Jarda píše:
Probiotika kandidu vlastně používají jako potravu tedy určitě ano, ale asi bych si pořádně načetl jaké druhy mohou co stimulovat, nebo potlačovat a dle toho přizpůsobit jejich skladbu. Pokud jde o tu poznámku s podvýživou tam bych plně souhlasil, je potřeba se udržet na rozumné přirozené váze a mnohem lepší je poměrně rychle střídat jak druhy potravin tak aplikované přípravky, což velice dobře zajistí že se houba, nebo plíseň nemá mnoho možností přizpůsobit podmínkám protože jinak dovede zvládnout prakticky vše pokud na to má dostatek času.
- moj update: uzivam candex 2x denne po 2 tobolky na prazdny zaludok, tak ako je doporucene, ale az na jeden den, mam vzdycky pocit nevolnosti, a ku tomu stolica je dost riedka a hnackovita, moze to byt sposobene tym ze su to symptomy herxheimer ? aj ked vlastne pri candexe garantuju ze herxheimer nehrozi ? podobne symptomy som mal aj pri uzivani grepovych kvapiek alebo tiez pri uzivani oreganoveho oleja/ kapsule... este spomeniem ze pri jedle uzivam betaine hcl kyselinu... co mam robit uz som takto v minulosti vzdal 2x dietu kvoli tomuto, teraz ale nechcem.
- snazim sa uz dlhsie prist na koren problemov, mam ale podozrenie ze to moze byt z nizkosacharidovej stravy, nakolko tato strava je velmi jednotvarna, momentalne som bez ovocia, iba o zelenine (iba ktora je povolena), rybach a mase, domace vajcia plus oleje ako kokosovy alebo olivovy a ku tomu maslo a orechy (makadamy, para , mandle, lieskove)... nemoze byt aj toto koren problemu ?, prijmanie privela tukov a bielkovin ? ved ovocie nase telo potrebuje, ako antioxidant.
- vcera som zacal uzivat vitamin C, kde sa pise ze je to silny antioxidant. viem ze pri protikvasinkovej diete clovek musi dodrziavat striktne potraviny ktore moze nemoze, to aj dodrzujem akurat mam problemy a zamyslam sa ze bud znizim davky candexu na 1x denne 2 tobolky a uvidime, alebo zaradim do stravy biely jogurt, kefir popr. kysle jablko aj ked viem ze su pri zacati diety zakazane... alebo mam vytrvat este par dni s candexom ci sa travenie nezlepsi ?
- este mam jeden poznatok, moja stolica aj pred dietou bola u mna dost biedna, vacsinou riedka, ale cez sviatky ked som bol doma u nasich, tak som skusal kyslu kapustu (kysane zeli) a vsimol som si ze par krat som mal ukazkovu stolicu, taku istu stolicu som si vsimol aj tusim druhy den po zacati uzivania candexu zial potom to islo do stadia v ktorom som teraz, viem ze aj psychika dost vplyva na nase telo, ale to obcas clovek neovplyvni.