bodhisutfa píše:
dobrý den. už několik měsíců a možná let mě trápí několik věcí: zhoršující se ekzem na prstech, který ted vyvrcholil tím, že mi kůže na prstech popraskala do masa. únava, špatná nálada, kruhy pod očima. špatné, jakoby mělké dýchání. buzení se v noci, přesně podle jater, 1-3 hodina, pravidelně. občas noční pocení. horšený zrak, někdy jakoby nesoustředěnot, zamlžené myšlení, i když ne nějak moc. stolice spíš tukovití, vodnatá, sem tam průjem. at sem zkoušel co sem zkoušel, at sem dietoval jak sem dieoval, tak výsledek byl třeba občasné zlepšení, a následně navrácení se do začátku. zkoušel sem bezlepek, scd dietu, nejíst maso...žádná změna. několikrát sem dělal očistu střev, šanku, spíš mi přijde že čím víc se v tom hrabu a snažím se to řešit, tím je to horší. nevím zda to vůbec souvisí ze stravou, trochu asi jo když mi to občas pomohlo, ale když vidím co žerou lidi kolem mě, tak jím ještě zdravě. jenže oni žádné potíže nemají. také mi přijde, že sacharidy mě až zas tak nevadí, spíš se to zhoršuje když jím tučná jídla. plet mám úplně suchou, ruce vysušené, prsty s ekzemem. už fakt nevím co dělat, mám sto chutí se na všechny diety prostě vykašlat. jediný co mě ještě napadá je přestat cvičit, třeba můj problém nějak souvisí s trvale zvýšeným kortizolem, s nadledvinkama - nevím. měl by někdo nějakou radu, jak stáhnout aspon tu únavu a ekzem? díky...
Jako první opatření si spočítejte stravu na nutriční kalkulačce cronometer. com, jinak se budete stále pouze domnívat a je klidně možné že u všech aplikovaných diet děláte stejnou chybu, třeba jde o nedostatek cholinu, nebo deficity jiných látek, které prostě nemáte šanci jinak zjistit. Vynechání nesmyslné zátěže je pochopitelně nutné, vysoký kortizol vypíná HCl v žaludku a bez ní se nestráví skoro nic.