Mat píše:
No, neviem, po tých klystýroch sa vobec lepsie necítim. To črevo som síce vyčistil a pokračujem v tom "klystýrování", ale som strašne slabý bez energie a už nevládzem skoro ani chodit. Najhoršie je stále chudnem. Už mám 62kg pri 185cm. Už ma to prestáva bavit, navyše, ked si spomeniem, že ked som sa stravoval nezdravo tak som sa cítil neporovnatelne lepšie. Energie som mal na rozdávanie. Zrejme to maso a obilniny potrebujem. Neviem si to už inak vysvetlit.
Maso a obilniny, nepotřebuje k životu žádný člověk, já bez nich žiji již více než čtvrt století a nijak mi nechybí. U Vás, je to z mé strany, střelba do hejna vrabců a možná se trefím, ale napadá mě ještě jedna možnost, jak se s Vaším stálým nedostatkem energie vypořádat. Je to teorie o nedostatku omega 3 mastné kyseliny a v praxi bylo potvrzeno, působení na mnoho zdravotních potíží, ve velice krátkém čase. Nejlepším, čistým zdrojem, omega 3 mastné kyseliny, je lněný olej, ale musí se užívat s proteiny obsahujícími síru. Teorie říká, že využití kyslíku v organismu, může být stimulováno proteinovou směsí obsahující síru, která umožňuje rozpouštění tuků ve vodě. Je obsažena v ořechách, cibulovité a pórkovité zelenině, jako například v pórku, pažitce, cibuli a česneku, ale zejména v tvarohu. Fermenty buněčného dýchání, jsou těsně spjaté s vysoce nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou tedy nezbytné k řádnému okysličování. Základní předpoklad je užívání nerafinovaných, za studena lisovaných olejů s vysokým obsahem linolové kyseliny, například ze lněného semene. Tyto oleje by měly být konzumovány, společně s potravinami obsahujícími vhodné proteiny, jinak mají opačný účinek a způsobí více zla než užitku. Nejlepší kombinací je tvaroh a lněný olej, plus lněné semeno, které musí být čerstvě rozemleté. K tomu uhlohydráty obsahující přírodní cukr, jako jsou například datle, fíky, hrušky, jablka a hrozny. Prospěšný je také nerafinovaný přírodní med.
Dle následujícího receptu si udělejte směs, várka je na jeden, až tři dny, dle snášenlivosti, mimo to jezte jídlo, co jsem Vám doporučil a zaměřte se na ovoce. Do mixéru, nebo šlehače dejte 250 ml čerstvého lněného oleje, přidejte 450 g 10% tvarohu, optimálně v bio kvalitě a 4 polévkové lžíce 60 ml medu. Mixujte a přidávejte jen tolik vody, aby se obsah dokonale smísil dohromady. Pět minut přípravy do pudinkové hutnosti má za následek, že necítíte žádnou chuť oleje a na nádobě mixéru by neměl být viditelný žádný mastný prstenec, až ji budete vyplachovat. Tato směs se lněným olejem nevyvolává průjem, a to dokonce ani ve velkých množstvích. Olej totiž chemicky reaguje se sirnatými proteiny tvarohu. Vhodné je přidat i čerstvě, jemně rozemleté, lněné semínko, množství dle potřeby a česnek, na dochucení ostrou papriku, případně trochu šampaňského vína.
Lněný olej, špatně skladovaný, velice rychle žlukne a je pak velice škodlivý. Domluvte se proto v prodejně, kdy dostanou naprosto čerstvý, nakupte si ho více a skladujte ve tmě a chladnu, nejlépe v mrazáku. Sice zrosolovatí a po vyndání se lít nedá, ale po rozmrazení teče normálně, takto skladovaný se nekazí a vydrží celkem dlouho.