Protože mám už nějaké zkušenosti se šankaprakšalánou, rozhodla jsem se tyto dvě metody očisty spojit. Po třetí a čtvrté dávce epsomské soli jsem se prolévala vodou - na dvakrát jsem vypila přibližně dva litry vody v rozmezí těchto dvou hodin mezi jednotlivými dávkami soli. Odcházela ze mě jen čistá voda, přesto - abych předešla nahromadění toxinů ve střevech, udělala jsem si klystýr. Když nad tím teď přemýšlím, asi jsem to opravdu podcenila a měla v klystýrech pokračovat i v následujících dnech i přesto, že vyprazdňování bylo pravidelné a bez problémů. V sobotu a neděli po očistě jsem se cítila dobře - hlavně co se týká energie, jen s mírnými bolestmi hlavy. Ale v dalších dnech jsem začala být trošku unavená a ty bolesti hlavy - hlavně za očima se stupňovaly,což mě často nutilo ke spánku.Tu bolest za očima občas mívám, když si dám i malé množství alkoholu - tímto by se dala potvrdit Vaše teorie o jakési otravě organismu a taky o stavu mých jater ve 28letech. Děkuji za Vaše rady, alespoň mám poučení pro další kolo, které mě čeká tento víkend a asi se mám na co těšit! Několikrát jsem byla na masáž vnitřních orgánů, kde se mi masér pokoušel zprůchodnit žlučovody,ale zřejmě pro množství kamenů a nečistot ve žlučových cestách se mu to nepodařilo. Ještě by mě a možná i mnoho jiných žen zajímalo, jestli by mohla být problémem právě probíhající menstruace nebo třeba těhotenství. Očista jater je kontraindikována v případech nemoci - ty stavy, na které se ptám, sice nejsou nemoc, ale přesto jsou určitá odchylka od normy. Právě v těhotenství by se některé ženy mohly chtít čistit, aby se jejich tělo dalo do pořádku. A i když menstruace není nemoc, přesto ji některé ženy jako nemoc prožívají (bolesti břicha,migrény,únava). Jaký vliv by tedy mohla mít očista jater samotná, případně spojená se šankaprakšalánou (jak to tady někdo nazval "játraprakšalána
). Nevadí, když ta první ovocná šťáva po očistě bude zase jablečná nebo grepová - nevyvolá tato kombinace opět další čištění?