Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 11:10 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mléčný kefír
PříspěvekNapsal: čtv říj 23, 2014 2:42 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 23, 2014 2:38 pm
Příspěvky: 13
Zdravím. Bude nějaký rozdíl v tom, když na výrobu domacího kefíru použiju kultury/houby vepěstované v nepasterizovaném organickém mléce a nebo ty, které jsou vypěstované v pasterizovaném organickém mléce? Budu je používat v nehomogenizovaném pasterizovaném mléce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný kefír
PříspěvekNapsal: čtv říj 23, 2014 8:39 pm 
Offline

Registrován: pon bře 25, 2013 4:14 pm
Příspěvky: 126
Bobek píše:
Zdravím. Bude nějaký rozdíl v tom, když na výrobu domacího kefíru použiju kultury/houby vepěstované v nepasterizovaném organickém mléce a nebo ty, které jsou vypěstované v pasterizovaném organickém mléce? Budu je používat v nehomogenizovaném pasterizovaném mléce.

Houba se přizpůsobí, takže by to neměl být problém


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte lis 11, 2014 6:21 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 23, 2014 2:38 pm
Příspěvky: 13
Pokud k vyrobe domaciho kefiru pouziju syrove mleko z automatu, je vhodne ho prevarit (respektive ohrat na 80stupnu jak byva doporucovano) nebo ho mohu pouzit bez tepelne upravy? Nekde jsem cetl, ze patogeny obsazeny v syrovem mlece v kefiru stejne nepreziji, ale nevim do jake miry je to pravda.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte lis 11, 2014 8:35 pm 
Offline

Registrován: stř čer 26, 2013 3:02 pm
Příspěvky: 20
Bobek píše:
Pokud k vyrobe domaciho kefiru pouziju syrove mleko z automatu, je vhodne ho prevarit (respektive ohrat na 80stupnu jak byva doporucovano) nebo ho mohu pouzit bez tepelne upravy? Nekde jsem cetl, ze patogeny obsazeny v syrovem mlece v kefiru stejne nepreziji, ale nevim do jake miry je to pravda.

Syrové, neupravené mléko se u nás doma používalo vždycky, pila jsem ho úplně nejradši, má lepší chuť než převařené a nikdy jsem nedostala žádnou infekci. Dostávala jsem ho jako dítě a dokonce občas i v těhotenství. V současné době ho upravuji jen houbou. Žádné ohřevy. Při výrobě tvarohu ho zahřívám jen dokud se neoddělí syrovátka. Když dělám tvaroh z kefíru, nechám syrovátku odkapat za studena. Zatím si moje tělo se všemi patogeny hravě poradilo \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mléčný kefír
PříspěvekNapsal: ned lis 23, 2014 5:24 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Bobek píše:
Zdravím. Bude nějaký rozdíl v tom, když na výrobu domacího kefíru použiju kultury/houby vepěstované v nepasterizovaném organickém mléce a nebo ty, které jsou vypěstované v pasterizovaném organickém mléce? Budu je používat v nehomogenizovaném pasterizovaném mléce.

Jak vám již bylo odpovězeno, houba je velice přizpůsobivá a již jsem zde psal, že zvládne i UHT mléko a to je co říci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte led 13, 2015 12:22 pm 
Offline

Registrován: stř lis 19, 2014 10:59 am
Příspěvky: 12
Může mi, někdo,prosím,poradit,kde seženu kulturu na domácí kefír?Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 9:22 am 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Libka píše:
Může mi, někdo,prosím,poradit,kde seženu kulturu na domácí kefír?Děkuji.

To záleží odkud jsi. Zadej sem město, a někdo se ti určitě ozve


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 1:58 pm 
Offline

Registrován: stř lis 19, 2014 10:59 am
Příspěvky: 12
zuzis píše:
To záleží odkud jsi. Zadej sem město, a někdo se ti určitě ozve

Jsem z Ostravy,ale ráda zaplatím i poštovné,bude-li někdo ochoten poslat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 1:59 pm 
Offline

Registrován: pon bře 25, 2013 4:14 pm
Příspěvky: 126
A sháníte práškovou kulturu nebo houbu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 5:14 pm 
Offline

Registrován: stř lis 19, 2014 10:59 am
Příspěvky: 12
beati_paoli píše:
A sháníte práškovou kulturu nebo houbu?

Dobrý den,měsíc se prokousávám forem zdraví-AZ a učím se zde orientovat(obrovské díky panu Jardovi za cenné informace a poskytované rady).Mám mnoho let potíže s trávením,při čtení fóra jsem si pořídila Ph metr-překyselení,často ráno pH 5,1,kandidu-dle pliv.testu,silná plynatost,vleklé záněty moč.měchýře.Štítná žláza dle testu potřebuje pořádně zrychlit.Zavápnění podvěsku mozkového-díky tomu vysoký aldosteron a kolísavý krevní tlak.Zkouším návody zde uváděné,někdy i cestou omylů.Mám pocit,že jsem v začarovaném kruhu a nevím,kde začít.Soused chová krávy a kozy-chtěla bych zkusit pít kefír.Nevím,co je vhodnější,zda houba nebo prášek.Asi to je tady probírané,ale nemohu to najít.Dělám si poznámky,protože zpočátku jsem skákala z tématu na téma a pak jsem už informace nenašla,resp.nevěděla,ve kterém vláknu byly.Mám za sebou několik klystýrů(nejlepší výsledky při urinových,kdy vyšly druhý den kamínky,jako při jaterní očistě-nevím,zda je to možné).Dělala jsem jaterní očistu.Piju ráno šťávy z mrkve-3 dcl,,řepy-1dcl,petržel-půl dcl a celeru-dohromady půl litru.Chvíli se mi vždy točí hlava-nevím,jestli to může být detox.Užívám chlorid hořečnatý,selen,B12, zinek,vitamín C.Problém je,že syrovou zeleninu mi žaludek vůbec netráví.Navíc jsem typově Váta.Sehnala jsem HCL 10%,užívám 3 kapky před a po jídle.K lékařům už vůbec nechodím,předepisovali mi ATB každý měsíc na opakující se záněty moč.cest,helicit na pálení žáhy.Trpěla jsem pak úpornýma průjmama(i když jsem brala probiotika) a bolestma žaludku.BMI 20,5.Poraďte,prosím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv led 22, 2015 1:05 pm 
Offline

Registrován: pon bře 25, 2013 4:14 pm
Příspěvky: 126
Libko základ je určitě očista střev, tak si projděte téma a zaměřte se na to. Za mě doporučuji šankhaprakšálanu a urinové klystýry a poté se vrhnout na další. Musíte mít také na paměti, že vše se nezmění po jedné očistě. Projděte si http://www.zdravi-az.cz/Ocista_tlusteho_streva_02.php a i článek další očisty. Doporučuji si přečíst celý obsah hlavní strany zdraví-az a pak se zaměřit se na jednotlivá témata přímo ve fóra.
Nebo se domluvte na konzultaci s Jardou. Já sám se radit neodvážím. Ale za sebe se snažím řídit podle reakce těla a dle toho upravuji svůj směr....nejen v jídle.

Hlavně pozitivní mysl a vše je možné \":-)\".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned led 25, 2015 9:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Libka píše:
Dobrý den,měsíc se prokousávám forem zdraví-AZ a učím se zde orientovat(obrovské díky panu Jardovi za cenné informace a poskytované rady).Mám mnoho let potíže s trávením,při čtení fóra jsem si pořídila Ph metr-překyselení,často ráno pH 5,1,kandidu-dle pliv.testu,silná plynatost,vleklé záněty moč.měchýře.Štítná žláza dle testu potřebuje pořádně zrychlit.Zavápnění podvěsku mozkového-díky tomu vysoký aldosteron a kolísavý krevní tlak.Zkouším návody zde uváděné,někdy i cestou omylů.Mám pocit,že jsem v začarovaném kruhu a nevím,kde začít.Soused chová krávy a kozy-chtěla bych zkusit pít kefír.Nevím,co je vhodnější,zda houba nebo prášek.Asi to je tady probírané,ale nemohu to najít.Dělám si poznámky,protože zpočátku jsem skákala z tématu na téma a pak jsem už informace nenašla,resp.nevěděla,ve kterém vláknu byly.Mám za sebou několik klystýrů(nejlepší výsledky při urinových,kdy vyšly druhý den kamínky,jako při jaterní očistě-nevím,zda je to možné).Dělala jsem jaterní očistu.Piju ráno šťávy z mrkve-3 dcl,,řepy-1dcl,petržel-půl dcl a celeru-dohromady půl litru.Chvíli se mi vždy točí hlava-nevím,jestli to může být detox.Užívám chlorid hořečnatý,selen,B12, zinek,vitamín C.Problém je,že syrovou zeleninu mi žaludek vůbec netráví.Navíc jsem typově Váta.Sehnala jsem HCL 10%,užívám 3 kapky před a po jídle.K lékařům už vůbec nechodím,předepisovali mi ATB každý měsíc na opakující se záněty moč.cest,helicit na pálení žáhy.Trpěla jsem pak úpornýma průjmama(i když jsem brala probiotika) a bolestma žaludku.BMI 20,5.Poraďte,prosím.

Každé má své výhody, houba při dobré péči funguje do nekonečna, ale může do určité míry měnit složení kultur obsažených v konečném produktu. Startovní kultury-prášek mají garantované složení, tedy kultury jsou stabilní, ale zase něco stojí a musíte je stále dokupovat. Prostě nejde odpovědět co je lepší, každé má své výhody a nevýhody.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 2:42 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
Mam otazku do mliecneho kefiru co je lepsie cerstve kravske mlieko alebo pasterizovane kozie? Doteraz som pouzival pasterizovane kozie. Vacssinou ho robim 1 den v izbovej teplote a potom asi tyzden v chladnicke a az potom ho zlejem na spotrebu.
Pokazila sa mi jedna varka - bolo to neskutocne kysle a mal som riedku stolicu. Skusam to obnovit, ale uz som si aj objednal nove kefirove zrna a vonaju omnoho cerstvejsie. Btw aky je najlepsi pomer zrn k mlieku 1:10 alebo aj viac 1:20.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 4:24 pm 
Offline

Registrován: pon bře 25, 2013 4:14 pm
Příspěvky: 126
Peto píše:
Mam otazku do mliecneho kefiru co je lepsie cerstve kravske mlieko alebo pasterizovane kozie? Doteraz som pouzival pasterizovane kozie. Vacssinou ho robim 1 den v izbovej teplote a potom asi tyzden v chladnicke a az potom ho zlejem na spotrebu.
Pokazila sa mi jedna varka - bolo to neskutocne kysle a mal som riedku stolicu. Skusam to obnovit, ale uz som si aj objednal nove kefirove zrna a vonaju omnoho cerstvejsie. Btw aky je najlepsi pomer zrn k mlieku 1:10 alebo aj viac 1:20.

Já používám tak dvě lžíce i více (podle toho jak se houba namnoží) na 1 litr. Ohledně mléka, bych asi řešil co je dostupnější. Ale kozí je určitě vhodnější než kravské. Taky záleží na podmínkách ve kterých zvířata žijí. Dnes není záruka, že čerstvé mléko = kvalitnější....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 4:39 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
beati_paoli píše:
Já používám tak dvě lžíce i více (podle toho jak se houba namnoží) na 1 litr. Ohledně mléka, bych asi řešil co je dostupnější. Ale kozí je určitě vhodnější než kravské. Taky záleží na podmínkách ve kterých zvířata žijí. Dnes není záruka, že čerstvé mléko = kvalitnější....

Mimochodom mam moznost si kupit aj "cerstve nepasterizovane" kozie na dobierku tu v Anglicku ale cena za liter je 4£ a postovne 10£ a tolko kefiru zatial nerobim. Neviem ci tie peniaze stoja za tu kvalitu. Cerstve kozie mlieko som este nikdy nemal. Mozno by sa kefirove zrniecka zacali mnozit rychlejsie. Samozrejme maju v obchode aj ine veci, ktore by som prikupil aby som neplatil postovne len za mlieko. Z tesca kozie pasterizovane stoji 1.6£ na liter co je celkom prijatelne.


Naposledy upravil Peto dne úte úno 17, 2015 5:18 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz