Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 3:07 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř úno 08, 2017 10:07 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Nemůže se ti tou vařenou kaší již hotový kefír při pokojové teplotě spíše zkazit a jak si chceš být jistý, že nedojde ke kontaminaci plísněmi, i když ještě nebudou viditelné? Glukany a na teplotu ještě citlivější enzymy, které vzala sebou tepelná úprava, už stejně nevzkřísíš a budeš je spolu s bakteriemi mléčného kvašení přijímat z toho čerstvého kefíru. Možná je to i výhoda, když je těch glukanů méně, neboť podle jedné z teorií zabraňují zpětnému vychytávání žlučových kyselin, které si pak

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 4219
1486590121


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř úno 08, 2017 11:18 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat Ovsenu kasu mozes nechat v izbovej teplote samu o sebe niekolko dni a nic a jej nestane.
Tak isto sa ani ovsenej ani pohankovej kasi (u ryzovej by som to neskusal...) nic zle nestane, ked ju na 12 hodin nechas fermentovat s kefirom v izbovej teplote. Bezne su take recepty. Vznika tak "sekundarna fermentacia" ako ovsa/pohanky, tak asi aj kefiru. 12 hodin je uplne v pohode... No 3 dni by som to uvarene kvasit v kefire v izbovej teplote asi nenechal... Tych dodatocnych 12 hodin patricne citit na chuti (zalezitost vkusu, mne to chuti), je to este stravitelnejsie nez predtym.
Mna len zaujimalo, ci to nejak "ozivi" tu naklicenu, vykvasenu, a potom uvarenu obilnu kasu...
Lebo kefirove znra/hubicky vraj ozivia (vysoko)pasterizovane mlieko... A to tiez preslo tepelnou upravou pred fermentaciou kefirovymi hubickami...
Inak, u obilnin sa asi uztalim na dvoch druhoch.... Ovos (klicim len 24 hodin, lebo aj tretina nevyklici a nechcem, aby to zacalo hnit...) ktory po vykliceni rozmixujem s vodou a necham kvasit (na 300g ovsa v suchom nevyklicenom stave vazenom pridam stavu z 1 citrona) 3 dni. Pohanku klicim 1,5 dna, rozmixujem, pridam stavu z 1 citrona (ked som kvasil 300g pohanky = u mna 3 porcie), a kvasim 1 den. Pohanke staci ovela menej casu... Myslim, ze pohanka a ovos sa VELMI DOBRE doplnaju...proste to striedat. A naklicene a vykvasene takym sposobom, spolu s kefirom, bananom, maslom a skoricou ci pernikovym korenim (odporucam len znacku THYMOS...to chuti perfektne) to chuti velmi dobre... A aby som nezabudol... Este 3 stipky himalajskej soli k tomu \</div

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Naposledy upravil SemTamTuPrídem dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv úno 09, 2017 12:23 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Ovesná kaše by měla v kefíru začíst znovu kvasit už jen z toho důvodu, že obsahuje více jednoduchých cukru z vařením rozštěpeného škrobu, ale bude se spíše jednat o alkoholové kvašení, neboť obilí a cukr se používá k výrobě kvasu. Vlastně by jsi se mohl pokusit vyrobit diastatický slad enzymaticky rozkládající škroby a za pomoci mléčné kultury proteolytický slad s enzymy rozkládajícími lepek a glukany.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv úno 09, 2017 9:05 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat : po 12-14 hodinach (dlhsie som zatial predtym vykvasene a uvarene obilie dodatocne nekvasil) necitit ani naznak alkoholu... \":-)\"
Alkoholovo (ciastocne) vsak zakvasi stava z cvikle, ak po jej odataveni do nej dam premyte kefirove huby (z mliecneho kefiru)... Vtedy je z toho mliecnokvaseno-alkoholovy napoj. Alkoholu je tam ale malo, no citit ho. Davam 100g hubiciek (ked sa premnozia) na 1L stavy. Potom ich vsak vyhodim... Lebo po takom kefirovani v niecom inom ako mlieku by mali ist naspät do mlieka, no....nechcem bordove mlieko z bordovych hubiciek... A....zas nechcem zjest 150g hubiciek rozmixovany h v kefire, ktory je este zmiesany s kasou, bananom a maslom \":D\"... Takze ich po pouziti v cviklovej stave vyhadzujem...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát úno 10, 2017 3:08 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Teď jde o to, co je pro tebe cennější, jestli dextriny vzniklé při vaření rozkladem obilného škrobu a jejich snadný převod na jednoduché cukry a nebo nižší glykemický index a klíčením aktivované enzymy pro přirozené trávení škrobů a proteinů (vč. lepku) za doprovodu kyseliny listové a životně důležitých vitamínů citlivých na teplo a světlo. Inositol plus minerály a kovy z rozbitých fytátů (biodostupnost draslíku, hořčíku, zinku a mikroprvků vč. přebytečného železa, vápníku a těžkých kovů) zajistí aktivita enzymu fytázy během úvodního klíčení a kvašení.

