Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob zář 28, 2024 11:32 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 5:00 pm 
Offline

Registrován: pon bře 25, 2013 4:14 pm
Příspěvky: 126
Mléko za 4libry je fakt mazec..to už se vyplatí koupit kozu \":-)\"..... ale záleží na možnostech...pro někoho je to nepředstavitelné a naopak....ale spíš se zaměř co na to říká tvé tělo...jinak nevím jak řeší to zasílání čerstvého mléka poštou, to asi nebude taky košér...takže za mě kozu nebo supermarket:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 6:45 pm 
Offline

Registrován: úte led 27, 2015 4:34 pm
Příspěvky: 70
beati_paoli píše:
Mléko za 4libry je fakt mazec..to už se vyplatí koupit kozu \":-)\"..... ale záleží na možnostech...pro někoho je to nepředstavitelné a naopak....ale spíš se zaměř co na to říká tvé tělo...jinak nevím jak řeší to zasílání čerstvého mléka poštou, to asi nebude taky košér...takže za mě kozu nebo supermarket:-)

Tiež odporúčam kozu, pokiaľ človek nebýva v paneláku \":D\" Sú to parádne zvieratá , tvorivé, zažijete si s nimi kopec srandy, aj vám občas vzkypí žlč ale nie je nad to mať vlastné produkty \":)\" A ste nútený byť aj fyzicky aktivny \":)\" Inak sa dá , ak nájdete nejaký lacnejší zdroj dohodnúť s chovateľom že vám namrazí mlieko hneď po nadojení ,väčšie množstvo,v litrovkách a pod. a jednorázovo si vezmete väčšie množstvo, ušetríte na cestách

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. (Jan Werich)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 7:25 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
beati_paoli píše:
Mléko za 4libry je fakt mazec..to už se vyplatí koupit kozu \":-)\"..... ale záleží na možnostech...pro někoho je to nepředstavitelné a naopak....ale spíš se zaměř co na to říká tvé tělo...jinak nevím jak řeší to zasílání čerstvého mléka poštou, to asi nebude taky košér...takže za mě kozu nebo supermarket:-)

Byvam v anglicku na dome so zahradkou 2x2 metre. Myslim ze koza by s nou velmi spokojna nebola \":-(\"
Takze este raz sa spytam je lepsie pouzit cerstve kravske mlieko alebo pasterizovane kozie mlieko na kefir?
Mimochodom pan Jarda robil aj kefir z niecoho hustejsieho malo to okolo 40% ked si dobre pamatam? Neviete co to pouzival? Je mozne skombinovat hotovy kefir s kupovanym podmaslim alebo s kupovanym jogurtom so zivou kulturou? Sorry za otazky, ale temu som dlho necital.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 7:37 pm 
Offline

Registrován: úte led 27, 2015 4:34 pm
Příspěvky: 70
Peto píše:
Takze este raz sa spytam je lepsie pouzit cerstve kravske mlieko alebo pasterizovane kozie mlieko na kefir?
Mimochodom pan Jarda robil aj kefir z niecoho hustejsieho malo to okolo 40% ked si dobre pamatam? Neviete co to pouzival? Je mozne skombinovat hotovy kefir s kupovanym podmaslim alebo s kupovanym jogurtom so zivou kulturou? Sorry za otazky, ale temu som dlho necital.

ja by som uprednostnila pasterizované kozie pokial sú chované v dobrých podmienkach a na prirodzenom krmive ak mate možnosť to zistiť. Ale na dobierku posielať, to sa mi nezdá... Ja kefír robím z pasterizovaného (zahriievam na 72 , 2min státia a potom prudké schladenie) pretože som trošku hypochonder čo sa týka strachu z kl.encefalitídy. Mlieko sa dá očkovať aj kúpeným kefírom , acidkom so živými baktériami ale je to neisté, občas tie kultúry v nich sú viac x preočkovávané, a vtedy vychádza z nich slizovitý kefír. Lepšie je kúpiť si práškovú kultúru, tá sa uchováva v mrazáku a vždy odoberám po troche, kupujem kultúru na 200l mlieka a vyjde tooveľa lacnejšie ako keby ste očkovali kúpeným. Aj u jogurtu(termofilná jog.kult), acidka(acidofilná kult), kefíru(kefírová kult.) a tiež tým očkujem syr

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. (Jan Werich)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 9:48 pm 
Offline

Registrován: ned črc 21, 2013 3:24 pm
Příspěvky: 136
Bydliště: Slovensko
peetra kde nakupujes tie praskove kefirove kultury?

_________________
Zlavovy kod na iherb VGN243


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 17, 2015 10:22 pm 
Offline

Registrován: úte led 27, 2015 4:34 pm
Příspěvky: 70
redbat píše:
peetra kde nakupujes tie praskove kefirove kultury?

objednávam telefonicky z VÚMZA (Výskumný ústav mliekarenský ZA) ale už som objednávala aj z českého www dobrykolonial, vo vumza sú lacnejšie ale je menší výber ako v dk. ale aj na sk je tých predajcov viac
Nezľaknite sa potom, ono je toho strašne máličko, možno polievková lyžica na 200l preto si do toho primiešavam prášok-sušené mlieko toľko lyžičiek aby sa mi to potom dalo dobre dávkovať. Tj. robím napr.najčastejšie z 5l dávok tak si do tej kultúry primiešam 40 lyžičiek sušáku . Takže vždy keď budem potrebovať kultúru na 5l mlieka , odoberiem si lyžičku toho sušákového prášku v ktorom je dobre primiešaná kultúra. Prípadne len 20lyžičiek s tým že 1lyžička bude na 10l:)

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. (Jan Werich)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv úno 19, 2015 10:33 am 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
Mozno to bude zniet ako divna otazka.
Skusal uz niekto zmiesat dokopy hotovy mliecny a vodny kefir? Bude vysledok extra vela probiotik alebo rychla navsteva WC?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon úno 23, 2015 5:33 pm 
Offline

Registrován: čtv říj 23, 2014 2:38 pm
Příspěvky: 13
Jake mleko je z hlediska zdravi lepsi pouzit na kefir, ktery piji denne. Z automatu, kterej je zive, ale pradepodobne plne hormonu, nebo z obchodu v bio kvalite, nicmene pasterizovane?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 24, 2015 9:28 am 
Offline

Registrován: úte led 27, 2015 4:34 pm
Příspěvky: 70
Ja by som obchodnému mlieku neverila, neviete čím ich kŕmia, v akých sú podmienkach, aké majú choroby, také mlieko by som nemala odvahu používať pasterizované ani nepasterizované. Určite je lepšie šetrne zpasterizované mlieko z chovu kde sú zvieratá kŕmené prirodzene a v dobrých podmienkach. Ja ako som písala pre istotu svoje kozie mlieko zpasterizujem a po zchladení si ho zaočkujem kefírovou kultúrou. Verím že už aj samotným kysnutím, zmenou ph sa zlikvidujú nejaké baktérie ale neviem nakoľko je to s vírusom kl.enecef tak radšej pasterizujem. A rozdiely v kvalite mlieka zvierat kŕmených na sene-tráve a kŕmených prevažne na sóji, obilí a pod sú veľké . Napr u kyselín http://www.fitnessa.sk/know-why/item/74 ... a-na-obili Odporúčam nájsť si v okolí chovateľa kôz alebo kravky, ku ktorému sa budete môcť aj pozrieť v akých podmienkach sú a čím sa kŕmia, nech viete čo pijete

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. (Jan Werich)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř úno 25, 2015 1:08 am 
Offline

Registrován: čtv říj 23, 2014 2:38 pm
Příspěvky: 13
Petro to je sice hezke, ale ja bohuzel nemam zahradku kde bych si choval vlastni kozu a jezdit kazdy druhy den nekam za mesto pro cerstve mleko je jaksi nerealne. Cili jak jsem psal, pro cloveka zijiciho ve meste jsou tu jen dve moznosti, automat, nebo obchod. A me zajima, ktera z techto moznosti napacha mensi zlo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv úno 26, 2015 8:05 pm 
Offline

Registrován: úte led 27, 2015 4:34 pm
Příspěvky: 70
Bobek píše:
Petro to je sice hezke, ale ja bohuzel nemam zahradku kde bych si choval vlastni kozu a jezdit kazdy druhy den nekam za mesto pro cerstve mleko je jaksi nerealne. Cili jak jsem psal, pro cloveka zijiciho ve meste jsou tu jen dve moznosti, automat, nebo obchod. A me zajima, ktera z techto moznosti napacha mensi zlo?

tak určite radšej to v biokvalite aj keď je past.

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. (Jan Werich)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned bře 29, 2015 11:01 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Peto píše:
Mimochodom mam moznost si kupit aj "cerstve nepasterizovane" kozie na dobierku tu v Anglicku ale cena za liter je 4£ a postovne 10£ a tolko kefiru zatial nerobim. Neviem ci tie peniaze stoja za tu kvalitu. Cerstve kozie mlieko som este nikdy nemal. Mozno by sa kefirove zrniecka zacali mnozit rychlejsie. Samozrejme maju v obchode aj ine veci, ktore by som prikupil aby som neplatil postovne len za mlieko. Z tesca kozie pasterizovane stoji 1.6£ na liter co je celkom prijatelne.

Pasterizace zde zase tolik nevadí, kefírky jsou schopné zpracovat i UHT a to je už opravdu hnus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned bře 29, 2015 11:05 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Peto píše:
Byvam v anglicku na dome so zahradkou 2x2 metre. Myslim ze koza by s nou velmi spokojna nebola \":-(\"
Takze este raz sa spytam je lepsie pouzit cerstve kravske mlieko alebo pasterizovane kozie mlieko na kefir?
Mimochodom pan Jarda robil aj kefir z niecoho hustejsieho malo to okolo 40% ked si dobre pamatam? Neviete co to pouzival? Je mozne skombinovat hotovy kefir s kupovanym podmaslim alebo s kupovanym jogurtom so zivou kulturou? Sorry za otazky, ale temu som dlho necital.

Kefír jde dělat i ze smetany, ovšem musíte na ni ty kefírky pomalu naučit, to jsem zde popisoval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned bře 29, 2015 11:06 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Peto píše:
Mozno to bude zniet ako divna otazka.
Skusal uz niekto zmiesat dokopy hotovy mliecny a vodny kefir? Bude vysledok extra vela probiotik alebo rychla navsteva WC?

Obávám se, že spíše to WC.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned bře 29, 2015 11:08 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Bobek píše:
Jake mleko je z hlediska zdravi lepsi pouzit na kefir, ktery piji denne. Z automatu, kterej je zive, ale pradepodobne plne hormonu, nebo z obchodu v bio kvalite, nicmene pasterizovane?

Z pohledu kefírek tam velký rozdíl není, pro ně je v obojím vše co potřebují k životu, nicméně osobně bych asi upřednostnil kvalitní čerstvé mléko.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz