Xion píše:
Ako doporucujete jest rajciny? Ide o ovocie, ako ste uz spominali, a teda sa lahko moze ich zasadotvornost zmenit, a stavaju sa kyselinotvorne. Samozrejme, akoukolvek tepelnou upravou a nespravnym kombinovanim.
Prave o to kombinovanie mi ide. Ludia rajciny povazuju za zeleninu, a tak ich casto aj tak pouzivaju... k cestovinam, k chlebu, k skrobovinam...
Cize, ak som to spravne pochopil, tak pokial stoja v zaludku 3 hodiny, napriklad zo skrobovinami, menia sa na kyselinotvorne? Pokial stoja v zaludku z bielkovinami (napr. orechy), dopadne to rovnako?
A co kombinovanie so zeleninou... su sucastou oblubenych jarnych salatov, napriklad s cibulkou, paprikou, salatom a uhorkami. V takomto stave sa tiez travia tak dlho?
A kombinovat s ovocim sa mozu bez negativnych nasledkov?
S čímkoliv, co obsahuje škroby a cukry, je opravdu velice nevhodné je jíst, protože výsledná směs kvasí a je to zdroj kyselin. Co se týká ořechů, tak zde tak špatné zkušenosti nemám, ale je otázkou, zda to bude platit obecně pro všechny konzumenty. Je to sice ovoce, ale jíst je s ovocem jsem nezkoušel a nijak vhodné mi to nepřipadá. Jím je téměř denně v zeleninovém salátu a do toho přidávám i ořechy, abych byl přesný kokosovou moučku a pár mandlí. Nezdá se mi, že by s tím byl nějaký problém, ale možná stojí za vyzkoušení jíst je pouze samostatně. Ještě lepší je vypít rajčatovou šťávu v přestávkách mezi jídly, kde se vzhledem k velice rychlému vstřebávání šťávy, cca 15 – 20 minut, lze potížím určitě vyhnout.