I keď pani Vilmu Partykovú nejak extra "nemusím", pozriem si s ňou toto video s pánom Jaroslavom Dušekom v jeho "Duše-K", kde hovorí o urinoterapii a pôste, dokonca aj o SUCHOM (ten ma teraz najviac zaujíma) pôste, ktorý sama v dĺžke 7 dní držala pár dní pred nakrúcaním tohto videa.
Video má 141 minút.
Linky, kde sa dá video pozrieť :
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultur ... h-pustech/ (najlepšia dostupná kvalita videa)
https://www.youtube.com/watch?v=yhU3Kfcle88 (priemerná kvalita videa)
edit : O suchom pôste tam nakoniec bolo len pár viet...
K tomu videu..... Pani Partyková je jasný dôkaz, že nestačí telo len prečisťovať, ale treba ho aj správne vyživovať.... Keby ho ona správne vyživovala, tak by jej to "myslelo" podstatne lepšie, rýchlejšie. Mozog vyživujú kvalitné živočíšne tuky. Tých má pani Partyková určite minimum, to vieme snáď každý, komu nie je neznáma...Poznáme predsa jej stravovacie doporučenia... Ale - asi by ste sa nimi riadiť nemali, pokiaľ sa nechcete v 77. rokoch takto zakoktávať.
Môj 73 ročný dedko si v živote neurobil detox, kúpele si nerobí vyše 40 rokov (keď raz zaspal vo vani a skoro sa utopil), nechodí dokonca ani na dovolenky už možno 30 rokov...Akurát je stále činný - pracuje na záhradke, zabíja králiky, atď...
ale aj si rád vypije (netvrdím, že je to super...).... A ? MÁ OMNOHO PLYNULEJŠIU "MLUVU" ako pani Partyková... ...Kde teda robí pani Partyková chybu ? Rozhodne jej mozog starne rýchlejšie, ako dajme tomu jej pokožka (alebo podľa čoho sa snažil Dušek dať najavo, že Partyková vraj vyzerá mlado ?)...
Takže si všimnite, že nestačí len čistiť, treba aj
vyživovať. Najhoršie ("pšeničná strava" + sladkosti u bežných ľudí sa nepočíta) vyživuje telo a mozog práve nízkotuková strava s nedostatkom bielkovín... Či ako mi niekto z vás vysvetlí "slabé otáčky" vyjadrovania sa Vilmy Partykovej ? A ona sa takto vyjadruje už viac rokov, videl som aj jej staršie videá..... Neprekypuje teda bystrosťou "online" rozumu, každú chvíľu sa v mluve zastaví, aby si ucelila čo vlastne chce povedať, a to čo povie, sú jednoduché veci bez odborných termínov, takže tu nejde o jej neschopnosť v jej staršom veku poskladať zložité "technické" vety, ale o jej neschopnosť v jej staršom veku poskladať a plynule povedať OBYČAJNÉ HOVOROVÉ SLOVÁ charakteru takého, akému rozumie aj 8 ročné dieťa.
Preto sa nad tým čitatelia tohto príspevku zamyslite, majte otvorené oči aj uši, a uvedomte si, že nestačí len "čistiť" a obnovovať čistením, ale treba aj VYŽIVOVAŤ, a očividne na to nestačia hladovky/pôsty bez toho, aby sa telo vyživovalo aj kvalitnými živočíšnymi (tuky a bielkoviny) potravinami. Lebo vo veku dajme tomu 50 rokov to ešte nevidno/nepočuť, ale v jej veku už áno (pri málo výživnej strave), A TO BY NEMALO BYŤ.