Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 11:25 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte kvě 10, 2016 8:57 pm 

Má tu niekto skúsenosť s urinovým pôstom, pri súčasnom potieraní tela urinou (čerstvou, odparenou, starou) ?
Ak áno, koľko dňový bol, a aké výsledky priniesol ?

PříspěvekNapsal: úte kvě 10, 2016 10:37 pm 

STTP, ty jsi cvok. Já tě zvu na pár dnů (resp. na neomezeně dlouho - barák je velký a rád vařím, byť nejím) sem. Když posekám lán trávy a pak si lehnu do toho čerstvě posekanýho a čichám tu nádhernou vůni .... nebo když se brouzdám bosej ráno nakvetlou mokrou zarosenou zahradou .... a večer obejmu něco nahýho, opačnýho pohlaví, čichám zas tyhle vůně ... nějak by mi nenapadlo se potírat močí ... a ani mi nenapadá jíst (to nikdy) .... a tím pádem neřeším ani půsty.

PříspěvekNapsal: stř kvě 11, 2016 4:02 am 

SemTamTuPrídem píše:
Včera mi napadla otázka................... KEĎ MÁ NIEKTO RAKOVINU, alebo inú vážnu chorobu a naordinuje si dlhodobejší pôst (20-45 dní), tak ten pôst bude ničiť len tú rakovinu (či inú vážnu chorobu), alebo bude opravovať organizmus CELKOVO ?
Odpoveď asi viem, ale pre väčšiu istotu sa pýtam na vaše názory.........
To len tak, aby som do budúcna vedel (keby sa mi niečo prihodilo - pokiaľ budem stále duševne veľmi nespokojný so životom...lebo rakovinu, nádor, dokáže vytvoriť aj veľký smútok zo života napríklad...)... Lebo keby sa mi niečo také stalo, tak by som si ten pôst samozrejme DAL, len by som chcel, aby to vyriešilo aj iné veci, než len zmenšilo nádor.
(PS : Zatiaľ som zdravý)

Ahoj Marek,
muj 30 denni pust si nedokazal poradit s rakovinou. Cetla jsem, ze to trva roky, nez se rakovina projevi, takze uz jsem ji v te dobe urcite mela, musel tam drimat zarodek ...no a nic! Pust to nevyresil, prestoze to muselo byt velmi male. Ja uz jsu vylecena z jakychkoliv pustu, no more! Dvacatyosmy den (pri tom poslednim pustu), me z niceho nic zacala zlobit leva noha, nejdriv jen jakoby trochu ochabla, za par dnu uz jsem si ji necitila (kolem kotniku a na holeni), nedokazala jsem se postavit na spicky, ani na paty, ta noha si delala co sama chtela, takze jsem si o ni zakopavala, placala me bota o chodnik, i kdyz jsem se snazila jit velmi nenapadne, aby nikdo nic nepoznal, pripadala jsem si tak trochu jako Jofre de Pejrak, smich! a pajdala jsem snad cele 3 mesice, prestoze jsem doplnovala ruzne mineraly, vitaminy. Ja si myslim ze pust dokaze moc dobre vyplavit plisne a candidu, poleci ekzemy. Me po tom pustu prestaly padat vlasy a kloub me prestal bolet, na to si vzpominam uplne presne, predtim me padaly vlasy snad cely rok. Moje kamaradka drzela pust 35 dni, mela problem, nevim jak to popsat. Tvrdila ze si citila (ale jen ona sama) v nose rybi, nebo nejaky takovy smradlavy zapach, nikdo jiny to nikdy necitil a jeji manzel si myslel, ze ji uz preskakuje. Ale to ji zustalo tak jako to bylo predtim, pust nezabral. Ani lekari to nevyresili. Ja mam pod jazykem malinky hemangiomek, ani s tim pust nic neudelal.
Ale vzpominam si, ze tady v roce 2014 nekdo psal, ze pri 35 dennim pustu si vylecil rakovinu, takze to mozna ze u nekoho funguje a u druheho ne? To je docela mozne. Pamatujes si toho chlapika? Kdyz jsem mu psala sz a ptala jsem se ho jakou vodu pri pustu pouzil, jestli destilku?, odepsal me, ze mu vozili vodu z nejakych dolu.

