Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon pro 23, 2024 7:47 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 872 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 59  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Štítná žláza
PříspěvekNapsal: pon čer 01, 2015 7:50 am 

Dobrý den,
chci se podělit o svůj příběh ohledně hypofunkce štítné žlázy. Moc děkuji všem za rady, které jsem tady načetla a kterých se mi tady od vás dostalo \":-)\" Tady uvádím své výsledky :
25.10.2015 TSH - 0,05 T4 - 25,9 to bylo těsně po zánětu štítné žlázy
15.11.2013 TSH - 0,067 T4 - 15,3 v normě
7.1.2014 TSH - 14,94 T4 - 8,9 přechod do snížené funkce, nasazen Euthyrox 50
23.6.2014 TSH - 4,230 T4 - 13,5 asi 1 měsíc jsem brala už jen poloviční dávku
2.2.2015 TSH - 6,57 T4 - 11,1 to už jsem byla 4 měsíce úplně bez prášků

A dnes jsem byla na kontrole u pana doktora, kterému jsem se přiznala a kupodivu vzal mé přiznání velmi dobře a divil se, výsledkům. Takže výsledky :
28.5.2015 TSH - 2,11 T4 - 12,9 a to vše bez prášků!!!!! \":-)\" \":-)\"

Mockrát děkuji za všechno, co tady pro lidi děláte. Bez vašich rad a příběhů bych toho asi nedosáhla a dál bych do sebe slepě házela euthyrox. Hlavně Vám, pane Jardo, děkuji, za tyto stránky a za Váš čas a cenné rady, které zde poskytujete.

Za 1/2 roku jdu opět na kontrolu, tak dám vědět, jak pokračuji \":-)\" Jen neusnout na vavřínech \":-)\"
Všechny zdravím \":-)\"

PříspěvekNapsal: pon čer 01, 2015 8:38 am 

Lenule píše:
Dobrý den,
chci se podělit o svůj příběh ohledně hypofunkce štítné žlázy. Moc děkuji všem za rady, které jsem tady načetla a kterých se mi tady od vás dostalo \":-)\" Tady uvádím své výsledky :

A dnes jsem byla na kontrole u pana doktora, kterému jsem se přiznala a kupodivu vzal mé přiznání velmi dobře a divil se, výsledkům. Takže výsledky :

Mockrát děkuji za všechno, co tady pro lidi děláte. Bez vašich rad a příběhů bych toho asi nedosáhla a dál bych do sebe slepě házela euthyrox. Hlavně Vám, pane Jardo, děkuji, za tyto stránky a za Váš čas a cenné rady, které zde poskytujete.

Za 1/2 roku jdu opět na kontrolu, tak dám vědět, jak pokračuji \":-)\" Jen neusnout na vavřínech \":-)\"

Mohla by jste trochu rozvést co všechno jste dělala?

PříspěvekNapsal: pon čer 01, 2015 9:39 am 

Dagmara píše:
Mohla by jste trochu rozvést co všechno jste dělala?

Bylo toho hodně, co jsem změnila. Nejdříve zpočátku to byl zelený ječmen, chlerela, spirulina - asi půl roku(teď mám pauzu), ale co asi pomohlo nejvíce, to byla změna jídelníčku - vyřadila jsem téměř všechny cukry, mouku - trochu jsem zabředla do SCD stravy, ne že bych ji držela 100%, ale tak z 90%. Zařadila jsem kokosový olej, beru rybí tuk, více jím ryby, místo rostlinných olejů používám olivový. A v neposlední řadě jsem začala pravidelně cvičit. Jo a jídla sním opravdu hodně. Například na snídani si dám 2 větší banány, hrstičku mandlí, sušené švestky, lžička kokosového oleje, rybí tuk; oběd minimálně po 3 hodinách plátek kuřecího masa na oliváči, příloha zelené fazolky s česnekem, kokosový tuk, rybí tuk, odpoledne po 4 hodinách např. jablko nebo zel.salát jen malou porci, protože pak jdu cvičit a na večeři plný talíř brokolice zapečené se sýrem, kokosový olej, rybí tuk.. Dost receptů využívám od Mačingové - chutná mi to. Mezi tím jsem prováděla i očisty játry, která je prý se štítnou propojena. Pak provádím i klystýry - očista střev. Jo a denně vypiju šálek čaje matcha, který by měl zrychlit metabolismus.. Také jsem asi půl roku doplňovala jód v podobě Lugolova roztoku, dělala si testy pomocí skvrny (zpočátku vydržela asi jen 4 hodiny). Měřila teplotu pod jazykem..
Bohužel neumím říct, zda je to takto v pořádku, ale u mě to zřejmě zafungovalo.. \":-)\" Takže to neberte jako návod.. Jsem v tomhle směru začátečník a čím více čtu, tím více zjišťuji, že o stravování nic nevím.. Měl by to být jeden z hlavních předmětů na školách..
Takže takhle jen ve zkratce.. Je to rok, co se snažím dát štítnou do pořádku, ale povedlo se \":-)\" Teď jen vytrvat..
Budu ráda, když kdokoliv písne, jestli někde v něčem dělám chybu \":-)\"
Přeji hezký den

Naposledy upravil Lenule dne úte čer 02, 2015 8:29 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pon čer 01, 2015 1:38 pm 

Gratulujem a teším sa s vami:) Potvrdzujem že pri hypofunkcii je kokosák super, u mňa naopak keď som ho začala často používať príliš zrýchlil šž, nenormálne sa mi zrýchlil metabolizmus a ostatné príznaky ako pri hyperfunkcii, po ubratí kokosáku som zas v normále

PříspěvekNapsal: pon čer 01, 2015 6:57 pm 

Lenule píše:
Dobrý den,

Gratuluji vam Lenule!
Je videt, ze vsechno jde, ale jen kdyz se opravdu chce. Moje kamaradka ma problem s candidou, s plisnemi a se stitnou zlazou, pred rokem dostala Euthyrox 50. Kdyz me to zvestovala, dokopala jsem ji horko tezko k tomu, aby zmenila svuj jidelnicek (ma moc rada chleba, oblozene chlebicky, pizzu, buchty, zakusky, mlecne vyrobky, salamy a klobasy). Hned kdyz zacala drzet candida dietu, tak jeji nadbytecna kila zacala rychle padat dolu, byla stastna jako blecha. Dokonce si 1x udelala sanku a pokud by se v ten moment, kdyz ji provadela, nevratila jeji dcera domu o neco driv z prace (dcerunka 21 let, nema pro tyto veci absolutne zadne pochopeni), tak by si na ruzne ocisty jiste casem zvykla. Jeji dcera ji vtrhla do koupelny a zacala jecet, co pry tam dela, ze je citit smrad az u vchodovych dveri do baraku, zepry si myslela, ze se stalo neco s odpadovou rourou a zacala se sve matce vysmivat. Takze kamaradka to okamzite vsechno vzdala, zacala jist zase vse jako predtim, po nejake kratke dobe ji tablety doktorka vymenila za silnejsi, jeji stav se uz jen zhorsoval a dneska uz ma navic i cukrovku a pasovy opar se ji vyhazuje snad kazdeho ctvrt roku a trpi jako mlady mnich, protoze ta antibiotika ji samozrejme nezabiraji, jen ji poradne prekyseluji a nici jeji imunitu ...pokud se tedy o nejake imunite u ni da jeste vubec mluvit. Jejimu manzelovi (je to lekar!) odebrali obe dve ledviny a kazdy tyden jezdi na dyalizu, jeji druha dcera momentalne bere chemo, ma rakovinu lymfatickych zlaz, no des a hruza. Ale kdyz nekdo uprednostnuje sva zamilovana jidla pred svym zdravim, kdyz si nekdo necha stale blbe kecat do zivota a boji se svych vlastnich decek, tak to jinak dopadnout asi ani nemuze.

