Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 8:09 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 8:24 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
ajrin píše:
Mám doma docela čerstvě green star a ten by to měl umět, ale ještě jsem to nezkoušela. Ty pokrutiny píšete vyhodit, ale lněné semínko je dobré před přidáním do sirné patlanice rozemlít, nejsou to vlastne ty pokrutiny?

Nevím zda to dokáže, semínko je velice tvrdé a může vám přístroj i zničit, čili bych to před pokusem u dodavatele raději konzultoval. Celé lněné semínko po rozdrcení olej obsahuje a pokrutiny nikoliv, čili se jedné jednoznačně o jiný produkt. Do sirné patlanice se asi přidávat dají, ale v menším množství, které odpovídá původnímu receptu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 09, 2010 8:53 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 18, 2010 1:45 am
Příspěvky: 38
dík za radu. Mrknu se do návodu, jestli je možné lisovat olej z lněného semínka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 3:31 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Mám otázku. Nakoľko je pre mňa (ako Košičana) ľanový olej vysokej kvality (iný je kontraproduktívny) nedostupný, tak sa chcem spýtať, či by som mohol zmiešať nepasterizovanú bryndzu (spolu s pomletými ľanovými semiačkami) s týmto olejom : http://www.nutraceutica.sk/sk/produkty/ ... lej.aspx... má dosť omega 3 na to, aby sa vyrovnal (jeho množstvom) ľanovému oleju ? Zohľadnime aj cenu/množstvo.
Ďakujem za odpoveď.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 6:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Mám otázku. Nakoľko je pre mňa (ako Košičana) ľanový olej vysokej kvality (iný je kontraproduktívny) nedostupný, tak sa chcem spýtať, či by som mohol zmiešať nepasterizovanú bryndzu (spolu s pomletými ľanovými semiačkami) s týmto olejom : http://www.nutraceutica.sk/sk/produkty/ ... lej.aspx... má dosť omega 3 na to, aby sa vyrovnal (jeho množstvom) ľanovému oleju ? Zohľadnime aj cenu/množstvo.
Ďakujem za odpoveď.

Ta stránka se mě neotevírá, čili nedokážu posoudit o co kráčí, ale předpokládám, že jde o rybí olej a ten k tomuto účelu určitě vhodný není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 10:36 am 
Offline

Registrován: čtv říj 15, 2009 3:07 pm
Příspěvky: 89
Myslíte, že by se dala SP zmrzit? Nemyslím na dlouho, v řádu dní, když si jí nemohu udělat, ale vzít s sebou a uložit do mrazáku.
Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 9:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Maybes píše:
Myslíte, že by se dala SP zmrzit? Nemyslím na dlouho, v řádu dní, když si jí nemohu udělat, ale vzít s sebou a uložit do mrazáku.
Díky.

Nikdy jsem mrazení nezkoušel, ale asi to půjde, je velice tučná a patrně ani celkově nezmrzne, asi pouze ztvrdne jako máslo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 9:46 am 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
zdravim,
je to takto OK?

250ml lanovy olej
500g bryndze ( z obchodu od firmy brystyr, ktora to zacala rozvazat konecne,,na 99% myslim ze je nepasterizovana )
4 lyzice lanoveho semena pomleteho v mlynceku na mak
vodu na premiesanie podla potreby do hustoty torty
na ochutenie chcem dat cesnak a habanero , cesnak rozpucit alebo ako? pri habanere je to jedno asi..a tieto 2 potraviny rovno hodit do mixera alebo to jest k tomu ako prilohu ?-), precital som takmer cele vlakno , a podobne veci som nenasiel tak sa ospravelnujem ak to tam je ..

, chcem to skusit aspon takto na prvy x , dalsie variacie ako tvaroh kefir skusim neskor,
- chcem to jest po praci avsak pred tym chcem vypit este kefir alebo lepsie az po SP resp. nevadi to ?
- druha varianta vecer po cviceni tak o 8 asi, to uz je dost neskoro ze?
Ak to dnes ukuchtim tak do piatka to zjem v tom danom mnozstve , a potom idem prec na 10 dni , skoda, lebo rad by som to aspon 3 tyzdne vkuse jedol na precistenie krvi, tak aspon prvy pokus \":-)\"

dik za odpovede


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 9:57 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
laco píše:
zdravim,
je to takto OK?

250ml lanovy olej
500g bryndze ( z obchodu od firmy brystyr, ktora to zacala rozvazat konecne,,na 99% myslim ze je nepasterizovana )
4 lyzice lanoveho semena pomleteho v mlynceku na mak
vodu na premiesanie podla potreby do hustoty torty
na ochutenie chcem dat cesnak a habanero , cesnak rozpucit alebo ako? pri habanere je to jedno asi..a tieto 2 potraviny rovno hodit do mixera alebo to jest k tomu ako prilohu ?-), precital som takmer cele vlakno , a podobne veci som nenasiel tak sa ospravelnujem ak to tam je ..

, chcem to skusit aspon takto na prvy x , dalsie variacie ako tvaroh kefir skusim neskor,
- chcem to jest po praci avsak pred tym chcem vypit este kefir alebo lepsie az po SP resp. nevadi to ?
- druha varianta vecer po cviceni tak o 8 asi, to uz je dost neskoro ze?
Ak to dnes ukuchtim tak do piatka to zjem v tom danom mnozstve , a potom idem prec na 10 dni , skoda, lebo rad by som to aspon 3 tyzdne vkuse jedol na precistenie krvi, tak aspon prvy pokus \":-)\"

dik za odpovede

Je to ok, česnek a papriku rozmixovat přímo do té patlanice. Jíst takto tučné jídlo v 8 večer je asi nesmysl, spíše ráno, nebo k obědu. Jinak je vše správně a můžete to tak dělat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 10:18 am 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
OK ,som zvedavy co to bude za chut \":-)\".

