Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 10:17 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř pro 17, 2014 11:46 pm 

Rus (či ukrajinec ? ...), okolo 110 minútové video mapujúce jeho 21 dňový suchý pôst v chladnej prírode, kde sa pohybuje často bosý a len v trenkách/slipoch - aj pri suchom pôste !!! \":o\" \":o\" \":o\" \":o\"

https://www.youtube.com/watch?v=slbsFEozYfQ

Samozrejme, toto je "iný level", toto je už niečo "obrovské".... \":D\"
Lebo hoci existujú breathariáni...zopár ich je, možno pár desiatok na svete ? ...Tento týpek ale breatharián nie je, takže to čo dokázal, na to treba neskutočne silnú vôľu a schopnosti...a ešte "naholo" po snehu počas celého 21 dňového suchého pôstu....

TIP : Pozrite si "Day 19" z toho dokumentu.... \":shock:\" \":D\"

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: čtv pro 18, 2014 12:56 am 

Kosican87 píše:
narazil som na knihu (v angličtine) od Dr. Filonov-a, Fakta a mýty o suchej hladovke/suchom pôste. Mám ju v pdf. Je v angličtine, škoda, že v češtine a slovenčine nevyšla.... Máme tu len knihy na tému hladovky/pôstu od Malachova a Partykovej (Cingroša s pár stranami nepočítam)....

jej, díky za info, už jsem si ji taky stáhnul

prosím Tě při sucháči ani deodorant (tělo by z něj nasávalo chemii přes kůži ještě intenzivněji než jindy, což by bylo značně kontraproduktivní), ani vodu (viz Partyková str. 135)

PříspěvekNapsal: čtv pro 18, 2014 1:22 am 

Kosican87 píše:
pv33 : Díky, Pavel.
Inak, narazil som na knihu (v angličtine) od Dr. Filonov-a, Fakta a mýty o suchej hladovke/suchom pôste. Mám ju v pdf. Je v angličtine, ....

Ahoj Kosicane, par poznamek k suchemu pustu.
Co se tyka knihy Filonova, ja ji mam v rustine a dost a z ni vychazim. Mam i jine zdroje, ale Filonov se mi libi. Pokud je ta tva anglicka verze opravdovy preklad clovekem a ne pocitacem, tak by mne zajimala, pro znameho, ktery umi anglicky, ale ne rusky. Samozrejme ti muzu poslat tu v rustine.
Ja jsem se pokousel o absolutni suchy pust, tedy bez vody a bez kontaktu s vodou. Ale kdyz to bylo nutny, tak jsem ten kontakt porusil, treba jsem si umyl ruce - a okazite je osusil, aby nemelo telo sanci si nacucnout moc vody.

Spravne ti doslo, ze snad jediny problem se suchym pustem je zapach z ust. Filonov k tomu pise, ze to nastava kdyz si nekdo nevycisti poradne streva. Ze se pak plyny ktere se tam vytvareji vstrebavaji do krve a telo se jich pak zbavuje pres plice. Pak ti nepomuze ani vyplachnuti ust. Ja jsem prvni delsi pusty na jare delal mimo praci a domov. Vetinou kdyz jsem byl na venkove u mamy. Na ni jsem se snazil nedychat a s nikym jinym jsem se nebavil. A byli jsme temer cely den venku. Muj posledni suchy pust byl nekdy nedavno, 4 denni, a to jsem udelal kvalitni ocistu strev, sanku a pak jeste domaci hydrocolon. To jsem byl doma a snad mi z pusy nepachlo, protoze jinak by mi to doma otloukli o hlavu. A bylo mi pri tom pustu nadherne, krasne cista hlava... Moc me mrzelo, ze to musim po 4 dnech ukoncit, mel jsem druhy den pomahat stehovat tezky nabytek po schodech do 5. patra a bal jsem se, ze nebudu mit dost sil.

Kdyz uz jsme u Filonova, mimo ocisty strev pred pustem chce i ocistu jater. Ale to je asi hlavne dulezty u dlouhych pustu. Jeste k sprchovani, pri suchem pustu telo setri vodou a clovek se poti mnohem min nez normalne. Tedy nezkousel jsem to kdyz bylo vedro. Pri nejdelsim pustu, 9 dni, jsem se jednou hodne rychle osprchoval/omyl a ihned jsem se pak osusil. Takze to treba nebudes videt jako absolutni pust, ale na druhe strane je to porad podstatny rozdil proti lidem co jen nepijou, ale valeji se ve vane, kde nasavaji vodu pres kuzi.

