tak som sa rozhodla, ze to ukoncim a dam si banan.Ked som sa v noci postavila na nohy a zacala jest ten banan, srdce sa este viac rozbuchalo a bilo ako o zivot.Bolo to zvlastne a videsilo ma to, ze clovek je v absolutnom klude a srdce skace ako splasene.Ked som zalahla nasytena tym bananom, srdce sa skludnilo a kludne som zaspala.

Tak ma zaujima ci to sposobilo ze som nepila dost, alebo ten citron?
Jednodnoty post zacinam tak, ze v piatok sa posledny krat najem o 8 smej vecer a najem sa az v nedelu rano okolo 8smej az 10tej rano.Je to spravny jednodnovy post?Lebo mne to vychadza viac ako 24 h bez jedla...
Dakujem za odpoved a pekny den

PříspěvekNapsal: ned říj 19, 2014 12:23 pm 

Janula píše:
Dnes rano mam za sebou 4 den hladovky.Ale nie 4 dni v kuse, ale kazdy tyzden jeden den sa postim a pijem len cistu vodu.Takze tie 4 dni som spravila pocas mesiaca.Prvi,druhy a treti den v tyzdni na vode bolo ok.Stala chut na jedlo, niekedy viac, niekedy menej.Mierna unava.Ale v celku nic strasne a dalo sa to zvladnut. No a dnes rano som predcasne asi o 4 hodiny skor, ukoncila svoj dalsi jednodnovy post.Clovek by cakal, ze si telo zvykne na jednodnove tyzdenne posty a kazdy dalsi post bude o to lahsi...A tak napisem co sa dialo.

Vsetko prebehlo do vecera ako vzdy.Pocit hladu, hlavne vecer, cez den drobna strata energie, inak nic co by sa nedalo vydrzat.Prvy krat som si dala aj poriadnu prechadzku, lebo konecne mi post vysiel na volno a nemusela som cely den sediet doma.Dala som si 8 km prechadzky na cerstvom vzduchu,
mozno to bolo aj viac.Pila som len cistu vodu, ale ku veceru som si do vody vyzmykala asi pol citrona.Priznam sa, ze za cely den som vypila len 1,3l vody.Ostatne dni postu som vypila viac ako dva.
Vecer som zaspavala s pocitom hladu.Zobudila som sa o 2hej rano na hlad.Kedze som videla ze este nieje rano,pokusila som sa zaspat. Potom som sa zobudila o 4tej znovu na hlad.Lenze to by nevadilo, len mi zacalo skakat srdce a zacalo buchat nepravidelne.Aspon som mala taky pocit.Vravim si, to prejde, ale nepreslo a srdce stale lomcovalo.Tak som sa rozhodla, ze to ukoncim a dam si banan.Ked som sa v noci postavila na nohy a zacala jest ten banan, srdce sa este viac rozbuchalo a bilo ako o zivot.Bolo to zvlastne a videsilo ma to, ze clovek je v absolutnom klude a srdce skace ako splasene.Ked som zalahla nasytena tym bananom, srdce sa skludnilo a kludne som zaspala.

Jednodnoty post zacinam tak, ze v piatok sa posledny krat najem o 8 smej vecer a najem sa az v nedelu rano okolo 8smej az 10tej rano.Je to spravny jednodnovy post?Lebo mne to vychadza viac ako 24 h bez jedla...

