Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 8:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv kvě 21, 2009 6:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Dnes som kúpojl dalsšiu flašu olivového oleja a zaskočila ma informácia, že sa má skladovat pri teplote do 20 stupnov.
Je to samozrejme "extra virgin". Na tom predošlom je zase napísané že mu nevadí ani 175 stupnov. Vy ste mi napísali dávnejšie,,že ho stačí udržovat pri izbovej. Tak ako to je?
Ďakujem

Zase řešíte blbosti, místo toho, aby jste mě poslechl a koupil něco s omega 3 mastnou kyselinou, měl jste si koupit, alespoň ten řepkový a tam by ani nebylo nutné, takovéto hovadiny zkoumat. Co který blbec na flašku s olejem napíše, rozhodně není směrodatné a pokud je olivový olej dobrý, tak pokojovou teplotu snese i několik let.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát kvě 22, 2009 8:15 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
1. Ten, olivový olej chutí skvele,tak snád bude ok.
2 . Ten repkový olej mám použit v rovnakej zmesi ako ste mi doporučil s tým lanovým?
Ako často ho mám konzumovat? Ak mám byt v tej zmesi tak, iba v nej alebo ho možem dat aj do šalátu?
Ten lanový som nakoniec zohnal, ale nebol zamrazený iba balený v ochrannej atmosfére. Ked som ho kúpil, tak som to dal do termotašky potom hned do auta. Dúfam, že sa počas toho prevozu neznehodnotil. Doma som to dal do chladničky.
3. Je možné dat jahody, čerešne príp. iné ovocie zamrazit? Myslím iba ho dat do sáčku a do mrazáku. A ak áno ako dlho je možné ho takto skladovat?
Je možné vyrobit zmrzlinu z jahod tak že ich iba rozmixujem a dám do formy a zamrazím? Iba jahody bez prísad. Ked áno, tak ako dlho to možem skladovat?
Nanuky nekupujem, tak ma to zaujíma v súvislosti s letom.
4. J vporiadku, ked si idem po ovocných ranajkách cca 30-60 min lahnút. Niekedy sa potrebujem dospat.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát kvě 22, 2009 11:14 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
1. Ten, olivový olej chutí skvele,tak snád bude ok.
2 . Ten repkový olej mám použit v rovnakej zmesi ako ste mi doporučil s tým lanovým?
Ako často ho mám konzumovat? Ak mám byt v tej zmesi tak, iba v nej alebo ho možem dat aj do šalátu?
Ten lanový som nakoniec zohnal, ale nebol zamrazený iba balený v ochrannej atmosfére. Ked som ho kúpil, tak som to dal do termotašky potom hned do auta. Dúfam, že sa počas toho prevozu neznehodnotil. Doma som to dal do chladničky.
3. Je možné dat jahody, čerešne príp. iné ovocie zamrazit? Myslím iba ho dat do sáčku a do mrazáku. A ak áno ako dlho je možné ho takto skladovat?
Je možné vyrobit zmrzlinu z jahod tak že ich iba rozmixujem a dám do formy a zamrazím? Iba jahody bez prísad. Ked áno, tak ako dlho to možem skladovat?
Nanuky nekupujem, tak ma to zaujíma v súvislosti s letom.
4. J vporiadku, ked si idem po ovocných ranajkách cca 30-60 min lahnút. Niekedy sa potrebujem dospat.
Ďakujem

Řepkový olej můžete používat, tak jak je, přímo na saláty, tak dvě polévkové lžíce denně.
Lněný olej i v běžné pokojové teplotě a bez ochranné atmosféry, vydrží minimálně několik dní, ale není třeba ho ničit, protože kvalita rychle klesá.
Tyto potraviny běžně zmrazuji a při -25°C je jejich skladovatelnost minimálně do příští sklizně. Totéž platí, pro zmrzlinu vyrobenou z čerstvého ovoce, ale já bych spíše zmrazil celé plody a zmrzlinu z nich vyrobil těsně před spotřebou.
Spánek po jídle není na závadu, ale po syrovém jídle není v naprosté většině případů nutný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát kvě 22, 2009 2:38 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Neviem, či je to normálne ale ten ľanový olej chutovo "nic moc". Ten olivový to je niečo úplne iné. Ten by som snád aj pil \":lol:\"
To ovocie samozrejme vyskúšam a radšej sa ráno nezobudím tak skoro. Pekne ďakujem za tip.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát kvě 22, 2009 3:25 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Neviem, či je to normálne ale ten ľanový olej chutovo "nic moc". Ten olivový to je niečo úplne iné. Ten by som snád aj pil \":lol:\"
To ovocie samozrejme vyskúšam a radšej sa ráno nezobudím tak skoro. Pekne ďakujem za tip.

Lněný olej, zrovna ideální chuť skutečně nemá, proto ho doporučuji používat formou té, sírou aktivované směsi, ale zkažený by jste snadno poznal, pokud je již zoxidovaný a špatný, je velice hořký. Čistého oleje se používá velice málo, bohatě stačí polévková lžíce, do každého jídla a jednotlivé druhy olejů, se dají střídat, podle toho, co chcete zrovna léčit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2009 9:28 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Ten lanový olej nie je horký, ale chutný teda tiež nie.
1. Je možné pridávat do tých kaší(robím ich z pohanky, ovsa a špaldy) olivový olej. Dávam tam nadrobno pokrájanú zeleninu+ to jem s kopou zeleninového šalátu do ktorého pridám ten olej. Mám pocit, že to v tom chýba. Takisto, ked jem cestoviny z tých vyššie uvedených obilnín tak sú také plané. Občas si upečiem domáce celozrnné pčivo z bio múky a tak ma napadá či je ho možné potriet olivovým olejom? Jem to tiež so zeleninou.
2. Je vporiadku, ked pri klystýre urinou zvýšim objem na 1,5l? Do toho čreva mi ide bez problémov napustit aj viac,ale radšej sa spýtam. Myslíte, že je možné začat s používaním uriny vnútorne? Ked som ju používal na kožu tak som mal velmi pozitívnu skúsenost. Okamžite sa mi hojila, doslova v priebehu pár hodín. Je možné očakávat podobnú reakciu aj po požití alebo?
3. Je pravda,že ovocie sa pred zmrazením nemá umývat? neviem čo si mám o tom mysliet, pretože napr. jahody sú mnohokrát velmi zašpinené zemou a dávat ich tak do mrazáku mi príde divné.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2009 10:01 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Ten lanový olej nie je horký, ale chutný teda tiež nie.
1. Je možné pridávat do tých kaší(robím ich z pohanky, ovsa a špaldy) olivový olej. Dávam tam nadrobno pokrájanú zeleninu+ to jem s kopou zeleninového šalátu do ktorého pridám ten olej. Mám pocit, že to v tom chýba. Takisto, ked jem cestoviny z tých vyššie uvedených obilnín tak sú také plané. Občas si upečiem domáce celozrnné pčivo z bio múky a tak ma napadá či je ho možné potriet olivovým olejom? Jem to tiež so zeleninou.
2. Je vporiadku, ked pri klystýre urinou zvýšim objem na 1,5l? Do toho čreva mi ide bez problémov napustit aj viac,ale radšej sa spýtam. Myslíte, že je možné začat s používaním uriny vnútorne? Ked som ju používal na kožu tak som mal velmi pozitívnu skúsenost. Okamžite sa mi hojila, doslova v priebehu pár hodín. Je možné očakávat podobnú reakciu aj po požití alebo?
3. Je pravda,že ovocie sa pred zmrazením nemá umývat? neviem čo si mám o tom mysliet, pretože napr. jahody sú mnohokrát velmi zašpinené zemou a dávat ich tak do mrazáku mi príde divné.
Ďakujem

Nevím, kolikrát je třeba Vám zopakovat, že obiloviny nejím a ani Vám to nedoporučuji. Pokud je jíte, tak víte proč a jak je jíst, lépe než já.