Dik za to video s 21dennim pustem. Videl jsem od stejneho cloveka pust 16 dni, ale toho videa s 21 jsem si nevsimnul.

Drzim ti palce na tve experimenty,

Pavel

PříspěvekNapsal: čtv pro 18, 2014 10:12 am 

Jindra píše:
jej, díky za info, už jsem si ji taky stáhnul

prosím Tě při sucháči ani deodorant (tělo by z něj nasávalo chemii přes kůži ještě intenzivněji než jindy, což by bylo značně kontraproduktivní), ani vodu (viz Partyková str. 135)

Prvých pár desiatok strán je venovaných zvieratám a prírode - ich hybernácii, schopnosti prežiť bez vody a jedla, atď (ale prečítal som si aj to, žiaľ, len za pomoci google prekladača, ale pointy som pochopil), pokračujem v čítaní.
Deodorant som si nedal. Vidím to tak, že pred suchou hladovkou keď ju budem robiť na jar či v lete, alebo proste v pracovnom nasadení behom celého roku, si budem musieť vyholiť podpazušie (inak si ho len "skracujem" tak na možno 7mm, neznášam sa "depilovať", používať žiletku...), lebo bez deodorantu a ešte počas suchej hladovky, no díky pekne... \":D\" (mne by to nevadilo, ale ľuďom okolo by som páchol)...
Presviedčam sa stále viac, že suchý pôst je najlepšie praktikovať v domácich podmienkach, alebo na chalupe, v prírode...Proste počas neho (keď trvá viac ako deň, dva) radšej nechodiť medzi ľudí, lebo pre nich potom človek na suchom pôste je smraďoch. Ale nedivím sa. \":)\"

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: čtv pro 18, 2014 10:38 am 

pv33 píše:
Ahoj Kosicane, par poznamek k suchemu pustu.
Co se tyka knihy Filonova....

Čau, Pavel. To s tým zápachom z úst - napr. včera večer už som mal menšiu pachuť v ústach ako niekedy na obed či poobede. Dnes ráno som vstal, bolo mi fajn, možno tak o 10% "pomalšie" telo pri chôdzi po byte ako bežne keď jem a pijem, ale inak fajn, a kľudne by som ešte jeden deň so suchým pôstom pokračoval, lenže dnes musím ísť nevyhnutne za pár hodín do spoločnosti, a chcem sa chovať prirodzene, bez toho, aby som si dával pozor, nech necítia môj dych, ktorý by predsa len nebudol taký bežný, ako keď človek je a pije... \":D\" Takže už práve začínam piť, a o hodinku si dám prvé jedlo z dvoch (jem vždy dva krát denne, možno raz za 2 mesiace sa najem 3 krát)
28. 12. ale zaraďujem 14-15 dňový pôst....
Rozmýšľam ale, či si dať 60 hodinový suchý pôst na začiatku toho 14-15 dňového pôstu, alebo niekedy radšej po dni vodno-urinovom (počas ktorého by som robil aj klystíry, a aj večer pred začatím pôstu) nabehnúť na dva dni suchého a potom pokračovať vodno-urinovým... Aby som mal čistejšie črevá - aby to skôr nabehlo na endogénnu výživu... Totiž 31.12. je Silester, a ja si budem musieť "pripiť" s mamkou (ostávam doma), hoci ja osobne počas pôstu len s čistou vodou.

Čo sa týka toho, že si sa počas dlhšieho pôstu možno niekedy v jeho strede narýchlo osprchoval a potom rýchlo osušil, myslím, že je to o.k., a keď si tým náhodou znížil účinok plne suchého pôstu, tak len fakt MINIMÁLNE (môj dojem). Rovnako aj s tým umtím rúk...Ono radšej si počas plne suchého pôstu narýchlovku umyť ruky a rýchlo ich osušiť, ako si ich napr. zašpiniť od blata, alebo od nejakého špinavého železa či plastu (mestská hromadná doprava, vozík v obchode, atď...), a potom mať celý čas zlý pocit, že "kto vie kto každý to chytal..."...