Ahoj, Janulka. Je to SPRÁVNY jednodňový pôst. Má mať 36 hodín. Je rozhodne účinnejší, než 24 hodinový pôst typu "Najem sa ráno, a najbližšie až druhé ráno". To prečo Ti bilo tak srdce, na to môže byť veľa dôvodov, bude to niečo energetického charakteru, ale čo, to neviem. Mne bilo silno srdce v novembri a na začiatku decembra minulého roku. V noci som dostal taký silný tlkot srdca, že som myslel, že "končím" a nedožijem sa rána. Ale už sa mi to nikdy neopakuje, cítim sa úplne super, plný energie, A ROZHODNE AJ VĎAKA TÝM PôSTOM, ktoré si robievam. Mimochodom, to bitie srdca zažila v decembri aj moja mamka, tiež myslela že bude treba volať sanitku, a inak sa jej také niečo NIKDY predtým nestalo, a ani odvtedy sa to nestalo, takže to muselo byť niečo energetické..."z vonku"... Robievam si urinové pôsty (čo bude pre Teba ťažšie zvládnuteľné, lebo asi nebudeš môcť len tak hocikedy piť urinu, ale myslím, že dva krát denne jej celú dávku počas pôstu by si si kľudne mala ako vypiť - ráno a večer, doma, na hoteli). Lenže ja som už oveľa viac prečistený ako Ty, takže áno, robievaj si tie jednodňovky aj naďalej, ale ideálne v tieto dni : SPLN, NOV, 11. DEŇ PO SPLNE (deň ekadaši), 11. DEŇ PO NOVE (deň ekadaši). To sú nalepšie dni na 36 hodinové hladovky, počas nich to má najväčší efekt, a najlepšie sa pôst dodrží. Nezabúdaj na očisty hrubého čreva, a pečene. Je na Tebe, ako často, ale proste na to nezabudni, lebo hladovka nepostačí =)...
Ja si robievam urinovú hladovku 2 krát počas lunárneho mesiaca. Jednu 36 hodinovú (1 dňovú ), a druhú 84 hodinovú (3 dňovú teda). Nebaví ma totiž 4 krát počas lunárneho mesiaca začínať hladovku, lebo ten prvý deň hladovania je aj tak najťažší (napríklad 3. deň počas urinovej hladovky cítim hlad ešte menej než druhý deň...v podstate úplne žiadny...). Navyše, začatie hladovky je najlepšie za pomoci očisty žalúdka (zvracanie po vypití slanej vody), klystírom (na to ráno nie je vždy čas, 4 krát si ho nájsť je ťažšie, než si ho nájsť 2 krát), ale keď človek drží hladovku napr. 4 dní, tka stačí ten prvý deň si urobiť klystír ráno, a druhý, tretí deň (prípadne aj štvrtý, ak má človek čas) si urobiť klystír hocikedy je čas, čiže hocikedy v priebehu dňa, ak je čas ráno, alebo na obed, poobede, či večer, proste si z toho niečo vybrať, a kľudne aj dva krát ak je čas.

Jedno je isté - aj keď 4 x 36 hodinový pôst/hladovka (používam oba výrazy) má dokopy 144 hodín pôstu, je to menej účinné než 1 x 36 hodinový + 1 x 84 hodinový pôst, ktoré sú dokopy 120 hodín pôstu, čiže o 24 hodín menej. Prečo ? Lebo počas toho 84hodinového, čiže 3 dňového pôstu sa telo vyčistí hlbšie, než za 3 x 36 hodinový pôst. Ale zatiaľ robievaj takéto pôsty ešte aspoň dva mesiace, a potom by bolo vhod skúsiť robiť ich tak, ako ja, čiže 1 + 3. Pre mňa je to tak rozhodne aj príjemnejšie, lebo fakt, ten začiatok pôstovania je najhorší....ten prvý deň... Vtedy je aj tá pachuť v puse najhoršia, hlavne večer. Tretí deň napr. ale už akoby žiadna pachuť nebola, a keďže počas pôstu nie je dobré žuť žuvačky, tak aj z toho hľadiska je prííjemnejšie takto fungova medzi ľuďmi. Hoci vyplachovať ústa roztokom vody a sódy (bez pitia sódy samozrejme) sa vždy dá \":)\"

PříspěvekNapsal: ned říj 19, 2014 3:39 pm 

Nwocayn dakujem za odpoved.
Prave som napisala prispevok tak na celu stranu, no cele sa mi to vymazalo, tekze teraz len velmi v kratkosti \":)\" Ak som to spravne pochopila, tak ucinnejsie su 3 dnove posty ako tie jednodnove. Je to koli tomu, pretoze ten 3 dnovy je ucinejsi z dovodu, ze za tie 3 dni sa telo dokaze ovela lepsie precistit ako pri tych jednodnovych. Ak je to teda tak, tak ja skusim aj ten 3 dnovy, ale dam na tvoju radu a budem zatial este daky cas praktizovat tie jednodnove... Ten vyplach zaludka najblizsie pred postom urobim.

