Jarda píše:
Ajurvéda vůbec nedoporučuje míchat obilí s kvašeným mléčným produktem a určitě za tu dobu co existuje by někdo zjistil že jde o omyl. Osobně jsem nic takového nezkoušel a myslím že to není dobrý postup.
O.K., pán Jarda.
Dnes som si dal kefír s maslom a banánmi (ktoré v kefíre rozmixované kvasili cez noc v izbovej teplote), bez kvaseného ovsa či klíčenej a k tomu deň kvasenej pohánky.
Potom som (pred mäsom - druhé jedlo) samostatne zjedol kvasený ovos, dal som si ho s maslom a soľou, mleté farebné korenie.... FUUUUUJ.... Vyslovene sa mi to chuťovo hnusilo, dojedol som to s odporom.
Taký kvasený ovos sa v kefíre a so sladkými banánmi chuťovo "stratí", alebo zneutralizuje tak, že to vo výsledku chutí dobre. Ale samotný ? FUJ, aspoň mne sa z jeho chuti dvíha žalúdok...
Som zvedavý na samostatnú klíčenú a deň kvasenú pohánku, keď si ju dám len s maslom, a za tým mäso s maslom, zeleninou. Klíčená pohánka a k tomu krátkodobo kvasená (samozrejme potom uvarená) už nebude tak celkom škrob. Iné mi neostáva. Chcem jesť 2 jedlá denne, a prijať nejakých 110g sacharidov/deň.
Ak nebude dobre chutiť sama o sebe ani pohánka (klíčená, krátkodobo kvasená a potom uvarená), tak budem zbytok sacharidov (mimo 2 banány, kefír, deci cviklovej kvasenej šťavy denne, asi 50ml ananásovej šťavy denne) dopĺňať klíčenou a varenou jazmínovou ryžou natural...
Škoda, že kombinácia kefíru a kvasenej varenej obilniny (resp. ŽIADNEJ obilniny) nie je vhodná..... Zdá sa mi, že som to aj tak pociťoval (hoci nevoľno mi nebolo), len som si to nechcel priznať... Ale predsa len otázka....
Kombinácia kefíru s klíčenou a uvarenou pohánkou by sa tiež "bila" ? Či v tomto prípade to už nie je také zrejmé ? ...
_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa.
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda