Vše začalo v posledních dnech zjištěním hodně plesnivých/shnilých kokosů a konzumací dužiny, která ne vždy má tak kokosovou chuť a vůni. Pokračovalo to nekonečným hledáním kvalitně prověřených surovin, které by mě vyhovovaly a podpořily váhu. Konzumovat další ne příliš kvalitní kokosový ořech jsem již nechtěl, znechutilo se mi to. Začalo to hořkou čokoládou (v neškodném množství 40g, nad 70% kakaa). Takovou hořkou čokoládu jsem měl za poslední dlouhé měsíce poprvé. Potom byl na chvíli klid, i když chuť jsem měl na větší množství, zbytečně dále jsem ji nejedl.
Koncem dne jsem měl naplánovaný jako jídlo celou kokosovou dužinu. Chuťově a hlavně při vzpomenutí na chuti a vůni posledních kokosů jsem jí konzumovat opravdu nechtěl - tu kyselou/shnilou chuť mám stále na jazyku. Začal jsem mít pocit, že ty zkonzumované kok. ořechy nic dobrého v chuti nepřináší, energii to nemělo žádnou a vůně nebyla taková, jako ji je možné znát z kok. oleje a moučky. To vše podtrhl náš trh, kde se dovážejí různé kombinace podivných kokosů. Prodejci mají informace pouze o zemi původu a další informace jsou buď nedostupné nebo neúplné. Co opravdu obsahují dovážené kokosy k nám sem, mi nikdo schopen nebyl říct.
Už mě to začalo unavovat, navíc se dostavovaly chutě a různé myšlenky. Pak přišla myšlenka ochutnat v omezeném množství cukrovinku. Vzpomněl jsem mi, že v šuplíku leží pár nezkonzumovaných sladkostí z dřívější doby. První sladkost byla RAFFAELLO - složení je paradoxně ze (škodlivého a levného) palmového oleje, cukry, sója, pšeničná mouka, strouhaný kokos (?)... - nic zdravého. Snědl jsem všechny čtyři sladké kousky (celkem 40g).
Takovou chuť jsem za poslední měsíce ještě nezažil. Bylo to poprvé za takovou dobu. Vůbec se to nedá porovnávat s chutí všech kokosů, co jsem spotřeboval.
RAFFAELLO - ParadoxNa tom by nebylo zas tak nic zvláštního. Nevím, čím přesně, ale po konzumaci jsem byl omámený a mozek přestal vnímat vše okolo a tělo se mohlo bez bolesti hýbat - následovalo:
- omámení lahodnou chutí
- vysoká energie
- slabost těla a svalů v těle odezněla
- síla a něco konat byla několika násobně větší
- euforie
- začaly přicházet postupně chutě na další sladké/smažené jídla (přemnožení kvasinek?). Žaludek chtěl dostat stravu založenou pouze na chuti/cukrech
- mírné pískání v uších jsem zcela necítil/nepamatuji si na ně
- mozková mlha (?)
- citlivost na negativní problémy znatelně snížena
- stav jako před 3 měsíci - vrátil jsem se do minulosti, kdy jsem se stravoval na nezdravém sladkém jídle
- pitný režim zcela zapomínám
Zajímavostí je, že na takový stav jsem narazil vůbec poprvé za poslední měsíce stravy. Slabost těla jsem vůbec necítil, tělo nebolelo a lenivost zmizela.
Potom jsem vše doplnil mléčnou čokoládovou tyčinkou (80g) a efekt se prodloužil. Potom následoval stav - přejídat se, naštěstí to byla poslední cukrovinka, jinak by to špatně dopadlo.
Jak by se tyto stavy daly označit? Překyselení organismu? Jak se dá vysvětlil jev, kdy jsem se vůbec necítil slabost kostí, nic nebolelo a nebyla zde žádná lenivost?