Klystir, to je u mna stale jedna komedia \":lol:\" Stale do seba nedostanem viac ako pol litra a vobec to neviem v sebe udrzat. Ale nevadi, beriem to zatial ako taku pripravu a verim ze casom to bude lepsie a lepsie. Zatial to bol len moj 2 pokus. Ano viem, ze urina by bola lepsia, no v robote sa neda a doma na to potrebujem prazdny byt. Proste nestojim o dake pohlady a viem ze to vela ludi nechape a zistila som to uz aj na svojej kozi...
Ked som znamim povedala o klystire, hladovkach, sanke, vecsinou reakcie boli ze mi sibe a nechapave pohlady atd. Takze som sa poucila a uz nikomu nic nejdem vraviet. Ludia vela veci nechapu a je zbytocne im nieco vysvetlovat. Teraz je taka divna doba, ludia veria len tomu co vidia v telke, co pocuju v radiu a vsetko ostatne s cim sa nestretli hned odcudzuju... Ale nasli sa ludia ktori boli vdacny za tuto stranku.
Takze aj z toho dovodu sa mi proste ten urinovy klystir zatial nepodarilo vyskusat. Jednak musim mat cely byt pre seba a jedine tak, ze rano vstanem pojdem na potrebu a nebudem uz nic jest len pit kym si nenazbieram aspon liter a pol a jedine teda s cerstvou. To skladovanie si naozaj predstavit neviem \":)\" Proste mne to nestoji za dalsie nechapave pohlady...Takze radsej v sukromi.

A este jedna otazocka. Tusim pan Jarda tu pisal, ze ludia jedia ovela viac ako potrebuju pre svoj zivot a pre zdravie. A ze aj tie energeticke tabulky su zbytocne dost vysoke a tolko KJ je zbytocne vela na dospeleho cloveka. Ako to teda je? Mna napr nebavi cele dni behat s kalkulackou a ratat kalorie. Proste tolko casu nemam, som rada ked stiham pozriet rodinu \":)\" Len som z toho cela dopletena. Vsade pisu, ze treba jest tolko a tolko KJ, inak ak je clovek menej, tak telo zacne jedlo ukladat, pretoze sa boji ze uz jest nedostane.
No a tu zase citam, ze clovek na prezitie potrebuje ovela menej ako si mysli a je uplne zbytocne telo zatazovat velkym mnozstvom potravy. Napr ja jem menej ako davnejsie a aj zdravie. Nieje to ziadna slava, ale neda sa vsetko hned. Do toho ta moja hladovka. Schudla som behom mesiaca 3 kg. Ja sa len bojim ci to nieje len prechodne a ci neskor telo z dovodu hladovania a ubratia potravy nezacne ukladat tuk na horsie casy... Myslim si, ze zatial jem v norme ako bezny ludia, no predtym som jedla zbytocne velmi vela. Doslova som sa prejedala a jedla aj ked som nebola hladna len pre chut. No aj tak si myslim, ze este stale jem zbytocne viac ako potrebujem. Preto by som chcela este ubrat. Len naozaj neviem kolko staci tomu telu az nehladuje a az to nema opacny efekt. Este som citala, ze pokial je clovek malo, je pruznejsi, ma lepsiu plet, travenie a ine... No lenze zase inde sa clovek docita ze treba jest viac, az clovek dobre spaluje tym nastartuje metabolizmus. Kto sa ma v tom potom vyznat?

