Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 11:06 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2015 2:36 am 

Kamaradi nam to posilaji bud takto naporcovane a nebo cele pulky ryb, jak kdy.
Příloha:
Alaska Red Sockeye Salmon.jpg
Alaska Red Sockeye Salmon.jpg [ 94.38 KiB | Zobrazeno 10081 krát ]

Příloha:
priprava.jpg
priprava.jpg [ 165.11 KiB | Zobrazeno 10081 krát ]

PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2015 8:43 am 

miram píše:
Omlouvam se vsem, ze to sem davam, ale co me zbyva, jinak Kosicana asi nepresvedcim.

A stojí ti to opravdu za to, aby jsi jej přesvědčila?

PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2015 9:18 am 

Miram : Nehnevaj sa, Miram, ale tvoje vyjadrovanie spôsobuje veľký chaos.... a určite nie som jediný, kto je o tom presvedčený.
Najprv píšeš že sa nechceš zasviniť niečim iným ako je ovocie a zelenina, a potom sem napíšeš, že jedávaš aj kvlaitné vajíčka, ryby a stejky, a to ich jedávaš určité "s tým", že sa jedná o zdravé veci.... Tak potom načo tie drísty o zasvinení ???? Myslíš, že to čo ťa nezasviňuje v tvoje bežné dni mimo hladoviek a mimo návratoviek, ťa zasviňuje v návratovke ??? ...VEĽKÝ OMYL.
Vidíš, napríklad doteraz som nevedel čo zvykneš konzumovať, keĎ tu stále postuješ fotky ovocia a zeleniny, prípadne nejakého zeleninového koláča.... Koho je chyba že vznikli tieto nedorozumenia medzi nami ohľadom toho čo konzumuješ ? TVOJA.
Fakt neviem k čomu ti akože má prispieť 45 dňová návratovka po 30 dňovom pôste.......... \":roll:\" ...NAVYŠE EŠTE ZELENINOVO-OVOCNÁ..... \":mrgreen:\"
Aha, nechceš sa "zasviniť"...... Ale uvažuješ logicky, alebo len automaticky počúvaš Malachova, Partykovú.... ??? ... Ako sa môžeš zasviniť kvalitným mäsom a vajíčkami ??? Ktoré sama konzumuješ ? ... Lebo to povedal Malachov a Partyková (jeho "opisovačka") ?? ... Malachov si protirečí v každej knihe v nejakých veciach........ V jednej hovorí, že máme jesť len ovocie, zeleninu, orechy, naklíčené obilie, piť šťavy a bylinkové čaje, v druhej hovorí niečo úplne iné, že môžeme kľudne jesť aj akékoľvek mäso, jesť maslo, atď..... V jednej že nemáme soliť, v druhej, že môžeme.
Ty si tiež niekoľko týždňov (alebo už aj mesiacov) dozadu v nejakom príspevku písala, že mäso nie je zdravá potravina, že je pre človeka nevhodná, a že keď už tak len surové (a ty tu teraz postuješ varené vajíčka, pečené ryby...).... Už si na to zabudla ??? Z toho som ja ČERPAL ohľadom tvojej stravy, navyše keď si tu ani nikdy nepísala nič o tom, ako si pochutnáš na mäse, atď...
Mimochodom, dať tu fotky týchto živočíšnych - to je akože dôkaz toho, že to konzumuješ ??? Kľudne to môže byť jedlo, ktoré si navarila deťom, manželovi, návšteve.... Môže, nemusí. Možno je to to, čo konzumuješ ty. Ale kvôli tvojej nezrozumiteľnej (nemyslím tým skladbu vety, ale zamlčiavanie faktov) komunikácii som sa nemal ako dovtípiť, že to konzumuješ, a to sa mi NEDIV........
Stále ale platí, že keď si dáš 1 alebo 2 živočíšne jedlá (a ešte v malom množstve) týždenne, tak to je zbytočne veľmi málo. Toho dobrého si predsa treba dávať čo najviac (teda jesť také veci čo najčastejšie), nie byť "skromným" v tom, to je CHORÉ..... A to len preto, že nejaký idiot napísal, že je dobre byť vegetariánom alebo vegánom, a na vykrytie deficitu niečoho postačí si dať 1 porciu ryby týždenne, alebo 1x mäso týždenne. Chúďatá prírodné národy (Masajovia, krováci, eskimáci, atď), tešiaci sa super zdraviu (u moderných eskimákov to neplatí, prešli na sacharidy, hlavne obilné...) konzumujúce samé živočíšne potraviny...