PříspěvekNapsal: stř kvě 11, 2016 6:05 pm 

martina72 : potieranie sa urinou (starou 3 a viac dní, alebo odparenou minimáln e na 1/2, ideálne na 1/4 pôvodného objemu) je doporučované pri urinovej hladovke. Len ja som to nerobil, keď som ju mal (7 dňovú). Robím to teraz - budem asi mesiac doma pracovať za PC, tak si to môžem jednoduchšie dovoliť robiť, ale len celú hlavu riešim - vlasovú pokožku (neviem sa zbaviť lupín už roky prírodne, hoci v lete ich mám menej ako v zime), pleť na tvári, oči, ústnu dutinu, nosné dutiny ...... Tie veci (okrem pokožky hlavy - tam sú problém lupiny) mám v dobrom stave, ale tou urinou si to všetko ešte vylepší..... Už to robím pár dní, používam na to starú urinu, alebo odparenú tak na 1/3 až 1/4. Mohlo by byť zaujímavé prísť k tebe na návštevu, možno raz. \":D\"

Miram : Ahoj Miram, ani som nevedel, že máš rakovinu....Máš rakovinu...čoho ?
Ten chlapík čo mal 35 dňový pôst....Vypadol mi jeho nick (nechce sa mi hľadať, nemám tak veľa času), ale nemyslíš náhodou toho, čo jeho prvý príspevok bol typu "Ahojte, mám 30. deň pôstu, poradíte ako začať návratovku ? O 5 dní končím pôst..."... Ten chlapík do toho šiel z duchovného hľadiska, a návratovku mal divokú, a nič sa mu nestalo. Myslíš jeho, či nie ?
Čo sa týka toho hemangiómu (pozrel som do googlu čo to vlastne je...), jednu veci si určite neskúšala, a ja ti to odporúčam...... Skús mať denne 30 minút (aj 2x30 minút, ak ti to čas dovolí) v ústach starý moč (3-5 dňový, odležaný v nejakej fľaštičke, ale nesmie byť zavretá, len "privretá", izbová teplota, ideálne v tme)...Aby v nej bol ponorený ten hemangióm. Podľa mňa ti to do pár týždňov ten moč odstráni...
Čo sa mňa a pôstov (radšej mám slovo hladovka, ale čo už...) týka, teraz som už dlhšie pôst nemal, jediné do čoho sa znova pustím bude 1x36 hodinový, alebo 2x36 hodinový suchý pôst mesačne. Žijem veľmi zdravo (až na psychiku - ale dúfam, že to už zmením aktívne...), kým nemám nájdenú žiadnu diagnózu, tak si pôst nechcem ordinovať, totiž ma dosť ubíja psychicky..... Dni sa mi zdajú akoby trvali 2x tak dlho, ako keď nemám pôst... A to chudnutie, určitá strata síl (ale zas na druhej strane sa vtedy cítim viac duchovne...)... Nie je na to čas, moja duša protestuje teraz proti pôstu, a to som včera vážne rozmýšľal o 21 dňovom urinovom s tým, že by som vybral peniaze z banky, a tak na 6 týždňov si zaplatil nejakú chatu v prírode, kde je aj vaňa (kúpele počas pôstu), ale......ŠIEL BY SOM TAM SÁM, zbláznil by som sa....... 21 dní by trval pôst, a 14-21 dní by som tam ešte pobudol (mamka by mi tam doniesla moje jedlo, nebolo by to ďaleko), aby som nabral naspäť stratené kilá... Zobral by som si tam TRX (závesný systém na cvičenie celého tela). Ešte včera kým som nešiel do lesa som bol už takmer pevne rozhodnutý, no pri návrate domov z lesa (bol som naboso) ma to prešlo... Teraz potrebujem niečo iné, a nie dlhodobejší pôst... Potrebujem si nájsť cestu k ľúbeniu, a prekonať svoj strach tak, aby som nemal ŽIADEN strach (s výnimkou pudu sebazáchovy), lebo presne po tom moja duša prahne, viem to na 100%, a nedá sa cúvnuť... Včera som dokonca od smútku skoro stratil vedomie, a tak som pochopil, že buď AKTÍVNE naskočím na cestu STAŤ SA NEBOJÁCNYM, alebo môžem rátať s tým že sa do pár rokov zbláznim už navždy, alebo sa zabijem. Vyberám si to stať sa NEBOJÁCNYM, len je to VEĽMI ťažké, musí sa mi to podariť....

