Jarda píše:
Slavka píše:
Nadchou totiz trpim roky, v januari som kvoli tomu absolvovala operaciu prepazky, problemy stale pretrvavaju. Za posledny rok som vybrala asi 10 druhov antibiotik, pochodila som vsetky vysetrenia, vsetky odbery a vytery mam negativne. Okrem nadchy mam bolesti klbov a chrbta, svrbi ma v lavom uchu, padaju mi vlasy, som extremne vycerpana, trpim nespavostou, mam nechtovu mykozu a na chrbte vyrazky. Samopatranim som dospela k tomu, ze to bude asi Candida.
Tak je to možné i když kandida je pouze důsledek jiných chyb, většinou se nejedná o příčinu.
Dobrý den
Popíšu Vám svůj příběh, který jsem zažil cca před 10 lety a který byl důsledkem dlouhodobého stresujícího období. V té době jsem dokončoval VŠ v dálkovém studiu při zaměstnání, rozváděl se, prodával dům, našel jsem si novou známost. Příznaky jsem měl svědění po celém těle, střevní a žaludeční problémy, malátnost, točení hlavy, poruchy v sexuální oblasti, dlouhodobá bolest v krku i po dobrání několika ATB. V té době jsem neměl přístup k internetu, tak že jsem nevěděl, že by se mohlo jednat o Candidu. Veškerá vyšetření v pořádku. Trvalo to snad 2 roky, než se mé tělo dalo postupně dohromady. Co mi pomohlo nejvíce, bylo to, že jsem to považoval za přechodný problém a věřil tomu, že se to časem upraví. Nedržel jsem žádnou speciální dietu a nic podobného, protože jsem v té době ani nevěděl, že něco takového by mohlo můj problém vyléčit. Nechal jsem tělo, aby jsi s tím poradilo. Začal jsem sportovat a uvažovat o sobě, jako by mi nic nebylo. Hlavně jsem o tom přestal mluvit. Stejně si musíš pomoci sám, je to tvá cesta.
Odpor – čím větší kladu odpor – rozuměj, čím víc se snažím uzdravit, tím víc mi to nejde. Je tedy nutné se zastavit, zklidnit se, přijmout svoji nemoc s pokorou a pomalu pracovat na uzdravení svojí duše. Pak se pomalu začne lepšit i tělesný stav. Neustálé napětí vyvolané nemocí totiž nic dobrého nepřinese ani neřeší, to je třeba si uvědomit co nejdříve. Zdůrazňuji zde onu pokoru a přijetí stavu.
Detailní psychosomatický rozbor jednotlivých problémů můžete najít v knize Nemoc jako cesta od Dahlke Ruedigera, nebo Co nám tělo říká aneb Po stopách nemocí od Miroslava Hrabici. Další možností je třeba kniha od Louis L. Hay Uzdrav své tělo.
Mám vypozorováno, že vše souvisí se zvýšeným stresem. Nevěřím tomu, že pokud má někdo zdravotní problém s Candidou, že je v životě vyrovnaný, sebevědomí a pokorný člověk. Problém se střevy řeším i dnes, kdy se mi opět vrátil po delším stresovém období, kdy jsem se do toho trochu zamotal a snažil jsem se na internetu zjistit co mi je. Teď už vím, že mám tělo nechat v klidu, pomoci mu dobrou vyváženou stravou a hlavně duševním klidem, který je dle mého názoru nejdůležitější. Zbytečným stresem si přidáváme další a další zdravotní problémy, které nás později straší když si to vyhledáme na internetu. Každý člověk je jiný, každému může pomoci něco jiného. Hledejme si svou cestu a nebuďme nešťastní, že se vše hned nepodaří. V těle to rozhození také trvalo několik let a proto je třeba vydržet a hlavně pracovat na svém myšlení. Pan Jarda dává rady a je na Vás jak s nimi dále naložíte, ale určitě to neberte jako modlu, co Vás se všeho dostane. Vždy to bude jen a jen na Vás.