A tie fotky si si mohla odpustiť, lebo to absolútne nie je žiaden dôkaz, a neviem komu akože má prospieť, keď počas hladovky bude čítať tento topic, a uvidí tam tie mäská, vajíčka, a dostane hlad.... \":D\" \":D\" \":D\"

vuester : Nie si Merzualkyn brat ??? ... Tiež tu prídeš prispieť jednou vetou, a aj to úplne bez vzťahu k tomu, čo sa tu preberá na stránke (zdravý životný štýl a všetko okolo toho s tým spojené) ??? ... "Super"...

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

Naposledy upravil Kosican87 dne stř bře 18, 2015 9:33 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2015 9:32 am 

miram píše:
No jen aby ses ty vubec dozil toho veku, ktery ja ted prave mam Kosican. \":lol:\"
A s tema vajickama jsi to take prepiskl, copak ja nejim vajicka? Jak ty to proBoha ziveho muzes vedet takove veci? Ja je miluji na vsechny zpusoby! Vzdyt to je moje nejoblibenejsi jidlo a pak taky salmon, kterym me zasobuji kamaradi z Aljasky, a taky hovezi steaky! Ty vis skutecne prdlacky o tom co ja jim, tak nedelej ze sebe stale takoveho chytraka.
Na tebe budu tak cekat, az ty me poradis co jist, abych nemela problemy v 60 letech? Vzdyt ty mas tech problemu mozna ze vic jak ja. Me moje potize po mem vylepsenem stravovani (diky temto strankam) a diky take vsem ocistam tela, ktere jsem zacala delat pred rokem, uz zmizely. Candida je uz pro me minulosti, bolesti zad uz taky davno nemam, (snad uz nekdy od srpna a nebo zari lonskeho roku). Ja zadne nemoci neresim, nemela jsem nikdy v zivote vysoky tlak, zadne problemy se srdickem, zadne alergie, astma, cukrovku, nemocnou stitnou zlazu, proste nic, jen ty bolesti zad ...a to bylo uplne jasne z prekyseleni. To jsem uz davno pochopila, tak jim tak, abych mela pestrou stravu, ale abych se nezakyselovala nevhodnym jidlem. Nejsem na palici a vim co delam.
Ten pust me jedine dobre procistil, nemam uz ani jediny hlen.
Tedka to pomalu naberu vsechno zase zpatky, tomu ver, protoze ja miluju jidlo. Snad si nemyslis, ze kdyz jdu na party, tak tam okusuju hlavku zeliho. Kdyz tady mame navstevu (a u nas na FL je stale nekdo, protoze sem jezdi vsichni se shora ze severu na dovololene), takze jim to, co ji oni, nebudu tady delat zadne ofuky. Ale to neznamena, ze to tak jim stale. Pak se to snazim vycentrovat skutecne zdravym jidlem a delam ocisty. Bez toho to proste nejde ukocirovat. Clovek si muze sem tak nacpat nezdrave bricho, ale musi pro to pak bohuzel neco taky udelat, nic neni v zivote zadarmo.
Tak doufam, zes konecne pochopil, ze to, co jim ted pri navratovce, nejim cele roky ....nebo ti to stale jeste nedoslo?

Candidu si nikdy nemohla mať z vajec, nízkosacharidovej zeleniny, mäsa, živočíšneho tuku (netvrdím, že hovoríš opak). To len tak, pre zaujímavosť...

Píšeš : "Ale to neznamena, ze to tak jim stale. Pak se to snazim vycentrovat skutecne zdravym jidlem a delam ocisty.".............A SME DOMA............čo je podľa teba to "skutočne zdravé jedlo" ??? Tá zelenina a ovocie, čo ? \":D\" \":D\" \":D\" ....

Došlo mi jedno : Bežne jedávaš aj živočíšne potraviny, ale v skutočnosti ich NEPOVAŽUJEŠ ZA ZDRAVÉ. Aspoň teda vajíčka a mäso. Pochopil som správne ? ........ \":)\"

Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.

PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2015 2:36 pm 

vuester píše:
A stojí ti to opravdu za to, aby jsi jej přesvědčila?

No vidis sam ze ne, od dnesniho dne ho mam totalne v pazi! To snad neni uz ani mozne tady toto.

PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2015 9:16 pm 

miram píše:
No vidis sam ze ne, od dnesniho dne ho mam totalne v pazi! To snad neni uz ani mozne tady toto.

Skoda ze nejde vycislit kolik lidi by se zde uzdravilo kdyby nemuselo cist ty blaboly od Kosicana. Proc musi mit kazde forum nejakeho debila, ktery ho kazi. Rekl bych ze snad je placen farmaceutickou mafii, aby nam to vsem znechutil.

PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2015 9:51 pm 

miram píše:
No vidis sam ze ne, od dnesniho dne ho mam totalne v
pazi! To snad neni uz ani mozne tady toto.

Další naivní pipina co se pustila do diskuze s největším trollem a nepročetla si jeho starší komentáře jeho alter ega nowokokotaina.Fakt jsem se hodně pobavil že tento okamžik přišel.Smích léčí.Jinak nic ve zlym.Just kiding \":)\"

PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2015 11:24 pm 

Miram : dobrý nápad (keďže sa osobne nepoznáme, môj prístup ku tebe ber s rezervou)

Kobra, stejski : narúšam vám vaše "náboženstvo" založené na obyčajných teóriách a polopravdách. To vám vadí. Ľudí s mojimi názormi je vo svete v počte niekoľko tisíc, a rozhodne nám nejde o "trolling". To len z vášho obmedzeného pohľadu. Mimochodom, keby toto bolo fórum o detoxe a "paleo" strave, tak by za trollov považovali vás, keby stetam prispievali..... Lenže les a lúky človeku ponúkajú sacharidov MINIMUM, keďže hlavnou potravou človeka v príode je MÄSO. A aj návratovka v prírode môže byť len o vývaroch (živočíšnych), a potom rovno o mäse, len v malom množstve a v bez škrobov. Či budete jesť ťažko stráviteľné (pre človeka) listy, trávu, žalude, byliny (to nemá makronutrienty) ???? TROLOV JE TU ŽIAĹ VÄČŠINA. Ja k nim ale nepatrím, lebo sa neriadim "náboženstvom" ako vy..... Keď divoká príroda ponúka človeku to, čo tu celý čas spomínam, ale vy tvrdíte že je to pre človeka nevhodné, tak....KTO JE TU TROL ?????????????????? Že sa nehanbíte (myslené úplne vážne)..... TO VY CHCETE MENIŤ ZÁKONY PRÍRODY VAŠOU TEÓRIOU...NIE JA. Slepci.

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2015 8:31 am 

Mě paleo a živočišná strava hodně baví ale způsob propagace a houževnatost nowokaina je zu viel.Doporučuju mu se zaměstnat jako pojišťovák nebo dealer farmaceutické firmy.Do roka je milionář.Vychází z teorie že 100x opakovaná lež se stává pravdou. ☺

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2015 9:44 am 

stejski píše:
Mě paleo a živočišná strava hodně baví ale způsob propagace a houževnatost nowokaina je zu viel.Doporučuju mu se zaměstnat jako pojišťovák nebo dealer farmaceutické firmy.Do roka je milionář.Vychází z teorie že 100x opakovaná lež se stává pravdou. ☺

Tak napíš moju "100 krát opakovanou lež"..... Či keď ťa baví paleo a živočíšna strava, akú návratovku by si si dal v prírode ??? Mrkvičku, paradajku ? To tam nenájdeš...... A potom keď ťa baví paleo a tým pádom jasne vieš, že človek je prispôsobený na mäso, prečo taký vlk a iné mäsožravé živočíchy (to sme aj my) rovno konzumuje mäso aj po dvoch týždňoch hladovky, či aj po mesiaci ??? ... A nič sa mu nestane. Naša tráviaca sústava sa viac podobá na tráviacu sústavu psov, než tráviacu sústavu opíc. Tie (opice) môžu pojedať konáriky, vetvičky, skús ich pojedať ty, povraciaš sa nie zo zlej chute, ale z tej štruktúry, ktorú nie si schopný stráviť, rovnako ako ani väčšinu listov. Odstráň opici slinivku, prežije okolo 9/10 bežnej dĺžky života opice.... Odstráň ju sebe alebo psovi, vlkovi.... a do dvoch týždňov je koniec.... Ale to som tu už x krát opakoval. A je úplne jedno, akým štýlom propagujem to čo propagujem...NEMÁM Z TOHO ANI CENT, tak ??? ... Je moja vec akým štýlom to propagujem. Máme všetci propagovať "to svoje" rovnakým štýlom ? Potom nos na oblečenie to isté čo ja, preferuj také isté farby, počúvaj takú istú hudbu, a maj také isté zvyky ako ja... Alebo odo mňa vyžaduj, aby som bol presne taký istý ako ty (oblečenie, hudba, zvyky, atď)...to by si chcel ?.. Ty si propaguj po svojom, ja po svojom. \":wink:\"

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2015 11:04 am 

Doporučuji si vybrané uživatele přidat do seznamu "Nepřátel" a jejich příspěvky tak zůstanou skryty a snáze se ignorují. Já to praktikuji už delší dobu.
I když v jistých záležitostech s Kosicanem87 souhlasím a mám na ně podobný názor, tak z formy příspěvků, jak je tady prezentuje, se mi dělá špatně.

Obrázek

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2015 3:45 pm 

Zdravím všechny.

Mám za sebou cca 20 jednodenních půstů (pravidelně každý týden). V podstatě již nemám problém ani s hladem, ani s ostatními projevy (bolení hlavy atd.) Zkusil jsem teď tedy 36 hodin. Začátek od 18hod. Prvních 24 hodin v pohodě. Zbytek jsem měl překvapivě bouřlivý průběh. Bušení srdce, slabost, nevolnost, lehká bolest na břichu (asi

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2015 4:45 pm 

[quote="johnns":3uffl20i]Zdravím všechny.

Mám za sebou cca 20 jednodenních půstů (pravidelně každý týden). V podstatě již nemám problém ani s hladem, ani s ostatními projevy (bolení hlavy atd.) Zkusil jsem teď tedy 36 hodin. Začátek od 18hod. Prvních 24 hodin v pohodě. Zbytek jsem měl překvapivě bouřlivý průběh. Bušení srdce, slabost, nevolnost, lehká bolest na břichu (asi

PříspěvekNapsal: pon bře 30, 2015 11:12 pm 

Sľúbené fotky mojej aktuálnej formy (bez akýchkoľvek potravinových doplnkov na posilňovanie, pri váhe 78kg na 190cm \":!:\" \":!:\" \":!:\" ) sú postnuté v topicu "posilňovanie".

PříspěvekNapsal: sob dub 04, 2015 12:23 pm 

Kosican87 píše:
1. nie, nemám podobnú skúsenosť s 36 hodinovou hladovkou (mal som ich dokopy možno 20 ?)
2. Tento priebeh nie je štandardný pre človeka, ktorý si prešiel rôznymi detoxikáciami. U bežného človeka sa môže vyskytnúť. Kamoš sa nikdy nedetoxikoval (absolútne nijak), dal si 36 hodinovú hladovku, a nič mu nebolo, je to teda individuálne...
3. Nebolo to preto, bolo to preto, lebo si zanesený až-až, pravdepodobne. Alebo si mal veľmi zlý deň....veľa stresu predtým, kto vie...
4. Môžeš/nemusíš... Ak si si ešte nerobil detoxy (hlavne shankapraksalana), je načase.... Ja som nemal podobné príznaky ani pri mojej prvej trojke, ani pri prvej sedmičke, a ani pri prvej suchej jednotke, dvojke, trojke. Lebo som kvalitne detoxikovaný (ale niekto nemusí byť detoxikovaný vôbec, a môže spomínané hladovky znášať ľahko...záleží asi aj od konštitúcie, že niekomu to neurobí nič ani keď sa nedetoxikuje predtým...)
5. ÁNO, HEURÉKA.... Stravu si zmenil na akú ???
6. NIE. Ja som tiež mal hladovky len urinové, alebo len suché. Nikdy som nemal hladovku len čisto na vode, a niikdy som nemal počas hladovky problém + vždy som sa dobre vyspal.

edit : ako vidím, očisty si podľa všetkého robíš.... Tak potom mi napadá len jedno : si oslabený NEVHODNOU STRAVOU, ktorá je nevhodná pre každého človeka, ale pre teba o to viac, lebo konštitúciou budeš pravdepodobne "vietor"... Je tak ?

Děkuju za reakci \":)\"

Klystyry (3 roky, cca 1x tydne), shanka a jednodenni pusty uz jedu standardne. Nemyslím si, že bych mohl být nějak extra zanesený. BMI 18,7, výška 167cm, váha 52kg. Dle ajurvedy u mne převažuje Vatta, dle Tibet.med. Vítr, jak jsi uhodl.
Strava z větší části Vitarian - ovozel, lusteniny, ořechy, patlanice, kefir. Maso občas. Miluju vývary, thajská pálivá jídla a luštěninové polévky (bezmasé).

Je mi jasné, že poznávání svého těla a jeho pochodů a reakcí je na delší trať (zvlášť když byl člověk na vařený stravě do 35 let - teď 39), takže pořád se POMALU posouvám k lepším výsledkům (bráno dle dobrého pocitu fyzického, duševního). Prostě více radosti ze života.

Ty půsty chci již dodržovat pravidelně, přijde mi to nejpřirozenější a úžasně jednoduché a přitom funkční a účinné. Nevím však, jestli to není trochu kontra s tím, že bych chtěl zároveň řešit úbytek na váze. Nevím jak přibrat, zároveň se nepřejídat a do toho se pravidelně postit.
Zaujalo mne tvé doporučení ohledně posilování. Vzhledem k sedavému zaměstnání jsem rád za každý energetický výdej. Jenže u posilováním jsem nikdy dlouho nevydržel. Jsem spíš na kolo, míčové sporty, běh. U toho moc nepřiberu \":)\" Nějaký typ?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]