Je zde otázka, nakolik se tím vařením odstraní antinutriční látky (+-fytoestrogeny, endokrinní disruptory, inhibitory trávicích enzymů, šťavelany a lektiny) a naruší složité řetězce rostlinných bílkovin, způsobuje to trávicí nebo zdravotní problémy jíst obilí klíčené, kvašené, ale nevařené a nepečené? V pivním sladu a obilí pěstovaném po kukuřici a arašídech se vyskytují mykotoxiny plísní a glyfosát, neuvažuješ v rámci namáčení o dezinfekci ClO2 před klíčením nebo používáš obilky zbavené pluch či přímo bio oves nahý bezpluchý? Jediný asi zanedbatelný mušinec na ovsu nahém je vzhledem k vyššímu obsahu tuku zčásti příjem nenasycených mastných kyselin.

http://www.revolucni-vyziva.cz/bila-mouka-celozrnna-mouka/
http://equi.wz.cz/oves.html
http://www.nutridatabaze.cz/potraviny/?id=163

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát úno 10, 2017 10:38 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat : Naklicene a vykvasene surove obilniny/pseudoobilniny chutia podstatne horsie, nez varene. Ked sa uz tolko s*riem so stravou pre zvysovanie jej biodostupnosti pre moj organizmus, tak urcite chcem, aby aj chutila \</div

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Tibetská houba po roce v lednici
PříspěvekNapsal: stř bře 01, 2017 9:22 pm 
Offline

Registrován: stř bře 01, 2017 9:16 pm
Příspěvky: 2
Dobrý den,
před více než rokem (možná i déle) jsem do ledničky uložil tibetskou houbu. Dal jsem ji do plastového kelímku od rybího salátu a zalil vodou. Potom jsem na ni zapomněl. Asi před dvěma měsíci jsem při čištění ledničky onen kelímek objevil a ze zvědavosti zkusil opět houbu aktivovat. Asi týden se nedělo nic (pouze jsem denně vyměňoval mléko). Pak mě napadlo zalít houbičky mlékem, do kterého jsem přidal asi dvě lžíce jogurtu. Houba se "vzpamatovala" a od té doby začala vyrábět kefír zase i z obyčejného mléka. Kefír je hustý, trochu hrudkovitý, příjemně nakyslý a chutný, jako byl před víc než rokem, než jsem houbu schoval do lednice. Když nechám kefír delší dobu stát, tak se odspodu odděluje syrovátka. Ale houbičky se nemnoží. Připadá mi, že jejich množství je stále stejné jako na začátku. A tak by mě zajímalo, zda je houba stále "živá", bude-li se časem rozmnožovat a hlavně, má-li i dnes prospěšné účinky. Můžete mi poradit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská houba po roce v lednici
PříspěvekNapsal: stř bře 01, 2017 10:19 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Ano, sežeňte si čerstvou. Jsou jí hektolitry, mezi lidmi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská houba po roce v lednici
PříspěvekNapsal: pon bře 06, 2017 1:37 pm 
Offline

Registrován: stř bře 01, 2017 9:16 pm
Příspěvky: 2
ctihodnymuz píše:
Ano, sežeňte si čerstvou. Jsou jí hektolitry, mezi lidmi.

Zdravím,
to mám tu houbu opravdu vyhodit? Vždyť vyrábí kefír a podle toho, jak chutná, mu nic není. Jen by mě zajímalo, jestli má léčivé účinky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská houba po roce v lednici
PříspěvekNapsal: pon bře 06, 2017 7:22 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Pokud si budete myslet, že je má, bude je mít. Tak to funguje ....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 18, 2017 4:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
SemTamTuPrídem píše:
Ahojte.
Mám otázku.......... Hovorí sa, že keď sa robí kefír z pasterizovaného (nemyslím teraz UHT) mlieka, tak kefírové zrná pasterizovanému mlieku pomôžu "ožiť"...... Moja otázka znie : Keď naložím v izbovej teplote na 12 hodín do hotového kefíru (vyrobenom zo SUROVÉHO mlieka) vykvasený, ale po vykvasení už uvarený ovos (zmixovaný), pomôže mu kefír "ožiť" ? Keď pomôže pasterizovanému/vysokopasterizovanému mlieku, prečo nie uvarenej kaši z kvaseného ovsa/pohánky... ? (rečnícka otázka) ...
Ďakujem za prípadnú odpoveď...

Ajurvéda vůbec nedoporučuje míchat obilí s kvašeným mléčným produktem a určitě za tu dobu co existuje by někdo zjistil že jde o omyl. Osobně jsem nic takového nezkoušel a myslím že to není dobrý postup.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tibetská houba po roce v lednici
PříspěvekNapsal: sob bře 18, 2017 6:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
danymat píše:
Dobrý den,
před více než rokem (možná i déle) jsem do ledničky uložil tibetskou houbu. Dal jsem ji do plastového kelímku od rybího salátu a zalil vodou. Potom jsem na ni zapomněl. Asi před dvěma měsíci jsem při čištění ledničky onen kelímek objevil a ze zvědavosti zkusil opět houbu aktivovat. Asi týden se nedělo nic (pouze jsem denně vyměňoval mléko). Pak mě napadlo zalít houbičky mlékem, do kterého jsem přidal asi dvě lžíce jogurtu. Houba se "vzpamatovala" a od té doby začala vyrábět kefír zase i z obyčejného mléka. Kefír je hustý, trochu hrudkovitý, příjemně nakyslý a chutný, jako byl před víc než rokem, než jsem houbu schoval do lednice. Když nechám kefír delší dobu stát, tak se odspodu odděluje syrovátka. Ale houbičky se nemnoží. Připadá mi, že jejich množství je stále stejné jako na začátku. A tak by mě zajímalo, zda je houba stále "živá", bude-li se časem rozmnožovat a hlavně, má-li i dnes prospěšné účinky. Můžete mi poradit?

Pokud je kefír chuťově v pořádku podle všeho by v tom problém být neměl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned bře 19, 2017 3:30 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Jarda píše:
Ajurvéda vůbec nedoporučuje míchat obilí s kvašeným mléčným produktem a určitě za tu dobu co existuje by někdo zjistil že jde o omyl. Osobně jsem nic takového nezkoušel a myslím že to není dobrý postup.

O.K., pán Jarda.
Dnes som si dal kefír s maslom a banánmi (ktoré v kefíre rozmixované kvasili cez noc v izbovej teplote), bez kvaseného ovsa či klíčenej a k tomu deň kvasenej pohánky.
Potom som (pred mäsom - druhé jedlo) samostatne zjedol kvasený ovos, dal som si ho s maslom a soľou, mleté farebné korenie.... FUUUUUJ.... Vyslovene sa mi to chuťovo hnusilo, dojedol som to s odporom.
Taký kvasený ovos sa v kefíre a so sladkými banánmi chuťovo "stratí", alebo zneutralizuje tak, že to vo výsledku chutí dobre. Ale samotný ? FUJ, aspoň mne sa z jeho chuti dvíha žalúdok...
Som zvedavý na samostatnú klíčenú a deň kvasenú pohánku, keď si ju dám len s maslom, a za tým mäso s maslom, zeleninou. Klíčená pohánka a k tomu krátkodobo kvasená (samozrejme potom uvarená) už nebude tak celkom škrob. Iné mi neostáva. Chcem jesť 2 jedlá denne, a prijať nejakých 110g sacharidov/deň.
Ak nebude dobre chutiť sama o sebe ani pohánka (klíčená, krátkodobo kvasená a potom uvarená), tak budem zbytok sacharidov (mimo 2 banány, kefír, deci cviklovej kvasenej šťavy denne, asi 50ml ananásovej šťavy denne) dopĺňať klíčenou a varenou jazmínovou ryžou natural...
Škoda, že kombinácia kefíru a kvasenej varenej obilniny (resp. ŽIADNEJ obilniny) nie je vhodná..... Zdá sa mi, že som to aj tak pociťoval (hoci nevoľno mi nebolo), len som si to nechcel priznať... \":D\"

Ale predsa len otázka.... Kombinácia kefíru s klíčenou a uvarenou pohánkou by sa tiež "bila" ? Či v tomto prípade to už nie je také zrejmé ? ...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 20, 2017 2:45 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Zkus se podívat na ruskou ovesnou mouku tolokno (slovansky tolkbno, slovinsky tlakno, polsky tlokno, od slova tlak, tlouci; tlučená) - tradiční způsob výroby je den a noc namáčení v řece, přes den paření (bobtnání) na sítu u kamen a poté následuje sušení až pražení v peci, dřívější zdroje hovoří o nádobě na horkých kamenech - chuť odpovídá různým barevným odstínům mouky. Nebo celozrnný žitný kváskový chléb, který je spolu se sedlým mlékem prověřen generacemi našich předků. Přeci to vše teď nehodíš do stoupy - pohanku s rutine, ovesný šlem a beta glukany.

Vařená rýže (máčená natural) má méně výživných látek - bílkovin, alkalických minerálů a prebiotické vlákniny než obiloviny, bílá takřka žádné, ale neobsahuje již antinutriční látky z hnědého obalu, což je významné plus. Parboiled mi moc nechutná. Paleo nemá tak úplně pravdu, lepek byl nalezen na zubech Afričanů z období před 3,4 - 4 miliony let a na štěpení (i vařeného) škrobu amylázou jsou hominidé považovaní za vývojového předchůdce člověka geneticky adaptováni vlastní tvorbou tohoto enzymu odhadem 2 miliony let - co drasticky škodí je bělení (oxidace) mouky, jedovaté chemické přísady a průmyslová výroba potravin s obsahem rafinovaných rostlinných olejů. V období paleolitu lidé přijímali 35-45% energie ze sacharidů (větší fyzická aktivita), včetně obilných zrn.

Ajaj, a co potom základní pokrm prostých lidí pražmo – na pánvi či v plochém pekáči opražená nezralá obilná zrna. Jedlo se většinou rozdrcené, smíchané s mlékem nebo vodou na kaši. Svátečnější pražmo bylo smíchané s ovocem a mlékem.

http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/10/oves.html
http://www.beetsandbones.com/tolokno-or ... -porridge/
http://articles.mercola.com/sites/artic ... -diet.aspx

Ve dnech konzumace brambor, rýže - byť natural a pohanky budeš mít málo životně důležité prebiotické vlákniny, ale možná to vyvážíš rezistentním škrobem. V paleolitu byl vzhledem k nízkokalorické potravě příjem vlákniny dokonce 100 gramů denně.

Z nahrazení krupicové kaše ovesným toloknem budou mít radost a zdravotní prospěch především malé děti a z celozrnného žitného nejlépe kváskového chleba většina dospělých. Jedná se o tradiční potraviny a výrobní postupy prověřené tisíciletími.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne čtv bře 23, 2017 7:37 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 20, 2017 9:16 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat : Ďakujem za hodnotný príspevok...

No čo sa týka zvyklostí nejakých národov, atď, nemusí to byť vždy o tom, že tie zvyklosti sú v harmónií so zažívaním... Napr. na Slovensku je zvyk jedávať halušky s bryndzou a zapíjať mliekom... Neznamená to vôbec, že je to takto ideálne stráviteľné. Rovnako to bude aj s ovsom.... Kvasený ovos v kombinácii napr. s kefírom v ktorom sú rozmixované dozreté banány + maslo, škorica, 2-3 štipky himalájskej soli chutí DOBRE, ale to neznamená, že je to dobre stráviteľné. Rovnako aj taký jablkový koláč je trádiciou asi vo viacerých krajinách po svete, jedáva sa storočia, a ... nie len že nebude ideálne stráviteľný, ale nebude ani zdravý....ani keď bude urobený z celozrnej múky. Aspoň môj názor (aj keby sa tam nepridal cukor).

K tým betaglukánom v ovse........ Áno, ovos je určite výživný (po tom kvasení/fermentovaní), ale ako som napísal, keď sa je uvarený len sám o sebe so soľou a korením, tak chutí hnusne.... Tá hnusná kyslosť (iná, ako kyslosť kefíru či jogurtu).... Aspoň mne je to vyslovene odporné. Vidím to jedine tak, že by som (keďže kefír mám každý deň) to urobil takto :
5 dní v týždni jesť kefír len s banánmi a maslom (+ pernikové korenie alebo škorica, himalájska soľ dve štipky), pričom zbytok sacharidov doplniť o niekoľko hodín konzumáciou naklíčenej a deň vykvasenej a uvarenej pohánky (NIE JE KYSLÁ, a to je super), alebo naklíčenej (bez kvasenia, lebo kvasená by bola kyslá, na rozdiel od pohánky) varenej ryže, s prídavkom masla, soli a nejakého korenia. Za tou porciou si dať mäso alebo vajíčka (ako kedy) s tukom (maslo, masť, slanina) a zeleninou. Určite sa bude menej byť klíčená/kvasená pohánka či klíčená ryža natural s mäsom, než s kefírom.
2 dni v týždni jesť kefír s banánmi, maslom a kvaseným ovsom.... spolu. ... Nerád by som sa vzdal ovsa, ale som ho schopný kvasený ovos (iný ani nechcem) zjesť len v takejto kombinácii...
Na druhej strane si myslím že by určite moje telo bez ovsa nestrádalo, keďže konzumujem dostatok kvalitných potravín, hlavne živočíšnych. Kvalitná klíčená a kvasená varená pohánka a klíčená varená ryža natural by mohli byť mojou dennou súčasťou (v menšom množstve, asi cca 70g v surovom a suchom nenaklíčenom stave vážené) ako jedlo bez toho, aby som ich musel rozmixované zmiešať s kefírom. U kvaseného ovsa by to bez toho zmiešania nešlo.
Teraz neviem čo by bolo väčšie zlo - vykašlať sa na ovos a nejesť ho, alebo ho jesť 2x týždenne, ale v kombinácii s kefírom a v kefíre rozmixovanými banánmi (ktoré v ňom už hotovom kvasili cez noc v izbovej teplote). Je však pravda, že som nejaký zahlienený odvtedy, odkedy som ku kefíru s banánmi a maslom (čo mi samo o sebe nerobí problém) pridal rozmixované klíčené a/alebo fermentované varené obilniny...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz