Je to jen na tobe jak si to udelas Bfinger. My ti muzeme jen poradit, nic vic. A radime ti dobre, mame to uz na sobe totiz vyzkousene. Tak bojuj a nebud slaboch! Nejakou dobu to snad bez masa vydrzis, ne? Vzdyt to neni na veky vekuv.
Dr. Norman W. WALKER,
Bílkovina
Nejdříve musím připomenout, že lidské tělo nemůže využít žádnou plnohodnotnou bílkovinu - jako je maso, ryba nebo drůbež, ale musí ji rozložit na atomy a molekuly, ze kterých je samo složeno. Potom je teprve znovu skládá tak, aby vznikly přesně ty aminokyseliny, které jsou v daném okamžiku potřebné, a které se zcela liší od bílkovin v právě snědeném mase.
Během tohoto rozkládacího a rozpouštěcího procesu pracuje tedy zažívací ústrojí přesčas a vyrábí při tom nadměrné množství kyseliny močové. Tato kyselina močová se dostává samozřejmě do těla a je přijímána hlavně svalstvem. Dříve nebo později je bod nasycení některého svalu dosažen a kyselina močová začne krystalizovat. Mikroskopicky malé krystalky jsou tvrdé a ostré.
Potom začínají teprve vážné problémy. Při pohybech svalů pronikají pochvami nervů a vznikající potíže označujeme jako revmatismus, neuritidu, ischias apod.
Jestliže to ještě nevíte, pak budete překvapeni, že potraviny, které nás nejvíce oslabují, jsou maso a škroby. Představa, že maso je nutné pro každého, kdo těžce pracuje, je úplně nesprávná a dokonale vyvrácená ........