Tak sa mi dnes konečne podarila pravá sírna patlanina.
Prvá dva pokusy som robil ručným šlahačom, čo bola chyba. Domnieval som sa, že sa to tak môže celkom dobre rozmixovať. Nie je však mixovanie ako mixovanie a tak som si povedal, že skúsim mixér s 1,5 litrovou nádobkou. Je to stará ETA 0010 rok výroby 1982, hučí ako helikoptéra ale mixuje zatiaľ dobre. Príkon má od 175-350W a čo som pozeral dnešné tak tie majú od 500-1000W.
Použil som cca 270g tvarohu s min. tukom v sušine 33%(priamo z agro družstva), 100g ľanového oleja a 5 lyžičiek ľanového semienka asi 50g.
Semienko som najprv pre istotu rozomlel na makovom mlynčeku, potom ešte rozmixoval v mixéri, pridal olej a už pri 1/3 tvarohu
som musel pridať asi 1dcl kefíru, lebo sa to nexcelo mixovat. Ďalej som pridával zvyšný tvaroh a vždy aj trošku vody, lebo celá zmes dávala mixéru riadne zabrať. Po dôkladom rozmixovaní sa váha celej dávky vyšplhala na 620g, čiže keď to zrátam, pridal som asi 1,2 dcl vody.
Chcem sa spýtať, či je takéto množstvo vody vporiadku. Keby som nedal ten kefír bolo by to iste okolo 2 dcl vody na hore uvedenú gramáž.
Celá konzistencia sa mi zdá byť celkom dosť hustá, normálne keď si z toho naberiem vydličkou, tak sírna patlanina drží tvar a ostávajú na nej zreteľné stopy po vydličke.
Pripájam ilustračné foto s malou reklamou "ZDRAVI AZ":)
Příloha:
sp_2.jpg [ 398.87 KiB | Zobrazeno 15222 krát ]
Příloha:
sp_1.jpg [ 412.95 KiB | Zobrazeno 15222 krát ]
Ešte dodám, že sa to s výrobou sp pomocou ručného šlahača nedá ani trohu porovnať. Chuťovo je táto sírna patlanina super.