Saurah píše:
To je
číst, jak tu ospravedlňujete každý svůj způsob stravování. Tak ať se taky trochu pobavíte: Můj manžel- bude mu 57 jako Jardovi Z.; jedl v mládí, co bylo - a moc toho nebylo, neb od puberty neměl rodiče a protloukal se úplně sám; k tomu sportoval a dost těžce jako kluk o víkendech pracoval ( vykládání vagonů atd.). Když začal pobírat plat, užíval si zábavy, pití a kouření, co to šlo. Pak se stáhnul na pár let do lesa a pracoval jen s koněm - žití na polosamotě mu vydrželo dodnes. Jen už bez hospod, zábav, sportu, ale i přátel, z práce rovnou domů na minutu přesně, stačí mu psi a já
. Prostě introvert- samorost- lesní muž... tak mu říkají. Strava: litry mléka z krabice ke každému jídlu ( moc se nezdržuje kousáním
), bílé pečivo a chleba, uzeniny ( z některých bych nedala ani kousek "na ovonění" psům do jídla ), sýry, kupované sušenky, tatranky, nejlevnější hnusné čokolády + co upeču sladké, hlavně s tvarohem a cokoli uvařím, krom vepřového... žádné léky, alkohol výjimečně, kouří (tedy jen venku- cokoli dělá, tak s cigárem na rtu ) a kafuje, zelenina je pro něj kromě rajských jedovatá, ovoce se netkne... v práci má pohyb celého těla celou šichtu, na procházku ho nedostanu. A žádné nemoci, k doktoru zajde jen ke psímu, perfektní paměť, figuru jak 18ti letý jura, opálený ( ničím se nemažeme a jsme celé léto venku ), pleť kromě obličeje napnutou, sílu ( stěhováci záviděli ), snad 100krát dárce krve, trávení dokonalé, duševně vyrovnaný... Nechápu to. A závidím. A snažím se sama zdravě...
To je preto, ze zdravie cloveka nieje o strave. Strava ma mozno tak 10-20% podiel na celkovom zdravi a je prilis precenovana. Mne napriklad po antiparazitalnych kurach zacalo lepsie travit, mohol som jest hocico, biely chlieb, proste vsetko, a bolo mi lepsie, nez predtym, ked som jedol co najzdravsie.
I tak vela ludom sa pri prechode na lepsie stravovanie polepsilo, takze si myslim, ze zdrava strava ma zmysel az ked sa v tele nieco odpali, teda travenie zacne fungovat horsie. Dokym funguje travenie dobre, tak je v podstate jedno, co sa do tela dava. Samozrejme je lepsie jest aspon rozumne, to co robi tvoj manzel, sa mu casom vypomsti, uz som to videl vela krat, ako to niekomu fungovalo x rokov a potom behom 1 roka prisli problemy. Najhorsie su aj take skryte hrozby, ako tazke kovy a rozna chemia, ktora ide potom tazko odstranovat z tela.
Ale celkovo, je efekt zdravej stravy prilis precenovani, viac zavazi energeticka rovina, psychika, a dusevny stav, spravne dychanie (to je ohen ktory spali vsetko), co funguje len ked je to vnutri cloveka v poriadku. A vela fyzickej aktivity tiez zavazi. POdla mna tvoj muz bude mat malo parazitov v tele, a to je to hlavne, co rozhoduje o celkovom zdravi.