Igi píše:
Brávám si do práce na snídani většinou rozmixované ovoce, nejčastěji jablka, hrušky, když je tak švestky ze zahrádky. Do rozmichovaného ovoce přidávám práškovou kyselinu askorbovou aby to neoxidovalo a dá se to přes noc do ledničky a ráno si to vezmu do práce. Když jsem zároveň přidával i hydrogenuhličitan draselný, tak to je šumělo a nic víc se nestalo. Když ale hydrogen. draselný nedávám přímo a přidávám si ho až v práci (když je to kyselé, nedělá mi to dobře na zuby), tak to začne také šumět ale na povrchu se vytváří šedá hmota, je jedno jaké je to ovoce, vždy je to šedé. Zajímalo by mě co tam vzniká. Nevíte někdo? Je to oxidace nebo něco jiného? Může to souviset s tím, že jsem začal do svačiny přidávat práškový glutamin?
Děkuji.
S jistotou nedovedu odpovědět, ale odhadl bych to nejpravděpodobněji na reakci s tím glutaminem. Prostě vyzkoušejte ho tam nedat co směs udělá bez něj a pokud se zbarvení neobjeví máte jasno. Pak bych ho tam asi vůbec nedával a spíše vypil samostatně jako svačinu.