Mam zopar otazok, a kedze kazda je z ineho sudka, tak som ich hodil sem k potravinam, ak to sem nepatri takto kludne prehodte.
1. p Jarda otazka na Vas. Niekde som tu cital, ze beriete vitaminove doplnky konkretne vitamin c. Zvazujem ho tiez zaradit, lem mam otazku aky konkretny produkt si vybrat.
Cital som, ze existuje Vitamin C 1000 z predlzenym vstrebavanim
zo sipok. Ale na nete som ho nikde nenasiel, nasiel som len "Vitamin C 1000 z predlzenym vstrebavanim
so sipkami" tak neviem ci je to to iste, alebo v tom je rozdiel a ten prvy sa skutocne vyraba iba zo sipok, alebo je to chemicky vitamin a pridany je nejaky sipkovy extrakt? Viete nejaky poradit?
2. Konzumacia zelenych byliniek: (zihlava, pupava (pampeliska) datelina (jetel).
V akych mnozstvach je mozne tieto konzumovat? Je skutocne mozne si robit napriklad zihlavovy spenat (vareny ci surovy) a zjest tak velke mnosztvo zihlav (pupav atd)? Ak si kupite zihlavovy caj je tam upozornenie ze maximalne sa maju vypit 2 salky denne, co predstavuje tak cca 40g vyluhovanej susenej zihlavy. Ak toto mnozstvo sa nesmie presiahnut, potom nechapem ci konzumacia povedzme 200g surovej rozmixovanej zihlavy nemoze byt nebezpecna.
3. Zhanam novy mixer, kedze prechadzam na Vita. Otazka znie, vie niekto poradit nieco fakt velmi vykonneho (rychle otacky) a spolahliveho za solidnu cenu, co by rozmixovalo takmer vsetky typy zeleniny na kasu, pripadne orechy a pod.
Dakujem
ps: mal som este jednu otazku ale ta mi teraz nejak vyfucala tak ju azda doplnim neskor