Netreba mi posielať tú knihu po rusky, tak či tak to prekladám "google prekladačom"... Ale pointu zachytím, totiž google prekladač už je viditeľne kvalitnejší, ako bol v začiatkoch...

Ešte taký malý postreh k môjmu prvému 36 hodinovému suchému pôstu.... Nebolelo ma nič, žiadna závrate, nič, len akurát mi trochu viac pukali kĺby ako zvyčajne. Ale bezbolestne.

PříspěvekNapsal: čtv pro 18, 2014 12:53 pm 

I keď pani Vilmu Partykovú nejak extra "nemusím", pozriem si s ňou toto video s pánom Jaroslavom Dušekom v jeho "Duše-K", kde hovorí o urinoterapii a pôste, dokonca aj o SUCHOM (ten ma teraz najviac zaujíma) pôste, ktorý sama v dĺžke 7 dní držala pár dní pred nakrúcaním tohto videa.
Video má 141 minút.

Linky, kde sa dá video pozrieť :

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultur ... h-pustech/ (najlepšia dostupná kvalita videa)
https://www.youtube.com/watch?v=yhU3Kfcle88 (priemerná kvalita videa)

edit : O suchom pôste tam nakoniec bolo len pár viet...

K tomu videu..... Pani Partyková je jasný dôkaz, že nestačí telo len prečisťovať, ale treba ho aj správne vyživovať.... Keby ho ona správne vyživovala, tak by jej to "myslelo" podstatne lepšie, rýchlejšie. Mozog vyživujú kvalitné živočíšne tuky. Tých má pani Partyková určite minimum, to vieme snáď každý, komu nie je neznáma...Poznáme predsa jej stravovacie doporučenia... Ale - asi by ste sa nimi riadiť nemali, pokiaľ sa nechcete v 77. rokoch takto zakoktávať. Môj 73 ročný dedko si v živote neurobil detox, kúpele si nerobí vyše 40 rokov (keď raz zaspal vo vani a skoro sa utopil), nechodí dokonca ani na dovolenky už možno 30 rokov...Akurát je stále činný - pracuje na záhradke, zabíja králiky, atď...ale aj si rád vypije (netvrdím, že je to super...).... A ? MÁ OMNOHO PLYNULEJŠIU "MLUVU" ako pani Partyková... ...Kde teda robí pani Partyková chybu ? Rozhodne jej mozog starne rýchlejšie, ako dajme tomu jej pokožka (alebo podľa čoho sa snažil Dušek dať najavo, že Partyková vraj vyzerá mlado ?)...
Takže si všimnite, že nestačí len čistiť, treba aj vyživovať. Najhoršie ("pšeničná strava" + sladkosti u bežných ľudí sa nepočíta) vyživuje telo a mozog práve nízkotuková strava s nedostatkom bielkovín... Či ako mi niekto z vás vysvetlí "slabé otáčky" vyjadrovania sa Vilmy Partykovej ? A ona sa takto vyjadruje už viac rokov, videl som aj jej staršie videá..... Neprekypuje teda bystrosťou "online" rozumu, každú chvíľu sa v mluve zastaví, aby si ucelila čo vlastne chce povedať, a to čo povie, sú jednoduché veci bez odborných termínov, takže tu nejde o jej neschopnosť v jej staršom veku poskladať zložité "technické" vety, ale o jej neschopnosť v jej staršom veku poskladať a plynule povedať OBYČAJNÉ HOVOROVÉ SLOVÁ charakteru takého, akému rozumie aj 8 ročné dieťa.
Preto sa nad tým čitatelia tohto príspevku zamyslite, majte otvorené oči aj uši, a uvedomte si, že nestačí len "čistiť" a obnovovať čistením, ale treba aj VYŽIVOVAŤ, a očividne na to nestačia hladovky/pôsty bez toho, aby sa telo vyživovalo aj kvalitnými živočíšnymi (tuky a bielkoviny) potravinami. Lebo vo veku dajme tomu 50 rokov to ešte nevidno/nepočuť, ale v jej veku už áno (pri málo výživnej strave), A TO BY NEMALO BYŤ.