PříspěvekNapsal: ned říj 19, 2014 6:11 pm 

Janula píše:
Nwocayn dakujem za odpoved.
Prave som napisala prispevok tak na celu stranu, no cele sa mi to vymazalo, tekze teraz len velmi v kratkosti \":)\" Ak som to spravne pochopila, tak ucinnejsie su 3 dnove posty ako tie jednodnove. Je to koli tomu, pretoze ten 3 dnovy je ucinejsi z dovodu, ze za tie 3 dni sa telo dokaze ovela lepsie precistit ako pri tych jednodnovych. Ak je to teda tak, tak ja skusim aj ten 3 dnovy, ale dam na tvoju radu a budem zatial este daky cas praktizovat tie jednodnove... Ten vyplach zaludka najblizsie pred postom urobim.

Klystir, to je u mna stale jedna komedia \":lol:\" Stale do seba nedostanem viac ako pol litra a vobec to neviem v sebe udrzat. Ale nevadi, beriem to zatial ako taku pripravu a verim ze casom to bude lepsie a lepsie. Zatial to bol len moj 2 pokus. Ano viem, ze urina by bola lepsia, no v robote sa neda a doma na to potrebujem prazdny byt. Proste nestojim o dake pohlady a viem ze to vela ludi nechape a zistila som to uz aj na svojej kozi...
Ked som znamim povedala o klystire, hladovkach, sanke, vecsinou reakcie boli ze mi sibe a nechapave pohlady atd. Takze som sa poucila a uz nikomu nic nejdem vraviet. Ludia vela veci nechapu a je zbytocne im nieco vysvetlovat. Teraz je taka divna doba, ludia veria len tomu co vidia v telke, co pocuju v radiu a vsetko ostatne s cim sa nestretli hned odcudzuju... Ale nasli sa ludia ktori boli vdacny za tuto stranku.
Takze aj z toho dovodu sa mi proste ten urinovy klystir zatial nepodarilo vyskusat. Jednak musim mat cely byt pre seba a jedine tak, ze rano vstanem pojdem na potrebu a nebudem uz nic jest len pit kym si nenazbieram aspon liter a pol a jedine teda s cerstvou. To skladovanie si naozaj predstavit neviem \":)\" Proste mne to nestoji za dalsie nechapave pohlady...Takze radsej v sukromi.

A este jedna otazocka. Tusim pan Jarda tu pisal, ze ludia jedia ovela viac ako potrebuju pre svoj zivot a pre zdravie. A ze aj tie energeticke tabulky su zbytocne dost vysoke a tolko KJ je zbytocne vela na dospeleho cloveka. Ako to teda je? Mna napr nebavi cele dni behat s kalkulackou a ratat kalorie. Proste tolko casu nemam, som rada ked stiham pozriet rodinu \":)\" Len som z toho cela dopletena. Vsade pisu, ze treba jest tolko a tolko KJ, inak ak je clovek menej, tak telo zacne jedlo ukladat, pretoze sa boji ze uz jest nedostane.
No a tu zase citam, ze clovek na prezitie potrebuje ovela menej ako si mysli a je uplne zbytocne telo zatazovat velkym mnozstvom potravy. Napr ja jem menej ako davnejsie a aj zdravie. Nieje to ziadna slava, ale neda sa vsetko hned. Do toho ta moja hladovka. Schudla som behom mesiaca 3 kg. Ja sa len bojim ci to nieje len prechodne a ci neskor telo z dovodu hladovania a ubratia potravy nezacne ukladat tuk na horsie casy... Myslim si, ze zatial jem v norme ako bezny ludia, no predtym som jedla zbytocne velmi vela. Doslova som sa prejedala a jedla aj ked som nebola hladna len pre chut. No aj tak si myslim, ze este stale jem zbytocne viac ako potrebujem. Preto by som chcela este ubrat. Len naozaj neviem kolko staci tomu telu az nehladuje a az to nema opacny efekt. Este som citala, ze pokial je clovek malo, je pruznejsi, ma lepsiu plet, travenie a ine... No lenze zase inde sa clovek docita ze treba jest viac, az clovek dobre spaluje tym nastartuje metabolizmus. Kto sa ma v tom potom vyznat?

