pefi píše:
Prošel jsem větišnu tohoto vlákna a poznámky, které jsem si udělal:
- Stačí, aby dárce dodržoval bezlepkovou a bezmléčnou stravu cca týden před TSM. Delší doba není nutná.
- Muž může být dárcem ženě, pokud bere saw palmetto, které sníží DHT. (DHT je zřejmě dihydrotestosteron)
Můžu se zeptat, odkud máte tu informaci ohledne saw palmetto (netuším ani, co to je a kde se to případně sehnat...) ??
K tomu mě napadá možná zbytečně, ale má jinou krevní skupinu i Rh faktor... (to je asi blbost v případě stolice, ale hážu to tu k diskuzi).
Ad Modrovous, ano, manžel je celý život abstinent, nekuřák, sportující, nikdy neměl problémy s váhou, má všechny mandle i slepé střevo, mladý (:D) a netrpí žádnou nám známou chorobou (HIV, syfilis...), je subjektivně naprosto zdráv, ALE napadly mě některé ALE... pošlu ho na KO a jaterní testy, štítnou asi taky, ALE cca před půl rokem měl asi týden atb kvůli angíně... (narvala jsem do něho probiotik, co to šlo a nakázala česnek každý den
) vadí to? Od té doby nebyl nemocný ani nijak nachlazený, vyprazdňování pravidelné. Měl by třeba dva týdny před TSM jíst fungicidy? Pro jistotu? Ale říkám si, že na tom nemůže být hůř než já, když jsem na atb už měsíc...