mohy píše:
S témou nízky tlak, mám pár otázok.
1. Môže zo začiatku užívania chlorid horěčnatý spôsobiť zníženie krvného tlaku? Môj doterajší krvný tlak bol okolo 110/70 no ako som začal užívať MgCl2 tak sa mi zvýšiť tep z 70 na 100 a tlak poklesol na 100/65. Po pol hodine behania na rotopede bol tlak 117/75 celkovo sa cítim posledné dni malátny, teda od kedy som začal užívať MgCl2.
2. Je pre väčšinu populácie normálny/ideálny tlak 120/80? keď uvažujeme v zmysle týchto stránok, že väčšina populácie zdravo nežije a su väčšinou prekyslený?
3. Od kedy u mňa tvorí Váš vzorový denný jedálniček 90% stravy, tak som si všimol, ako keby sa vytratila citlivosť na pálivosť/pikantnosť. Všimol som si to na služobnej ceste, keď sme si s kolegami ku stejku objednali aj pikantnú omáčku. Kolegovia si natreli veľmi jemnú vrstvičku a hovorili, že to riadne pikantné. Ja som si natrel raz takú vrstvu a naviac som pikantnú omáčku jedol po kávových lyžičkách a nejak moc pikantná sa mi nezdala a preto som sa ešte raz pre istotu pýtal na druhý deň, či bola naozaj taká pikantná. Vraj áno. Pikantné som doteraz obluboval, ale tiež som sa snažil doteraz, kým som neobjavil Vaše stránky snažil riadiť nahrubo jedálničkom podľa krvných skupín a pre skupinu A je pikantné jed.
Ďalšou zaujímavosťou pri dodržiavaní Vašich odporúčaní je, že keď človek do seba dostane aj veľmi pikantné potraviny, tak to na druhý deň na toalete neštípe na konečníku, čo sa pri bežnom vařáckom type stravovania nestáva a veľa krát sa človeku do oči až slzy tlačili.
Ešte ma napadlo, či ten nízky tlak može mať súvis so stratou váhy, ktorá stále klesá. Pred dvoma dňami to bolo už -7kg stále to klesá, už miznú aj pigmentové škvrny po ekzeme. PH behom dňa sa pohybuje od 6,5 - 7,5.
Teoreticky ano, pokud jste měl vápenné úsady v cévách, tak hořčík je rozpouští a krev protéká snadněji.
Jako normální je obecně brán i tlak 90/60, ale mě se to zdá dost málo. To že člověk jí pravidelně blbá jídla, ale ještě nemusí znamenat automaticky překyselení, to by většina lidí vymřela. Velice záleží, jak se člověk stresuje a jakou schopnost má jeho žaludek vyrábět kvalitní kyselinu chlorovodíkovou a v jakém množství.
Já snesu neuvěřitelně pálivá jídla, což se dá do určité míry natrénovat, ale přirozeně tyto chutě začne člověk vyhledávat, pokud ze své stravy vynechá cukry a maso. To pak přeřadí na kyselé a pálivé, což je docela přirozené na rozdíl od bílých jedů. To s tím konečníkem také vždy neplatí a pokud si dáte papriku s pálivostí nad 500 000 jednotek, tak to cítit určitě bude. Ty běžné pálivé omáčky, to vlastně já považuji za sladké a měl jsem období, kdy jsem celé Tabasco, cca 9000 jednotek, dával do jednoho jídla. To dost lezlo do peněz, tak jsem přeřadil na jinou kadenci a používám papriku s pálivostí 600 000 – 1 000 000 jednotek, která má výborný poměr cena-výkon.
Váha tlak samozřejmě ovlivní, ale to by se mělo po dosažení ideální váhy stabilizovat do normálu.