Miram : Nevedel som, že sú organické.... Ale aj organické jahody sa dajú vypestovať "na vode", miesto výživnej pôdy (môže to tak byť v prípade týchto, ale nemusí). Na krabici nie je napísané to hrdo hlásajúce "Bio", "Organic", a tá smiešna cena, veď na to si priemerný Američan zarobí za 10 minút. Tak to som fakt netušil, že budú "Bio"... Ani sa veľmi nedivím, že si odišla z ČR (keby si bola zo SR, tak napíšem SR), keď tam kde je asi 2,5 krát vyšší plat, sú veci ešte lacnejšie ako u nás...
Mimochodom, prečo človek nemá alergiu na napríklad hovädzie a bravčové mäso ??? Keď niekto "kvázi alergiu" na to mäso má, tak LEN VTEDY, keď ho konzumuje so sacharidmi (čiže nie formou delenej stravy). Prečo je určité percento ľudí alergických na citrusy, orechy, určité obilniny, sóju, atď ??? No asi preto, že to nie je tak celkom strava pre človeka, nie ? ... Tým ale netvrdím, že som proti citrusom napríklad, alebo proti bielej ryži. To nie.
Aby som bol spravodlivý, spomeniem aj alergiu na vajíčka. Áno, aj na vajíčka sú niektorí ľudia alergickí. Z toho vyplýva, že ani vajíčka nebudú "tak celkom úplne tým skutočne správnym jedlom pre človeka". Ale ja ich využívam, viem sa dostať ku kvalitným. Mimochodom, kto vie, či ľudia nie sú alergickí len na tie "nedomáce" vajíčka plné hormónov či antibiotík...
A čo sa týka hladovky.... Ja 30 dňovú hladovku s najväčšou pravdepodobnosťou nebudem držať nikdy. Nemám problém (klop-klop), ktorý by mi takou hladovkou bolo treba riešiť. Radšej sa vyšplhám na suchú 5-ťku, 7-čku, než započať 30 dňovú premenu na kostlivca... Moja konštitúcia totiž veľmi nerada (lebo je to u mňa neestetické, a aj nekomfortné) stráca váhu, lebo som vietor, takže NIČ MOC (!) radosti z chudnutia a transformácie na kosť a kožu...
Lenže kto držal 30, 35 dňovú hladovku ? Môj kamoš Rado, z Košíc. A ON MAL NÁVRATOVKU MäSOVÚ. Takže Miram, keď ty budeš niekde chcieť písať v nejakom vlákne zas svoje "chytráčiny" (to citujem teba), že aké potraviny či potravinové doplnky alebo techniky pôsobia proti rakovine alebo proti iným rôznym chorobám, tak ja ti môžem napísať, že "Najprv si tú chorobu zaži, až potom sa odváž dávať svoje rozumy, Miram, že či to skutočne pomáha alebo nie". Lebo v takom znení píšeš ty mne, čo sa týka hladovky.
Som plne presvedčený, že čo sa týka návratovky po akokoľvek dlhej hladovke, kľudne sa môže začať mäsovým či kostým vývarom, a za chvíľu prejsť k mäsu (bez akejkoľvek prílohy, možno trochu tuku živočíšneho k tomu). IDE LEN O TO, ABY PORCIA BOLA MALIČKÁ, keď tá hladovka bude XY dňová. A aby sa tam nebili biekoviny a tuky so sacharidmi. A to je.... CELÉ.
Lenže kto by do takej návratovky šiel s veľkým strachom, môže si privolať PSYCHOSOMATICKÉ komplikácie. Takže kto na to "nemá", nech si dá návratovku s naparenou mrkvou či paradajkou...
Dlhodobé hladovky najlepšie znáša človek s konštitúciou SLIZ, ktorý má sám o sebe určitú nadváhu. Jemu sa aj psychicky taká hladovka drží JEDNODUCHŠIE, a aj energie má viac, pretože ju čerpá z tukov, ktoré počas hladovky spaľuje, a keďže ich má dosť, vydrží o to dlhšiu hladovku bez únavy. A navyše sa teší, lebo si pripadá krajší, keďže chudne prebytok tukov. Takže treba brať do úvahy AJ TO. Iná vec je, keď niekto chce dlhodobou hladovkou riešiť napríklad rakovinu, alebo cukrovku. Vtedy mu ide o veľa, tak aj keď je "vietor", proste sa do toho pustí. Len sa netreba stať hladovkovým fanatikom, lebo sa hovorí, "zlatá stredná cesta", takže keď niekto bude držať ročne hladovky 4 mesiace, bude to taká "určitá úchylka", ale NIKOMU BY SOM TO NEZAKAZOVAL, len určite by som nehlásal, že je to takto ZDRAVÉ...LEBO NIE JE, to je už proste VEĽA.
Pretože existujú dve nevýhody hladovky (a kopu výhod samozrejme...) :
1. Nepriaznivý zásah do spoločenského života počas hladovky
2. Strácanie telesnej váhy už aj tak štíhlych ľudí, a s tým spojená strata atraktívnosti a umelo vyvolaný DOJEM chradnutia zdravia hladujúceho zo strany ľudí naokolo
Tieto dve nevýhody sú dosť závažné v prípade, že dotyčný si hladovkou nerieši nejaký veľký zdravotný problém. Potom sa mu do toho logicky nechce, a to myslím hlavne (a skoro len) v prípade, že je to štíhly typ sám o sebe, a po ďalšom EXTRÉMNOM (dlhodobejšia/dlhodobá hladovka) zoštíhlovaní fakt netúži... Aspoň nie v civilizácii, pokiaľ teda neplánuje sa počas dajme tomu 20-30-40 dňovej hladovky strániť ľudí.
Taký Mácha, ten s hladovkami psychologický problém súvisiaci s výzorom nemal - on je "macatý", on po 20-30-40 dňovej hladovke vyzerá "atletickejšie"/športovejšie, než keď ju nedrží...
MôŽETE SI BYŤ VIAC NEŽ ISTÍ, ŽE KEBY MÁCHAL BOL KONŠTITÚCIE "VIETOR", NEBOL BY ZAKLADATEĽOM STRÁNKY PUST.CZ, A NIKTO Z NÁS BY O ŇOM NIČ NEVEDEL (alebo by ho poznalo 100 krát menej ľudí než teraz). Dôvod ? Nestal by sa s takou konštitúciou "majster hladovky", lebo by mu v tom bránila jeho konštitúcia, a hovorte si kto chce čo chce. Lenže niekto po 20-30-40 dňovej hladovke vyzerá takmer ako z koncentračného tábora, a takto pôsobiť na svoje okolie nechce pravdepodobne nikto..... Preto si ja takú dlhú hladovku nedám, kým mi netreba riešiť závažný zdravotný problém. Čo mi dúfam nebude treba riešiť nikdy.