Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 1:02 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon bře 02, 2015 11:07 am 

miram píše:
Kosicane a kdo se rad foti? Tedy krome modelek a celebrit??? Tak se sakrysky jednou premoz a kdyz nam tady stale tvrdis jake mas svaly, tak je vyblejskni a hod to sem, nedelej s tim zadne drahoty. Kdybych ja mela svaly, tak se tady s tim urcite pochlubim, ale ja je nemam, takze se neni cim chlubit.
Dokaz to, jinak ti uz nebudeme verit ani slovo ...ja tedy aspon NE!

Dobre, tak ku koncu marca/března... Teraz dávam trojku suchého (druhý deň je dnes) pôstu, 16. marca dám jednotku suchého, takže aby som bol "vo forme", musím tých pár kg čo schudem aj naspäť nabrať. Vo forme pri mojej výške a relatívne nízkej váhe (190cm, 78-79kg - váha keď už naberiem po pôstoch naspäť). Treba to ale brať tak, že zadržujem minimum vody a predsa len budem po tých rôznych detoxikáciách za tie roky prečistený podstatne viac, ako bežní ľudia, takže keď si niekto myslí že pri 190cm/78-79kg budem takmer bez svalu, tak sa dosť mýli. Na toie detoxikácie reagujú aj svaly (keď človek konzumuje vhodnú stravu a cvičí), takže sú pekne tonizované, zdravo vyzerajúce. No ako píšem, nech nikto neočakáva "Ramba"... Určite som ale spokojný so svojou postavou (až na z boku úzky hrudný koš - ale to je kostra, mal som ako malý chodiť na vodné pólo či niečo podobné \":D\"...), je estetická, HOCI do každého vkusu sa rozhodne trafiť nemôžem, a ten kto má rád "mohutnejšie" typy, tomu nevyhoviem. Ale veď sa tu predsa nejdeme zoznamovať, že ? \":D\"
Nečakajte ale kulturistu, kulturista má iný životný štýl, ktorý sa mne osobne prieči \":)\" ...

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: pon bře 02, 2015 9:43 pm 

Kosican87 píše:
Dobre, tak ku koncu marca/března... Teraz dávam trojku suchého (druhý deň je dnes) pôstu, 16. marca dám jednotku suchého, takže aby som bol "vo forme", musím tých pár kg čo schudem aj naspäť nabrať. Vo forme pri mojej výške a relatívne nízkej váhe (190cm, 78-79kg - váha keď už naberiem po pôstoch naspäť). Treba to ale brať tak, že zadržujem minimum vody a predsa len budem po tých rôznych detoxikáciách za tie roky prečistený podstatne viac, ako bežní ľudia, takže keď si niekto myslí že pri 190cm/78-79kg budem takmer bez svalu, tak sa dosť mýli. Na toie detoxikácie reagujú aj svaly (keď človek konzumuje vhodnú stravu a cvičí), takže sú pekne tonizované, zdravo vyzerajúce. No ako píšem, nech nikto neočakáva "Ramba"... Určite som ale spokojný so svojou postavou (až na z boku úzky hrudný koš - ale to je kostra, mal som ako malý chodiť na vodné pólo či niečo podobné \":D\"...), je estetická, HOCI do každého vkusu sa rozhodne trafiť nemôžem, a ten kto má rád "mohutnejšie" typy, tomu nevyhoviem. Ale veď sa tu predsa nejdeme zoznamovať, že ? \":D\"
Nečakajte ale kulturistu, kulturista má iný životný štýl, ktorý sa mne osobne prieči \":)\" ...

Ok, doufam, ze to, co rikas take splnis.

PříspěvekNapsal: pon bře 02, 2015 9:56 pm 

Dneska jedu 22. den sveho mokreho pustu a musim se vam pochlubit ...mam narozeninky! Dostala jsem nadherne darecky od kamaradu (jedle a sladoucke), takze tady nad tim slintam, smich! Delam si srandu, vubec neslintam, mam tady taky par cokoladovych srdicek z Valentynka a nic to se mnou nedela. V sobotu jsem taky v pohode zvladla kamaradcinu party, kde byla spousta ruznych vonavych dobrot
(ruzne vonave masicko, grilovane, pecene, uzene), sama se divim jakou mam najednou pevnou vuli. \":D\"

PříspěvekNapsal: pon bře 02, 2015 10:14 pm 

Miram, pekný výkon, ja by som si skôr dal sedmičku sucháča (neplánujem ísť vyššie ASI nikdy), než 22ku mokráča, ale každý čo je mu príjemnejšie \":-)\"...

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: úte bře 03, 2015 2:09 am 

Kosican87 píše:
Miram, pekný výkon, ja by som si skôr dal sedmičku sucháča (neplánujem ísť vyššie ASI nikdy), než 22ku mokráča, ale každý čo je mu príjemnejšie \":-)\"...

Diky Kosican. Ja nevim, ale pro me asi ten suchy pust neni. Ja se i tak kazde rano probouzim s prilepenym jazykem k patru a zizen mivam jako dromedar.
Jak zacnu pit, pak je uz dobre. Takze opravdu si to nedovedu jaksi predstavit byt cele dny bez vody, bez sprchy, atd. Me vyhovuje tento mokry pust, nedela me to zadny problem, tak proc ne? Trva to sice dlouho, ale me to nevadi, ja nikam nespecham, vsechno ma svuj cas.

PříspěvekNapsal: úte bře 03, 2015 5:49 am 

Tak jsem si zase udelala urinovy klystyr a vyslo ze me dneska toto, tedy krome dalsiho drobneho smetiho. Na prvni pohled to vypadalo jako nejake kousky masa - ty svetle kousky (tady je ta barva trochu zmenena na fotce, ve skutecnosti to bylo svetlejsi), ale kdyz jsem to pak pitvala, tak to bylo strasne moc huste, lepive a tahlo se to. Ale je zvlastni, ze ty tmave kousky byly ztvrdle.
Příloha:
2-3-2015 (640x481).jpg
2-3-2015 (640x481).jpg [ 95.22 KiB | Zobrazeno 7962 krát ]

PříspěvekNapsal: stř bře 04, 2015 10:57 am 

Práve ukončujem svoj 3 dňovú suchú hladovku (36 + 24 + 24 hodín), vôbec nie som smädný, ani hladný. Kľudne by som dal ešte jeden deň navyše, ale v chladničke (nie mrazničke) ma čaká kvalitné hovädzie mäsko, z ktorého budem po vypití asi 2 litrov čistej spinovanej vody o takej 14-tej piť tiež "zaspinovaný" vývar počas 2 hodín v objeme asi 1,5 litra dokopy, a o takej 17-tej si dám asi 80% podiel mojej obvyklej porcie mäsa s asi 50-60% podielom mojej obvyklej porcie masla k tomu ako prílohu (spolu s trochou vývaru, čiže "maslová omáčka" a troškou kurkumy do toho + 2 štipky himalájskej soli + trochu čierneho korenia). Tesne pred začatím jedenia mäsa si dám do úst rozpustenú zamrazenú šťavu (asi 14ml) odsťavenú z ananásu, na podporu trávenia. To isté urobím tesne po jedle, a takých 30 minút po jedle si namočím špičku jazyka do himalájskej soli (na lepšie vylučovanie pepsínu - po hladovke sa to zíde). A aby som nezabudol, 30 minút pred jedlom si dám asi 8 kvapiek 3,5% Hcl do 1dcl vody, na naštartovanie.
Tieto veci okolo toho nie sú nutné, ale prečo ich nevyužiť, hlavne, keď mám aj bežne trošku nedostatok Hcl.
Zeleninu ku tukovej prílohe zaradím až v piatok, pretože teraz ide o to, aby som žalúdok zbytočne nerozťahoval objemom.
Prečo vlastne nedávam 4 dni suchej hladovky ? Preto, lebo som mal za sebou len jednu suchú trojku, a dnešným doobedným ukončením ďalšej suchej trojky mám za sebou suché trojky už dve. Nechcel som skočiť z jednej suchej trojky hneď na štvorku, a k tomu ešte za tie 3-4 dni (v nultý deň hladovky som si urobil shankapraksalanu a po nej si dal trošičku ryže s maslom - takže aj toto počítam za "chudnucí deň", žiaľbohu...) som schudol 4 a pol kilogramu...Čo ma dva krát nepotešilo, lebo mne chudnutie nesvedčí \":D\" ...
Tak sa chcem dať váhovo "dokopy" do piatka trinásteho \":D\", keď chcem ísť po dvoch mesiacoch na diskotéku (chodím tak 5-6 krát do roka na disko), a chcem tam vyzerať viac ako športovec, než ako "hladovkár" \":D\"
V knihe od Malachova som sa dočítal, že najvhodnejší čas na 24-36 hodinovú SUCHÚ hladovku je najlepší deň - deň pred novoluním (deň pred Novom, deň pred "čiernym mesiacom"). To sa mi hodí, lebo 16. marca/března je deň Ekadashi, a ja v ten deň chcem mať svoj "tretí" deň očisty kĺbov za pomoci bobkového listu (to trvá tri dni). Preto mi lepší termín na môj nasledujúcu, tentoraz 36 hodinovú hladovku, príde 19.marec/březen, ktorý je deň pred novoluním.

Postrehy z mojej druhej 84 hodinovej suchej hladovky, ktorej deň predtým predchádzala shankapraksalana so zjedením trošky ryže s maslom (asi 26g sacharidov z ryže a 45g masla) :
Doteraz necítim smäd, ani hlad.
Nebolelo ma nič, ani hlava, ani žiadna časť tela.
Počas celej suchej hladovky som každý deň večer šiel von na 50-60 minút sa prejsť, pričom včera som mal energie viac ako predvčerom.
Počas celej suchej hladovky som robil rozcvičky, jogínske asány, stojky na rukách, vešanie na hrazde, mostíky, stojku na hlave, a cviky (hlavne masáže) podporujúce činnosť obličiek a zdravie tráviacej sústavy.
Robil som aj dychové cvčienia, 30 minút denne (15 minút vydychovanie cez slamku, 15 minút plné striedavé jogínske dýchanie) - všetko v polohe "drep".
Počas hladovky som cvičil celé telo (tlaky na prsia, príťahy na chrbát, tlaky na ramená, drepy, brucho...), ale len "light" formou, počet opakovaní v sériách som znížil presne o polovicu. Cvičil som tak, aby som sa vôbec nepotil
Musel som trochu opatrnejšie vstávať z postele (čiže nie ako "strela" ako to mám vo zvyku), inak sa mi zakrútila hlava.
Počas celej suchej hladovky som neprišiel do žiadneho kontaktu s vodou. Tri krát denne som si dôkladne čistil jazyk stierkou na jazyk, ktorú som oplachoval prúdom teplej vody, potom tú stierku dôkladne vytriasol od kvapiek vody, a používal. Voda sa ma ani nedotkla.
Dýcha sa mi totálne perfektne, asi ako nikdy.
Okrem schudnutia zatiaľ žiadne viditeľné zmeny po druhej 3-dňovej suchej hladovky nebadám, ale viem, že som si tým prospel, a že som tým investoval do svojho zdravia a pomalšieho starnutia.

No a práve ukončujem túto moju 84 hodinovú suchú hladovku, v tento moment sa idem napiť...
TEŠÍM SA NA VODU (aj keď nie som smädný) ale HLAVNE NA SPRCHU A KÚPEĽ v himalájsej soli, hneď po sprche. Pri tom kúpeli (nie veľmi horúcom, ale teplom) budem tiež pomaly popíjať vodu. Po kúpeli si asi o hodinu dám klystýr, a natriem sa celý (okrem vlasov a tváre, tú si natriem krémom) olivovým olejom (hodí sa to mojej konštitúcii po suchej hladovke).
Návratovku u mňa bude tvoriť hovädzí vývar (nula g. sacharidov). Dnes podvečer (okolo 17:00) si dám spomenuté jedlo, ktoré síce bude v o čosi menšom množstve ako ho jedávam bežne, ale návratovkou by som ho už nenazval...
Nič sa mi nestane, mám to odskúšané z minulej suchej 3-ky, keď som postupoval rovnako.
Zajtra budem mať svoje bežné 2 jedlá (tiež to mäso s maslom), zatiaľ bez zeleniny, a v množstve asi 80% bežnej porcie, ale bez zeleniny. Napozajtra už 100%-né porcie, na aké som zvyknutý, s trošičku zeleniny. V sobotu si pridám zeleniny trochu viac, žalúdok už na taký objem bude s istotou pripravený.
\":)\"

Ešte by som ale rád podotkol : Odkedy robím hladovky (asi od začiatku leta 2014...a to X 36 hodinových urinových, asi 7 84 hodinových urinových, 1x 7 dňová urinová, 1x 7 dňová urinová (s dvoma dňami suchej - 5. a 6. deň), asi 3-4x 36 hodinová suchá a 2x 84 hodinová suchá), cítim sa POKOJNEJŠIE, vnímavejšie, akoby odvážnejšie, fyzicky lepšie, a mladšie. Aj pri pohľade do zrkadla mám dojem, že akoby trošku mladnem...
Možno je to aj v tom, kedy človek začne s haldovkami... Partyková začala vraj až ako 50-tnička s hladovkami... Ktovie, možno 55 ročná... Keby začala v mojom veku (27), určite by teraz vyzerala aj o 10 rokov mladšie ako teraz (aj pri tej jej mizernej sacharidovej strave...), a lepšie by jej to "mluvilo".

PříspěvekNapsal: stř bře 04, 2015 9:35 pm 

Kosican87 píše:
Aj pri pohľade do zrkadla mám dojem, že akoby trošku mladnem...

"Když na sebe se podívám,
tak se musím pochválit.

Nevypadám já věru zle,
prostě chlapík jak má být.

Před naší za naší....."

PříspěvekNapsal: stř bře 04, 2015 9:45 pm 

Meruzalka píše:
tak se musím pochválit.

Nevypadám já věru zle,

Před naší za naší....."

A čo - máš s tým problém, že viem zhodnotiť svoj výzor, a že si dokonca "dovolím" napísať, že vyzerám lepšie ako inokedy (teda dnes nie, ale keď znova naberiem späť kilečká) ? ...... Kde ti "vnútili" (až si ho zobrala za svoj) tento "systém" ? Mňa z neho vynechaj, ja tým netrpím, skromnosť je choroba človeka, žiaden iný živočích ju nemá \":wink:\" ...a ja takú chorobu neprijímam.
Keď si na základe toho myslíš že som druhý "Ivan z Mrázika", tak mi je ťa ľúto, a vidno, že som ti stúpil na "kurie oko", keďže TY SAMA asi nemáš odvahu zhodnotiť nejaké svoje "plus", a čakáš, kým to za teba urobí niekto iný.... TAK ČAKAJ.... \":wink:\"

PříspěvekNapsal: čtv bře 05, 2015 4:19 am 

Meruzalka píše:
tak se musím pochválit.

Nevypadám já věru zle,

Před naší za naší....."

\":D\" \":D\" \":D\" \":D\" \":D\" ...BINGO!

PříspěvekNapsal: pát bře 06, 2015 12:51 am 

Miram : Niekto sa rád "pochváli" tým, že mu pripadá ako hladovkami akoby mladne, niekto zas "pokladom" z výfuku. Každý sme iný...\":D\":D....

PříspěvekNapsal: pát bře 06, 2015 7:05 am 

Th. píše:
Dobrý den,

mohu se zeptat, zdali má někdo zkušenosti s půstem a Gilbertovým syndromem (zvýšený bilirubin v krvi)?? Při GS se totiž nemá hladovět (tento syndrom se víceméně dokazuje 3 denním "polopůstem" - strava o min. obsahu energie), jelikož při hladovění se začně okamžitě barvit bělmo dožluta, u někoho i kůže, ovšem nejpodstatnější asi je, že daná osoba se cítí poměrně unavená a vyčerpaná (i po jednom dni hladovění).

Má zde někdo, prosím, GS a dělá pravidelné, i dlouhodobé, půsty?
Jak se cítíte a jak vše zvládáte??

Pane Jardo, nějaký příspěvek od Vás??

Děkuji moc!

Mam GS a delal jsem pusty i 27 dnu dlouhe. Zadny problem jsem nemel.

PříspěvekNapsal: ned bře 08, 2015 1:25 am 

Kosican87 píše:
Miram : Niekto sa rád "pochváli" tým, že mu pripadá ako hladovkami akoby mladne, niekto zas "pokladom" z výfuku. Každý sme iný...\":D\":D....

Nic ve zlem Kosican, ale jak jsem si to precetla co jsi napsal, ihned jsem si vzpomela na Ivanka. \":D\"

PříspěvekNapsal: čtv bře 12, 2015 5:52 am 

Tak jsem dneska zahajila navratovku. Pust jsem drzela 30 dnu a vse probihalo uplne super, nemuzu tomu ani uverit, ze me nebylo spatne, nebolela me hlava, proste zadna negativa se nekonala. Az vcera, kdyz jsem se pustila do umyvani oken, jsem zjistila, kdyz jsem parkrat vylezla na zidlu a zase dolu, ze uz nemam jaksi silu, byla jsem z toho pekne unavena, umyla jsem akorat dve okna a bylo podelane, ostatni umyju pozdeji. Pak jsem jela nakoupit tu zeleninu k farmarovi a kdyz jsem se vratila, tak jsem byla uplne grogy a rozhodla jsem se to ukoncit, myslim si, ze se nema nic prehanet. V sobotu jdeme zase na party a ja budu pect v patek 3 apple pies a potrebuju byt fit, nemuzu tam byt jako matoha.
Shodila jsem 12,5 kg a oblekla jsem ruzne dziny, ktere jsem nemela uz 6 let na sobe, (ted mam velikost 28 a normalni kalhoty 0 -2, podle toho, jaky je to strih, to je americke cislovani), vsechno co jsem dotedka nosila je jako na slune a nemuzu to pouzit, dokonce jsem zjistila ze i boty jsou me vetsi, ale ja stejne skoro porad chodim v kristuskach, je tady vedro.
Predevcirem jsem si delala zase urinovy klystyr a co me prekvapilo, vysla stolice, ale takova uplne normalni, zadne male stare zatvrdle bobky, vypadalo to, jako bych normalne jedla, hledela jsem na to jako z jara, smich!
Jinak vysla spousta smetiho a zase neco podobneho jako pred tydnem, vkladam foto, mozna ze Jarda bude vedet co to je, me nic nenapada, nejdriv jsem si myslela, ze jsou to nejaci paraziti, no nevim, treba jsou, kdovi? Ale kdyz to zmacknu, jak ty svetle, tak to hnede, tak se to lepi a tahne jako hrozne husty sliz. Nijak to nezapachalo.
Dneska to byla parada, hned rano jsem si dala do dvojiteho (naparovaciho) hrnce rajcatko, prikryla jsem to poklici a jen 1 minutu to vzalo a bylo to hotove. Stahla jsem z nej kuzi a pak jsem si ho vychutnavala, to bylo tak dobre! Ja jsem z toho mela vanoce. \":D\" Ten hrnec je tak obrovsky a to rajce tam vypadalo tak smesne, ale krasne se na me smalo. Uz se nemuzu dockat, az tam po nejake dobe dam zase ruznou zeleninu a poradne se nacpu. Uz aby to bylo. Vcera jsem koupila takovou obrovskou hlavu kvetaku, vazi 2,20 kg a ruznou zeleninu u farmare, to bude dobrota. Ale co me chybi nejvic, to je asi kysane zeli a pickles, tak na to si jeste pockam, to tak hned nebude, je to moc kysele, skoda. A jeste se chci zeptat na to, jestli muzu pit bylinkove caje??? Me uz jaksik ta voda leze krkem.
Uz to potrebuju trochu zmenit. Poradte prosim! Diky!
Příloha:
1 (640x481).jpg
1 (640x481).jpg [ 180.05 KiB | Zobrazeno 7773 krát ]

Příloha:
9.brezen 2015.jpg
9.brezen 2015.jpg [ 93.49 KiB | Zobrazeno 7773 krát ]

PříspěvekNapsal: čtv bře 12, 2015 10:53 am 

miram píše:
....
Jinak vysla spousta smetiho a zase neco podobneho jako pred tydnem, vkladam foto, mozna ze Jarda bude vedet co to je, me nic nenapada, nejdriv jsem si myslela, ze jsou to nejaci paraziti, no nevim, treba jsou, kdovi? Ale kdyz to zmacknu, jak ty svetle, tak to hnede, tak se to lepi a tahne jako hrozne husty sliz. Nijak to nezapachalo.....
....A jeste se chci zeptat na to, jestli muzu pit bylinkove caje??? Me uz jaksik ta voda leze krkem.
Uz to potrebuju trochu zmenit....

Miram, jsem rad, ze jsi pust tak dobre zvladla. Co se tyka bylinkovych caju, mohlas je pit i celou dobu pustu, detox by byl stejny, jen by ti lidi co cetli Machu (pust = voda + NIC) rikali, ze to co delas neni pust, ale dieta, a hrali by si na chytry. Vim, o cem mluvim. Takze ted caje samozrejme muzes taky pit.

Kdysi jsem posilal obdobne fotky parazitu meho znameho, jen byli delsi, ing Blahove, a te se moc libili \":D\" a dokonce pozadala, jestli muze dat fotku do sve knihy. Ted jsou jeho potvory v Deniku poradce v kapitolce ŠKRKAVKA PSÍ A KOČIČÍ - TOXOCARA CANIS A CATI - NEMATODA.

Přílohy:
paraziti.jpg
paraziti.jpg [ 8.15 KiB | Zobrazeno 7759 krát ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]