PříspěvekNapsal: stř čer 03, 2015 11:02 am 

Děkuji \":-)\" Chtěla jsem tady napsat svůj příběh, abych povzbudila ostatní, stejně jako tady podobné příběhy inspirovaly mě \":-)\"

Předmět příspěvku: Re: hyperfunke štítné žlázy
PříspěvekNapsal: sob čer 06, 2015 8:34 pm 
Administrátor
Administrátor

gizelius píše:
Dobry den,

Vase stranky sledujem dlhsie, s dlhsimi, kratsimi prestavkami sa sem opakovane vraciam, doteraz len ako pozorovateľ, teraz som sa vsak prihlasila a ziadam o radu. Podrobne som si precitala vsetkych 31 stranok v teme stitna zlaza a nenasla som odpoved, ako postupovat, ked ma trapi hyperfunkcia stitnej zlazy. Uz 4,5 rokov beriem Thyrozol 10, od 3 tbl denne som klesla na 1/2 tbl, pri ktorej sa funkcia rozbehne a pri 1 tbl spomaly, alebo bezi tiez. Ak davku lekar zvysi, hodnoty t3 a t4 su vacsinou v norme (TSH nikdy, to vzdy je takmer nemeratelne, aj posledne 14.5. 0,06, co oproti takmer nemeratelnemu, t. j. menej ako 0,01 je celkom slusne, ale zial stale malo, a svedci o pretrvavajucej hyperfunkcii), a potom ked znizuje, znova SZ pracuje na vysoke obratky. Nechcem pisat velmi rozsiahlo, prosim o radu, co este precitat, ako postupovat. Lekar uz 3. rok radi chirurgicke odstranenie SZ, pripadne znicenie jej funkcie podanim radioaktivneho jodu, pretoze podla neho niet nadeje, aby sa SZ "spamatala". Ja zatial odolovam, ale neviem, dokedy. Skusala som zmenit stravu, 8 mesiacov som bola 100 % raw, ale neprinieslo to poznatelne zlepsenie. V nedavnej minulosti sa pridruzil aj vysoky TK, resp. kolisavy, rozumej behom niekolkych minut viackrat vystupil zo 110/70 az na 167/110, s tepom 139/s, chlad v zatylku, prestrasenie, z toho akoby rychla stolica, vzdy sa to udialo v noci. Taketo stavy nevolnosti sa casom zopakuju, spociatku to bolo aj viackrat do mesiaca, teraz mozno raz za pol roka, srdce pri tychto atakoch sa snazim stisit uzitim silneho roztoku sody bikarbony, i potieranin celeho tela, aby sa srdce ukludnilo, co zaberie, niekedy je potreba behom noci zopakovat, ale rano vstavam ubolena, unavena a znicena. Neviem, co tieto stavy vyvolava, ci vobec suvisia s hyperfunkciou SZ a ako im predchadzat. Ako a ci sa da skludnit hyperfunkcia a dostat ju do normalu. Tento rok budem mat 44 rokov a chcela by som este otehotniet a priviest na svet zdrave dieta. Ide u mna o recidivu (od roku 2009) po tazkej zivotnej situacii, a odvtedy sa neviem "spamatat". Predtym som bola 12 rokov bez liekov, co je pre mna vidina, ze bysa to mohlo znova podarit. Prosim poradte. Dakujem.

Tak hyperfunkce je většinou větší problém, než hypofunkce a také se hůře odstraňuje. Sice pokud si nastudujte zahraniční práce některých lékařů, všude zjistíte, že tento stav vyvolává prakticky stejná příčina jako hypo. Je to zánětlivý proces, který zpravidla souvisí s vysokým podílem PUFA ve stravě, nebo něčím jiným, co je schopno zánět provokovat. Pak se štítná zblbne a jede buď málo, nebo hodně. Řešit to takto na fóru vidím na dlouhé lokte, raději mě zavolejte a poladíme co se dá.

PříspěvekNapsal: sob čer 06, 2015 9:06 pm 
Administrátor
Administrátor

Lenule píše:
Dobrý den,

Tak vidíte že to jde a klidně si stav můžete kontrolovat občasným měřením teploty pod jazykem, to bohatě stačí a jednou za čas změřit hodnoty. Rychlost štítné je hlavně o kalorickém příjmu a nasyceném tuku, ostatní má sice také nějaké menší, nebo větší schopnosti stav ovlivnit, ale základ je v tomto.

PříspěvekNapsal: stř črc 01, 2015 10:21 am 

Dobrý den, mám po další kontrole.
Hodnoty TSH: 2,81, ft4 9,96. Nic jiného doktorka nenabírala. Čili TSH dobré, ft4 klesá (v březnu t.r. ft4 10.61) Protože už jí "zlobím" s nebraním léků přes 2 roky, je ochotná se mnou diskutovat, tak mi ukazovala podrobně ultrazvuk a pro porovnání i svojí ŠŽ. Na mé jsou skutečně vidět takové jakoby mapy, což mi vysvětlovala jsou zánětlivá či pozánětlivá ložiska. Zda ta ložiska časem zmizí nebo ne, paní doktorka neví, já laicky usuzuji, že je to prostě zjizvení, které by mohlo vymizet, ale asi po dlouhé době. Co myslíte? Co je mi záhadou, je to klesající ft4. Věděli byste, co s tím? Je fakt, že je teď sezóna brokolice, kedluben a jahod, tak se tím trochu nevázaně cpu a moc mi chutnají, jestli ten volný hormon nezachycují tyhle strumigeny? Jinak se cítím po všech stránkách dobře, hodně jsem se srovnala na duši. Teplota pod jazykem po ránu 36,2 (3 dny po sobě) takže o hypofunkci asi mluvit nemůžeme, jodovou skvrnu udržím 12-14 hodin. jím 70/30 syrově a snažím se vyhýbat PUFA. Ještě si zkusím udělat diagnózu kyvadlem, jestli na něco přijdu a dám vědět.
Chtěla bych co nejdříve otěhotnět a teď si nejsem jistá, jestli je moudré se do toho pouštět za tohoto stavu. Předem děkuji za vaše názory, kdyby nebylo tohoto fóra, tka jím Euthyrox či jinou podobnou sra.ku a ničím se dále nesprávným jídlem.

PříspěvekNapsal: ned srp 02, 2015 1:16 pm 
Administrátor
Administrátor

Januš píše:
Dobrý den, mám po další kontrole.
Hodnoty TSH: 2,81, ft4 9,96. Nic jiného doktorka nenabírala. Čili TSH dobré, ft4 klesá (v březnu t.r. ft4 10.61) Protože už jí "zlobím" s nebraním léků přes 2 roky, je ochotná se mnou diskutovat, tak mi ukazovala podrobně ultrazvuk a pro porovnání i svojí ŠŽ. Na mé jsou skutečně vidět takové jakoby mapy, což mi vysvětlovala jsou zánětlivá či pozánětlivá ložiska. Zda ta ložiska časem zmizí nebo ne, paní doktorka neví, já laicky usuzuji, že je to prostě zjizvení, které by mohlo vymizet, ale asi po dlouhé době. Co myslíte? Co je mi záhadou, je to klesající ft4. Věděli byste, co s tím? Je fakt, že je teď sezóna brokolice, kedluben a jahod, tak se tím trochu nevázaně cpu a moc mi chutnají, jestli ten volný hormon nezachycují tyhle strumigeny? Jinak se cítím po všech stránkách dobře, hodně jsem se srovnala na duši. Teplota pod jazykem po ránu 36,2 (3 dny po sobě) takže o hypofunkci asi mluvit nemůžeme, jodovou skvrnu udržím 12-14 hodin. jím 70/30 syrově a snažím se vyhýbat PUFA. Ještě si zkusím udělat diagnózu kyvadlem, jestli na něco přijdu a dám vědět.
Chtěla bych co nejdříve otěhotnět a teď si nejsem jistá, jestli je moudré se do toho pouštět za tohoto stavu. Předem děkuji za vaše názory, kdyby nebylo tohoto fóra, tka jím Euthyrox či jinou podobnou sra.ku a ničím se dále nesprávným jídlem.

S tím těhotenstvím moc nespěchejte, nejprve se dejte trochu do pořádku a pak si ho opravdu vychutnáte. Něco musíte dělat stále blbě, jinak by se zánět tlumil, TSH by šlo dolů, ideál je kolem hodnoty 1 a teplota těla nahoru. Minimum je 36,5 a pod tuto hodnotu by teplota pod jazykem klesat neměla. Také vám nesmí klesat teplota po jídle, to signalizuje že tělo táhnou nadledvinky a ne štítná, což není správně. Má to zvládnout štítná a po jídle musí teplota stoupnout, mnozí s dobrou funkcí štítné se po jídle potí jak dveře od chléva. Klidně mě zavolejte a pokusíme se poladit co děláte blbě.

PříspěvekNapsal: stř srp 26, 2015 8:57 am 

Zdravím
mam autoimunitní zánět štítné žlázy-hypofunkci..
Chci se zeptat,myslíte že léky půjdou vysadit po 3 a půl letech???Zánět mi ustupuje,díky stravě..jde o to ,že štítná žláza po čase přestane lékama fungovat,ale beru nízké dávky jeden den 50 druhý 25...takže by měla ještě fungovat???mam tam prý malé uzlíky a je zhrublá.Tak moc bych se chtěla uzdravit...mam totiž ještě k tomu total rozházené hormony DHT 3,33 a málo progesteronu-vlasy řídnou.

PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2015 4:13 pm 

goldhelen píše:
Zdravím
Chci se zeptat,myslíte že léky půjdou vysadit po 3 a půl letech???Zánět mi ustupuje,díky stravě..jde o to ,že štítná žláza po čase přestane lékama fungovat,ale beru nízké dávky jeden den 50 druhý 25...takže by měla ještě fungovat???mam tam prý malé uzlíky a je zhrublá.Tak moc bych se chtěla uzdravit...mam totiž ještě k tomu total rozházené hormony DHT 3,33 a málo progesteronu-vlasy řídnou.

Na autoimunitu štítné žlázy bych doporučil transplantaci střevní mikroflóry.

PříspěvekNapsal: čtv srp 27, 2015 9:04 pm 

JoJo vim o tom,jenže paní která je na 100% zdavá má čas až v březnu, jinak nikoho jiného,zdravého nemohu sehnat.

PříspěvekNapsal: ned srp 30, 2015 9:57 pm 
Administrátor
Administrátor

goldhelen píše:
Zdravím

Tak léky, to je špatně formulováno, lék léčí, ale zde jde pouze o suplementaci náhradního hormonu a nic se neléčí, tedy neměl by být problém se toho zase zbavit. Pochopitelně čím déle se tělo nesnaží nic produkovat, tím méně se mu bude chtít s tím zase začít, ale pokud nebude mít jinou možnost, zase začne. Celkově by asi bylo dobré upravit stravu na vyloženě protizánětlivou a neměl by být zase tak velký problém hormony upravit do normálu.

PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2015 4:03 pm 

goldhelen píše:
Zdravím

Souhlasím s panem Zajíčkem. Braní hormonů na štítnou žlázu tento orgán časem úplně zničí. Moje kamarádka brala hormony na štítnou žlázu dva roky a pak je den ze dne vysadila a nic se jí nestalo, štítná žláza konečně začala správně fungovat. \":D\" Myslím si, že léky na štítnou žlázu jsou podvod farmaceutického průmyslu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 872 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 59  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]