Obsidián píše:
Ahoj,
tablety byly po 50 mg. Myslím, že jsem brala 2 ráno a 1 odpoledne. Jedno balení (AC od značky Thorne) jsem tedy brala 3 tbl denně a poslední týden snížila na 1 tabletu. Druhé balení jsem brala 2 tbl denně.
Ahoj diky za odpoved, ja som užíval 2 každý den viac ako 2-3 mesiace ale nič sa nedialo somnou. Ani po 21 dnovom pôste to somnou nič neurobilo, teraz začínam so stravou na štýl low carb , celý den sa snažím držat nizku hladinu glukozy v krvy ale není to ako Strava čo som mal predtým - ketogenická. Jem menšie porcie, fazulu, pohánku, ryžu, ešte aj zemiaky si planujem kupit do toho zdrave tuky, nejake bielkoviny a kvasene potraviny. Uvidím jak to bude u mna fungovat, musím povedat že sa citim celkom OK.. unavu mam ale asi slabšiu ako na ketogenickej strave. Začínam znova aj adrenal užívat .. trochu cítim aj trávenie takže idem kupit horec a znova kyselinu užívať.. Je fajn že tebe aspon ten krem funguje ja zatial nemam nič také čo by mi preukazatelne fungovalo ale nevadí..
Mimo toto by som sa rád spýtal Pefiho alebo aj pana Jardu, konečne som našiel nejaké laboratorium ktoré sice neni v mojom meste ale ani tak daleko odomna, takže si chcem dať robiť tie veci no neviem čo presne by som si mal dať spraviť. Trochu som si prešiel ten ich zoznam a zatial som si vybral tieto veci -
Ceruloplasmín,Meď,Zinok,Železo,Albumín,Ferritín,Sodík,Fosfor,Draslík - maju tam aj B12 a aj Kyselinu listovu ale za B12 oba vyšetrenia stojja 20 € čo je viac ako všetky veci dohromady.. a neviem či to je take relevantné, doma mam silnú kvalitnu B12 čiže možem sa odtestovat aj takýmto spôsobom? Kyselinu listovu zvažujem, stojí asi 7 eur, domá ju mam tiež kupenu, ešte som ju neužíval aby som neovplnivil výsledky testov, no tiež neviem či do toho ísť kedže sa možem jednoducho odtestovať doplnkom či?
Dalej tam mam CHolesterol - celkový,HDL,LDL ceny su fajn.
Pečenove testy - AST,ALT,ALP,GMT - všteko dokopy len za 2 € tak prečo nie
a štitnu žlazu tam maju T4 celkový aj volny a aj T3 celkový aj volny dokopy všetky vyšetrenia 14 € - pride mi to docela relevantné, viac ako tá B12 ktorá je dost draha na moj vkus, tiež mam doma lugolov roztok aj selén čiže tiež možem suplementovat a pozorovať ale myslím si že toto vyšetreine ma zmysel alebo ?
Nakoniec tam mam C reaktívny proteín ak nebudem robit folát a B12 tak ma to všetko víde do 30 € čo mi príde dost dobra cena , mal by som tam ešte niečo pridať ? Zoznam vyšetrení ktoré robia je tu :
https://www.alphamedical.sk/cennik-pre- ... -partnerov (neviem čo myslia tých zmluvných partnerov .. dufam že to neni cenník pre poistovne ) iný som tam nenašiel