Dobrý den,
chtěl bych se podělit o svoje půstování, protože jsem těchto 121 stránek přečetl (až na pár příspěvků od jistých přispěvovatelů) a načerpal spoustu "zkušeností", tak jsem něco vrátím. Nebudu jsem popisovat každý den, tak jak jsem si to zaznamenal, ale jen takové shrnutí, co mě teď pri pátém dnu půstu tak jede hlavou. Jelikož mám za sebou několik jednodenních půstů (jednou týdně, které již zvládám naprosto bez prolémů), tak jsem se rozhodl začít v pátek s vícedenním půstem, abych mohl o víkendu odpočívat v případě nějaké krize. To se vyplatilo. Byl jsem celkem aktivní, ale vždy po cca hodině až dvou fyzické práce, jsem si šel odpočnout a četl jsem si. Dokonce se objevil i poobědní spánek. Trošku jsem počítal s tím, že v pondělí (čtvrtý den) se to zlepší, ale přijde mi to, že s únavou je to stejné ne-li horší. Snažím se čas neproflákat, ale včera jsem si večer prostě zapnul televizi (asi po měsíci), protože jsem neměl chuť ani na čtení. Taky jsem byl včera navečír v páře a tam na mě přišla taková krize, že už jsem se viděl jak odšťavňuju mrkev. Naštěstí po jsem se rozhodl, že vydržím minimálně do rána. Celkově bych řekl, že mě nic výrazně netrápí a nebolí, jen ta únava a obrovská chuť k jídlu, navíc se mi výrazně zostřil čich a všude cítím nějaké jídlo. Každou noc se mi zdá o jídle (druhou noc se mi zdálo třikrát, že jsem si dal někde sousto a pak jsem si uvědomil, že jsem přerušil půst a šel jsem to rychle proběhnout, pak jsem se probudil a uvědomil si, že je vše v pořádku a nic se nestalo)
I když tedy už skoro dva měsíce nejím každé úterý a pak se snažím jeden až dva dny v týdnu nejíst maso, vypustil jsem sladké, tak je to asi příliš krátká doba na to, abych se zbavil psychické závislosti na jídle. A důvod proč to ukončím bude nejspíš hlava s velkým přispěním únavy, na kterou jsem se prostě nepřipravil, respektivě jsem čekal, že se to po třech dnech zlepší).
Každopádně je to super zkušenost a teď zas vím o trochu víc, jak na sobě pracovat, abych to po čase vyzkoušel znovu a byl připravenější... Jsem přesvědčen, že půst je správná cesta a všichni kteří jste teprv na začátku tak to vydržte a vy co jste překonali počáteční obtíže a držíte delší půsty, tak máte můj obdiv..
Mějte se jak chcete
Tvardi
|