Diiik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 11:06 am 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
laco píše:
OK ,som zvedavy co to bude za chut \":-)\".

Diiik

To ľanové semeno v kľude rozmixuj a nemusíš si špiniť makový mlynček.
Rozmixujem ľanové semeno na prach - tak 30-40sekund. Potom pridam olej a trocha tvarohu - mixujem a prihadzujem daľši tvaroch + vodu podľa potreby. Keď je tam už všetok tvaroh čo treba tak ešte mixujem 5-6minút, kým to zreaguje a získa pudingovú konzistenciu. Tesne pred koncom pridávam dochucovadlá.
Tu by som sa chcel opýtať jednu otázku či aj ostatný máte vysledný produkt teplý. Odhadom môže mať asi 40°C. Teplota by asi tomu vadiť nemala, ale tak pre istotu sa opýtam. Aj kôli tomuto som zvažoval kúpu nového mixéra.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 1:57 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
mohy píše:
Tu by som sa chcel opýtať jednu otázku či aj ostatný máte vysledný produkt teplý. Odhadom môže mať asi 40°C. Teplota by asi tomu vadiť nemala, ale tak pre istotu sa opýtam. Aj kôli tomuto som zvažoval kúpu nového mixéra.

Ja robievam vžvdy jednu dávku z 250 g tvarohu a tak mi na to stačí tyčový ponorný mixér, nešpiním veľký mixér. Nezdá sa mi, že by teplota zmesi stúpla, ale priznám sa, že som ju nemerala. Zato teplota motora ponorného mixéra stúpne utešene, ale zatiaľ frčí na plné obrátky. \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 7:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
mohy píše:
To ľanové semeno v kľude rozmixuj a nemusíš si špiniť makový mlynček.
Rozmixujem ľanové semeno na prach - tak 30-40sekund. Potom pridam olej a trocha tvarohu - mixujem a prihadzujem daľši tvaroch + vodu podľa potreby. Keď je tam už všetok tvaroh čo treba tak ešte mixujem 5-6minút, kým to zreaguje a získa pudingovú konzistenciu. Tesne pred koncom pridávam dochucovadlá.
Tu by som sa chcel opýtať jednu otázku či aj ostatný máte vysledný produkt teplý. Odhadom môže mať asi 40°C. Teplota by asi tomu vadiť nemala, ale tak pre istotu sa opýtam. Aj kôli tomuto som zvažoval kúpu nového mixéra.

Tento problém vám nový mixér nevyřeší, jde prostě o dobu mixování a ohřívá se to vlastně třením, teplotu tedy ovlivníte hlavně dobou mixování. Čím kratší doba, tím nižší teplota a obráceně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 7:43 am 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Jarda píše:
Tento problém vám nový mixér nevyřeší, jde prostě o dobu mixování a ohřívá se to vlastně třením, teplotu tedy ovlivníte hlavně dobou mixování. Čím kratší doba, tím nižší teplota a obráceně.

Mne je to jasné, že fyzikálne zákony sa oklamať nedá, ale zvažoval som to aj kôli tomu, že mixér ETA 0010 (175-350W) má rok výroby 1982. Zatiaľ funguje ale pri dlhšom mixovaní sa to hreje úplne celé a keď tam dám viacej ako 1liter zmesi na mixovanie, tak už sa to kvalitne v tých horných častiach nemixuje. Rozmýšlal som nad niečim takýmto http://www.lepsizdravi.cz/nadobi1/blendtec-hp3a-bila.html, kde sa myslím tiež ako pri angel juicer jedná o naprostú špičku, otázne je či to človek využije. Na videách v tom vitariáni robia skoro všetko. Otázne je ako sa im takéto výrobky trávia. Kto má chuť je tu 5 minutové demo http://www.youtube.com/watch?v=OjuM3B1NyX4.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 9:46 am 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
tak , prva patlanica neviem ci sa mi podarila, po rozmixovani to chutilo trosku horko , pridal som cesnak a habanero a ma to fajnu stiplavo-cesnakovu chut, konzistencia , je to trocha ale nie velmi ako vyslahane bielko take penove zhruba ,;nadychane;, tak snad je to tak OK, a farbu to ma trosku svetlejsie ako kremzska horcica , dal som si to s paprikou , celkom fajn, mate nejaky tip na nejaku prilohu k tomu ?:-)

diik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 10:57 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
laco píše:
tak , prva patlanica neviem ci sa mi podarila, po rozmixovani to chutilo trosku horko , pridal som cesnak a habanero a ma to fajnu stiplavo-cesnakovu chut, konzistencia , je to trocha ale nie velmi ako vyslahane bielko take penove zhruba ,;nadychane;, tak snad je to tak OK, a farbu to ma trosku svetlejsie ako kremzska horcica , dal som si to s paprikou , celkom fajn, mate nejaky tip na nejaku prilohu k tomu ?:-)

diik

Mně chutná, když si do toho zamíchám pár cherry rajčátek nebo kousek okurky. Zjemní to tu ostrou česnekovou chuť.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Exabot [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz