Janca B. píše:
To máte naprostou pravdu, bohužel... Tomuhle stavu se dokonce odborně říká tetánie, jak jsem později zjistila - je to výsledek souhry několika docela nešťastných činitelů, z nichž jedním je rozhodně psychika (tu také aktivně řeším, již třetí rok, ale je to běh na dlouhou trať). Jako důsledek psychického stresu se hořčík více vyčerpává, do toho to mohl více rozhodit ten půst. Další informace, co jsem zjistila, je, že to také souvisí s vitamínem D a činností štítné žlázy a nadledvinek, zdá se, že je to prostě velmi komplexní problém...
Déle trvající psychická nepohoda a způsoby myšlení, které lidem neprospívají, se projeví mnoha způsoby a tiky, minerální deficity či snižená fce štítné žlázy nebo nadledvinky jsou ty velmi markantní a časté.
Můžete začít studovat nespočet souvislostí s minerály, vitamíny a stovkami látek, které utváří Vaše tělo, zjišťovat co všechno může ovlivnit štítnou žlázu a nadledvinky a jak upravit tvorbu jejich hormonů, číst dlouhá fóra o tetanii a totálně se v tom ztratit. Pak to bude běh na dlouhou trať a bude to velmi komplikované a komplexní, tak jak píšete. Navíc to bude zamotané, protože "pocit, že to je běh na dlouhou trať a je to velmi komplexní" spustí pocity obav a nepohody, které celý problém ještě zhorší.
Můžete se tak dostat do absurdního stavu jako já před lety, kdy jsem měl nastudované tisíce hodin, mnohé informace o zdraví z mnoha zdrojů, doplňky za desítky tisíc a stejně jsem se cítil hůř a hůř a zděšeně koukal na své vlasové analýzy, které šly od průměrné, ke špatné až příšerné.
Anebo můžete na chvíli alespoň částečně odvrátit pozornost od projevů/symptomů (minerální deficity, tiky, štítná žláza) a zaměřit se na příčinu.
Zajistit, abyste se v mnoha ohledech cítila dobře, odevzdala ze svého života věci, myšlenky, vztahy které Vám neslouží a přinesla tam klid, radost, uvolnění a pohodu a nechala své tělo dělat to,co umí přirozeně - být zdravé, fungovat v pohodě, prostě dělat svojí práci.
Zkuste si tipnout - Když jste ještě byla v mámině břichu a Vaše nadledvinky a štítná žláza se vytvářely z "ničeho", také jste se strachovala, že vytvořit tak složitý orgán je strašně komplikované a že tedy musíte o tom hrozně moc nastudovat, aby se nic nepokazilo?
Nebo jste prostě s důvěrou a klidem očekávala, že vše dobře dopadne a tak jste přišla na tento svět jako organismus složený ze stovek milard buněk a procesů, které věda nedokáže zatím ani popsat, natož nějak napodobit.
Pokud s Vámi rezonuje druhá část odpovědi, zkuste do celého procesu léčení vnést více lehkosti a důvěry.
Je možné že přitom jemně své uzdravování podpoříte jedním či několika doplňky nebo s velkou citlivostí ke svému tělu uděláte nějaké procesy zaměřené na tělo, nicméně už to nebude součástí problému, ale podpoří to řešení.
Pro vysvětlení co tím myslím:
- 21 denní půst provedený silou na základě toho, co jsem si přečetl někde jinde a u kterého se cítím příšerně, ale překonám to, protože prostě musím ... je součástí problému
- vnímání signálů svého těla a poznání, kdy potřebuje zlehčit stravu a kdy potřebuje naopak vyživit je součástí řešení
- sypání do sebe hromady doplňků a řešení kdy, který, jak, s čím brát, kde koupím a co na to říká ten či onen apod je součástí problému
- vybrání si vitamínu nebo byliny, po které se cítím dobře a kterou když si nevezmu jeden den tak se z toho nezhroutím je součástí řešení
Dovolte mi ještě poznámku k tomu, že řešíte psychiku 3 roky a vnímáte to jako běh na dlouhou trať.
Z mého pohledu pokud jdete nějakou cestou 3 roky a nepřináší Vám to výsledky, je čas toho nechat a změnit přístup.
Přestože z mé zkušenosti není změna vnitřního nastavení otázkou lusknutí prstů, tak při jasném rozhodnutí provést změnu a při využití vhodnoho způsobu jsou viditelné výsledky otázkou týdnů nebo maximálně měsíců.
Zvláště v dnešní době, kdy je tolik technik a způsobů dostupných prakticky pro každého.