anathas píše:
1. Ako hodnotite spaldove, nevajecne cestoviny, pripadne ine "zdrave druhy" ? Tym, ze su varene ich urcite nebudete povazovat za perfektne, ale najdu sa nejake druhy, ktore by ste doporucili ? Prikladam stranku so zaujimavymi druhmi cestovin
http://www.cestoviny.eu/zdrave_cestoviny.html2. Vyjadrite sa prosim k stranke
http://www.oslikuv.net/skola/cl059.htm, ci je vhodne tak strikne dodrziavat kombinacie, ked aj vo vasich jedalnickoch su niektore "nevyhovujuce kombinacie" ?
3. Klistir / sankhapraksalana / oil pulling (20 minutove prevalovanie oleja v ustach). Je nutne robit klistiry pri pravidelnom cisteni pomocou sankhapraksalany, ci staci robit oil pulling ?
4. Tiez by som sa rad opytal co hovorite na kvalitne a setrnne vyrobeny doplnok stravy pre sportovcov od menej znamej firmy, ktora nevyuziva neziaduce "obohacovanie" svojich produktov
http://www.nu3tion.com/multivitamin-multimineralPripadne mozete doporucit iny multimineralovy-multivitaminovy doplnok ? (pre doplnenie mineralov a vitaminov z dnesnej chudobnejsej stravy v jednom produkte)
5. Jedna taka zvlastna otazka: ako to, ze pri vsetkom tom nezdravom co na nas vplyva a pokial niekto cely zivot poziva len nezdravu stravu dokaze telo tak dlho zostat zive ?
6. Podla vaseho prikladu jedalnicku nepredpokladam, ze nejak vymyslate ohladom receptov, ale predsalen by som Vas chcel poprosit o nejake dalsie konkretne recepty / jedla, podla ktorych sa sam stravujete. Z kade zvyknete najcastejsie cerpat pravy Vy ?
7. Vyvary a polievky. Podla cinskej mediciny je vyvar ci uz masovy alebo zeleninovy velmi vydatne jedno s pouzitim spravnych surovin, avsak je velmi dolezite ju dlho varit 4h +. Co si o tom myslite ? (v teme vyvar sa debata celkom zvrhla, tak by mohlo strucne vystizne vyjadrenie pomoct)
8. "Brambory mají syrové 2000 Å, pečené 9000 Å a vařené 6 – 7000 Å". Vy vsak pozivate len surove. Jemne predvarene a upecene v rure asi aj napriek vysokemu ziareniu neodporucate, je to tak ?
9. Co hovorite na tento celozrnny chlieb, viem ze ich povazujete za rovnaky odpad ako klasicke chleby, ale predsa by som rad pocul Vas nazor na tento 100% celozrnny:
http://www.celozrnnychlieb.sk/index.htmlPripadne stale zastavate nazor, ze kvaskovy chleba "zdravému člověku asi neuškodí i když ani nepomůže" ?
1)Zpracované obilí nevidím jako zdravé v žádné formě a u těch těstovin jak zjistíte co do nich kdo dal?
2)Většina lidí snad pozná když po jídle kvasí, na to není potřeba návod.
3)Každý z těch postupů má své výhody a nevýhody, to si musíte vybrat.
4)Multivitamíny těžko něco pořeší, vždy budete mít něčeho málo a něčeho moc, je lepší vědět co mě chybí a to doplnit.
5)Proč zvláštní, stejně většinu lidí zabije stres, ne strava.
6)Jídelníčky nedělám a dělat nikdy nebudu, to je vždy o schopnosti daného jedince vypozorovat co mě svědčí.
7)Záleží na tom co řešíte, pokud kandidu, jsou vývary v pohodě, kolagen slušně opravuje tkáně poškozené kvasinkou.
8 )Brambory můžete i tepelně upravovat, nicméně syrové jsou pro žaludek vhodnější a také tolik necukají s cukrem v krvi.
9)Ještě jsem neviděl chleba, který by vyhovoval všem lidem bez ohledu na to jaké mají problémy. Dle mého názoru by člověk chleba jíst prostě neměl.