PříspěvekNapsal: sob pro 20, 2014 12:01 pm 

\":arrow:\" Kosican87
musím souhlasit s tím jak mluví, děs poslouchat \":!:\" \":roll:\" Taky jsem to po 8 minutách vypnul, někdy možná poslechnu \":twisted:\"
Možná v lednu u 7-čky suché \":lol:\"
Se ani nedivím, že ji vadilo oslovení, taková babička, to je stará škola, ta ještě s Burianem kávičku pila \":mrgreen:\"

PříspěvekNapsal: sob pro 20, 2014 3:25 pm 

Nickname píše:
:arrow: Kosican87
musím souhlasit s tím jak mluví, děs poslouchat \":!:\" \":roll:\" Taky jsem to po 8 minutách vypnul, někdy možná poslechnu \":twisted:\"
Možná v lednu u 7-čky suché \":lol:\"
Se ani nedivím, že ji vadilo oslovení, taková babička, to je stará škola, ta ještě s Burianem kávičku pila \":mrgreen:\"

Nič nové sa tam nedozvieš...takže tak \":-)\"
7-čka suchá....SMEKÁM.... Ale - suchá, či polosuchá ? Resp. čiastočne plne suchá ? Plne suchá je, keď by si si ani ústa nevypláchol za 7 dní, a ani sa neosprchoval. Ovlažiť ústa sa ani neodporúča, lebo potom vraj bude ešte väčší smäd. Taká hoci 30 sekundová sprcha napr. po treťom či štvrtom dni s okamžitím utretím sa do uteráka by nemala urobiť veľa škody počas 7 dňového plne suchého pôstu...Ale predsa len, kto vie, možno si telo za ten čas vcelku "dehydrované" nasaje do seba za ten krátky čas sprchovania aj deci vody... ? Alebo ? Keby mal niekto FAKT PRESNÚ osobnú váhu (aspoň s presnosťou na 100g, ale zaručenou presnosťou), mohol by to jednoducho zistiť - odvážiť sa tesne pred 30 sekundovou sprchou, a tesne po nej... \":D\"

PříspěvekNapsal: sob pro 20, 2014 3:59 pm 

no to se uvidí podle žízně \":mrgreen:\"
když to půjde tak se budu snažit nepít, jakmile bude žízeň tak půjde destilka....
sprcha vynechat týden to není problém, ted po 28čce stejně pot nesmrdí, tak se nekoupu denně ani tak \":roll:\" \":mrgreen:\"

dám vědět, ještě musím sesmolit průběh té 28čky \":roll:\"

PříspěvekNapsal: sob pro 20, 2014 5:49 pm 

Nickname píše:
no to se uvidí podle žízně \":mrgreen:\"
když to půjde tak se budu snažit nepít, jakmile bude žízeň tak půjde destilka....
sprcha vynechat týden to není problém, ted po 28čce stejně pot nesmrdí, tak se nekoupu denně ani tak \":roll:\" \":mrgreen:\"

dám vědět, ještě musím sesmolit průběh té 28čky \":roll:\"

Ale smäd bude už od začiatku... \":D\" ... Ja mám za sebou (čo sa suchého pôstu týka) len 36 hodín.... Je síce pravda, že som sa nezobudil (v ráno, keď som ho ukončil)vysmädnutý, ale... MAL SOM OBROVSKÚ CHUŤ SA OSPRCHOVAŤ večer v prvý deň suchého pôstu... Ono keď si ani tvár nemôžeš umyť... Proste sa začne suchý pôst niekedy po večeri, ráno sa zobudíš, ale povedz mi - kto sa zobudí s pokožkou na tvári takou, akoby sa práve umyl ? Každý sa zobudí s trošku mastnou.... no a tú mastnotu si nemôžeš ani umyť... Vadilo mi to, a to bol len 36 hodinový suchý pôst... Plánujem ale do môjho 14-15 dňového vodno-urinového pôstu ktorý si dam na konci mesiaca, zaradiť aj dva za sebou nasledujúce dni suchého pôstu, a možno ešte nejakými jednodňovými "sucháčmi" si ten urinovo-vodný pôst "obohatím"... Aj z dôvodu, že sa odporúčajú kúpele počas vodného/vodno-urinového pôstu každý deň, a mne to už len pri 7 dňovom pôste liezlo na nervy...Kúpať sa je NUDA, a kúpať sa každý deň 30 minút, a po tom si dať ešte studenú sprchu (aby tá teplá voda neunavila, neznížila tlak, ktorý je pri pôste vždy nižší...) to ma fakt štvalo...

PříspěvekNapsal: sob pro 20, 2014 8:37 pm 

Kosican87 píše:
Ale smäd bude už od začiatku... \":D\" ... Ja mám za sebou (čo sa suchého pôstu týka) len 36 hodín.... Je síce pravda, že som sa nezobudil (v ráno, keď som ho ukončil)vysmädnutý, ale... MAL SOM OBROVSKÚ CHUŤ SA OSPRCHOVAŤ večer v prvý deň suchého pôstu... Ono keď si ani tvár nemôžeš umyť... Proste sa začne suchý pôst niekedy po večeri, ráno sa zobudíš, ale povedz mi - kto sa zobudí s pokožkou na tvári takou, akoby sa práve umyl ? Každý sa zobudí s trošku mastnou.... no a tú mastnotu si nemôžeš ani umyť... Vadilo mi to, a to bol len 36 hodinový suchý pôst... Plánujem ale do môjho 14-15 dňového vodno-urinového pôstu ktorý si dam na konci mesiaca, zaradiť aj dva za sebou nasledujúce dni suchého pôstu, a možno ešte nejakými jednodňovými "sucháčmi" si ten urinovo-vodný pôst "obohatím"... Aj z dôvodu, že sa odporúčajú kúpele počas vodného/vodno-urinového pôstu každý deň, a mne to už len pri 7 dňovom pôste liezlo na nervy...Kúpať sa je NUDA, a kúpať sa každý deň 30 minút, a po tom si dať ešte studenú sprchu (aby tá teplá voda neunavila, neznížila tlak, ktorý je pri pôste vždy nižší...) to ma fakt štvalo...

Ja jsem zizen nemel, tedy tak po 4.-5. dni jsem mel blby pocit v puse a mozna to byl nabeh na zizen. Ale prvni dny v naproste pohode. Mozna muze byt problem kdyz clovek dycha pusou misto nosem. Jeden Rus, asi Ščennikov, velice zduraznoval to dychani nosem, protoze pri dychani pusou se ztraci vlhkost/voda. Psal, ze kdyz delal suchac 20 dni, coz v te dobe asi byl rekord, tak si na noc privazoval bradu, aby se mu neotevrela pusa a nezacal pusou dychat \":)\" . A taky se doporucuje chodit hodne ven do prirody.
Tak at se dari, Pavel

PříspěvekNapsal: ned pro 21, 2014 12:54 am 

pv33 píše:
Ja jsem zizen nemel, tedy tak po 4.-5. dni jsem mel blby pocit v puse a mozna to byl nabeh na zizen. Ale prvni dny v naproste pohode. Mozna muze byt problem kdyz clovek dycha pusou misto nosem. Jeden Rus, asi Ščennikov, velice zduraznoval to dychani nosem, protoze pri dychani pusou se ztraci vlhkost/voda. Psal, ze kdyz delal suchac 20 dni, coz v te dobe asi byl rekord, tak si na noc privazoval bradu, aby se mu neotevrela pusa a nezacal pusou dychat \":)\" . A taky se doporucuje chodit hodne ven do prirody.
Tak at se dari, Pavel

Ja dýcham zásadne nosom (pokiaľ sa nepočíta prípadné silné zadychčanie pri nejakom športe) a po 7 dňovej hladovke ho nemávam už v podstate nikdy upchatý, čo je super \":)\"
Chodiť do prírody.... A keď tam na suchom pôste "odkvecneš" náhodou ? ... Sám tam teda asi nechodiť pre istotu, keď je človek na suchom pôste... Či ? Tentoraz ja plánujem počas môjho 14-15 dňového pôstu (urinovo-vodný, s pár dňami suchého) riešiť zdravotný stav naplno, robiť si reflexné masáže tváre (mastná pokožka počas suchého pôstu bude výhodou \":D\"), derivačný kúpeľ a kúpele vo vani (nie počas suchého pôstu samozrejme), fyzické cvičenia (s rozumom), stojky, mostíky, jogínske asány (škoda, že to neberiem aj duchovne, ale len čisto fyzicky), dychové cvičenia, samozrejme klystíry (nie v dni suchého pôstu)....Proste nech sa pekne "poopravím" na tele, nech sa pekne zregenerujem - to, čo mi poškodila psychika...
A myslím, že padne vhod aj nejaký ten HUMOR..... Videl by som to na stiahnutie si častí zo seriálu "Bakaláři" a "Aj múdry schybí", či "Nikdo není dokonalý"... Smejem sa "naplno" totiž len občas, a taký smiech určite spríjemní dobu liečenia sa pôstom..... Nikdy nezabudnem na tú časť Bakaláři, čo ženatý muž mal ísť akože na služobku, ale pritom šiel ku frajerke, ktorá bývala možno 200 metrov od jeho bytu... Opatrne a trochu inkognito išiel vyniesť smetie z bytu frajerky zdá sa mi že spolu so smetným košom (kedysi sa tak robilo \":D\" ), ale nevrátil sa potom naspäť k nej, ale šiel domov - v pyžame a župane, a manželku mal doma.... TO SA VRAJ SKUTOČNE STALO, lebo "Bakaláři" vraj boli skutočné komické príbehy zo života... \":D\" \":D\" \":D\"
Takže máte typy, čo pozerať vo voľnom čase počas pôstu, hlavne keď vám bude chýbať sa zasmiať, smiech je vraj liek.

PříspěvekNapsal: pon pro 22, 2014 11:42 am 

\":arrow:\" pv33
teď u moji 28čky jsem to dělal stejně, dýchal nosem, jinak bylo sucho v puse. Jen ve spaní se mi to nedařilo, takže probuzení bylo se sušákem, ale přes den už pohoda. Takže uvidím jak to půjde bez vody, když to nepůjde tak budu pít, nic nedělám na sílu \":!:\" \":idea:\" \"8)\"

PříspěvekNapsal: čtv pro 25, 2014 12:20 am 
Administrátor
Administrátor

Kosican87 píše:
Vidím, že téma "pôst/hladovka" asi trochu stráca na popularite, keďže tu píšem posledné dni v podstate len ja... \":D\" \":?\"

Má tu niekto skúsenosti so suchým hladovaním ? Vraj sa 1 deň suchého hladovania/pôstu rovná 3-4 dňom hladovania/pôstu o vode (3x1 či 4x1deň, čiže nie 3 či 4 dni pôstu o vode za sebou)...
Zajtra je deň ekadaši, a tak prvý krát skúsim 36 hodinový suchý pôst... Dnes teda budem piť trochu viac ako iné dni, a dnes večer si urobím 2-3 klystíry, už len pre psychický pocit, že sa budem potom zajtra pri suchom pôste lepšie "čistiť"...
Myslím, že by mohol byť celkom zaujímavý pôst, kde sú napr. 1-2 prvé dni "suchý pôst", a potom sa prejde na urinu a vodu, a drží sa tak dlho, ako sa naplánuje... Alebo pôst, kde sa striedajú dni urinovo-vodného pôstu so suchým pôstom..... Napr. 1 deň suchý pôst, 1 deň urinovo-vodný, na striedačku....Alebo 2 dni urinovo-vodného a 1 deň suchého, a tak dokolečka, kým sa neskončí "predpísaný" počet dní pôstu, aký sme si naplánovali (pokiaľ to nezmenia nejaké okolnosti).... Má niekto z vás s niečim takým skúsenosť ?

Tak vlákno určitě na popularitě neztrácí, jenom je otázkou jak moc někteří chtějí zkoušet vaši konfrontační komunikaci.

PříspěvekNapsal: čtv pro 25, 2014 10:01 pm 

pv33, Nickname...... Všimli ste si po vašich, predpokladám početnejších a nie tak celkom krátkych pôstoch nejaké omladnutie ? Myslím okom viditeľné, a nemysím tým schudnutie (keď ste náhodou boli pribratí predtým)... Proste stalo sa vám po hladovkách niečo také, že si pripadáte výzorovo mladší aspoň o dva roky z vášho pohľadu NA ROZDIEL OD MINULOSTI ? Vymiznutie nejakých vrások (neviem koľko máte rokov), alebo vám ľudia tipujú menej rokov ako vám tipovali napr. pred dvoma rokmi....a podobne ?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]