PříspěvekNapsal: ned kvě 15, 2016 2:37 pm 

Zdravim. Mam otazku pro Jardu a ostatni zkusene. Jdu do navratovky po 40 dnech pustu a velmi by me zajimalo, kdy je mozne zacit pit vyvar z bio hovezich morkovych kosti/popripade I s tim morkem/pripadne cibuli s nejakou korenovou zeleninou. Mam navratovku nastudovanou, vim, ze se nesmi ani maso ani kefir, samozrejme 5 bilych jedu. Pokud vsak udelam takovyto vyvar bez soli a seberu z toho tuk, az to vystydne, jenom pridam k tem kostem trosku octu, aby mineraly sly ven z kosti pri tom mnohahodinovem probublavani, kdy si myslite, ze by to uz slo zacit pit, aniz bych porusil navratovku. Mam na takovyto koncetrovany vyvar strasnou chut. Diky za odpoved.

PříspěvekNapsal: ned kvě 15, 2016 8:04 pm 

Kj8060 píše:
Zdravim. Mam otazku pro Jardu a ostatni zkusene. Jdu do navratovky po 40 dnech pustu a velmi by me zajimalo, kdy je mozne zacit pit vyvar z bio hovezich morkovych kosti/popripade I s tim morkem/pripadne cibuli s nejakou korenovou zeleninou. Mam navratovku nastudovanou, vim, ze se nesmi ani maso ani kefir, samozrejme 5 bilych jedu. Pokud vsak udelam takovyto vyvar bez soli a seberu z toho tuk, az to vystydne, jenom pridam k tem kostem trosku octu, aby mineraly sly ven z kosti pri tom mnohahodinovem probublavani, kdy si myslite, ze by to uz slo zacit pit, aniz bych porusil navratovku. Mam na takovyto koncetrovany vyvar strasnou chut. Diky za odpoved.

Vývar z kostí AJ SO ŠPIKOM (morek) môžeš hneď. Len toho nevypi naraz viac ako 3dcl (mohol by si aj viac, len načo sa ponáhľať), a presliňuj to, kuš to (aby sa nepovedalo), hoci myslím, že o to vôbec nejde, sliny nič nepredtrávia, tam nie sú škroby.... A radšej do toho nedávaj soľ. Hoci osobne si myslím, že 2 štipky soli (himalájskej napr.) na 3dcl vývaru by nespôsobili nikomu nič ani po 365 dňoch pôstu... A ver mi, absolútne sa nemáš čoho báť. Kamoš mal 35 dňovú hladovku (košičan), a po nej si dal ako prvé jedlo BRAVČOVÉ KOLENO (asi veľkosti pomaranča). Nebolo mu dokonca ani zle (dal si ho ale bez prílohy). Nemáš sa čo obávať vývaru. To skôr zeleniny by som sa obával, vývar je čisto voda, zelenina je vláknina, to skôr ju budeš mať problém stráviť než vývar bez tuhých častí.... \":wink:\"
Mimochodom, kľudne si daj aj trošku tuku čo ostane na vrchu (ktorý keď vývar v chladničke vychladne, tak odoberieš)... Kľudne si daj napr. 15g tuku k tomu....... Tuk nie je absolútne žiadna záťaž na slinivku (na rozdiel od pečiva, špagiet, ryže), živočíšny sa trávi PERFEKTNE, a 15g je NIČ, to sa ti len tak vstrebe ani sa nenazdáš...
Inak, gratulujem ku 40-tke. Keď sa z toho zotavíš, začni už SO SUCHÝMI pôstami, alebo s polosuchými (takže vlažná či vlažno-teplá sprcha povolená, KÚPANIE v teplej vode NEODPORÚČAM). Ja mám za sebou 3x 84 hodín suchého pôstu, či polosuchého (ako kedy). 40-tku "mokrú" nedám NIKDY V ŽIVOTE, to skôr dám 7-čku suchú, alebo aj 10-tku (možno niekedy o X rokov, kto vie...). Mimocohdom, pri suchom pôste sa jeden deň "suchého pôstovania" rovná trom dňom "mokrého". Ale na druhej strane napr. taký 5 dňový suchý pôst nemá účinky ako 15 dňový mokrý pôst, PRETOŽE pri suchom pôste ako pri jedinom spotrebuješ MŔTVU medzibunečnú tekutinu, ktorá sa nahradí novou, čistou. A to nedokáže ani 100 dňový mokrý pôst.... Takže 5 dňový suchý pôst má účinky ako približne 15 dňový morký pôst, PLUS benefit spotrebovania mŕtvej medzibunečnej tekutiny, a jej nahradadenie novou tekutinou, transformovanou telom, s kryštalickou mriežkou. Ešte raz - niečo také u mokrého pôstu, nech by bol akokoľvek dlhý, nie je možné. ....... Alebo sa ti ešte v budúcnosti chce znova podstúpiť 40 dňový mokrý pôst ? Ak áno, nech sa páči. Asi na to máš konštitúciu, alebo si riešil rakovinu či niečo podobné, tak ti to stálo za to. \":)\"

PříspěvekNapsal: ned kvě 15, 2016 11:32 pm 

SemTamTuPrídem píše:
Vývar z kostí AJ SO ŠPIKOM (morek) môžeš hneď. Len toho nevypi naraz viac ako 3dcl (mohol by si aj viac, len načo sa ponáhľať), a presliňuj to, kuš to (aby sa nepovedalo), hoci myslím, že o to vôbec nejde, sliny nič nepredtrávia, tam nie sú škroby.... A radšej do toho nedávaj soľ. Hoci osobne si myslím, že 2 štipky soli (himalájskej napr.) na 3dcl vývaru by nespôsobili nikomu nič ani po 365 dňoch pôstu... A ver mi, absolútne sa nemáš čoho báť. Kamoš mal 35 dňovú hladovku (košičan), a po nej si dal ako prvé jedlo BRAVČOVÉ KOLENO (asi veľkosti pomaranča). Nebolo mu dokonca ani zle (dal si ho ale bez prílohy). Nemáš sa čo obávať vývaru. To skôr zeleniny by som sa obával, vývar je čisto voda, zelenina je vláknina, to skôr ju budeš mať problém stráviť než vývar bez tuhých častí.... \":wink:\"
Mimochodom, kľudne si daj aj trošku tuku čo ostane na vrchu (ktorý keď vývar v chladničke vychladne, tak odoberieš)... Kľudne si daj napr. 15g tuku k tomu....... Tuk nie je absolútne žiadna záťaž na slinivku (na rozdiel od pečiva, špagiet, ryže), živočíšny sa trávi PERFEKTNE, a 15g je NIČ, to sa ti len tak vstrebe ani sa nenazdáš...
Inak, gratulujem ku 40-tke. Keď sa z toho zotavíš, začni už SO SUCHÝMI pôstami, alebo s polosuchými (takže vlažná či vlažno-teplá sprcha povolená, KÚPANIE v teplej vode NEODPORÚČAM). Ja mám za sebou 3x 84 hodín suchého pôstu, či polosuchého (ako kedy). 40-tku "mokrú" nedám NIKDY V ŽIVOTE, to skôr dám 7-čku suchú, alebo aj 10-tku (možno niekedy o X rokov, kto vie...). Mimocohdom, pri suchom pôste sa jeden deň "suchého pôstovania" rovná trom dňom "mokrého". Ale na druhej strane napr. taký 5 dňový suchý pôst nemá účinky ako 15 dňový mokrý pôst, PRETOŽE pri suchom pôste ako pri jedinom spotrebuješ MŔTVU medzibunečnú tekutinu, ktorá sa nahradí novou, čistou. A to nedokáže ani 100 dňový mokrý pôst.... Takže 5 dňový suchý pôst má účinky ako približne 15 dňový morký pôst, PLUS benefit spotrebovania mŕtvej medzibunečnej tekutiny, a jej nahradadenie novou tekutinou, transformovanou telom, s kryštalickou mriežkou. Ešte raz - niečo také u mokrého pôstu, nech by bol akokoľvek dlhý, nie je možné. ....... Alebo sa ti ešte v budúcnosti chce znova podstúpiť 40 dňový mokrý pôst ? Ak áno, nech sa páči. Asi na to máš konštitúciu, alebo si riešil rakovinu či niečo podobné, tak ti to stálo za to. \":)\"

STTP, diky za nazor.
Kvalitni maso mam rad asi jako ty, ale zase na druhou stranu se dokazu ovladnout a klidne zvladnu navratovku tech 40 dni na ciste vitarianske strave, pokud by mel nesoleny vyvar skodit.
Jinak tech 40 dni - nebylo to nejhorsi, rozhodne vsak ne jednoduche, cekal jsem, ze bude hure. Spise nez boj s telem je to o vuli, alespon u me to tak bylo. Celou dobu jsem fungoval normalne pracovne. Udelal jsem predtim nekolikrat jatrovku a ocistu ledvin, to urcite pomohlo a doporucuju. A hlavne hodne pohybu je dulezite. Zadne sprinty a namahave vykony, ale pekne chodit I hodiny. Sedet cely den - to by urcite tak snadny prubeh nemelo. Kdyz jsem se dostal pres 25 dni, tak to slo lehceji, nez predtim. Kolem asi 34. dne az do konce jsem mel vice sucho v puse, tedy pridal jsem na piti. Celou dobu jsem pil 4 litry strukturovane destilky, ke konci tech 5 litru denne. Poslednich 15 dni bylo hrozne bez zubni pasty, po ni jsem touzil ke konci nejvice, mnohem vice nez po jidle \":D\"
Pak jeste jeden postreh, kdyz jsem sel behem pustu na velkou, tak ze me vychazela velmi tmave zluta tekutina - zrejme zluc nebo neco z jater - spolecne s hnedymi kousky odlupujicimi se ze strev a to celou dobu az do 40. Presne jsem schodil 25% vahy na konci 40. Nemel jsem zdravotni problemy, ale uz jsem ve sve tricitce a chtel jsem udelat neco pro sve telo. Pust takto dlouhy - mozna za 5/10 let zase, pokud nebude treba drive. O tech suchych pustech vim, ale musim nastudovat nejdrive.

PříspěvekNapsal: pon kvě 16, 2016 10:26 pm 

Kj8060 píše:

Pokud te zajima navratovka ze sucheho pustu podle dr Filonova, tak nejdriv se zacina pitim, rano v 8 hodin, protoze to byl suchy pust. To se te tedy netyka. A prvni jidlo je ve 12 hodin - vyvar z ryby. Cituji: Ve 12 hodin je treba jist teply bilkovinovy bujon (kolik chces), rybi, bez zeleniny, dobre provareny, bez soli a bez chleba. Bujon je mozny varit s korenim, ale koreni nejist. A ve 14 jist zivocisne bilkoviny ve forme zakysanyho mlecnyho vyrobku: kefir, syrovatku Bolotova - kolik chces, ale po malych davkach, kousek do pusy, proslinit, ... Ja ted tak delam navratovku i z mokrych pustu. Tedy ten bujon nedelam z ryb, ale z file, takze to neni moc dobry a tak toho moc nesnim. O to vic si pak dam nejaky kysany mlecny produkt, vetsinou podmasli.

A velice gratuluju k uspesne 40.

PříspěvekNapsal: úte kvě 17, 2016 12:50 am 

martina72 píše:
STTP, ty jsi cvok. ... nějak by mi nenapadlo se potírat močí ... a ani mi nenapadá jíst (to nikdy) .... a tím pádem neřeším ani půsty.

@martina72 a tak proč reaguješ \":-)\"
že Tobě nic urina neříká snad neznamená, že druhýmu "musí" nic neříkat taky
třeba já tohle dělám dost běžně, na urinoterapii nedám dopustit, je výtečná
urina při přirozené, syrové stravě krásně voní i chutná

@STTP pro svoji psychickou vazbu na jídle \":(\" jsem se zatím s urinopůstem nedostal přes týden. zkušenosti? jen a jen pozitivní, jak jinak

PříspěvekNapsal: úte kvě 17, 2016 7:17 am 

pv33 píše:
Pokud te zajima navratovka ze sucheho pustu podle dr Filonova, tak nejdriv se zacina pitim, rano v 8 hodin, protoze to byl suchy pust. To se te tedy netyka. A prvni jidlo je ve 12 hodin - vyvar z ryby. Cituji: Ve 12 hodin je treba jist teply bilkovinovy bujon (kolik chces), rybi, bez zeleniny, dobre provareny, bez soli a bez chleba. Bujon je mozny varit s korenim, ale koreni nejist. A ve 14 jist zivocisne bilkoviny ve forme zakysanyho mlecnyho vyrobku: kefir, syrovatku Bolotova - kolik chces, ale po malych davkach, kousek do pusy, proslinit, ... Ja ted tak delam navratovku i z mokrych pustu. Tedy ten bujon nedelam z ryb, ale z file, takze to neni moc dobry a tak toho moc nesnim. O to vic si pak dam nejaky kysany mlecny produkt, vetsinou podmasli.

A velice gratuluju k uspesne 40.

Diky pv33.
Nepise Filonov I neco o vyvarech/jezeni masa vajec + kefir pri navratovce z mokreho pustu? Popripade kdy ty osobne bys zaradil nesoleny hovezi vyvar z kosti po mokre 40? Jedl bys nejake maso bez soli/ryby/vejce na mekko popr kefir behem navratovky po 40 a kdy?
Ten protokol, co jist po suchem - to plati I pri delsich suchych pustech? Najet na bilkovinove veci hned prvni den?
Proc vubec nedoporucuje P Macha zadne maso ani kefir?
Popripade trosku himalajske soli v pozdni fazi navratovky?
Diky.

PříspěvekNapsal: stř kvě 18, 2016 12:57 am 

Kj8060 píše:
...Nepise Filonov I neco o vyvarech/jezeni masa vajec + kefir pri navratovce z mokreho pustu? Popripade kdy ty osobne bys zaradil nesoleny hovezi vyvar z kosti po mokre 40? Jedl bys nejake maso bez soli/ryby/vejce na mekko popr kefir behem navratovky po 40 a kdy?
Ten protokol, co jist po suchem - to plati I pri delsich suchych pustech? Najet na bilkovinove veci hned prvni den?
Proc vubec nedoporucuje P Macha zadne maso ani kefir?
Popripade trosku himalajske soli v pozdni fazi navratovky?
Diky.

Za prve pro zajimavost muzes mrknout na pust 40 a navratovku Dezonero http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=67677#p67677. Ten vyvar tam mel
http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=67728#p67728, ale spocitej si, kolikaty den navratovky.
Tedy Dezonero dost ignoroval zabehnuta doporuceni. Takze jeho zkusenosti ti mohou pomoct pochopit, co vsechno telo zvladne a prezije. Ale to neznamena, ze to bylo rozumne. Asi by bylo pro nej lepsi drzet se nejakeho seriozniho postupu.
Filonov o navratovce z mokreho pustu nic nepise, pokud mi neco neuteklo. Jeho protokol oficialne plati pro kratke pusty do 5 dni. Delsi pusty bez vedeni nedoporucuje, takze ani nedava navody. Asi i kvuli penezum, protoze se zivi organizovanim delsich suchych pustu. Ja jsem nenasel zadny navod na delsi suche pusty, tak jsem jel i 9 dni podle toho navodu pro 5 dni. Co se tyka hoveziho vyvaru a neceho od masa nebo vajec, tak osobne bych si to dal 4. den navratovky a necekal bych zadny problem. Ale to by bylo v pripade, ze by mi to nekdo nabidnul. Jinak bych to sam nevyhledaval.
"Najet na bilkovinove veci hned prvni den?". Prvni den jedu striktne podle Filinova a on to tam ma.
"Proc vubec nedoporucuje P Macha zadne maso ani kefir?". Macha v jine souvislosti (dzusove nebo urinove pusty) nekde psal, ze se o dalsich variantach nebavi, protoze s nima nema prakticke zkusenosti. Doporucuje jen to, co dokonale zna a ma s tim dobre zkusenosti.

Filonov od 2. dne povoluje vceli produkty. A od 3. dne navratovky povoluje sul, ale, jak pise, velice velice pomalu, a zacina z velmi malych davek, na spicku noze.

PříspěvekNapsal: stř kvě 18, 2016 3:50 am 

pv33 píše:
Za prve pro zajimavost muzes mrknout na pust 40 a navratovku Dezonero http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=67677#p67677. Ten vyvar tam mel
http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=67728#p67728, ale spocitej si, kolikaty den navratovky.
Tedy Dezonero dost ignoroval zabehnuta doporuceni. Takze jeho zkusenosti ti mohou pomoct pochopit, co vsechno telo zvladne a prezije. Ale to neznamena, ze to bylo rozumne. Asi by bylo pro nej lepsi drzet se nejakeho seriozniho postupu.
Filonov o navratovce z mokreho pustu nic nepise, pokud mi neco neuteklo. Jeho protokol oficialne plati pro kratke pusty do 5 dni. Delsi pusty bez vedeni nedoporucuje, takze ani nedava navody. Asi i kvuli penezum, protoze se zivi organizovanim delsich suchych pustu. Ja jsem nenasel zadny navod na delsi suche pusty, tak jsem jel i 9 dni podle toho navodu pro 5 dni. Co se tyka hoveziho vyvaru a neceho od masa nebo vajec, tak osobne bych si to dal 4. den navratovky a necekal bych zadny problem. Ale to by bylo v pripade, ze by mi to nekdo nabidnul. Jinak bych to sam nevyhledaval.
"Najet na bilkovinove veci hned prvni den?". Prvni den jedu striktne podle Filinova a on to tam ma.
"Proc vubec nedoporucuje P Macha zadne maso ani kefir?". Macha v jine souvislosti (dzusove nebo urinove pusty) nekde psal, ze se o dalsich variantach nebavi, protoze s nima nema prakticke zkusenosti. Doporucuje jen to, co dokonale zna a ma s tim dobre zkusenosti.

Filonov od 2. dne povoluje vceli produkty. A od 3. dne navratovky povoluje sul, ale, jak pise, velice velice pomalu, a zacina z velmi malych davek, na spicku noze.

Rozumím, díky moc za tvůj čas!

PříspěvekNapsal: stř kvě 18, 2016 3:38 pm 

Kj8060 píše:
STTP, diky za nazor.
Kvalitni maso mam rad asi jako ty, ale zase na druhou stranu se dokazu ovladnout a klidne zvladnu navratovku tech 40 dni na ciste vitarianske strave, pokud by mel nesoleny vyvar skodit.

Vývar nebude škodiť na 100% od prvého dňa, za to ti ručím mojim životom...... Vývar (nič z neho) sa ani nedostane do hrubého čreva, vstrebe sa skôr, ani sa nebude tráviť v podstate... je to v podstate "hydrolát kostí a mäsa"...
No, ja by som takú návratovku nezvládol, pre mňa je príjemnejšie nejesť nič, než jesť/piť len ovocie a zeleninu, trochu orechov k tomu.....

PříspěvekNapsal: stř kvě 18, 2016 4:13 pm 

SemTamTuPrídem píše:
Vývar nebude škodiť na 100% od prvého dňa, za to ti ručím mojim životom...... Vývar (nič z neho) sa ani nedostane do hrubého čreva, vstrebe sa skôr, ani sa nebude tráviť v podstate... je to v podstate "hydrolát kostí a mäsa"...
No, ja by som takú návratovku nezvládol, pre mňa je príjemnejšie nejesť nič, než jesť/piť len ovocie a zeleninu, trochu orechov k tomu.....

Ja vim a i s tebou souhlasim. Morkove kosti - excelentni strava. Zrejme u me to dopadne tak, ze prvni dva tydny predpisova vitarianska navratovka a dalsi tri tydny to same a pridam piti nesolenych hovezich vyvaru a trosku EVOO, kokosaku za studena lisovaneho a cerstvych orisku. Pekne pomalicku polehoucku. Trosku medu postupne. Sul radeji zadnou.

Naposledy upravil Kj8060 dne stř kvě 18, 2016 4:39 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: stř kvě 18, 2016 4:39 pm 

Kj8060 píše:
Ja vim a i s tebou souhlasim. Morkove kosti - excelentni strava. Zrejme u me to dopadne tak, ze prvni dva tydny predpisova vitarianska navratovka a dalsi tri tydny to same a pridam piti nesolenych hovezich vyvaru a trosku EVOO, kokosaku za studena lisovaneho a cerstvych orisku. Pekne pomalicku polehoucku. Trosku medu postupne. Sul zadnou.

Čerstvé orechy plné inhibítoru trypsínu a fytátov ? Nech sa páči...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]