stoupame píše:
Oki tak něco o mě...je mi 32 let, váha 55/158cm, cca před rokem jsem změnila stravu - inspirovala jsem se makrobiotikou, ale nejsem tak striktní (klidně si dám i polévku za půl dne- ne do 2 hod.), sem tam (max. 1x týdně maso), mléčné výrobky jsem vyloučila - změny jsem pocítila (víc energie, ztráta hmotnosti). čas od času do toho míchám raw (ovocné koktejly a odšťavněná zelenina)...pohyb, nejsem žádný extra sportovec, ale chodíme na dlouhé prochajdy, sem tam si zaběhám... taková ta klasika...Já osobně nepociťuju žádné problémy, tlak vůbec nevnímám...spíš jsem si myslela, změním stravu a vše se nějak srovná...a na kontrolách jenom koukám, že je zase něco špatně,to co nebylo...K.
Toto není cesta k úspěchu, jde o chaotické pokusy, které jen těžko povedou ke zlepšení. Základem všeho je testování stavu, pochopení logiky příčin a důsledků a nehrabat se v důsledcích, ale řešit příčiny. Z toho mála co píšete bych vyvodil několik zásadních změn. Bylo by třeba upravit stravu s jednoznačným vyřazením obilovin mimo malé množství pohanky, rýže, jáhel, amarantu a quinoi a také vyřadit kasein, tedy prakticky většinu potravin z mléka mimo kozí a ovčí, tam většinou problém není. Dále je nutno dodávat kolagenem a nyní asi ve větším množství, aby se mohla tkáň regenerovat. Uvědomte si že člověk je vlastně z kolagenu a jeho nedostatkem tělo velice strádá. Jinak problém ledvin většinou začíná v zaneseném střevě a tlak střeva na ledviny jim zásadně škodí. Vhodné je obnovit střevní mikroflóru a střeva pravidelně čistit, což se týká i jater a ledvin. Klidně mě zavolejte a poladíme co se dá.