Urinoterapie je velice mocná zbraň, ale pro orální použití musí mít moč pH 7 a více. Také chuť, je po obilovinách celkem mizerná, ale to už posoudíte sám. I to, je jeden z dobrých důvodů, proč nejíst obiloviny. Objem uriny, pro aplikaci klystýru, není podstatný a pokud snesete více, tak dejte více. U velice zaneseného organizmu, se může dostavit detoxikační reakce, ale to poznáte, tak prostě uberete.
Doporučuji omýt, nechat oschnout a poté teprve zmrazit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2009 2:03 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Mohli by ste mi prosím objasnit ako je to s konzumáciou droždia?
Podla tohto článku
O kvasnicích se tvrdí, že dodávají tělu B komplex. Avšak mikroorganizmy obsažené v kvasnicích produkují vysoké množství odpadu. Tento odpad zabíjí symbiotické mikroorganizmy ve střevech člověka. Díky tomu pak vznikají různé problémy s množením střevních a tělních plísní. Kvasnice v těle takto ničí schopnost produkovat B komplex. Takže B komplex kvasnice v nějaké kvalitě dodají, ale znemožní člověku aby si tento B komplex tělo vyrábělo samo. Kvasnice jsou pro tělo velmi nevhodné.
Je nevhodná, ale niekde v tejto diskusii ste sa zmienili,že sám ho konzumujete a doporúčate ak sa nemýlim.
Za vysvetlenie ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2009 2:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Mohli by ste mi prosím objasnit ako je to s konzumáciou droždia?
Podla tohto článku
O kvasnicích se tvrdí, že dodávají tělu B komplex. Avšak mikroorganizmy obsažené v kvasnicích produkují vysoké množství odpadu. Tento odpad zabíjí symbiotické mikroorganizmy ve střevech člověka. Díky tomu pak vznikají různé problémy s množením střevních a tělních plísní. Kvasnice v těle takto ničí schopnost produkovat B komplex. Takže B komplex kvasnice v nějaké kvalitě dodají, ale znemožní člověku aby si tento B komplex tělo vyrábělo samo. Kvasnice jsou pro tělo velmi nevhodné.
Je nevhodná, ale niekde v tejto diskusii ste sa zmienili,že sám ho konzumujete a doporúčate ak sa nemýlim.
Za vysvetlenie ďakujem

Já sám kvasnice nijak pravidelně nejím, pouze Pangamin, ale za škodlivé považuji, pouze ty tepelně upravené a tak to předpokládám je i napsáno. Jinak čerstvé syrové kvasnice, jsou naprosto živý produkt a z mého pohledu nijak škodlivé nejsou. Pangamin, jsou pouze usušené pivovarské kvasnice a ty jsem Vám určitě doporučil, protože to je nedocenitelný zdroj výživných látek. Je ovšem pravda, že většině lidí syrové kvasnice moc nechutnají, tak z nich dělají různé pomazánky, ty již rozhodně zdravé nejsou a většinou jsou, naopak hodně škodlivé.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2009 3:13 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Ten pangamin sa dá použit aj na nakysnutie cesta?
Čerstvé surové kvasnice, to sú tie klasické kocky droždia ak sa nemýlim vid


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 24, 2009 6:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
[quote="Mat":25kneuw3]Ten pangamin sa dá použit aj na nakysnutie cesta?
Čerstvé surové kvasnice, to sú tie klasické kocky droždia ak sa nemýlim vid


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon kvě 25, 2009 8:49 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Dobrý deň, narazil som na tento článok
Jíst ovoce často, ale ne mnoho najednou
Zvláště ovoce z první sklizně láká k požití ve velkém množství. Mnoho ovoce naráz však způsobí svou šťávou zředění žaludečních a dvanácterníkových šťáv, silně sníží jejich schopnost ničit bakterie. Nestrávené ovoce rychle kvasí. Tím vším je způsobena nevolnost, zvracení a bolení břicha po ovoci. Ovoce je třeba dobře rozkousat.
neviem čo si mám o tom mysliet. Vy sám radíte jest ovocie ráno a pit predtým ovocné štavy v objemoch aj 2l ak sa nemýlym+konzumácia ovocia v objeme 400-600g. Podla tohto čo tu píšu by ste mali mat velmi zriedené štavy atd. Nechápem ved ovocná štava je zdrojom enzýmov a vitamínov a trávenie by brzdit nemala alebo?
Ja osobne zjem aj kilo jahod na ranajky a nemám po tom žiadne bublanie v bruchu alebo bolest atd.
Ďakujem za Váš názor a čas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon kvě 25, 2009 9:24 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Dobrý deň, narazil som na tento článok
Jíst ovoce často, ale ne mnoho najednou
Zvláště ovoce z první sklizně láká k požití ve velkém množství. Mnoho ovoce naráz však způsobí svou šťávou zředění žaludečních a dvanácterníkových šťáv, silně sníží jejich schopnost ničit bakterie. Nestrávené ovoce rychle kvasí. Tím vším je způsobena nevolnost, zvracení a bolení břicha po ovoci. Ovoce je třeba dobře rozkousat.
neviem čo si mám o tom mysliet. Vy sám radíte jest ovocie ráno a pit predtým ovocné štavy v objemoch aj 2l ak sa nemýlym+konzumácia ovocia v objeme 400-600g. Podla tohto čo tu píšu by ste mali mat velmi zriedené štavy atd. Nechápem ved ovocná štava je zdrojom enzýmov a vitamínov a trávenie by brzdit nemala alebo?
Ja osobne zjem aj kilo jahod na ranajky a nemám po tom žiadne bublanie v bruchu alebo bolest atd.
Ďakujem za Váš názor a čas.

Vždy je to otázka návyku a zkonzumovaného množství. Navíc, jak jste správně napsal, radím sice vypít relativně veliké množství ovocných šťáv, ale ne naráz, nýbrž po dávkách 0,5 litru, každou půlhodinu. Také mnou doporučené množství ovoce ke konzumaci, není nikterak velké a pokud si na to člověk navykne, tak toto množství celkem bez potíží stráví a k žádným zdravotním potížím nedochází. Vy píšete, že sníte i kilo ovoce, to já rozhodně nikde nedoporučuji a jak píšete, také se nic neděje, ale opakovaně a denně, bych to rozhodně, jako správný postup, nepoužíval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon kvě 25, 2009 10:28 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Tiež si myslím, že je to "pritiahnuté za vlasy". Ked vypijete každú pol hodinu tú štavu tak dokedy idete obedovat tak sa tie štavy(pokial sú vobec rozriedené) za ých 30 min zrovnajú. Ja osobne to s tým ovocím robím tak, že zjem tých 600g. To kilo jahod samozrejme nejem každý den, ale niekedy je im proste tažké odolat. Na druhej strane je to v podstate samá voda. Okrem toho ovocie sa trávi velmi rýchlo, ked sa je ráno iba pol hodinu a trávi sa v čreve a nie v žalúdku. Ja osobne dokedy idem obedovat tak prejdú cca 2-3 hodiny od konzumácie ovocia a štavy. Ja som na ovocie už zvyknutý a jem ho už iba ráno.
Pokial viem tak ovocie kvasí hlavne v kombinácii s nestrávenou potravou iného charakteru, ktorá leží v žalúdku.
Mimochodom medzičasom som sa stretol s názorom, že delená strava je hlúpost, lebo vraj žalúdok pri konzumácie akejkolvek potraviny, či už "kyslej" alebo "zásaditej" dá pokyn na vyprodukovanie kysleliny. Toto tvrdenie, v prípade, že by bolo správne deklasovalo nielen delenú stravu, ale aj Váš sposob stravovania. Našiel som aj podobné články, jeden sa zaoberá aj prímom tekutiny.
NEPITE POČAS JEDLA
Ďalší z množstva predsudkov, ktoré sa nezakladajú na pravde. Samozvaní „odborníci“ na výživu hovoria, že tekutina, ktorú prijmete počas jedla, rozriedi žalúdočné šťavy a tak spomalí a sťaží trávenie. Ani túto teóriu nikto ešte nepodložil žiadnym dôkazom. Vedci sa skôr zhodujú na opačnom tvrdení, že pitie počas jedla tráveniu pomáha, dokonca aj vtedy, ak pijete alkohol. Ten je však sám osebe veľmi kalorický, takže ak popíjate, nečudujte sa prírastkom tukových vankúšikov. MUDr. Peter Minárik: „Vždy hovorím, že sa treba riadne napiť pred aj počas jedla. Je to výborný ťah u obéznych ľudí, ktorí sú na redukčných stravovacích dávkach a majú menšie porcie, než na aké boli navyknutí. Voda v žalúdku, prípadne s troškou rozpustnej vlákniny, perfektne zasýti. Stačí veľmi jednoduchá skúška: Vypite nalačno pol litra čistej vody. Ľahšie sa adaptujete na menšie množstvo jedla. Musíte však piť nekalorickú tekutinu, nie pivo, víno, mlieko, polievku ani sladené nápoje, iba vodu. Teóriu o „rozrieďovaní tráviacich štiav“ pitím počas jedla počujeme len z úst laikov, od žiadneho odborníka ani z odbornej literatúry. Najnovšie sa objavujú správy o tom, že treba menej piť, vraj maximálne dva litre tekutín do dňa, a treba sa riadiť pocitom smädu. Tieto informácie sú dosť otázne a v niektorých prípadoch možno až škodlivé.“
DELENÁ STRAVA JE NAJLEPŠIA
Fáma, že zažívací trakt ľudského tela nezvláda určité kombinácie potravín, k nám priletela len pred pätnástimi rokmi, no už sa tu udomácnila ako nejaká odveká múdrosť. Podľa jej prívržencov sa bielkoviny nemajú jesť s uhľohydrátmi, lebo to spôsobuje tráviace problémy a následne vraj aj priberanie. Veda a výskum sú celkom opačného názoru. Rôzne druhy jedál, konzumované spolu, zažívaniu iba pomáhajú. Keďže človek je už tisíce rokov všežravec, tráviace enzýmy nášho organizmu sú uspôsobené tak, aby v pohode zvládli spracovať všetko, čo jedávame. Navyše len veľmi málo potravín sú čisté sacharidy alebo bielkoviny. Väčšinou je to mix oboch. Namiesto nezmyselného obmedzovania sa radšej usilujte o vyváženú a pestrú stravu. MUDr. Peter Minárik: „Nepoznám nikoho, kto by sa oddelene stravoval po celý život. Je to zaťažujúce, obmedzujúce a najmä zbytočné. S chudnutím nemá delená strava nič spoločné. Ak ľudia pri nej chudnú, tak nie v dôsledku delenia, ale pre redukciu energetického obsahu. Pri rovnakých kalóriách by chudli, aj keby nič neoddeľovali.“
Vopred sa ospravedlňujem, že Vás oberám o čas a za názor ďakujem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon kvě 25, 2009 5:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Tiež si myslím, že je to "pritiahnuté za vlasy". Ked vypijete každú pol hodinu tú štavu tak dokedy idete obedovat tak sa tie štavy(pokial sú vobec rozriedené) za ých 30 min zrovnajú. Ja osobne to s tým ovocím robím tak, že zjem tých 600g. To kilo jahod samozrejme nejem každý den, ale niekedy je im proste tažké odolat. Na druhej strane je to v podstate samá voda. Okrem toho ovocie sa trávi velmi rýchlo, ked sa je ráno iba pol hodinu a trávi sa v čreve a nie v žalúdku. Ja osobne dokedy idem obedovat tak prejdú cca 2-3 hodiny od konzumácie ovocia a štavy. Ja som na ovocie už zvyknutý a jem ho už iba ráno.
Pokial viem tak ovocie kvasí hlavne v kombinácii s nestrávenou potravou iného charakteru, ktorá leží v žalúdku.
Mimochodom medzičasom som sa stretol s názorom, že delená strava je hlúpost, lebo vraj žalúdok pri konzumácie akejkolvek potraviny, či už "kyslej" alebo "zásaditej" dá pokyn na vyprodukovanie kysleliny. Toto tvrdenie, v prípade, že by bolo správne deklasovalo nielen delenú stravu, ale aj Váš sposob stravovania. Našiel som aj podobné články, jeden sa zaoberá aj prímom tekutiny.
NEPITE POČAS JEDLA
Ďalší z množstva predsudkov, ktoré sa nezakladajú na pravde. Samozvaní „odborníci“ na výživu hovoria, že tekutina, ktorú prijmete počas jedla, rozriedi žalúdočné šťavy a tak spomalí a sťaží trávenie. Ani túto teóriu nikto ešte nepodložil žiadnym dôkazom. Vedci sa skôr zhodujú na opačnom tvrdení, že pitie počas jedla tráveniu pomáha, dokonca aj vtedy, ak pijete alkohol. Ten je však sám osebe veľmi kalorický, takže ak popíjate, nečudujte sa prírastkom tukových vankúšikov. MUDr. Peter Minárik: „Vždy hovorím, že sa treba riadne napiť pred aj počas jedla. Je to výborný ťah u obéznych ľudí, ktorí sú na redukčných stravovacích dávkach a majú menšie porcie, než na aké boli navyknutí. Voda v žalúdku, prípadne s troškou rozpustnej vlákniny, perfektne zasýti. Stačí veľmi jednoduchá skúška: Vypite nalačno pol litra čistej vody. Ľahšie sa adaptujete na menšie množstvo jedla. Musíte však piť nekalorickú tekutinu, nie pivo, víno, mlieko, polievku ani sladené nápoje, iba vodu. Teóriu o „rozrieďovaní tráviacich štiav“ pitím počas jedla počujeme len z úst laikov, od žiadneho odborníka ani z odbornej literatúry. Najnovšie sa objavujú správy o tom, že treba menej piť, vraj maximálne dva litre tekutín do dňa, a treba sa riadiť pocitom smädu. Tieto informácie sú dosť otázne a v niektorých prípadoch možno až škodlivé.“
DELENÁ STRAVA JE NAJLEPŠIA
Fáma, že zažívací trakt ľudského tela nezvláda určité kombinácie potravín, k nám priletela len pred pätnástimi rokmi, no už sa tu udomácnila ako nejaká odveká múdrosť. Podľa jej prívržencov sa bielkoviny nemajú jesť s uhľohydrátmi, lebo to spôsobuje tráviace problémy a následne vraj aj priberanie. Veda a výskum sú celkom opačného názoru. Rôzne druhy jedál, konzumované spolu, zažívaniu iba pomáhajú. Keďže človek je už tisíce rokov všežravec, tráviace enzýmy nášho organizmu sú uspôsobené tak, aby v pohode zvládli spracovať všetko, čo jedávame. Navyše len veľmi málo potravín sú čisté sacharidy alebo bielkoviny. Väčšinou je to mix oboch. Namiesto nezmyselného obmedzovania sa radšej usilujte o vyváženú a pestrú stravu. MUDr. Peter Minárik: „Nepoznám nikoho, kto by sa oddelene stravoval po celý život. Je to zaťažujúce, obmedzujúce a najmä zbytočné. S chudnutím nemá delená strava nič spoločné. Ak ľudia pri nej chudnú, tak nie v dôsledku delenia, ale pre redukciu energetického obsahu. Pri rovnakých kalóriách by chudli, aj keby nič neoddeľovali.“
Vopred sa ospravedlňujem, že Vás oberám o čas a za názor ďakujem.

Co na to chcete za názor, pokud jste na základě svých dosavadních zkušeností dosud nepochopil, že celé toto povídání, je bohapustý blábol člověka s titulem, jako veliké množství dalších nesmyslů, šířených vědeckými kapacitami s mnoha tituly, před i za jménem, tak není na místě, Vám cokoliv dalšího vysvětlovat. Jediné, co musí člověk pochopit, že jakýkoliv sebe fundovanější názor, libovolného vědátora, který nefunguje v praktickém životě, je prostě slušným slovem k ničemu, ale jistě by sem seděl mnohem razantnější výraz. Navíc hovadiny z těchto dvou prohlášení, si můžete, celkem bez velkých problémů, snadno na svém organizmu ověřit a porovnat se stavem, který vzniká po mnou, nevědecky doporučených postupech.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz