Madla píše:
Po vypití čaje mi ztuhnul hrudník i břicho. Pochopila jsem, že se stala chyba. ... Razantní očistnou kůru mám tedy za sebou. Předpokládám, že všechny bacily, viry, plísně i hliník jsou pryč. Body 1 až 3 škrtám a místo nich dám probiotika.
Tahle jednoduše a rychle to nefunguje. Čím větší a dlouhodobější má člověk problém, tím pomaleji musí postupovat. Někde jsem četl, že kolik let si člověk problém budoval, tolik měsíců se ho bude zbavovat. Je dost dobře možné, že vyčištěnému člověku by ani ta hrst kůry nic moc neudělala. Když to zkusíte příliš rychle, přetížíte své detoxikační orgány a můžete skončit v sanitce.
Bacily, viry a plísně jsou dlouhodobý boj. Ikdyž máte moderní a skutečně fungující léky, tak například u bakterií platí, že antibiotika musíte brát několikanásobek životního cyklu bakterie, abyste měla jistotu, že jste se vyléčila. Léky fungují pouze v určité části životního cyklu daného šmejda. Proto se důrazně žádá, aby pacienti antibiotika dobrali a nepřestali je užívat jakmile se přestanou cítit nemocní. Alternativní postupy jsou méně radikální a proto trvají minimálně stejně dlouho, obvykle však mnohem déle, než moderní správně nasazená léčba schválenými léčivy.
Budu vařit z vody, ale v době, kdy páter Ferda psal svoje recepty, lidé v sobě neměli tolik nepřirozeného svinstva, takže reakce těla mohly být mnohem mírnější.