Janulka, klystír si môžeš urobiť aj s odstatou či prefiltrovanou vodou, kopcovitá lyžička soli na 1 liter takej vody, zohriať na teplotu tela... nemusíš čakať, kým nazbieraš urinu =) ...S urinou je to len efektívnejšie, ale efektívna je aj tá slaná voda \":-)\"
A ku strave : Začni jesť živočíšne jedlá (kvalitné, nie nejaké salámy a šunky...), hovädzie mäso, bravčové (kvalitné) a iné mäso (kuracie radšej nie \":wink:\" )...kvalitné maslo, kvalitná masť, kvalitná zelenina, kvalitné vajíčka, kozí syr nepasterizovaný, bryndza... A NEBUDEŠ VôBEC PRIBERAť TUK, ak to nebudeš kombinovať so sacharidmi. Tie prijímaj len zo zeleniny a z MINIMA ovocia. Žiadne obilniny, žiadne strukoviny, cestoviny, chlieb, a ani oriešky vôbec nepotrebuješ... \":-)\"
UVIDÍŠ......... proste nízkosacharidová strava s vysokým obsahom tuku (to je také množstvo, ktoré Ti dodá energiu aby si nebola hladná), stredným obsahom bielkovín (mäso rôzneho druhu, vajíčka, kozí syr, bryndza nepasterizovaná)
A UVIDÍŠ, všetko bude FAJN.
VTEDY VôBEC NEUSÍŠ RIEŠIŤ MNOŽSTVO, VTEDY MOZOG SÁM POVIE KEDY STAČÍ, na rozdiel od sacharidov, keď si ich ujedáš vkuse, lebo tam mozog nefunguje tak, aby povedal kedy dosť sacharidov....
Z TUKOV SAMÝCH O SEBE PRIBERAŤ NEBUDEŠ....

\":wink:\"

PříspěvekNapsal: pon říj 20, 2014 4:29 pm 

Zdravím půstaře \":wink:\"
Tak jsem do toho taky praštil. Dnes jsem ve 4.dnu. Jak dlouho bude ještě nevím, ale myslím si, že delší jak 7 dní.
Šel jsem do toho s tím, že mám Únavový syndrom a mnoho různých podkožních uzlin po těle. Složení těch uzlin jsem nezkoumal a ani jsem to nenechal na posouzení Mudr.alům aby z toho nevymysleli třeba rakovinu!! \"8)\"
Průběh a stav těla zaznamenávám na fotkách a nechávám si vytvořit i bodystat u dietoložky, aby si mohli někteří nerozhodnutí udělat obrázek. Zatím tady uvedu průběh 4 dnů a poté asi až celkový půst se vším všudy již zmíněným.
1.den - docela v pohodě, projevy hladu únosné, nic co by se nedalo vydržet a rychle odeznívaly. Silné říhání.
2.den - stejné jako 1.den. Po oba tyto dny lehké cvičení.
3.den - stejné jako první 2 dny. Lehčí únava. Silné říhání většinou po vypití vody. Tlak na obou stranách pod posledním žebrem. Pravá strana to bude nejspíš

PříspěvekNapsal: ned říj 26, 2014 12:07 pm 

Tak já mám za sebou sedmičku a dneska jsem v návratu třetí den. Průběh pustu byl docela drsný 1-2 pohoda, třetí den se ozvali

PříspěvekNapsal: ned říj 26, 2014 9:13 pm 
Administrátor
Administrátor

Janula píše:

Podle všeho máte nějak rozházené hormony a vlivem půstu vám naskočí hypoglykémie-prostý nedostatek cukru. Půst je sice vhodný pro každého, ale třeba dóša váta s půstováním musí hodně opatrně a dost si sledovat co se děje. Osobně si myslím, že pokud by jste víc pila a méně tělo trápila pohybem, že by problém nebyl.

PříspěvekNapsal: pon lis 17, 2014 1:11 pm 

Dnes som sa rozhodol, že zajtra začnem svoj prvý 5 dňový pôst, konkrétne urinový, iný než urinový som doteraz nikdy nedržal.
Dôvod rozhodnutia : Chcel som si vybrať pôvodne znova 3 dňový urinový pôst, ktorých už mám za sebou asi 6,7 (nepočítal som to...), a to racionálne podľa lunárneho kalendára. Chcel som pôsobiť na obličky, močový mechúr (Váhy), alebo pohlavné orgány, vylučovacie orgány, močovod (Škorpión/Štír).
Z duchovného hľadiska (alarmujúca citová a sexuálna nenaplnenosť) mám niečo okolo týchto orgánov zablokované, proste nefungujú tak dobre ako by mali (slabší prúd, v podstate pozorujem len to, dá sa povedať). NEVEDEL som si ale vybrať, ktoré z týchto dvoch znamení chcem mať obsiahnuté v pôste... V tomto kalendárnom mesiaci sú ako Váhy tak Škorpión v ubúcajúcom mesiaci - teda je čas vhodný na ich očistu. Nasledujú pekne za sebou, Váhy po 3 dni, Škorpión po 2 dni... .... Trochu som teraz nachladol na "nádobíčko", síce to nebolí, ale viem o tom, a tak som sa rozhodol práve teraz zakročiť, rovno 5 dňovým urinovým pôstom.
Po pôste plánujem návratovku 1,5 dňa. Reálne by stačila 1 dňová návratovka - tak to majú odskúšané napr. tí, ktorí robia pôsty "z duchovného hľadiska", a to po dlhé storočia. Tí vypozorovali, že na 5 dní klasického pôstu stačí 1 deň návratovky. Na 10 dní stačia 2 dni návratovky, atď... Lenže ja si idem robiť urinový pôst, a tam prechod na endogénnu výživu je proste RÝCHLEJŠÍ.... Preto si osobne myslím, že radšej svoju návratovku pretiahnem o pol dňa, takže prvý deň návratovky to bude čistý hovädzí vývar, varená mrkva (oddelene), jablko, na druhý deň to isté doobedu a na obed, a o takej 15-tej hodine druhého dňa návratovky to už bude moje bežné klasické jedlo (hovädzie mäso s maslom, kelom...).
Počas svojich 3 dňových urinových pôstov som mal návratovku len pár hodín - na štvrtý deň som si dal ako prvé jedlo mrkvu na pare (menšiu), o dve hodiny na to hovädzí vývar, a o ďalšie dve hodiny na to hovädzie mäso s maslom a napr. špenátom. Nikdy mi nebolo z toho zle, samozrejme som to jedol v pokoji, a tak o 33% menšie množstvo, než je u mňa bežné množstvo. Potom ma čakala ešte večera - to isté. Opakujem - nikdy mi z takto kratučkej návratovky po 3 dňovom urinovom pôste nič nebolo, nič ma nebolelo, všetko bolo o.k.
5 dní je ale 5 dní, a už pri bežnom (nie urinovom) 5 dňovom pôste sa odporúča minimum (ale úplne postačujúci, nie každý chce totiž chudnúť pri pôste \":wink:\" ..nie každý má z čoho chudnúť \":lol:\" ) 1 deň návratovky. Ja si dám 1,5 dňa návratovky, kvôli tomu, že pôst budem robiť urinový, ako som spomínal je to taký, kde organizmus skôr prechádza na endogénnu výživu, takže sa možno taký 5 dňový urinový pôst rovná 7 dňovému klasickému (?)....
K tomu všetkému okrem klystírov a kúpeľov, prechádzkach + rozumnému cvičeniu si budem robiť denne aj reflexné masáže tváre - stimulovať body na tvári zodpovedajúce obličkám, močovému mechúru, močovodu, pohlavným orgánom, prípadne aj prostatu (prečo nie).
Môžete si to v pdf zadovážiť tu : http://ulozto.cz/xZto9LqP/reflexna-terapia-tvare-pdf

