Ash : Vita strava sama o sebe je "post pre malo odvaznych", ktori sa boja hladovky. Vita strava v kombinacii s hladovkami (ak to trva dlhsie nez par mesiacov) je totalna hlupost. Ze si zdravo vyzerajucich vitarianov ci konzumentov sacharidov s nedostatkom bielkovin a tukov videl len na YouTube, a aj to americanov, ze ? Ktorym veris ako dieta na Deda Mraza.... Pozri na Duska, Partykovu, atd, atp...potomna toho co chodi v mraze v trenkach bosy po snehu (vypadlo mi meno).... No ja som si nevsimol ze by pomalsie starli... Oni sa len "cistia"..a nejak z toho priberaju
.... Su naliati z nedostatku bielkovin a tukov.... V lesoch a na lukach vsade okrem tropov su pre nas pripravene celorocne len zivocisne potraviny (bielkoviny a tuky).... Ak nie je k dispozicii potrava, musime hladovat. Ked je k dispozicii, bude to len zivocisna potrava + nejake korienky a bobulky V SEZONE... Uz len ten blud, ze po hladovke sa ma dodrzat rovnako dlha navratovka, a este na varenej mrkvicke, paradajke, jablku......je totalny FAIL. V prirode by si skade vzal mrkvu, paradajku, jablko ? Akurat tak divoke kysle jak citron...z ktoreho by ta prehnalo... Logicky rozum vie, ze navratovkou by bolo mäso s tukom (co ine ???), akurat v malom mnozstve. Ci ako by si riesil navratovku v prirode ???... Keby si sa napr. 2 tyzdne nevedel dostat k jedlu... Kde by si tam vzal tie sacharidy bez bielkovin a tukov (ci s ich uplnym minimom), ktore tu niektori odporucate pri protirakovinnej strave ??? Preto tvrdim, ze hladovky striedane vitastravou "na striedacku" su sprostost. Mozno tak v trvani 2-3 mesiace... Vtedy sa to mozno da, ale tam to konci, zo sacharidov nic nevybudujes bez toho, aby tam bol dostatok tukov a bielkovin... Hladovka je katabolizaciou, jedenie hlavne bielkovin a tukov (sacharidy tiez, ale nie same o sebe) anabolizaciou, VYZIVOVANIM... Pri striedani hladoviek s vita stravou kazdy pride o celu svalovinu... Hladovka cisti, vitastrava cisti (bunky) ciastocne, ale NIC nebuduje. Strava s dostatocnym obsahom bielkovin a tukov (plus sacharidy) BUDUJE, neznecistuje (ak su to kvalitne suroviny), ale ani necisti. Nie je lepsie striedat cistenie s budovanim, nez striedat cistenie s polocistenim bez "budovania" ?
Cistia hladovky a lacnovky.
Napr. budujuca strava (zivocisne tuky, zivocisne bielkoviny, sacharidy z ferm. obilnin/strukovin) zjedena v kratkom okne na jedlo v kombinacii s dlho dennou lacnovkou je omnoho lepsia, nez priemerne ci slabo az takmer vobec budujuca strava jedena X krat denne od rana do vecera, ci od rana do podvecera/od doobedia do vecera. Ved bud spis, alebo si "hore". Naco nieco "medzi" ??? To nieco medzi je odzubavanie tela ze dostava dobru vyzivu, a ono dostava len sacharidy... A to za ucelom cistenia.... Za ucelom cistenia je tu predsa praktikovanie HLADOVKY a dennych lacnoviek...
Z coho ma chory nabrat silu pocas liecby po ukonceni hladovky ? ... Z mrkvovo-jablkovej stavy a zeleneho salatu? Jedene cely cas, a potom znova hladovka ? To mozes naordinovat tak nejakemu tlustochovi... Hlci aj ten pri tom pride VYRAZNE o svalovinu. Keby taku liecbu (triedanie hladoviek s vita stravou) mal podstupit stihly clovek postihnuty rakovinou, co z neho ostane, ked sa medzi hladovkami nebude moct "spravit", pribrat, doplnit bielkoviny a tuky, mineraly a vyziv,ne latky zo zivocisnych vyvarov? ... Co ho posilni ? ... A ak zomrie, nie prave z dovodu vycerpania, lebo striedal hladovky s vita stravou ? Al vita strava, tak nie na striedacku s hladovkami.... Ak hladovky, tak nie na atriedaxku s vitastravou... To je akoby si kombinoval oddych so strihanim krikov, a ocakaval od toho siroke ramena, miesto toho, aby si to ocakaval od oddychu v kombinacii s cvicenim na to urcenym...