sparcoo píše:
Ještě ten lugol. Mám ho tu již dva roky načatý. Půjde použít na trojčatko? Jinak ale nedostatkem jódu netrpím.
To, že nedostatkem jódu netrpíte, jste poznal jak?
K jódu (lugolu) bývá vhodné přidat selen.
Borax - je potřeba začínat opravdu velmi pomalu. Já si rozpustil dávku na celý týden v půl litru hodně teplé vody (ve studené se borax nerozpustí) a opatrně jsem cucal. Ovšem stalo se mi, že jsem na boraxovou vodu dostal chuť (tělo chtělo bor), vypil jsem bez přemýšlení několikadenní dávku naráz a pak se to ledvinám moc nelíbilo (a to jsem v relativně dobrém zdravotním stavu), takže pozor, je potřeba začínat od malých dávek.
Známému dává zabrat i tak malá dávka jako je 2 x 3 mg bóru za den (tj 6mg odpovídá cca 60 mg boraxu, pokud jsem nespletl přepočet), známý má 100 kg. Takže s borem opatrně, ať si neublížíte - udělejte si roztok a konzumujte po lžičkách tak, abyste do sebe dostal 3 mg bóru denně a první týden dávku určitě nezvyšujte.
Ale to platí i pro Lugol. Začínat velmi pomalu (od jedné kapky) a dávku zvyšovat ne dříve, než za týden. K jódu to chce dodávat i trošku selenu.
Netvoří se HCL - jak jste na tom se zinkem ? Jestli máte dlouhodobé velké stresy, tak jste možná bez zinku a bez vitaminu B6, jestli máte i deficit mědi, tak je potřeba dodávat zinek i měď současně. Ostatně dodávat zinek bez trochy mědi je většinou chyba.
Jestli se vám po zinku nebo mědi dělá nevolno, tak je s velkou pravděpodobností problém v zinku a mědi současně.
Uroinfekce - možná vám měď odchází močí.
Vaše zácpy mohou mít souvislost s nefunkčním metabolismem draslíku (tělo ho neumí zadržet a uložit). Viz
https://www.malterinstitute.org/pdf/potassiumtox.pdf.
Vysoká hodnota TSH - tělo poptává T4 (T3), ale buď nemáte T4, nebo nefunguje konverze T4->T3, což může být deficit: jódu, selenu, zinku, manganu, molybdenu, chromu, boru.
Pokud trpíte skrytou toxicitou mědi, čemuž napovídá i candida a vše ostatní, tak můžete mít málo zinku, manganu, molybdenu, chromu a paradoxně i té mědi.
Máte chuť na čokoládu ? Máte třesy rukou ? Trpíte nespavostí a depresemi ?
Jak vypadají vaše nehty ?
Chuť a čich máte O.K. nebo je ztrácíte ?
Co hladina cerluloplasminu v krevním séru ?