ixi píše:
K článku v Receptech mám dva dotazy:
1) Denně jím dávku sirné patlaniny, mám ji po dobu jaterní očisty vynechat? Pokud ano tak ČT-SO ( při páteční očistě) nebo stačí až od pátku? Dnes jsem ji snídala dříve než jsem to četla, ale v malém množství, tak jestli to musím o týden odložit?
2) Každý pátek se dostanu domů až krátce po devatenácté hod., je možné vše o hodinu posunout nebo je vhodnější nechat to na sobotu?
V Receptech vychází Vaše články pravidelně? Ptám se, abych věděla, má-li smysl pídit se po starších číslech, případně po kterých. Zajímaly by mne hlavně články, kde jsou informace nad rámec těchto stránek, ale to už si přeberu samozřejmě sama.
Důležité je nastřádat co nejvíce žluči v játrech a to se vám podaří pouze při naprostém vynechání čehokoliv s tukem a mlékem. Doba vynechání alespoň jeden den před procedurou, ideálně i několik dní, třeba tři, tím více žluči se nastřádá a výsledek je lepší. Odkládat to kvůli tomu nemusíte, ale vyloučíte těch kamenů míň, což na první pokus je možná i lepší a alespoň si to osaháte.
Odsouvat to moc nejde, musíte začít vlastně už ráno a dodržovat harmonogram poměrně přesně, již od rána nejíst a pít jen jablečnou šťávu a vodu. Od 14 hodin pouze vodu a v 18 hodin první roztok soli, což by šlo teoreticky vypít i na cestě, ale počítejte s tím, že sůl je dost projímavá a mohou nastat komplikace. Většina lidí, ale po první várce soli na záchod nejde, opravdu pořádně zabere, až druhá dávka, čili by to takto šlo. Ostatní časy ale musí být přesně a hlavně ten olej maximálně v rozpětí 5 minut od ideálního času. V té době je totiž maximální vylučovací aktivita jater a pouze v této době má procedura požadovaný efekt.
Ano články vycházejí každý měsíc, již celý rok, některé rozebírají témata ze stránek a jiné konkrétní postupy, třeba u některých chorob. Vím, že do vyprodání zásob lze starší čísla objednat a oni vám je pošlou.