Veľmi sa teším na tú 5 dňový urinový pôst... ... Potom by som si ho rád dal aj v decembri (tiež počas dní Váh a Škorpióna - 16-20. decembra)...
Potom pouvažujem čo a ako....s pôstami.... Možno nemusí byť každý mesiac "rovnaký"...ako napr. posledné dva mesiace, keď som mal v mesiaci 1 x 3 dňový urinový pôst, a 1 x 1 dňový urinový pôst.... Rád by som to potom obmenil podľa situácie....Napr. v prvý mesiac 1 x 3 dňový urinový pôst + 1 x 1 dňový urinový pôst, a v druhý mesiac 1 x 5 dňový urinový pôst....
Na jar, niekedy v neskoršiu jar by som rád skúsil 7 dňový urinový pôst...a za ním 2 dňovú návratovku.
Najhoršie to ale bude z hľadiska takého, že hoci som vyšportovaný, som vysoký a štíhly.... a už len taký 5 dňový pôst s 1,5 dňovou návratovkou zo mňa urobí možno aj o 5kg ľahšieho muža ako som teraz... \":D\" A čo potom 7 dňový s 2 dňovou návratovkou ??? A na jar, na leto... \":D\" \":D\" ...
Proste si tu všetci musíme priznať, že z estetického hľadiska je najmenej vhodné robiť takýto pôst človeku s mužským pohlavím, vysokému a štíhlemu, a ešte k tomu v teplom odbobí, keď sa už dajú nosiť tričká, kraťasy... \":D\"
Ale tak čo už...

edit : Láka ma rovno si dať 7dňový urinový pôst.... Uvidím.... Veľmi chcem.... \":)\"
Ale na druhej strane extra nesúhlasím v niečom s Partykovou, napr. v tomto, citujem z jej knihy "Hladovění" : "...Hladovění do 7 dnů se provádí pouze ve II. a IV. fázi lunárního cyklu. V těchto obdobích se organismus přirozeně očišťuje a hladovění tornu ještě více napomáhá...."

Ak začnem zajtra so 7 dňovým (ak ho vydržím) pôstom, tak prvé tri dni budú vo 4. fáze mesiaca, štvrtý deň v nove, a piaty, šiesty a siedmy deň budú v 1. fáze mesiaca.... Lenže ja si chcem dať hlavne "dokopy" spomínané orgány, takže napr. čakať na 2. lunárnu fázu mesiaca, ale to vôbec (aspoň teoreticky) nevplýva zvýhodnene na obličky, močový mechúr, močovod a pohlavné orgány...

INAK, SOM ZMäTENÝ, pretože určité fázy mesiaca (1.-4.) vplývajú na iné orgány v tele..... Podľa Partykovej 3. lunárna fáza mesiaca vplýva na obličky, obličkovú a bedrovú oblasť, močový mechúr, pohlavné orgány, močovod.... Zároveň ale tvrdí, že 7 dňové hladovky sa majú držať ideálne len v 2. alebo vo 4. lunárnej fáze mesiaca, pretože vtedy sa vraj organizmus prirodzene očisťuje.....
Zároveň ale odporúča, aby sme napr. 3 dňovú hladovku robili v dňoch lunárneho kalendára prislúchajúcim k určitému telesnému orgánu, keď chceme ovplyvniť ten konkrétny telesný orgán.... Tam to zrazu nevadí, že to neusí byť 2. alebo 4. lunárna fáza mesiaca ??? \":D\" \":D\" .... Nemá v tom Partyková trochu chaos ?? .... Lebo keď napr. 3. lunárna fáza mesiaca (7 dní) vplýva na močový mechúr, obličky, močovod, pohlavné orgány, tak prečo si v prípade problémov s tými orgánmi neurobiť pôst práve vtedy, ale miesto toho urobiť len 2-3 dňový pôst (keď je Luna vo Váhach či v Škorpiónovi), lebo 7 dňový pôst sa podľa nej má robiť len v 2. a 4. lunárnej fáze mesiaca ??? TOTO MI HLAVA NEBERIE....
A ešte k tomu započítať dni Ekadashi (11. deň po Nove, 11. deň po Splne) + Nov a Spln, a nakoniec 70% dní v mesiaci (2 dni Ekadashi, Spln, Nov, 2. a 4. lunárna fáza mesiaca...ešte sa čosi nájde...) bude supervhodných na očistu ??? Ehmm....akosi zvláštne, nie ? \":D\" ...Pred pár rokmi som mysel, že supervhodné dni na to sú len Spln a Nov, a ešte dávnejšie že len Spln... \":D\"

Mne to príde tak, že možností je kopu, že je kopu teórií, a tí čo o tom píšu knihy, tí si len z tých možností vyberajú podľa seba, ktorá je najvhodnejšia, a ktorá o trošku menej, až najmenej.....

Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne pon lis 17, 2014 3:14 pm, celkově upraveno 3

PříspěvekNapsal: pon lis 17, 2014 1:15 pm 

maricka_2000 píše:
...Dneska budu obědvat to stejné co náš pes, vařím pro dva...

Tak ja dúfam, že to bolo mäso.... Inak "zadeláváš" svojmu psovi na problémy, keď to bola napr. ryža. Áno, psy to prežijú, vyžijú aj na granulách (ktoré sú z 80% a niekedy aj z viac % obilniny), ale potom aj zomierajú na rakoviny, atď, a majú rôzne problémy, ktoré v prírode nemajú...

PříspěvekNapsal: pon lis 17, 2014 2:55 pm 

Nickname : 20. októbra si bol v 4. dni pôstu. Neverím, že si ten konkrétny pôst ešte neukončil, tak by sa aj patrilo napísať, koľko dní si vydržal, hmm ?

PříspěvekNapsal: pon lis 17, 2014 9:30 pm 

Mimochodom, aké kúpele si robíte počas pôstu ??? Možno si dám ten 7 dňový urinový pôst, ALE neviem, aké kúpele si počas neho mám robiť. Napr 3 kúpele s 3kg soli (spolu 9kg) a 4 kúpele s 250g himalájskej soli (spolu 1kg) ? Alebo bude lepšie si dať rovno 7 kúpeľov s 3kg soli (spolu 21kg soli) ? Totiž počas pôstu asi nie je kúpeľ ako kúpeľ.... Tak či tak, spolieham sa na to, že pri kúpeli s 3kg obyčajnej soli vo vani sa do tela ŽIADNA SOĽ (sodík, chlorid sodný) NEDOSTÁVA, že tu osmóza NAOZAJ funguje. Lebo ak tak celkom nefunguje, tak by to potom by to nebolo pre telo v období pôstu veľká "výhra"...
Chcem si dať kúpeľ každý deň počas pôstu, aby som prechádzal možnému "podchladeniu".
Ďakujem za odpoveď(e).

PříspěvekNapsal: pon lis 17, 2014 9:36 pm 

NOWOCAYN_2 píše:
Nickname : 20. októbra si bol v 4. dni pôstu. Neverím, že si ten konkrétny pôst ešte neukončil, tak by sa aj patrilo napísať, koľko dní si vydržal, hmm ?

neboj dočkáš se...
jinak 28 dni a dnes 4. den návratovky...
dám to dokupy a hodím sem...

PříspěvekNapsal: pon lis 17, 2014 10:01 pm 

Nickname píše:
neboj dočkáš se...
jinak 28 dni a dnes 4. den návratovky...
dám to dokupy a hodím sem...

Závidím \":P\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]